četrtek, 7. december 2017

Islamski učenjak o krščanstvu



Profesor Niyazi Oktem, učenjak iz carigrajske univerze Bilgi, je bil l. 2005 povabljen na mednarodni teološki simpozij o Kristusovem obličju, da bi spregovoril o Jezusovem liku v islamu. Gre za enega izmed vrste simpozijev, ki jih vse do danes redno prirejajo v Rimu. Predavanje muslimanskega učenjaka si lahko v italijanščini v celoti preberete tukaj. Ker danes na Slovenskem zanimanje za odnos med islamom in krščanstvom narašča, na tem blogu povzemam glavne poudarke profesorja Oktema.

Razlika v dojemanju razodetja
Profesor Oktem zapiše: „Vsi preroki omenjeni v tem Svetem pismu so tudi za nas preroki.“ Islam torej spoštuje Staro in Novo zavezo. Za Jezusa priznavajo, da je delal čudeže; Jezusov moralni vzor je za muslimane in tudi obče veljaven. Vendar je pri tem treba upoštevati, opozarja carigrajski učenjak, da je Koran napisan na podlagi Mohamedovega zamaknjenja, medtem ko Jezus ni narekoval iz zamaknjenja in tudi nima „svoje“ knjige. O Jezusu so pisali drugi, ki so lahko marsikaj dodali. Tu gre za dvoje različnih pojmovanj božjega razodetja in svetih knjig: neposredno razodetje po zamaknjenju preroka pri islamu ter pisateljsko opisovanje razodetja pri krščanstvu.

Globoka razlika v dojemanju Boga
Naslednja in največja razlika med islamom in krščanstvom je v pojmovanju Boga. Islam vztraja v strogi transcendenci in enosti Boga, krščanstvo temelji na Bogu kot Trojici. Profesor Oktem ne verjame, da je krščanstvo zapadlo v triteizem (vera v obstoj treh bogov), meni pa, da je krščansko pojmovanje Boga kot Trojice (en Bog, tri osebe) zapleten filozofski manever, ki ga povprečen musliman ne razume. Kontrast v pojmovanju Boga je prvi vir napetosti med religijama. Profesor Oktem zato predlaga, da se filozofska razprava o Trojici ne postavlja v prvi plan, saj vedno znova odpirati te probleme lahko vznemirja neuke množice, kar pa lahko izkoristijo zlonamerni politiki in prodajalci orožja.

Skupna vera v Stvarnika
Judovstvo, krščanstvo in islam verujejo, da je svet in človeka ustvaril dobri Bog. Od vseh bitij je človek najbolj podoben Bogu, saj ima razum in svobodno voljo.

Skupna vera v Boga, ki rešuje
Človek zapade v zlo, vendar ga Bog ne zapusti. Človeka rešuje poslušnost Božji besedi. Judovstvo, krščanstvo in islam verujejo v angele in demone, poslednjo sodbo, posmrtno življenje in spolnitev odrešenja v večnosti.

Razlika v pojmovanju delovanja Boga med nami
Bog je v vseh treh monoteističnih religijah bivajoč v nedostopnosti (transcendenca) in presega tako tvarni svet in kot človekovo umevanje. Vendar krščanstvo za razliko od islama precej bolj verjame, da Bog deluje tudi v svetu (imanenca). Tako so na primer v krščanstvu možni čudeži in Marijina prikazovanja, v islamu pa česa takega ni možno. Muslimani verujejo, da je Bog spregovoril po Mohamedu in da k temu ne bo dodajal novih in naknadnih sporočil ali znakov. Ne čudeži in drugi nadnaravni dogodki, pač pa človekova duhovnost in moralnost sta znamenja božjega v svetu, poudari Oktem.

Jezus in Marija nastopata v Koranu okrog 100 krat
V osrednjem delu predavanja profesor Oktem na dolgo našteva in komentira verze, v katerih Koran omenja krščanske like. Koran omenja:
- 25 krat Jezusa Kristusa;
- 11 krat Mesijo;
- 34 krat Devico Marijo;
- 12 krat Evangelije (Nova zaveza);
- 14 krat kristjane (nazarejci).

