ponedeljek, 26. junij 2023

Ko feminizem izgubi naslovljenko feminizma – žensko

Zadnje španske regionalne in lokalne volitve so prinesle preobrat. Ljudska stranka (PP) je z vrha izrinila vladajočo socialistično (PSOE) in si pripravila pot do zmage tudi na parlamentarnih volitvah, ki bodo julija. To je bilo pričakovano. Manj pričakovan je bil zlom vladne radikalne levice, tako stranke Podemos (Zmoremo) kot platforme Sumar (Združiti). Španski volivci so odločili, da bo na lokalni ravni tovrstne levice le še za vzorec. Da bi bil poraz levičarjev še bolj boleč, je istočasno dodatno zrasla radikalno desna stranka Vox.

Za osrednje ime poraza lahko označimo ministrico za enake možnosti Irene Montero iz stranke Podemos. Za osrednje, ker je v zadnjem letu slavila dvoje velikih političnih uspehov s področja feminizma ter LGBT ideologije in si zato obetala veliko političnega kapitala. Najprej ji je lansko jesen uspelo sprejetje organskega zakona o varovanju spolne svobode, nato letošnji februar še sprejetje zakona o transspolnosti. Namen prvega je zlasti varovanje žensk pred spolnimi zlorabama, namen drugega pa, da daje ljudem možnost, da si sami določijo spol. Oba zakona je Irene Montero triumfalno zavijala v celofan retorike o napredovanju človekovih pravic.

A kot kaže, je feminizem Monterove in radikalno levih strank po poti izgubil naslovljenko feminizma – povprečno špansko žensko. Najprej se je po sprejetju zakona o varovanju spolne svobode zgodil nezaslišan škandal. Ker zakon ni imel domišljenih aplikativnih vidikov, se je pripetilo, da so se v nadaljnjih mesecih že obsojenim posiljevalcem znižale kazni, med njimi tudi nekemu učitelju, ki je spolno zlorabljal učence. Več kot sedemdeset posiljevalcev pa je bilo izpuščenih iz zapora.

Blamaža za levico in celotno Sanchezovo vlado je bila strašna, strokovno popravljanje napake ni omililo politične škode. Feminističen zakon, katerega prvi vidni učinek je posiljevalec na svobodi, je seveda anti-feminističen zakon.

Podobna, vendar manj vidna izguba povprečne ženske se je španskim radikalnim levičarjem zgodila s sprejetjem zakona o transspolnosti. Vprašanje je preprosto. Se ženska, ki na ženskem stranišču, poslej srečuje biološkega moškega, počuti bolj ali manj varno? In kaj se zgodi, če reče, da se počuti manj varno? Levičarji, ki so ji tega biološkega moškega poslali v stranišče, ji rečejo, da je nič manj kot fašistka. Na Twitterju lahko vidimo, kako Pablo Iglesias, življenjski sopotnik Irene Montero in karizmatična duša Podemosa, ob zaključku kampanje za lokalne volitve kriči z odra: »Vsakič ko kdo tran-ženski reče, da ni ženska, raste fašizem!« Ter doda, da si taka »fašistoidna« oseba zasluži »ves naš prezir«.

Da imajo ljudje ob lokalnih volitvah neke druge prioritete in ne ravno transspolnosti ter da nočejo biti prezirani, ker jih je nečesa pač strah, španski radikalni levičarji očitno niso doumeli. Zaprti v svoj ideološki mehurček, očarani nad napredovanjem LGBT scene ter povsod videč fašiste, so zgubili stik z navadnim volivcem. Paradoks in poraz prebujenskega feminizma je popoln, ko se povprečna ženska začne počutiti še najbolj varna po okriljem tradicionalne desnice.

Po svoje nam je Podemosa in Irene Montero lahko žal. Ko je l. 2014 stranka Podemos začela svojo pot, je kazala določeno širino in svežino. Med drugim tudi za levičarje nenavadno sposobnost dialoga z velikimi religijami, vključno s tistimi sektorji domačega katolištva, ki so blizu papežu Frančišku (kar je pisca tega članka spodbudilo, da je Podemosu pričel slediti na Twitterju). Monterova in Iglesias sta vmes, kljub visokim političnim funkcijam, postala ponosna starša treh otrok. Slednje bil lahko bolj izpostavila in na svojem primeru pokazala, da je možno graditi tradicionalno družino in hkrati ostati na barikadah ekološkega in feminističnega boja. A je ideološki napoj opravil svoje. Prvotna širina se je izjalovila in pristala na ravni prebujenske fanatičnosti severnoameriškega tipa.

Projekcije za španske parlamentarne volitve, ki bodo konec julija, tako kažejo, da se bo vladni Podemos za las uvrstil v parlament, morda sploh ne.


* Ta članek je z naslovom "Poraz španske feministične levice" izšel v tedniku Družina 7. junija 2023. Po tem datumu so Irene Montero marginalizirali na sami levici (platforma Sumar). Po tem datumu so na dan tudi prišle nove, še višje številke znižanih kazni posiljevalcem.
** Foto: B.C., Vic v Kataloniji: kip, ki predstavlja "najbolj staro starko".

