nedelja, 8. januar 2023

Nevihta na letališču Cuatro Vientos

So dogodki, ki gredo mimo nas, ne da bi jih kronika zaznala, in so dogodki, ki izstopajo po močnem sporočilu, po simboliki, včasih tudi po preroškem naboju. Eden takšnih se je pripetil 20. avgusta 2011 v Madridu. Protagonisti so bili papež Benedikt XVI. in dober poldrugi milijon udeležencev Svetovnega dneva mladih, vsi skupaj zbrani na nočnem bdenju na letališču Cuatro Vientos (Štirje vetrovi).

Hitro po začetku molitvenega dogajanja je nebo z jugozahodne strani začelo groziti z bliskanjem in grmenjem. Strah vzbujajoča nevihtna fronta se je pomikala prav proti velikanski množici mladih iz 193 držav, zgnetenih okrog moža v belem. Umakniti se ni bilo nikamor, vsak je moral ostati na svojem mestu, se nekoliko zaščititi in pričakati hudo uro. Grmenje in bliskanje je prišlo do roba Madrida, toda programa niso prekinili, Benedikt XVI. je ostal na svojem mestu na nepokritem delu odra in začel s pridigo.

Med papeževo pridigo se je jedro nevihtne fronte razcepilo, del bliskanja je obšlo množico po južni strani, del pa po severni. Kljub temu se je nekaj nevihtnega zagnalo na prizorišče bdenja. Močni sunki vetra so butnili v množico, tudi dežnih kapelj ni manjkalo. Benedikt XVI. je prekinil pridigo, a ostal na svojem mestu. Varnostniki so ga pokrili z dvema velikima belima dežnikoma.

Po petih minutah je bilo vetra in dežja konec. Papež je pohvalil mladino, ki je prestala nalet nevihte, in nadaljeval z govorom. A povsem brez poškodovanih in škode ni šlo. Veter je zrušil enega izmed šotorov, nekaj mladih je bilo poškodovanih, voda pa je zalila vreče s hostijami, ki so jih tam hranili za veliko zaključno mašo. Hostije so se sprijele. Drugi dan se je maše udeležilo dva milijona ljudi, a svetega obhajila verniki niso prejeli, saj ni bilo hostij, ki bi jih duhovniki posvetili.

Kdor je hotel, je videl čudovita znamenja: videl je mlado Cerkev in starega papeža, ki kljubujeta viharjem časov. Za zmago nad nevihto ni bilo potrebno drugega kot vztrajati »na svojem«, vztrajati drug ob drugem, vztrajati ob pastirju - moliti, zaupati in vztrajati. 

Kdor je hotel, je v horizontu teme in bliskanja videl tako preizkušnjo kot Božjo pomoč, saj se je tik pred zdajci nevihtna »zanka pretrgala, in mi smo se rešili« (Ps 124,7). A brez dramatičnega opozorila navzoči na Cuatro Vientos niso ostali. Ali nam od vode poškodovane hostije in maša brez sv. obhajila ne »prerokujejo« časa, ko bomo hoteli do zakramentov, pa teh ne bomo dobili, ker ne bo kruha oz. duhovnikov, ki bi ga delili?

Čeprav bo kdo ob prebiranju teh stavkov zamahnil z roko, češ, a zdaj bomo pa že iz navadnih atmosferskih pojavov razbirali prerokbe (?), bo za vedno ostalo, kar je bilo med tisto hudo uro najbolj očitno: podoba pastirja, ki je trdno z ljudstvom, podoba ljudstva, ki je trdno s pastirjem – s pastirjem, kakršen je bil pokojni papež Benedikt XVI.


* Besedilo je bilo najprej objavljeno v tedniku Družina januarja 2023; foto: 20.8.2011, veter na letališču Cuatro Vientos, printscreen RTVE.ES 

2 komentarja:

  1. Znamenje: Blagoslov nam je v prekletstvo.

    Jap, Gospod nenehno in vsem pošilja znamenja, Duh nenehno pošilja znamenja, vsem ljudem sveta, a zaznajo jih samo tisti, ki so v Duhu.

    Vsak dan so znamenja. Celo strašna za Cerkev. In tole ljudstvo pod Alpami. Za Cerkev bom objavil link, za drugo pa je obisk našega novega predsednika države NPM pri papežu v Rimu. Včeraj je bila na Osankarici, danes v Dražgošah, Bog ve kdaj te dni pa pri papežu, kot kažejo slike. V črni čipkasti ruti. Zdaj brez zvezde.

    Naj Slovenija to sprejme kot znamenje svojega strahovitega 'razcveta' v naslednjem desetletju.

    Znamenje Cerkvi, ki ga Cerkev ni zaznala, pa je tisto, ko duhovnik na Benediktovem pogrebu zavrne podelitev svete hostije verniku, ki je v ljubeči veri pokleknil pred njim. In s tem krši pravilo Cerkve in svetih prednikov in Svetega Duha, ki je Ljubezen do Odrešenika.

    Papež Benedikt 16. je kot zadnji reševal teologijo Katoliške Cerkve pred nenehnimi notranjimi napadi mladožencev. Torej je do neke mere resno dojemal neposredni Kristusov Nauk, in ga zadrževal znotraj Okvirja. Je pa naredil tudi veliko napako s tem, ko je odstopil kot papež, napovedal še leto ali dve življenja, potem pa živel še 10 ali koliko let. S tem dejanjem je počlovečil, popredmetil svetost funkcije in odprl vrata silam, proti katerim je v najboljših letih deloval. Gospod ga je za to dejanje nagradil po njegovi veri.

