četrtek, 22. oktober 2020

Trd oreh

V času, ko je bil naš bl. Anton Martin Slomšek (goduje 24. septembra) škof v Šentandražu, je Katalonec sv. Anton Marija Klaret (goduje 24. oktobra) bil škof v Santiagu na Kubi. Ko je tisti del Kube prizadel hud potres, so se ljudje spraševali, čemu ravno njih. Klaret je kasneje v svoji Avtobiografiji zapisal, da se je po potresu reklo, da trdega oreha pač ni mogoče odpreti drugače kot s palico, se pravi z močnim udarcem. 

S palico je seveda bil mišljen potres, s trdim orehom pa kubansko ljudstvo, ki takrat ni ravno blestelo po vrlinah. Vrhnji sloj, precej predan prostozidarstvu, je izkoriščal suženjsko delovno silo, se obnašal rasistično; nižji sloj je živel moralno razpuščenost v obliki alkoholizma, partnerske zvestobe, zanemarjanja verskega življenja in podobno. Ob prihodu Klareta v tiste kraje je tudi duhovščina bila zelo samosvoja, kar se je najbolj poznalo po razširjenem kršenju celibata. Po potresu, ki so ga interpretirali kot Božjo kazen, so se oboji, bogati in revni, streznili.

Drugi val koronavirusa smo pričakovali, nismo pa pričakovali, da bo tako obširen, resen, in da bo Slovenija v sredini oktobra svetovno »zablestela« po številu okuženih na milijon prebivalcev. Očitno se nam dogaja palica, močan udarec. Vprašati se je, če smo res tak trd oreh, da nas bo šele velika stiska spravila k razumu in odgovornosti. Kaj se nam je pravzaprav zgodilo, da je tolika razlika med pomladno uspešno zajezitvijo epidemije in jesenskim super-izbruhom?

Najprej si moramo priznati, da se je Slovencem in Slovenkam zgodilo vsem enako: podcenjevali smo koronavirus. Na začetku epidemije sem poklical prijatelje v Milano in rimskega sošolca, ki je danes župnik v centru Bergama. Lombardijski sogovorniki so mi virus označili kot »furbo«, se pravi, zvit, premeten, zahrbten. V smislu: ne igramo se mi s koronavirusom, temveč se koronavirus igra z nami; na začetku zgleda ena gripa več, na koncu štejemo krste; pride in napade »brez logike«; udari tam, kjer ne pričakujemo ... To so govorili moji italijanski prijatelji.

Nimamo najprej opraviti s strateškimi napakami tega ali onega akterja, še manj z zarotami, tudi ne z neumnimi influencerji, za katere bi najbolje bilo, če bi molčali. Najprej imamo opraviti z občo lahkomiselnostjo, s kolektivnim razpoloženjem, ki nas je več ali manj vse enako objelo. Po uspešni pomladni borbi zoper koronavirus smo enostavno popustili v čuječnosti. Prepustili smo se varljivi samozavesti, da kot posamezniki in narod zmoremo s tem nebodigatreba covid-19. Kdor je v sredini avgusta zaskrbljeno svaril, da koronavirus še pride, je bil za večino čuden. To obče pomanjkanje čuječnosti je naša trda lupina oreha, ki se zdaj boleče razbija.

Ker smo virusu, ki je »furbo«, kolektivno nasedli, je zelo neumestno, da zdaj hitimo z obtoževanjem drug drugega. Desni bodo našli sto »dokazov«, da so za jesenski izbruh krivi levi, ki so se občasno obnašali prav sabotersko; levi bodo našli sto »dokazov«, da je kriva desna vlada in njen predsednik, ki je denimo s sosednjim kanclerjem ležerno plezal na Triglav. Neverni bodo rekli, da so krivi verni, ker so do zadnjega obhajali prva sv. obhajila in sv. birme; verni bodo rekli, da so krivi neverni, ker so do zadnjega rajali po gostilnah in prirejali ulične shode.

Hočem reči, slabo bi bilo, da bi koronavirus postal priložnost več za lova na čarovnice in vnašanje razdora. Povsem zavržno bi bilo, če bi nekdo koronavirus uporabil kot orodje za kampanjo zoper drugega in dobesedno preko trupel utrjeval svojo ideološko in politično pozicijo. Politična kronika oktobrskih dni priča, da ta skušnjava obstaja in da ni majhna. Določeni vplivni ljudje so žal ideološko sfanatizirani do mere, da so izgubili stik z realnostjo in ne vidijo, da je krivda za jesenskih izbruh kolektivna, predvsem pa, da je naš resnični in skupni sovražnik covid-19.