Oktem našteva in komentira tudi verze, v katerih Koran nastopa do kristjanov kritično. Kristjanom Koran seveda najbolj očita, da imajo Jezusa za Božjega sina in da enega Boga delijo na tri. Zanimivo pa je, da Koran pred judovsko kritiko vzame v bran deviškost Jezusove matere Marije. Koran judovskim vernikom tudi očita, da niso sprejeli Jezusa kot preroka.

Dialog med islamom in krščanstvom ter mir v svetu
Niyazi Oktem na koncu predavanja izrazi prepričanje, da so ravno Koranovi verzi o Jezusu in Mariji dobra podlaga za dialog med islamom in krščanstvom. Kot turški musliman med drugim razmišlja:
Ne smemo namreč pozabiti, da je je različnost me religijami eden izmed glavnih virov mednarodnih konfliktov. Pripadniki vsake religije hočejo širiti svojo vero. Misijonarji delujejo na polno. Zato mora tudi Turčija, bodoča članica Evropske Unije, vpeljati idejo dialoga. Tisti, ki se dialogu upirajo, nimajo zaupanja vase.

___
Fotografija: Medverski posvet verskih voditeljev 11. decembra 2015 v Celju. Na tem posvetu sem imel čast predstaviti okrožnico papeža Frančiška Laudato si', ki govori vsem ljudem dobre volje o varovanju stvarstva.

13 komentarjev:

  1. Ni šlo v en del; to je prvi:

    Ta dva svetova sploh nista za skupaj: islam je Gospodova Uničevalna materialna energija. Rad imam dobre muslimane, ker pa se njihovi kleriki spravljajo na Jezusov Nauk, in ga obračajo po svojih zamislih in lažeh, na kratko;

    - glede zamaknjenj preroka: muslimane je zelo sram, zato raje ne berejo lastnih hadidov, kjer piše, da je imel prerok zamaknjenja edino če je bil oblečen v cunjice svoje mladoletne žene. Moramo navajati tekste in navedke iz hadidov? Bolje da ne, kajne? Zato je njihovo žaljenje evangelijskega 'pisateljevanja' perverzno. Kajti Mohamed je bil že v svojem času znan kot 'Veliko uho', ki je napaberkoval vse zgodbe od vsepovsod in jih po svoje napisal na palmine liste, katerih delikatni del je 'koza pojedla'. Če bodo muslimani govorili neumnosti o Jezusoven Nauku in Evangeliju in evangelistih, bo treba vse te stvari iz njihovih Knjig glasno objavljati.

    - Glede razlike v dojemanju Boga: Bog je Kreator, Vzdrževalec in Uničevalec. Kot Uničevalec deluje le v materialnih svetovih. In islam pozna samo Boga Uničevalca. Dokaz: ko musliman povsem dozori, začne pobijati ves svet, in si lastiti mlade ženske in lastnino drugih. To je bil višek prerokovega delovanja, ko je dobil moč. Če pa kristjanu uspe dozoreti, postane kot Kristus, ki ne ubija, ampak daje Življenje. Celo muslimani vedo in učijo, da bo ob koncu sveta prišel Kristus, in jih sodil. A njihov pogled na Jezusa je kamnit, zemeljski: učijo, da je On le nek učenik, prerok. Tega so se nalezli tudi od rakastih tvorb protestantizma, kot je npr. jehovstvo (in morda mormonsktvo').

    Imamo le enega Boga, in 'naš' Bog je Ljubezen, 'njihov' pa je smrt. Kajti Alah muslimanom pove, da bodo šli vsi v pekel, še posebej pa ženske. Razen če bodo pobijali nevernike, džaure. Imamo istega Boga, a eni Ga poznamo kot Kreatorja in Vzdrževalca, drugi pa kot Uničevalca. Smo bratje, a ne za skupaj. Alah po prerokovo ne rešuje muslimanov, razen če so razdiralni in zatiralni do sveta. Naj navajamo njihove Knjige, ki govore, da bodo šli vsi v pekel? Da še prerok ni vedel, kam bo šel, in da muslimani danes ne vedo, kje je njihov prerok? Vedo, da je Jezus dajal življenje, obujal mrtve, šel v nebesa, in vedo, DA BO PRIŠEL NAZAJ; za preroka Mohameda pa nič od tega ne morejo vedeti ne trditi. Zato se mnogi inteligentni muslimani spreobračajo k edinemu Odrešeniku: Jezusu Kristusu. Ker vedo, da pride na Zadnji dan, skupaj z Očetom, ki pa za muslimane ni Oče, ampak Alah. Ker je ta Alah povsem nedostopen, odtujen in umaknjen, modri muslimani sprejemajo Jezusa Rešenika, kajti Jezus TAKOJ odgovarja na njihove klice in jih rešuje duševnih stisk. Alah tega ne zmore, ker je le Jezus Odrešenik.