4 komentarji:

  1. Ko se ji premakne na zver

    1. Zelo pretehtan zapis, Brane. In dobro sliko čarovnice si dodal. Res je, da ko ženska izgubi ravnotežje, izgubi ženskost in postane - karkoli. Ta premik pa ima en hud problem.

    Na tviterju sem videl »nekaj«, kar vsekakor ni več ženska, ki huronsko vpije, da ima ona sama pravico ubiti svojega (nerojenega) otroka. Partner, soljudje, otrok sam - nimajo besede pri tem. Izvrgla ga bo kot črevesno blato na stranišču. V tej svoji norosti ima občutek, da je Nadmoč, da je Bog. Seveda ji to silo daje neka druga, strašna, odzadna Sila. Kristjani ji rečemo satan in demoni, kakšna druga tradicija, stara 10K let pa: »breztelesni predatorji iz onih svetov«, ki sovražijo človeštvo in Izvor.

    Človek je zavrgel Boga, zdaj pa mora služiti Strašnemu.

    Ker nekomu moraš služiti. Nikogar ni, ki ne bi bil služabnik. Kdor služi samemu sebi, kmalu služi hudiču, pa naj ima še tako lepe besede v izgovor. Človeštvo je že pred deset-tisoči let spoznalo, da služenje sebi pomeni služenje 'predatorjem iz onih svetov', in da je končni rezultat strahoten: VEČNA ujetost v tistih njihovih groznih paličastih grozdastih svetovih. Postaneš kot piščanec v betonski farmi. ZA VEČNO.

    Ker si zavrnil Gospodove dobre nasvete in navodila.

    Stare kulture so se premaknjene ženske vedno bale. Kajti takšne so - veliko huje kot premaknjeni dedci - zlahka uničile družbo okoli sebe.

    Vzrok tiči v sami naravi ženske. Ta nima stabilnosti. Že samuraji so dejali, da je ženska kot žoga: če ne merkaš, se odvali kakorkoli. Kamorkoli. Stare kulture so na podlagi tisočev let opazovanja spoznale, da ženska čarovniška vajenka zlahka premakne svojo zavest nekam, za kar moški rabi veliko daljši čas uka. Ko pa ženska zavest premakne v ta novi svet, OD TAM SKRAJNO TEŽKO PRIDE NAZAJ, medtem ko moški to stori veliko lažje. Moški torej težje znori kot ženska, a se tudi hitreje uredi nazaj, ko pa baba znori, ostane v glavnem nora.

    In to imamo danes v feminizmu, kot utemeljuje Branko. Ni več upravičen boj za več pravic žensk, ampak je postal norost. Z njimi pa so nori tudi vsi poženščeni moški. Ki seveda niso moški, ampak samo črvički v luknjah.

    Ja, strašne stvari so to, strašna magija se dogaja. Cerkveni pa pasivni kot slike na stenah. Ko pa si pasiven, takrat PODPIRAŠ in nagrajuješ NOROST. Če ti pes napada otroke na kolesih, ti pa ne storiš nič, psa s tem nagrajuješ, da bo še hujši. Namesto da bi mu dal korekcijo. Ki bi ga ozdravila zelo hitro. Zdaj pa ga čaka (po neuspelih »positive only« terapijah), samo injekcija pri veterinarju.

    Torej, ko se babi premakne na tisto, kar ji satan šepeta, ji od tam ni več rešitve. Zakorenini se v tej svoji norosti, morda jo potuhnjeno prekrije z igralstvom, a njen notranji sistem je zdaj trajno zamaknjen. Samo zunanja pomoč bi jo lahko rešila, vendar ona to najraje zavrača. Enako kot poženščeni moški.

    Vse vesolje je ženska - hlad in pasiva. Prežanje. Nastavljanje pasti. Moškega principa je zelo malo. Ker moški je seme, daje sonce in toploto. Z naraščanjem podivjanega feminizma v woke zahodni družbi, se toplota zmanjšuje, povečuje pa se strašen hlad brezmejnosti. To je hlad tistih bitij, ki prežijo na človeštvo. In živijo od njega, kot mi od perutnine v farmah.

    In prežijo na manjšinski moški spol, na dečke.

    Naša nova politična stvarnost, vladajoči, so izrazito 'femi'. Če pogledamo samo predsednici države in parlamenta, pa vso drugo ekipo, dobimo zelo izrazit občutek nečesa strašnega in nečloveškega tam izza lepih besed. Neka divjost, hladna divjost, neka maščevalnost, supresija in pristranskost se zaznava v ozadju. To se čuti pri vseh tistih, ki so zavrnili Boga (izgubijo srčna čustva in jih imitirajo z besedami). Začuti se neka hladan brutalnost, razdvojevanje, sovraštvo. Morda bi temu lahko rekli latentni sadizem. Seveda imamo vse več tega tudi v Cerkvah.

    Ker pa želijo imeti oblast (= denar), morajo to prikrivati z leporečjem, v praksi pa supresijo (zatiranje) zanje opravlja enako usmerjeni državni aparat.