Palica je udarila po trdem orehu, ki je slovenski narod in njegove elite. Nekdo bo temu rekel Božja kazen, mi bomo temu rekli Božja priložnost za poboljšanje. Trdi oreh bo razpočil, lupina bo odpadla, plemenito jedro oreha bo dalo svoj dober sad.


* Besedilo je izšlo kot uvodnik v novembrski št. revije Ognjišče. Slikica: B.C.

9 komentarjev:

  1. 1. Ko sem hodil te čase naokoli, sem opazoval od teže viseče veje sliv, jablan, orehov in kostanjev, katerih sadeži so potem popadali na tla – in nihče jih ni pobral, četudi so padali celo na poti, po katerih vsak dan hodijo ljudje, otroci iz šol. Vse je zgnilo. Ne morem verjeti. In to v deželi, ki je bila pregovorno vedno bolj uborna kot ne. Torej so vsi tako polnih trebuhov, da se jim še lepega oreha ne ljubi pobrati. To bo kaznovano, zagotovo, sem večkrat pomislil. To ni normalno niti naravno.

    In sem šel psa prelaufat na travnike, že je večer padal, pa je jager s puško tja pod grmovje lezel, in začel sem mu žvižgati kot da psu žvižgam, da ga ustavim, in je ves togoten prišel ven, obraz razpotegnjen, oči steklene, jarosten, užaljen, prevaran, pol bled in pol rdeč, prizadet. On se "kle je.be s košnjo trave", pol pa človek s psom pride … Opravičil sem se in odšla sva hitro in ponižno, saj je travo kosil vso sezono in veje žagal, da bo kugla imela dolgo linijo. A zakaj to govorim? Ker sem danes ob 13h slučajno naletel na poročila na RTVLj, in se nasmejal, ker jih je voditelj začel z istim ksihtom kot je bil jagrov, kot voditeljica dan prej in kot tista Primorka, ki vodi Dnevnike: razburjeno, steklenih oči, prestrašeno, panično, hlastajoče – in zato agresivno - da se strah prekrije. Te krivične in podle asure, ki so pol leta minirali napore vlade JJ, se posmehovali na vse mogoče potuhnjene načine, v vsaki oddaji, poročilih, ki so podpirali onega reparja Zlatkota, ko je napadel Pahorja, pa potem vodil uporne množice proti maskam in ki danes debelo laže, da tega ni nikoli počel – ti sociopati s psihopatsko sadistično obrambno strukturo osebnosti, zdaj od znotraj in navzven cvilijo od panike in jo pretvarjajo v nadaljnjo agresivnost proti vladi, a tokrat še bolj zvijačno. Češ: Zakaj za hudiča nisi zaprla vse države že poleti? Hinavci. Ti dvolični v predpekel pahnjenci vseh odtenkov rdeče barve delajo vse, DA BI V DRŽAVO PRINESLI ANARHIJO, in s tem nasilno komunistično revolucijo. Hudi duh se sploh več ne prikriva, sam se razodeva na vse glas, da bi strašil. Slovenski ISIS, nova generacija.

    Zato se z Brankovo poanto, uravnilovko krivic, seveda ne strinjam. Smatram jo za po pahorjansko nezrelo, a še vedno znotraj meja. S takšnim motoviljenjem se civilizacija ne reši. Mar ni le en Bog, in ta Oče je še vedno isti Oče kot je Oče Boga Jezusa? In jasno je napisano v Pismu, da se države in naroda ne da voditi, če je v njem preveč kriminalcev rdeče-kmerovskega rodu. Samo predstavnike peklenskega loka poslušajte, kakšne gore strupenih laži sikajo dan za dnem!! Vendar je rešitev že bližja. Poslušajte:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
      Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

      Polno ime .................

      Zasebna telefonska številka ................

      Država ..................

      Naslov ................

      Država ...............

      Leta ..............

      Prijavili ste se prej ali ne. .............

      Država ..............

      Znesek posojila. ..................

      Obdobje izposoje ................

      Poklic .................

      Mesečni prihodek .....................

      V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
      Čakam na vaš hiter odgovor.

      Lep pozdrav

      Micheal Benson.