    OdgovoriIzbriši
  2. Drugi del:

    - Mnogo Koranovih verzov res priznava Jezusa in Marijo, a na heretičen način. To je Mohamed pisal v zgodnji fazi pisanja na palmove liste (no, on je bil baje nepismen). Na tak način je skušal kristjane, pa tudi jude, dobiti na svojo stran, da ga priznajo za preroka. Ker niso nasedli, je postal uničevalen, in Alah je v Koran začel narekovati skrajno fašistične metode obnašanja do nemuslimanov. Naj navedemo te dele Korana, te tekste? Kako delati z neverniki na ulici (poriniti jih v graben, jih ubijati in jim pobirati davke, jih zasramovati, jim krasti mlade ženske-vagine ...)

    Smo bratje, a nismo za skupaj. Privoščim jim džamijo, a ta je skoraj večja od tiste v Meki. Nikoli ne bo povsem polno izkoriščena, ker se bodo muslimani k Jezusu Odrešeniku spreobračali - ker jih Alah ne sliši. Papež, ki bi nas želel dobro pomešati, bi bil v zmoti (grešen), kajti vzdrževalci in uničevalci niso skupaj za živeti, razen posamezniki. Tudi medvedi in srnjad so si bratje v gozdu, a se ne družijo pri obedu in porokah.

    To je Kristusov Evangelij na kratko; kdor zavrača in spreobrača Nauk, ga zapusti in ga prepusti Očetu. Naloga muslimana je džihad, a ta je postal bolan. Ni borba s samim seboj, ampak borba proti vsemu svetu. Vsem so obljubili poboje, in 'zmerni' muslimani so komaj kaj javknili proti temu. Kajnov rod je naš brat in z njim živimo. Tako bo do konca sveta, da bi si končno pravih nebes zaželeli. Bog se pojavlja kot Uničevalec tudi skozi islam. Zato moramo tudi islam sprejeti kot dejstvo. In kot Boga Očeta.

    Pa Bog nam pomagaj, vsem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Še to: muslimanski kleriki, polni zvijačne 'znanosti' (laži) proti krščanskemu Nauku (običajni ljudje Korana praktično ne poznajo, če pa ga spoznajo, se začno odvračati od njega, ker jim ni do klanja) nenehno trdijo, da je Koran EDINA sveta Knjiga, ki je originalna in nespremenjena že od začetka. Kar pa je povsem neresnično. Zgoraj sem omenil, da je 'koza pojedla' dele Korana, IN TI ZDAJ MANJKAJO. Torej je Alahu pri Koranu pomagala tudi koza. No, kdo je bila ta koza - resnica je drugačna, pa saj je ne želite vedeti, hehe, to je podobna zgodba kot tista z Ajšinimi cunjicami. Zato je ne bomo obelodanili, da bratom ne bo nerodno.

    Napisal sem, da je islam torej tudi Bog, a Uničevalni aspekt Boga, popolnoma materialistični, ki nima nobene veze s transcendenco, kjer je Kreacija v Ljubezni in je Bog Oseba Ljubezni. Zato ni naključje, da se levičarji (komunisti) in muslimani dobro 'štekajo' glede razbijanja krščanske kulture. Vendar nam Bog pošilja rešitev: pol-krščanstvo, primerno za navdihovanje poganov (muslimanov): PROTESTANTIZEM. Namreč, katolištvo nas ne more rešiti islama, ker je katoliški Nauk popolni Nauk, primeren za duhovno razvitejše duše. Zato je Bog dopustil ZMEDO in rojstvo luteranstva. In ti ljudje znajo izvajati čudeže obilja, namenjene poganom v razsvetljenje: ozdravljajo, obujajo, očiščujejo in - bogatijo. Muslimane, ki naletijo na te misijonarje, to navduši, saj dobijo stvari, ki jih odtujeni, asocialni in janzenistični Alah nikoli ne more dati in ne daje. Katoliki pa mislimo le na nebesa :)

    Islam je torej razdiralni aspekt zemeljske pojavnosti Očeta. Vendar:

    TAKEGA BOGA NI MOČ LJUBITI.