    OdgovoriIzbriši
  2. 2. In imamo norost: družba, ki nekaj čuti, čisto drugo govori, izvaja pa nekaj tretjega, je na poti v propad. Družbe v zgodovini, ki so te poskuse po neki sreči preživele, so se naučile, da ženska ne sme vladati, ker ni uravnotežena po svoji naravi. Zato svojo okolico vodi v norost, sama pa postane nekaj strašnega.

    Seveda pa so vedno obstajale posameznice, ki so imele v sebi več moškega principa stabilnosti, takšne ženske pa so lahko postale uspešne voditeljice, kraljice, in takrat je vladalo blagostanje. Seveda pa so bile vedno odvisne od moške energije. Brez nje je ženska po svoji naravi popolnoma nestabilno bitje.

    To vedo vsi popolnoma žensko kolektivi - od služb do samostanov: kjer so skupaj le ženske, vedno pride do hudo strupenega ozračja: v zraku se začne nabirati eksploziven energetski strup. Takšni skupnosti se kmalu 'odrola'. Zato mora vsako žensko klavzuro občasno ali redno obiskovati moški predstojnik ali kdorkoli že. To nalogo je pri večni angleški kraljici vsa desetletja opravljal njen mož. On ji je dajal tisto 'nekaj', tisto energijo, ki ženske dela stabilne. Pa tu ne govorimo (le) o spolnosti, saj je gospa vladala 70 let.

    Današnji možje današnjih kraljic pa nekako niso več možje. Že ko jih vidiš, kako javno hodijo, korakajo v mimohodu, dobiš občutek, da je z njimi nekaj hudo narobe: tako zelo so ne-oni, da nikoli ne vedo niti - kako bi svobodno hodili. Pa so lahko milijonarji.

    No, in zdaj te »prebujene« ženske brez tal pod nogami vzgajajo otroke v vrtcih in šolah, bistvo vzgoje pa je iz dekletc narediti nove 'čarovnice', iz fantičev pa punčke.

    To je zdaj naša civilizacija. Na spletu lahko vidite tisoče posnetkov, kako punce, hčere, ženske in ostale - svinjsko pretepajo svoje može, fante, neznance, kloošarje in druge. Če pa kakšen od njih malo stegne roko nazaj, je babi hitro jasno, da ona ni Bog. A takrat se nanj spravi celo krdelo besnih ljudi in ga speštajo v pire, pred pa niso niti trznili, ko je mu je baba delala javno silo.

    Tašika je rekla, da imamo vseeno pravico povedati svoje mnenje. Zato sem ga. Naj ga še ponovim: Draga Tašika, tvoje nastopanje in delovanje mi ni všeč. Ne strinjam s z njim. Kot stotisoči drugih. Hvala pa ti, ker mi dovoliš moje nestrinjanje, vsaj to. Ne strinjam se s tvojim brutalnim, hladnim in razdvojevalnim načinom govorjenja/vladanja. Vendar - ta narod te je izbral in Bor.t Strašni ti je tlakoval pot. Zato nimam kaj praskat: večina si želi pekla, večina je izbrala, in kdo sem jaz (ki kljub Božji pomoči še enega škofa nisem uspel spreobrniti), da bi tukaj kaj praskal?

    Spreobrnite se, spreobrnite se, spreobrnite se!

    Drugače postanete vsebarvne kreature na poti v Mrk.

    Nikarte! Jezus je Gospod, Gospod je Kristus, le v Njem je Mir in vreden je Večnosti z Njim. Aleluja!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. V Španiji se je jasno pokazalo, da tisti, ki ima MOČ tudi nad ZLOM, reče DOVOLJ JE in pride do spremembe !!!

      Izbriši
  3. Pozdravljeni, dame in gospodje, ali potrebujete finančno pomoč? Jaz sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo za dokončanje vašega projekta? Če je vaš odgovor pritrdilen, vam priporočam, da kontaktirate moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojilnih storitev, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili, zavarovanimi in nezavarovanimi posojili in še veliko več. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali mi pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447360502110 in v trenutku prejmite odgovor.

    Za dosego cilja potrebujete posojilo pri zanesljivem in kompetentnem podjetju. Smo podjetje za celovite finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izpolniti vse vaše želje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev posameznikom in podjetjem na najučinkovitejši in najhitrejši način.

    * Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Prilagodljiv znesek - sami se odločite, koliko si želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Prilagodljiva obrestna mera 3 %.
    * Visoke stopnje odobritve
    * Prilagodljivo odplačilo - Izbrati morate datum odplačila, bodisi tedensko, mesečno ali letno za obdobje od 1 do 30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Ne zamudite priložnosti zaradi pomanjkanja financ. Obrnite se na moje podjetje zdaj, lahko vam pomagamo s posojilom, saj smo pomagali številnim posameznikom in organizacijam, ki so se soočali s finančnimi težavami po vsem svetu

    Za več informacij o naši ponudbi posojila nam pošljite zahtevo za posojilo prek
    E-pošta: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Posredniki/svetovalci/posredniki so dobrodošli, da pripeljejo svoje stranke in so 100 % zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

    OdgovoriIzbriši