      Izbriši
  2. 2. Gospod se je odločil osebno pomagati (!!!). In vse to je zapisano tudi v Svetem pismu, čeprav ni več zapisano v variantah modernistične pro-levičarske teologije (vse je Brahman varianta). Če je kdo študiral življenje svetega Vianeja in pa svetega L. Mandića, potem VE, da se resnična Božja genetika prenaša tudi po genetiki, ne le po svečanih kapah in mondurah. In kar sta ta dva znala izvesti, in je v skrajni sili izvedel sveti Pavel nad padlim bratoma ali tremi, tudi Peter nad parom, to je v Stari zavezi storila Judita na bolj fizičen način. Ne vem sicer, zakaj Cerkev Estero postavlja za svetnico, Judite pa ne, a obe sta opravili enako delo: rešili svoj narod. Obe s svojo lepoto in zvitostjo. Le da je Judita nenehno omenjala tudi Gospoda, ter vzela meč v svojo roko, pri sveti Esteri pa se nenehnega klicanja Boga ne morem spomniti, kot tudi pri papežu Frančišku ne. Že iz tega lahko vidimo, da ima Cerkev težave sama s seboj in z Duhom že od nekdaj in zdaj:

    te dni je papež dal polno podporo homoseksualnim zvezam, tudi tistim z otroki, in s tem posredno za osle proglasil vse svete in Duha zadnjih 2000 let življenja Cerkve. Naši dobri škofje pa so v četrtek glave sklenili skupaj, in pod vplivom neke druge Frančiškove motnje prepovedali predvajanja svetih maš po elektronskih medijih, ker to da ni Cerkev (njihove maše vsa ta leta na TV pa so bile Cerkev?), v soboto pa to četrtkovo odločitev po Svetem Duhu zmečkali v koš, spremenili v obratno in zdaj so maše dovoljene. Je mar Sveti Duh dvojen? Je v četrtek kolabiral, v soboto pa k sebi prišel? Ker to NI MOGOČE je torej jasno, da Ga ni bilo zraven. Bili so samo škofje. To pa ni dobro. In ni dobro.

    Kaj to dela Corona ljudem, kajne? In res je trd oreh. Vsak dan bolj slavim Gospoda glede te Njegove Previdnosti. Pred-vidnosti, ki smo jo mnogi slutili in tudi čez poletje opozarjali. Glede našega komunizma pa je takole:

    ŠE VEČ kot Judita in njen stric in Estera in Gideon Je tukaj! Prišel Je. V Moči bo hodil, neviden. Ker pa so mnogi zločesti osebki tako zelo rakavo zraščeni s svojimi hudimi duhovi, da jih ni več moč ločiti od njih, bo delal kot je to storil Pavel: s kožo in kostmi jih bo zavrgel v večni Mrak. Kar ni bilo moč po ljudeh storiti, bo po Njem. In z njimi bodo padli tudi vsi tisti zli čarovniki, šamani, Baalovi svečeniki in šlogarice, h katerim se je ta rdeči rod skrivaj zatekal po lažne prerokbe, uroke in kletve. In tisti medijci, ki so jim z vso silo padle duše stali zraven. KONEC JE.

    Tukaj Je!

    Hehe, hehe? Kot pri virusu, hehe? Le smehljajte se, pametne pa je strah. A ne Covida.

    Bog se Usmili pravičnih duš, prosim!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mimogrede: že sem napisal, da je izvorni namen umetnosti da slavi Gospoda, Usmiljenje, Pravičnost, Lepoto in Njegovo Moč. Večina slovenske leve umetnosti pa je nabita s hudim duhom, katerega ti umetniki zelo dobro zaznavajo pri sebi, potem pa to projicirajo na Cerkev, svetnike, Boga, pravične ljudi, avtoritete, mojstre in politične nasprotnike. Ta demonska sprevrženost služi podpiranju ANARHIJE v deželi, ter lastnemu padcu v peklenska brezna. Eno kosovirko poznamo že dolgo, druga doji pse, trga zastavo, eden dela kraval po Ljubljani pa ni Zlatko Zakladko ampak Zlatko Nič-več-zakladko, in vedno nove odkrivajo družbena omrežja, poglejte si tole umetnico:

    https://twitter.com/cikibucka/status/1319355809667731456?s=20

    Zato krivda za mesarjenje Covida v naslednjih tednih ni enakomerno razporejena po vsem narodu in vsej politiki. Nikakor. Leva stran ima tukaj 95% krivdo. In ker noče verovati v Gospoda in zavrača vsa opozorila in Njegove napotke, pri njih ne bo nobenega popuščanja, ampak samo popolnoma lekarniško stehtan karmični protiudar po Gospodu, ker zanje velja: kar seješ to žanješ; medtem ko je Gospodovim otrokom marsikaj odpuščeno, če greh ni bil nameren in namerno ponavljan.