    Tega aspekta Boga noben normalen človek ne more Ljubiti. Ljubijo ga le demoni. Napisal sem, da nam Bog v pomoč pošilja luteranstvo, a obstaja še eno strašno orožje. Namreč: Uničevalci med nami, kristjani. Ti vedno poskrbijo, da zločesti del islama doživi hudo tragičen konec. Danes lahko beremo, da jih Putin s takšno grozotno silo sesuva tam v Siriji, da se še hudiču gravža in je te dni konec vojne z IS. In Trump jim bo te dni dal hud udarec v ponos. Kajti: tudi Putin in Trump sta Uničevalca, ne le islam.

    Takšen je ta svet.

    Tudi sicer so tisti, ki islamsko kulturo mnogo hvalijo, v zmoti: cveti le, ko nekoga napada in krade. In v subtropskem pasu, kjer je mesenost bolj razdražena. Če poslušamo današnje inteligentne islamske klerike (saj si ne želite teh linkov, da bratom ne bo nerodno), ti povedo, da je vse, kar je islamskega, popolnoma odvisno od zahodne ekonomije. Ko bo nafte konec pa bo sploh hudo. Ekonomsko, kulturno, sociološko, medčloveško, industialno, znanstveno, vojaško in tudi versko so islamske države v ogromnem primanjkljaju nasproti zahodni civilizaciji. Zato jih po mohamedovo vleče sem, da bi si kaj nabrali brez računov. In tisti, ki jih vabijo, so v hudem grehu, kajti bratje smo, nismo pa za skupaj krave pasti niti češnje zobati. Niti Boga moliti. Kdor tega še do sedaj ne dojame, mu glava zelo rahlo na ramenih sedi, kajti prerok je kot prvo svojim prejšnjim zaveznikom glavice oddrobil, ko je do moči prišel.

    Pa Bog se nas usmili, vseh.

    Napisano v odziv na neumnosti islamskih klerikov glede Jezusovega Nauka.

    OdgovoriIzbriši
  4. Še glede tega, da ker smo si vsi bratje, moramo na silo milijone lažnih beguncev sprejeti: to je NOROST, pa naj jo pridiga kdorkoli. Kajti muslimansko 'spoštovanje Jezusa in Marije' je le TAKIYA, pretvarjanje. V resnici pa žalijo kristjane in Evangelij, ker da je skupek kasnejših izmišljij, ter ne morejo doumeti, da je zapis resničnih dogodkov, ki so šli od ust do ust prvo stoletje, med zaupanja vrednimi učenci. No, pa se ustavimo tukaj. Mohamed je v Koran zapisal,

    da kadar je musliman v dvomih, naj odide k 'ljudem Knjige' (Svetega pisma) in njih vpraša.

    Poglejte zdaj to islamsko avto-kolobocijo. V času, ko je Mohamed živel, v šestem stoletju po Kristusu, je v rokah držal naš Evangelij in ga prelistaval. Alah mu je POTRDIL, da je Evangelij resničen, in to je zapisano v Koranu. In Koran muslimanom svetuje, naj gredo po nasvet k ljudem Stare in ljudem Nove zaveze, Evangelija, če jih kaj tare. A islamski verniki tega ne naredijo. Zakaj ne? Ker so jih dvolični kleriki zavedli.

