torek, 7. maj 2019

Je EU zastava konfesionalna?


Jean-Luc Mélenchon, francoski levičar, je predlanskega oktobra od francoske vlade zahteval, da umakne evropsko zastavo izpred parlamenta. Takole je rekel: »Gospod predsednik, v Franciji nimate pravice vsiliti konfensionalnega simbola. Je republika, ne pa Devica Marija.«

V kraju Großer Heuberg na Baden-Würtemberškem stoji cerkev Marija - Mati Evrope. Sredi travnikov postavljena cerkev je moderna, naslovni kip v njej poznobaročni. Marija je prikazana kot kraljica, na steklu izza njenega hrbta je krog iz dvanajstih zvezd. Zvezdni krog seveda premočno spominja na simbol Evropske Unije. Da gre za duhovno vzporednico z Evropsko Unijo, vidimo iz rožnih venčkov, ki jih je moč tam dobiti: jagode so temnomodre, vrvica je zlatorumena (sličica spodaj).

Mélenchon se potemtakem ne moti. Evropska zastava ima močan konfesionalni pridih. Še več: v nevarnosti smo, da si katolištvo preko zastave nekako prilasti simbolno podstat Evropske Unije.

Poglejmo pobližje, kakšne konfesionalne pridihe razkriva Evropska zastava:
- najprej judovskega, saj je število 12 število dvanajsterih Izraelovih rodov;
- obče krščanskega, saj je 12 tudi Kristusovih apostolov, zvezdni krog pokaže na »ženo ogrnjeno s soncem« iz Apokalipse (Raz 12,1);
- na koncu še eminentno katoliškega, krog iz 12 zvezdic je Marijin simbol že dolgo, zlasti pa po letu 1830, ko so po Marijinih prikazovanjih Katarini Labouré začeli kovati čudodelne svetinje (sličica zgoraj), ki jih mnogi katoličani še danes nosijo v svojih denarnicah in žepih.

Toda Mélenchon se lahko tudi moti. Arsène Heitz, oblikovalec evropske zastave, naj bi na vprašanje, zakaj je zvezdic 12, ko pa članic Sveta Evrope takrat ni bilo 12 (pisalo se je leto 1955), odgovoril, da je zvezdic 12, ker je 12 število polnosti, pa ker je 12 zodiakalnih znamenj, pa – seveda, tega ne gre zanemariti – da je bilo 12 Herakljevih del.

Mélenchon in podobni rahlo kristjanofobični naj se torej ne vznemirjajo. Tu je zvezdoslovje, tu je grška mitologija, tu je - če hočete - kabala. Evropska zastava ni v nevarnosti, da klone grožnji konfesionalnosti.

Mélenchon in podobni rahlo kristjanofobični bodo mirno spali. Le na stran naj dajo podatek, da je Arsène Heitz bil goreč alzacijski katoličan in da je pri sebi nosil čudodelno svetinjo ter da je zapovrh priznal, da je prvi navdih za zastavo dobil prav od Marijinega simbola. Na stran naj dajo tudi podatek, da so takratni vodilni trije evropski politiki – Francoz Schuman, Italijan De Gasperi in Nemec Adenauer - bili katoličani in da je kakšen od jih kje na sebi zagotovo nosil rožni venček, zna biti, da tudi Marijino čudodelno svetinjo.

Povezave:
Apokalipsa, Žena ogrnjena s soncem https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Raz+12%2C1-18&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

6 komentarjev:

  1. Zgodovina je celo katoličanom pokazala in dokazala, da krščanstvo obstoji tudi v najbolj krutih katakombičnih razmerah, četudi te vladajo desetletja ali stoletja. Govorimo o popolni odsotnosti Cerkve kot take in seveda duhovnikov, svetih maš, spovedi, evharistije. Vse to iskrena srca skozi generacije znajo prenesti. Morda malo zavijejo sem ali tja, morda si kaj malo po svoje razložijo čez sto let, morda se jim kaj starega spet nazaj pritakne, da gre lažje skozi vsakdan, a vera v Kristusa stoji in obstoji. Primer tega so npr. Japonci, ki so v največjem preganjanju in skritosti, navezen budisti, na tak način preživeli dva stoletja in pol! Imenovali so se "kakure" kristjani, skriti kristjani. Svete zapise so se učili na pamet, da ni bilo moč najti dokazov proti njim, ker je takoj sledilo mučeništvo. Namesto duhovnikov so imeli le izkušene voditelje. Takšno stanje je trajalo 250 let. Ni duhovnika? Je problem, a če ga ni, pač ni problema.