    Zaman sem mnoge antijanšiste nekaj let opozarjal, da kdor nenehno omenja Janševo ime po nepotrebnem in z zlobo, kot to zdaj počno 'peklenski lokostrelci', je po Božji volji kmalu hudo propadel. Včasih sem jih znal našteti cel kup, morda se še koga spomnim: Kresal, Golobič (LDS falanga), Virant, Zlobec, Zagožen, počasi tudi Janković, zdajšnja garnitura pa se kar drenja, da bi šla po isti poti. Je Lukšič (oboževalec morilca Che-Guevare) na Faktorju, z mrtvaškim obrazom, zatrdil, da ima levi pol množico potentnih intelektualcev, desnica pa ne. Zvilo me je od smeha in groze nad njegovim neznanjem, kajti že tisoče let je jasno, kdo je intelekt in kdo ni, saj so v Vedski kulturi, ki je bila popolna, družbo vodili bojeviti kralji, ki pa so se podredili nasvetom razsvetljenih in šolanih bramanov, to je duhovnikov. To so bili resnični intelektualci, kajti to je merilo intelekta:

    ali priznavaš, poznaš in slaviš Boga, ali ne.

    In kdor Ga pozna in priznava in slavi, Ga ima neizmerno rad, se Ga pa tudi malo boji, ker njegovi podrejeni častniki, kot so karma, čas in stanja našega duha, na Zemlji precej brezmilostno plačujejo za opravljeno delo: drek z drekom nagradijo in dobroto z Milostjo. Zato je Božji strah upravičen in je dokaz inteligence. Levaki pa te inteligence nimajo, čeprav jih je nenehno strah. Takšna inteligenca je torej norost. So-norost pa je, da so verniki Slovenije zadnjih 80 let kar dobro, vsaj pasivno, sodelovali v tej norosti. Zato bodo zdaj umirali oboji, da se kdo ne bi slučajno spet kaj prevzel. In grobovi nam bodo kazali pravo pot, res: trdonjasti oreh bo nalomljen in mehka sredica bo oživela iz svojih rdečih ječ in okov.

    A ne pri vseh. Nekateri so zavozili za naslednjih nekaj stotisoč ali milijonov let (duša je večna!). Pa ne da Gospod ni veleUsmijen, ampak so oni preveč zajahali hudega duha in jim je zdaj rit docela zraščeno z Zverjo, tako da jih še Bog ne more več rešiti - ker jim to paše. To je norost, ne pa inteligenca.

    Pa Bog pomagaj dobrim dušam in pravičnim, imej sito, Gospod, ne udrihaj kar počez odslej, saj je Tvojega neskvarjenega kvasa le še malo!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SLOVENSKI LEVIČARSKI UMETNIKI POKAŽEJO SVOJO NOTRANJOST

      Da so Branko, Pahor in papež v veliki zmoti glede tega, da smo "vsi bratje v Bogu in krvi", nas je učil že Jezus Gospod. Namreč, eni smo sprejeli Boga Življenja, drugi pa se zatekli k hudiču, in zato, četudi smo vsi iz Boga, nismo vsi iz Pravičnosti in Življenja. Posledično obstaja boj na tej Zemlji že od prvega dne in bo do zadnjega. Žalostno, a to je treba sprejeti, ne pa si izmišljati vedno nove teološke in ideološke domislice, ki so pravzaprav le trgovske, KAJTI VSE JE NA KONCU LE V DENARJU.

      Poglejte si še eno krvavo instalacijo "umetnikov" z Metelkove ulice, ki jim grozi deložacija iz dolgoletno zasedenih prostorov. Seveda je ta umetnina pravzaprav črnomagijski akt, podoben tistim MB lutkam, visečim pod mostom in nedavnemu 'vudu' ritualu z zažiganjem. Njihov namen je dvojen: prestrašiti svoje žrtve in pokazati svojo notranjo naravnanost svojim potencialnim somišljenikom. Jasno je, da gredo po poti SS-Dakija, mojega nekdanjega soseda in množičnega morilca, če bo za to le priložnost. Pred resničnimi umori jih za zdaj drži nazaj le zavedanje, da vsi ljudje vse vedo, torej tudi kje kdo od njih in njihovih živi.

      Duhovi sto-tisoč nedložno pobitih v 1000 slovenskih breznih se danes pri Bogu glasno pridušajo, da mora biti tega kmerovskega morjenja končno konec, kmer pa izgnan iz slovenske psihe, ker je predstavnik smrti, ne Življenja.