    Izmišljajo si, da je Evangelij zdaj drugačen, skorumpiran, poln dodanih 'pravljic', predvsem Janezov del. Vendar vsa NEODVISNA zgodovinska znanost odgovarja, da je današnji Evangelij ENAK takratnemu v času Mohameda, torej je tudi današnji Evangelij avtentičen. A islamisti to trmasto zavračajo. Ko jih prosiš, naj torej pokažejo, KJE so spremembe in naj pokažejo originalni Evangelij, ki ga je Mohamed potrdil, UTIHNEJO. Nič ne znajo povedati niti pokazati. Čisto so zmedeni, zato ponovijo izmišljije, ki so se jih naučili. Je to medverska spoštljivost? Dajte no: ne zaupaj muslimanu, ki je klerik. Kajti v Koranu oz. hadidih ima zapoved:

    naj prijateljstvo samo HLINI, sicer pa naj v srcu pljuva na nas.

    In tako šolani islamisti širijo laži proti krščanstvu in se ne držijo Alahovega priporočila, da kadar so zmedeni (kdaj pa niso??), naj pridejo k nam po nasvet.

    Toliko o tem. Glede mešanja pa: naletel na film o judovskem rabinu, ki je bil naslednik rabinov v rodu, se poročil z budistično Kitajko, potem pa 4 leta visel na internetu, kjer ga je očitno nek evangeličan čisto obdelal. Zato je še dve leti po vsem Izraelu, skupaj z dedom rabinom, ki mu je bil kot oče, spraševal vse možne rabine, KDO JE MESIJA. In jim kazal starozavezne vrstice, ki opisujejo Mesijo. Neke noči pa ga je obiskal sam Gospod Jezus in ga čisto sesul: "Jaz sem Mesija." Totalno pretresen in prerojen, kot Savel, je odšel, ločeno, k dedu in materi in sestri in drugim, in jim oznanil Veselo novico. V trenutku so popolnoma ponoreli in se ga odrekli. Zanj zdaj govorijo, da je mrtev, da je umrl. nikoli več jih ni videl. Če so le slišali Jezusovo Ime, so popolnoma PONORELI. A tudi žena je sprejela Jezusa: skupaj sta v Jezusovem Imenu razbila in zavrgla tako kip 'debelega Bude', kot tudi vse judovske ikone in slike. Ostal je brez službe, čeprav visoko šolan, kajti tam se vsi poznajo. Po enem letu je postal pomivalec posode pri Arabcu, ki pa sovraži Jude, zato ga je nenehno priganjal. A je vesel: denarja ima nekajkrat več, in čeprav je izgubil vso bedno žlahto, ki PONORI na Jezusovo ime (znak demonstva), je zdaj velik pričevalec.

    Zdaj pa si zamislite živeti v Izraelu! Ali v Saudski Arabiji. Ali Kitajskem. Ne kapirate, da so to DRUGAČEN rod, ker zaničujejo Jezusa? Da smo mi v veliki sreči, ko lahko v še vedno komunistični državi končno v miru Jezusa slavimo?

    Toliko malo tudi našim škofom, ki bodo šli kmalu v Vatikan. Morda pa se nas dobri papež kdaj usmili? Saj tudi sam ne živi z brati mohamedanci. Kajti medved se ne druži z lisicami, sta pa v žlahti tam v gozdu.

    Drugače se nas bo pa Gospod Usmilil. Pa o Jezusovem 'rabinu':

    https://www.youtube.com/watch?v=36-py4lJ-WA

    OdgovoriIzbriši
  5. Obstajajo kake meje pri komentiranju? Jonovo pisanje je tako zelo "mimo", da kar glava boli.

    OdgovoriIzbriši
  6. Seveda Vanja, so meje. To je brisanje postov. Opravi ga lahko lastnik bloga.

    A potem boš tudi ti brisana, ker tukaj smetiš. Nič ne znaš o TEMI napisati, ali kontra-argumente podati. Glava te torej boli od neznanja. Ti že nisi katoličanka.

    Sicer pa študiraj: David Wood, pa tudi naš gospod Drago Ocvirk. Da ti ne dam mojih linkov, bi bilo za en mesec študija in dokazov.

    Bog je velik.

    OdgovoriIzbriši
  7. Aja, pozabil dopisati: komur kaj ni jasno, pa ne zna tukaj kaj pametnega dopisati ali argumentirati, naj gre k svojemu gospodu škofu in ga vpraša za mnenje, ter se potem tega DRŽI. Vse ostalo je k'r neki.

