ponedeljek, 26. oktober 2020

Javno in z orožjem demokracije, prosim

Te dni so na Netflixu začeli predvajati serijo, ki smo jo ljubitelji antične zgodovine dolgo čakali. Naslov so ji dali Barbarians, čeprav bi bilo bolj pravično imenovati jo Germans, saj ne govori o barbarih vsepovprek, temveč o Germanih in njihovemu odporu proti Rimskemu imperiju. Da se ne bi Nemcem preveč dvigoval ponos, pač imamo Barbare.

V seriji sledimo strašnemu dogajanju okrog leta 9, ko so Germani pod vodstvom Arminija (nemškega viteza, ki so ga izobrazili Rimljani) v Tevtoburškem gozdu (severno od današnjega Padeborna) pokončali kar tri rimske legije, ki jih je vodil Publij Kvintilij Var. V naslednjih letih je Imperij vrnil udarec. Legije so se vrnile v Tevtoburški gozd, zablestel je rimski general Germanik Julij Cezar, Germani so bili zdesetkani, Rimljani prav tako. Arminij je zbežal, Rim pa se kljub polovični zmagi ni odločil, da bi Germanijo spremenil v svojo provinco.

Arminij je bil nato do konca nadloga ne samo za Rim, temveč tudi za nekatera germanska ljudstva, saj si jih je hotel podrediti. Okrog leta 18 je Adgandestrij, poglavar germanskega plemena Hatov, Rimljanom ponudil pomoč pri odstranitvi nadloge. Pisal jim je, da ima možnost zastrupiti Arminija; če pristanejo, bo to storil. Adgandestrijev predlog so obravnavali v Senatu in pomoč odklonili. Zgodovinar Tacit poroča v Analih (2,88), da je cesar Tiberij takrat dejal: Non fraude neque occultis, sed palam et armatum populum romanum hostis suos ulcisci. Kar pomeni: Ne s prevaro in na tajno, temveč odprto /javno/ in z orožjem se rimsko ljudstvo maščuje svojim sovražnikom.

Leto ali dve za tem so Arminija ubili njegovi lastni knezi, brez vmešavanja Rima.


Vidim lutko. Toda kje je ... lutkar?

I see the puppet. But where is ... the puppeteer? reče Trevor Bruttenholm - očetovski lik izvedenca za paranormalno, vedno z rožnim vencem v rokah - v filmu Hellboy (2004). Kajti ko imaš proti sebi lutke, veš, da tvoj pravi nasprotnik niso lutke, ki jih vidiš, temveč lutkar, ki ga ne vidiš.

Vsem Slovencem in Slovenkam se zaradi koronavirusa dogaja mala apokalipsa. Onim, katerih srce bije na levi, v dvojni meri. V njihovem imaginariju je namreč apokaliptična pošast sestopila iz Mladininih naslovnic in vpadla na sedež Vlade Republike Slovenije, prevedeno, Janez Janša je spet na oblasti. Rdeči buržoaziji se je primeril svetopisemski prizor »gnusobe opustošenja«, na njenem oltarju sedi tujerodni bog, panika je enormna.

Janša bi moral nemudoma pasti, a naloga ni lahka. Razlog, da se ga levičarji kljub ogromni premoči v sredstvih (predvsem v medijih) in metodah (pritisk »ulice«, pritisk »kulture«, izreki »uglednih mož in žena«, spinanje kot je to zadnje o »komunikaciji«, internacionalizacija, ...) že dve desetletji ne morejo znebiti, je, da ne znajo nasproti njemu postaviti nekoga, ki bi mu enakovredno pariral. Ne po inteligenci, temveč po razvidnosti osebe in funkcije. Dokler bodo Janši naproti postavljali lutke za enkratno uporabo, bo kača grizla sebi rep.

Ampak levičarji si tu ne morejo pomagati. To smo teatralno nazorno videli pri lansiranju Jožeta P. Damijana za tehničnega mandatarja. Štirje opozicijski politiki, liderji strank, so boljkone sklonjenih glav ministrirali x-pobudi. Štirje politiki, ki bi vendarle morali imeti samozavest, saj vodijo politične stranke, ki so javne organizacije in imajo na terenu neko realno moč, so x-pobudi kimali kakor teledirigiranci.

Človek si ob tem prizoru reče: bolje in tudi bolj demokratično je, da nam vlada Janša, ki ga vidiš, kot pa preko lutk lutkar, ki ga ne vidiš. Vidnega, z njegovimi napakami vred, nadziraš in korigiraš; nevidnega ne nadziraš in ne korigiraš.


Adgandestrijev strup?

Cesar Tiberij je zaradi Arminija duševno zelo trpel. Zgodovinar Svetonij poroča, da se je cesar zaradi Arminijeve izdaje in izgube treh legij v Tevtoburškem gozdu nehal briti in striči ter da je udarjal z glavo v vrata (Življenje cesarjev 2,23). Bomo videli, če bo Netflixova serija to prikazala. 

Kot smo brali, je zgodovinski Tiberij vseeno šel preko osebne prizadetosti in se je v lovu na Arminija odrekel konspirativni metodi. Verjel je, da je Rim mogočen, ker se drži prava in časti. Vedimo, da je to bil čas, ko je že odraščal Seneka, z njim pa Rim zorel za rafiniran etično-politični razmislek. (Žal je potem Neron vpričo Seneke potacal, kar je Seneka gradil.)