      Umetniki z Metelkove so 'v duhu' slovenski javnosti prikazali sledi zakola ministra za kulturo, že enkrat do invalidnosti pretepenega Mira Petka, pevske umetnice Alenke Gotar in še mnogo drugih znanih ljudi, ki so Bogu bližji kot oni, rdeči kmeri. Kot slišimo, so te leve NVO umetniške združbe napajane z milijoni evrov s strani države, zdaj pa jim grozi, da bo treba za svoj kruh služiti z lastnimi rokami? In zato so ponoreli, pripravljeni celo klati, kot so klali njihovi ideološki očetje in dedje? Katerega rodu so torej ti zverinski kulturniki? Se vam ne studi takšna 'kulturna prireditev', polna krvi pravičnih? Če se vam, imate v sebi samih dokaz, da na tej Zemlji obstajata dva rodova; abelov in kajnov, in med njima nikoli ne more biti miru, ker kajnov rod iz zavisti nenehno napada, laže, krade in kolje. Žal je tako, Branko, Pahor, Frančišek in trgovci. Krvavi izdelek pa si poglejte tukaj:

      https://twitter.com/LukaSvetina/status/1319647140214411268?s=20

      Če bi to naredila "desna" stran naroda, bi levaki in MSM kričali vse do Bruslja, od groze. Tako pa novico zasledimo le na desnem twitterju. Hinavci, je vpil Jezus na takšne; le preberite si moderni teologi in dušebrižniki, kaj je Gospod res govoril kajnovemu rodu, ki ga imate vi za brate. Torej se vprašajte, katerega rodu ste sami; to je zelo pomembno vprašanje na lastni duhovni Poti.

      Izbriši
  4. Sobota je. Danes se mi je zaključila karantena, za katero nisem dobila odločbe. In
    danes sem vskočila v službi, ker... so se zadeve preveč zapletle.
    V petek sem se trudila pripraviti vse za vikend, govorila z vodjo urgentnega centra glede sprejemov v bolnišnico, naštudirala vse odloke, obvestila vse zaposlene v NMP o kliničnih poteh... Vse, da bi speljali vikend.
    Pa se ni izšlo. Naša mlada zdravnica se je zelo trudila. En Covid pacient za drugim... Gospa, ki rabi bolniško posteljo pač nekje v Sloveniji, pa je ne sprejmejo ne na Infekcijski kliniki, ne na IPP... Vse je polno. Gospo pusti doma, pove, da jih bo še klicala. Nato pacientka s saturacijo 75%. Se duši pred ekipo. Tudi za to pacientko ni postelje. Morda v Novi Gorici... Kdo jo bo tja peljal? Kdo jo bo spremljal? Zakaj je drugače, kot smo se zmenili včeraj?
    V igro poseževa skupaj z vodjo dispečerskega centra. Gospo zdravnica spremlja v Ljubljano. Pred staro travmo kisik prek nosnega katetra ne zadostuje več. Ohio maska. Gospo preložijo na posteljo v prostoru, ki ni niti od daleč podoben ambulanti ali bolniški sobi. Neopisljivo. Je samo kisik. In medicinska sestra, ki je v podobni koži kot naša zdravnica.
    Še dva mrliška ogleda v DSO.
    Zdravnica ne zmore več. Tišči jo v prsih. Solze. Prevzamem. Poskusim skoordinirati oskrbo prve gospe, ki še čaka doma. Telefonska številka, ki je bila dogovorjena, je izklopljena. Spet priskoči na pomoč "naš" dispečer. V Mariboru, kjer je centralna koordinacija bolnišničnih postelj, povedo, da se je vse spremenilo. Pred 10 minutami so navodila, da ne smejo več posredovati podatkov o prostih posteljah. Naj pač peljemo v Ljubljano, pa bo, kar bo. Zakaj je drugače, kot smo se zmenili včeraj?
    Ponovno obiščem gospo. 83 je stara, s pridruženimi boleznimi. Saturacija je 95%. Pustim ji pulzni oksimeter. Naj me pokličejo, če pade pod 92%. Svojci razumejo. Telemetrija v najbolj okrnjeni obliki.
    Nato, hvala bogu, "normalni" pacienti - grozeč porod, opeklina pri otroku, zaplet po odpustu iz bolnišnice, poškodbe... Oddahnem si, ko je čas za menjavo. Skrbi me, če bo nočna zdravnica zmogla.
    Mlada zdravnica trenutno ne zmore delati. Odprla bo bolniški stalež. Preveč je bilo. Jaz sem na vrsti spet v ponedeljek.
    dr. Vesna Homar, vodja NMP ZD Vrhnika