    Lep večer želim.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ahh, današnji povprečni katoličan nima nobene bralne kondicije več. Študij božje besede pa ni dobičkonosen in kar ne kapne v direktno v žep ali v želodec ... gre marsikdo potem kar mimo. Poleg tega se dogaja, da katoličani zaradi zaverovanosti vase ne preberejo še o kakšnih drugih kulturah, verah. Tudi dnevni razplet dogodkov gre mimo, novice so nekaj, kar samo zamorjeno ozračje dela, potarnajo. In še več, katoličani slabo branimo Jezusov nauk.

    In kaj se zgodi? Ja čisto preprosto, večkrat nam zmanjka argumentov ali pa se kakšne kozle strelja, pa smo goli in bosi, da nas vsakdo potepta. Vse jemljemo površno, predvsem pa izkušenj življenja ne pogledamo skozi prizmo Svetega pisma, samo domišljamo si, da gledamo. Potem pa javkamo, čemu nam muslimani gor hodijo, kako z njimi? Verna soseda z mladoletno punčko mi pa toži, da če bo šlo tako naprej, bo imela še muslimana za zeta. Njo bo tudi glava bolela, če si je te besede uresničijo.

    Malo zdrave samokritike tudi ne škodi, pogum velja.

    Vse dobro, minka.

    OdgovoriIzbriši

  9. V politiki je zmerom bilo tako, da smo imeli več težav s sosedi kot s Kitajci. Pa ne le geografska bližina: tudi sorodnost religij dela precej več težav kot njihova različnost. Kdaj smo imeli kake resne težave s hindujci?

    OdgovoriIzbriši
  10. Minka je jasnooka. Že prvi odstavek je povsem brezpriziven.

    Peter: seveda, tudi v 'pudgurju' so najhujši boji med najbližjima vasema. Tam so se fantje z najtežjimi koli tolkli. Brat bratu vrag, zna postati. Vse to in ves svet kaže na zemljeno naravo človeka; živalsko in rastlinsko: boj za preživetje in nadvlado. ZAVIST.

    In brat Mohamed je bil mojster tega: njegove zvijačne vojne taktike so izjemne. A ker Minka omenja še Znanje drugih religij, napišimo tole iz hinduizma (B. Gita): "Če želiš premagovati svoje sovražnike, moraš častiti demone." Kdor časti Gospoda, pa pač ne bo kak velik klavec, če Ga res časti in Služi. Islam je v svoji vrhunski izvedbi taka sila demonskega Uničevanja. Nima pa nobenih transcendentnih (duhovnih) predispozicij. Kajti kdor na prvo mesto daje klanje živali in ljudi in nenehno naskakovanje vseh mogočih žensk, po modrosti Katekizma samo MNOŽI svoj lastni Izvirni greh. Kako bo tak prišel v nebesa?? Nikakor, in prerok jim je to potrdil. Tudi sam najbrž ni tam.

    Vsi smo bratje, a že bratje ene družine se z leti pogosto ločijo, le malokje živijo skupaj. Če nas potem nekdo množično skupaj rine, nastane pekel. In ta pekel godi demonskim dušam, ki se ne trudijo Ljubiti Gospoda in ki še Vzdrževalci niso. So pa hudo zavistni.

    Ko gledam zgornjo sliko bloga, spoštovano druščino, se morem vedno nasmehniti: lepa slika je to. Na njej je avtor bloga in krščanski duhovniki, med njimi pa en muslimanski učenjak. Hehe, sploh ne ve, kaj je doživel: lastno taktiko TAKIYE, pretvarjanja, je bil deležen od teh potrpežljivih mož. Le da oni, za razliko od njega, v srcih niso preklinjali džaura, nevernika, ampak so si mislili svoje, po kakšen med njimi pa je celo malo molil zanj. Da konča svojo nevero.

    Že iz tega dejstva je jasno, da smo bratje, a ne za skupaj. Kako je že napisal Lao Tze v svojem Tao Te King:

    'Najboljši sosedje se nikoli ne vidijo, slišijo pa kikirikanje sosedovih petelinov in lajanje psov.'

    Povsod kamor pridem, so neki vztrajni medsoseski spori. Jaz pa sem pol sveta prehodil in na raznih koncih živel po več let, pa nisem imel NIKOLI nobenega spora z nobenim sosedom. Zakaj ne? Ker sem se držal zlatega pravila:

    ne hodi na kavo in pogovore k svojim najbližjim sosedom.