    Podobno se je dogajalo v komunistični Rusiji, pa na Kitajskem, kjer je tako še danes, če odštejemo rdeče postavljence, ki jih je papež sprejel kot legalne.

    So problemi, a ni problema, četudi stvar navzven zaide v popoln pekel. Tudi to se preživi, če je le vera trdna. Cerkve takrat ni, oziroma Cerkev postane to, kar sem opisal. Tudi to je Cerkev, a ne takšna, kakršno si zamišlja Cerkev.

    Je pa Nekdo, brez kogar krščanstvo v takih pogojih ne more preživeti. To je sveta Devica Marija. Če pa Nje ni, je KONEC.

    K O N E C !

    Konec. Konec, konec. Kajti le Ona stoji na glavi kače, pripovedujejo izganjalci hudiča, ki so vredni tega imena, Nje se satan boji najbolj, Njej je najbolj zavisten, Njo najbolj sovraži. Ker je najmočnejša. Seveda je Bog glavni, a na zemlji je to Marija. Ona je vodja urada za migracije v nebesa.

    Tega marsikdo dolgo ni mogel doumeti, tudi jaz ne. A čas in izkušnje povedo svoje, pa pričevalci tudi. Zakaj neki prav Marija? Kdor pozna Nauk o Ljubezni do Boga, ve zakaj:

    LE KDO LAHKO NAJBOLJ LJUBI BOŽJEGA SINA, KOT LE NJEGOVA MATI? Tista, ki Ga je v telesu rodila, da Mu je lahko s tem služila? In ker je njena Ljubezen največja (njej se približata le še sveta Magdalena in sveta Favstina, potem pa sveti Janez), je njena moč nad satanom največja.

    Uboga družina, ki je pozabila na Marijo!!!
    Ubogi protestanti, ki jo imajo za navadno maternico!!!!
    Ubogi kristjani, ki so brez Nje v srcu, ker če "ljubiš" Jezusa, Matere pa ne, SI NAVADEN DEMON.

    Japonci pod krinko: budizem ima bodhisatvo Kannon, ki je dobrodelnica človeštva, rešiteljica v stiski. In so kakure kirišitani častili dobro Kannon, pod njo pa sveto Devico Marijo.

    Zato so preživeli. Samo zato. Poglejte si neverjetno skrivno Marijo-Kannon, ki je bila navzven Kannon Bosatsu, s strani pa Mati Marija. Jezšček pod določenim kotom z ročicami dela križ. Temu se reče duhovni boj v vsakršnih okoliščinah.

    Kaj ima naša Cerkev s tem bojem, kaj škofje, verniki? Samo sprašujem se ... Čakajo na hođo, da bodo molili onega boga, častili prerokovo sestro, pod njo pa Marijo? OK, če je tako, mislim ... ampak ... butci.

    Toliko evropskim demonom, krščenim in nekrščenim, v razmislek. Kajti Mati je tu, v Zdravi Mariji:

    https://ccdenver.org/wp-content/uploads/2016/03/iStock_000012285352_Full.jpg

    OdgovoriIzbriši
  2. Link sem pozabil dodati. Marija-Kannon:

    https://www.youtube.com/watch?v=m94JUPDykIA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naletel sem še na skrajno dramatičen opis zgodovine zgornje podobe Marije-Kannon, ljudje so stoletja dajali življenja, da je podoba obstala, s tem pa je živela vera:

      https://www.budoten.com/download/japan/higashine-maria-kannon-eng.pdf

      Današnji "verniki" imajo le avte in hiše in neumno roko na volitvah, Kakure pa so imeli svojo Cerkev, svojo evharistijo, svojo Milost, svojo Rešitev, svojo srečno smrt, svoje vstajenje: Marijo.

      Razumeli so, da je krščanstvo duhovni BOJ, in njihov boj je bil boj za svetinjo, in ta svetinja je postala njim Nebeška Cerkev. To je bila njihov evharistija in Jezus-Prijatelj.

      Mi pa imamo vse: na vsakem tretjem bregu cerkev, natepavamo šunko in potico in jajca po "postu", VERE PA NI, in zato gre Evropa v kraj. Pa naj gre, če ji paše, tale tukaj pa gre nekam drugam. Aleluja!!! Kje so kakure kristjani, da bi jim noge umival in riž kuhal?