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam pravo posojilno podjetje, pri katerem lahko hitro pridobite posojilo. Zaupanja vrednim strankam ponujamo vse vrste posojil z obrestno mero 3%. Če potrebujete posojilo, nas kontaktirajte Pošljite nam e-pošto: Michealbensonloanagency@gmail.com, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
    Obrazec za prijavo posojila in ga vrnite, obiščite našo spletno stran: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

    Polno ime .................

    Leta ..............

    Država ..................

    Znesek posojila. ..................

    Trajanje ..........................

    OdgovoriIzbriši
  6. Žao mi je što sam ovo stavio na internet, ali ne preostaje mi ništa drugo nego ispuniti obećanje dr. ALABI, moćnom bacaču čarolija koji mi je pomogao vratiti svog bivšeg supruga koji je već bio odsutan dva tjedna bez pozdrava meni. tako bolno iskustvo za mene jer je on moja prva ljubav i moj se život vrti oko njega, ali kad me ostavio zbog druge dame, dijelila sam suze i pokušavala sve da zaboravim na njega, ali duboko u srcu bilo je tako nemoguće jer sam ga voljela toliko unatoč boli od koje sam patila. Jedne vjerne večeri pročitao sam komentar o dr. ALABI, moćnom bacaču čarolija koji može pomoći vratiti bivšeg ljubavnika ili okupiti slomljeni dom i još mnogo toga, u početku je to bilo poput šale jer nikada nisam vjerovao u magiju. i Dr. ALABA mi se dokazuje dovodeći njezina muža kući kući nakon dva dana njegove ljubavne čarolije na mog supruga. hvala dr. alabi što me ponovno učinio kompletnom ženom i vratio mog izgubljenog ljubavnika, nastavit ću dijeliti ovo kome će možda biti važno popraviti sve u braku, umjesto da dijelim suze ili prolazim kroz srčani udar, samo ljubazno kontaktirajte dr. ALABU NA njegovoj kontakt e-adresi u nastavku (dralaba300@gmail.com), samo ga kontaktirajte i pogledajte što može učiniti. WhatsApp možete nazvati i putem njegovog broja +2349071995123. Sretno vama onima koji ikad daju ovo suđenje. Pozdrav, samo ljubazno kontaktirajte dr. ALABU na njegovu kontakt e-adresu ispod (dralaba300@gmail.com), samo ga kontaktirajte i pogledajte što može učiniti.
    WhatsApp možete nazvati i putem njegovog broja +2349071995123 sretno vam bilo

    OdgovoriIzbriši
  7. Moje ime je Lilian N. To je zelo vesel dan v mojem življenju zaradi pomoči, ki mi jo je pomagal dr. Bila sem poročena 6 let in bilo je tako grozno, ker me je mož res varal in iskal ločitev, ko pa sem na internetu naletel na e-pošto Dr.saguru, kako je pomagal toliko ljudem, da so dobili nazaj svojega bivšega in pomagajo popraviti odnos. in naj bodo ljudje srečni v svojih odnosih. Pojasnila sem mu svojo situacijo in nato poiskala njegovo pomoč, toda na moje presenečenje mi je rekel, da mi bo pomagal pri mojem primeru in zdaj praznujem, ker se je moj mož popolnoma spremenil za vedno. Vedno hoče biti ob meni in ne more storiti ničesar g brez mojega darila. Res uživam v zakonu, kako čudovito praznovanje. Še naprej bom pričeval po internetu, ker je Dr.saguru resnično pravi urok. ALI POTREBUJETE POMOČ, PO KAJ POZNITE ZDRAVNIKA SAGURU ZDAJ PO EMAILU: drsagurusolutions@gmail.com ali WhatsApp +12098373537 On je edini odgovor na vašo težavo in v vašem odnosu se počutite srečni. in njegova tudi popolna v
    1 LJUBEZEN ČOVEK
    2 ZMAGAJTE NAZAJ
    3 SADJE MAJKE
    4 PROMOCIJA ČASOPISA
    5 ZAŠČITA ČAROVOVA
    6 POSLOVNI ČASOPIS
    7 DOBRA ČLANKA
    8 LOTERIJSKI PRAVOPIS in SODNI PRIMER

    OdgovoriIzbriši