    Zato je zmeraj neka ljubezen med nami, kadarkoli pa je kdo v težavah, si pomagamo z vsem, kar smo.

    Morda pa se nas papež Frančišek le usmili, in ne bo predstavljal Gospodove uničevalne sile, ampak Kreacijo v duhovni Ljubezni, katera razume RAZLIČNE stopnje duhovnega razvoja? Le kdo je tako nespameten, da bi vse učence OŠ zmešal v en sam razred? To so desetletja nazaj naredili v nekem zakotnem srednješolskem internatu, in sledil je takojšen PEKEL: brezmejno šikanirnje mlajših. Če pa je mlajših večina, jim starejši lahko le sobo pometa. Množično mešanje torej ni nikakršna Ljubezen, ampak je hudičeva zvijača.

    K pameti in pogumu, verni Kristusov rod! Aleluja!

    OdgovoriIzbriši
  11. No, danes, v torek, pa je objavljen dokaz, da se islam širi samo s pomočjo spolnih organov, torej po izvirnem grehu:

    " ...Kakor so utemeljili, naj bi razlog temu bil navada muslimanov, da se poročajo mlajši ter dejstvo, da imajo muslimanske ženske v povprečju enega otroka več v primerjavi z evropskimi ženskami ..."

    http://nova24tv.si/svet/smrt-zahodne-evrope-do-2050-islamski-kalifat-je-le-se-vprasanje-casa/

    Brat Kajn bo gazil Zemljo do konca sveta. Kajti ta svet je njegov svet. Abelov svet pa so nebesa.

    Je zavita mlada ženska ugovarjala, da je islam skrajno dober do žensk. Da, seveda je, dokler imajo še lepo napeto kožo. Do takrat jim nič ne manjka in so nenehno 'oblegane', naskakovane. To seveda godi - kako lepa vera! Ko pa ostarijo, se jih pač ZAMENJA, s katerokoli drugo, četudi ugrabljeno Jazidinjo - da je le lepa. Zgled za to jim je dal že prerok Mohamed: imel je 7 do 11 žena, a ni bil z vsemi enako dober. Zato so se veliko PRITOŽEVALE IN JOKALE, a najraje je imel najmlajšo. Z naj-napetejšo kožo. Vendar karma je huda stvar in umrl je ravno od roke ženske: zastrupila ga je Judinja, ki ji je pobil vso družino.

    In zdaj imamo: preroka je ustvaril heretični KRISTJAN, ki mu je potrdil, da so njegove vizije (za katere je Mohamed menil, da so demonske in se jih je bal) - Božje! To je storil iz upornosti do svete Cerkve. Heretični kristjan je torej rodil preroka - judinja ga je ubila. Alahova pota so res nedoumljiva!

    A vmes so trpele mnoge ženske. In če bi današnje malo bolje brale Koran (pa ga sploh ne), bi jih vse minilo. In jih mineva, če berejo. Zato klerikom njihovo branje ni pri srcu.

    Zgornje prerokbe so bob ob steno, ker lahko klasični islam živi le v subtropih. Preplavi nas lahko katerikoli rod, če je le dovolj roden. V tem je skrivnost. Včeraj je duhovnik na TV dejal, da se Italijani sploh več ne množijo. Če je pa tako, se pa tudi za župnije ni potrebno matrati, saj se mora vsaka sama potruditi, če želi imeti Boga.

    Kristusov Evangelij in Njegova Prisotnost pa sta daleč nad vsemi temi zapleti in kolobocijami, in vsakdo lahko sreča Milost in je Rešen. Le Kajnov ne smeš poslušati in z njimi češnje zobati.

    To je Kristusov Evangelij.

    OdgovoriIzbriši
  12. Da povprečen musliman ne razume pojmovanje Boga kot Trojice, ne bi bil noben problem, če ne bi bil povprečen kristjan samo zaradi tega v nevarnosti, da ga povprečen musliman obravnava kot sovražnika.

    OdgovoriIzbriši
  13. Good day. Quick loans Service available here. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti

    OdgovoriIzbriši