      Ostalim pa nima smisla, niso "I care" ampak "I want". FO.

      Izbriši
    2. No ja, zdaj sem zgodbo natančno prebral, prej le preletel, pa je še bolj sofisticirana: "skriti kristjani" so jo za ceno svojega življenja tihotapili preko pokrajin, da bi prišli do tiste, kjer niso preganjali kristjanov. Če bi bili odkriti, bi bila celotna skupina usmrčena na licu mesta. Ker je bila nadaljnja pot posejana s kontrolami, so podobo zaupali budističnemu duhovniku, in že to je čudež, da jo je sprejel in skril, ne pa naznanil oblastem, kar je bilo običajno. Rekli so, da pridejo ponjo, pa niso nikoli prišli, ker so bili najverjetneje pobiti. Duhovnik je skrbel zanjo in šla je skrivno skozi generacije naslednikov, četudi budistov: sprejeli so jo za eno od svojih podob, četudi so vedeli za znamenja krščanstva na njej (med drugim ima eno od njenih očes znak križa). Najbrž so po potrebi in nevarnosti umikali Jezuščka iz naročja, ker je bilo tako narejeno, in podobo predstavili kot Kannon. Če bi jih oblast dobila, bi bili usmrčeni. Preživela je dva popolna požara templje, kar je tudi čudež.

      Nauk zgodbe: kot svetopisemski perzijski kralj Darej, pogan, ki je po Božji volji Judom dovolil zgraditi tempelj, je Bog uporabil tudi budistične duhovnike, da je podoba Matere preživela. Le kaj to pove nam? Bodo podobe po vse bolj praznih cerkvah prav tako preživele? Glede na to, da so v Londonu v nekaj desetletjih 500 cerkva spremenili v stanovanja in pisarne, restavracije in trgovine, najbrž ne. V čem je razlika?

      V veri, v moči vere, v moči namere, v moči duhovnega boja. Prvo podobo so nosili "skriti kristjani", ki so darovali življenje zanjo, ker so vedeli, da je podoba živa Marija, mi pa svoje Božje podobe: prodajamo. Zadnjič sem bil po času v Lj, šel sem v stolnico, a sem moral čakati dolgo časa, da je vsak kitajček in indijka, dva avtobusa, plačal po dva evra za vstopnico. Ker smo stali na dežju, in nisem bil sam, sem odnehal: plačati za molitev? In zaslišal sem Gospodov glas: "Za vsaka dva evra bo izgubljenih 20 v naslednjih petih letih, in za vsaka dva evra bo izgubljenih 200 v desetih." Ljubljanska Notre Dame torej.

      Grem v kakure.

      Izbriši
  3. Takole pa se odziva resnično katoliška država, ko se demoni spravijo na sveto Mati, in ji želijo naprtiti svojo sprevrženo nečistost:

    http://nova24tv.si/svet/poljska-ne-dovoli-skrunitve-svetih-podob-aretirali-radikalno-homoseksualno-aktivistko/

    Kajti gre se za indoktrinacijo tudi raznih variant demonske spolne sprevrženosti, ki se pri nas seli že v vrtce.

    Mavrični duhovniški šali med mašami bi v tej še edini dokaj zdravi državi Evrope slabo prišli skozi. No, spomnil sem se na Brankotovega - ali je to moja zloba, ali Ljubezen do Cerkve?

    Je Ljubezen do Cerkve, ki pa je prej Očetovska kot sinovska.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hello,
    Many thanks to you Martine for telling me about Mr Jacques DELAROSIERE. He is truly the messiah just as you have said so well. He granted me in less than 48 hours

    a loan of 180,000 euros on a low interest rate of 3% per year that I will repay over a period of 5 years and I have several colleagues who also received their

    ready at his level.
    I thank you again because it is because of you that I arrived there, and I owe you a service since I was in a financial stalemate with three

    children because my husband died last year in a traffic accident and I was crumbling under debts but today thanks to your testimony, my children and

    I have been smiling again and we are currently living in our house. I am posting this message because I promised to give it also as a testimony if I received

    my credit. I strongly advise you to address him and you will be satisfied but attention to you who do not like to repay the credits has good date.
    I can leave you his contact address email / banque.generale@gmx.it


    I apologize for the inconvenience and thank you for your understanding

    OdgovoriIzbriši