    Zaradi takih stvari vsakemu bližnjemu, ki je resneje začel gledati za Kristusom kot Osebo-osebi, svetujem, naj ne sledi visokih klerikov vse do konca, kajti njihova služba jih največkrat sili v kompromise,

    naš Bog pa je ljubosumen Bog (Jozue 24,19)!!!

    Ljubosumnost pri Bogu, ki se je Mojzesu razodel pod imenom Jahve, je v tem, da je tak zaradi Ljubezni do nas. Seveda pa je Njegova Ljubezen do nas neuspešna, če mi sami nismo do Njega Ljubeči z vso silo: čustev, uma, telesa in del. Ne gre namreč; da voda zavre, potrebuje 100 stopinj Celzija. 95 je nič.

    Opažam, vse pogosteje, kako zelo so ateistični levičarji močnejši od vernih ljudi, ki naj bi bili v Božji Moči in Ljubezni, pa niso. Naj povem zakaj ne.

    Vidim, da tisti, ki so deležni blagoslova, tudi tale bloger tukaj, v svoji občasno občuteni Milosti svoje srce podelijo še drugim stvarem. In tako imajo ljudje celo po tri, štiri srca - torej eno srce, razrezano na več kosov, zato so NESPOSOBNI velikih del v Božjem Duhu in držanja se Prve zapovedi o Ljubezni do Boga.

    In tako imamo duhovnike, ki so zraven še to in ono in tretje, in visoke desne politike, ki imajo poleg ljubezni do domovine, morda vere, še ljubezen do družine, gora, in kakšnega ali več hobijev.

    Potem pa so tisti zdajšnji predsedniki in ministri, ki v svoji intenzivni tosvetni želji in strahu vse svoje sile posvečajo samo dvema stvarema, recimo političnemu boju in morda družini ali ljubimcu, zato so njihove sile mnogo večje. Imajo le dva srca. In ko se takšni združijo, komunizem zacveti, hudič zaraja, vera pa začne izginjati in počasi dokončno izumre.

    Zato je blagoslov vsem bedakom v pogubo. Tudi nam, Slovencem. Bolje nam bo spet v stiskah socializma - takrat ne bo več toliko sladkobne ponudbe sveta, ampak nas bo bolečina življenja usmerila nazaj v en Cilj, h Gospodu. Izgubili bomo morda nekaj brezveznih src in se znova duhovno okrepili. Za bedake ni druge poti, namreč, kot le trpljenje in odvzem vseh blagoslovov, kar Oče Nebeški, ki je od Ljubezni zdravo ljubosumen, vztrajnim prešuštnikom na koncu tudi dodeli.
    In tako so odvzeti blagoslovi tej Hiši v ogromni meri, kar se takoj vidi tudi na mikro nivoju: odvzeti duhovniki odvzemajo blagoslove vernikom.

    Začenja se veliko trpljenje. Zato voditelji Cerkve kdaj v mraku svoje sobe in duha prosijo za znamenja, a zadnje čase so jim dana le jonova. A le kdo jih bo videl, če celo Blagoslova niso znali ceniti?

    Reši se kdor se more! Ve se, kdo je Odrešenik! In kakšna je Pot.

    Pa Bog nam pomagaj.

    Tule je ta link te groze, ta homeopatski vpogled v tisto izza, kar 'se ne da zaznavati', pa se da:

    https://twitter.com/jona_amitajev/status/1611985021484630017?s=20&t=BZHvzFjK6_4UkaBY6dmsiw

    OdgovoriIzbriši
  2. Moje pričevanje o tem, kako sem postal član Iluminatov. Želim poznati ljudi, ki se želijo pridružiti velikim Iluminatom kot velikemu članu Iluminatov, ki me želijo kot velikega člana. Ime mu je Lord Felix Morgan. Pomagaj mi vrniti življenje iz faze smrti. Odpuščen po približno 5 letih in šestih mesecih. Potem ko ga je izdalo toliko pripadnikov Iluminatov. Z leti sem bil brez upanja in finančno na tleh. Nekega dne pa sem med brskanjem po internetu naletel na objavo velikega člana iluminatov, lorda Felixa Morgana, ki pravi, da če si eden od velikih iluminatov, si lahko slaven, bogat in uspešen v življenju. Stopil sem v stik z njim in mu vse razložil in priporočil je uporabljeno registracijo in plačal sem velikemu članu, da bi začel, in bil sem posvečen v Svetovni red Iluminatov. Po tem so mi dali vse smernice in me obvestili, da bodo novi člani po iniciaciji nagrajeni z zneskom 1.000.000 $ v gotovini. S pomočjo lorda Felixa Morgana. Bil sem polno iniciiran kot polnopravni član Iluminatov. Če je vaš nasvet, da ste že poskusili s prevarantom ali ste, je na meni, da vam pomagam, da se pridružite, zato poskusite Lord Morgan. To je vaša najboljša priložnost, da postanete tisto, kar želite v svojem prihodnjem življenju. Pišite mu preko WhatsApp +2348056051569 ali e-pošte: Illuminatiofficial565@gmail.com

    OdgovoriIzbriši