Nevarnost za slovensko demokracijo je, da se bo dokončno navadila, da se »prave stvari« odločajo v ozadju; da je tajno bolje kot javno; da je bolje operirati za odrskimi zavesami kot govoriti na odru v mikrofon; da je sofizem boljši od dialoga; da je zmagati s prevaro, spinanjem, dezinformacijo bolje kot zmagati z argumenti; da je bolje staviti na enega vojskovodjo kot na sto počasnih filozofov. 

Ker v žaru borbe tako levi kot desni kažejo podobna nagnjenja, mediji pa jim pri tem pomagajo, se sprašujem, če bomo po tridesetih letih odložili orožja demokracije in se v spopadu za oblast in rente poslužili Adgandestrijevega strupa? Zakaj bi se z nekom odprto bojevali, tvegali in se utrujali, če pa ga lahko odstranimo s specialnim tajnim prijemom?

Poslušam o tem, kako ne smemo sestopiti z vlaka jedrne Evrope. A če smo politiko spremenili v špijonsko-lutkovno gledališče, smo že sestopili in se že drajsamo na vlaku skupaj s Putinovo Rusijo. 


Nova revolucija javnosti

Spopadajte se politiki, bodite pri tem spretni in strastni - vendar javno in z orožjem demokracije, prosim!

Slovenija bi potrebovala neko novo revolucijo javnosti. Gorbačovova dogma, da brez »glasnosti« (t.j. brez participacije javnosti in svobode govora) ni »perestrojke« (t.j. reforme, družbenega napredka), še velja. Odločiti se bo potrebno: ali lutkarji ali javnost, ali naslada konspiracije ali odprt govor, ki mu sledi demokratičen dogovor.

Kaže, da so politika, mediji in ideološki aktivizem pripeljali našo javno razpravo v slepo ulico, v areno neusmiljenosti, v kateri naj zmaga močnejša gladiatorska šola. Ljudje dobre volje, levi in desni, bi morali prepoznati to degradacijo demokracije, se znati upreti, zapustiti kvarne sredine, se znova poučiti o ABC-ju socialnih in političnih veščin, se navdušiti za nov zagon.

Papež Frančišek nas v okrožnici Fratelli tutti vabi v šolo družbenega dialoga. V št. 203 piše:

Duh dialoga krepi sposobnost razumevanja tega, kar drugi govori ali dela, četudi slednjega ne prevzamemo za svoje prepričanje. Na ta način nam postane možno biti iskreni, se ne pretvarjati glede naših prepričanj in ne prekinjati dialoga; iščemo skupne točke ter predvsem delamo in se trudimo skupaj. Javna razprava, v kolikor zares daje prostor vsem in ne manipulira z informacijami ali jih skriva, je nenehna spodbuda, ki dovoljuje, da na pravilni način prihajamo do resnice ali jo vsaj bolje izrazimo. Javna razprava preprečuje, da bi se razni sektorji udobno namestili in ostali samozadostni v njihovem načinu videnja stvari in v njihovih ozkih interesih.


* Foto: Wikipedia; maska častnika rimske konjenice, imenovana tudi Varova maska; najdena je bila pri kraju Kalkries v Nemčiji, na prizorišču zadnje bitke med rimskimi legijami in Arminijevo vojsko. 

 

9 komentarjev:

  1. A. Z veliko 'šeflo' si vse tole zajel Branko. Tri stvari bi povedal, če bo dovoljeno:

    1. Eden piše iz Življenja in iz KOT JE, drugi od naju pa iz zakladnice razumskih spiskov. Kdaj kakšnega velemožgančka kaj vprašam, pa je vedno in isto: sploh dobro ne razume vprašanja, potem pa odpre en predal in začne na dolgo in široko odgovarjati 'nekaj približno temu'. Obupni so, mrtvi in neuporabni: duhovniki, filozofi in prešolani modrijani. Nič ni od njih kar se prakse življenja tiče. Kup papirnatih receptov so.

    2. Glede covid idiotov: 99% jih je levakov - kaj je naredila RTV-POP TV sekta, skupaj z fajonistično združbo, v tega pol leta, iz že prej izrojenih ljudi! Primer: Danes sem prevozil veliko statističnih regij, da sem peljal človeka na specialistični pregled. Na eni od pump možak velik kot gorila stoji za plačat gorivo - brez maske. Ko ga vidim, grem takoj k njemu, (ker sem izvorni kristjan in ne hinavska pokveka): »Poslušaj: KJE IMAŠ MASKO?« Pogleda me za hip jezno, pol pa se posprdno obrne stran in žmiga svoji zalegi v avtu. Žal mi jih je. Grem za njim not in zahtevam od prodajalke, da ga opomne glede maske. Ona je tiho, ne upa si. Gorila pa se obrne k meni in reče: »Ne seri, to itak nič ne pomaga. Brigaj se zase!« Takoj sem dvignil glas preko vse statistične regije: »Saj skrbim zase! Saj skrbim zase!« In tudi za druge. Potem je plačal in ko je šel ven, sem mu ponavljal na ves glas: »Nisi pošten človek!« Baraba pa je oporekal in odšel ven. Mislil sem iti za njim in otrokom ter ženi v avtu povedati, da imajo barabo za očeta. A je že odšel. Zato sem stopil do neke ženske tam: »Gospa, vi ste pozdravila tistega človek. Ga torej poznate?« Ko je pritrdila, sem ji rekel: »Povejte vsem, ki ga poznajo, kakšna baraba je. Saj ste videla: kljub opozorilu gre notri brez maske in nam vsem pove, naj se brigamo zase.« Dala mi je povsem prav. Ko je ta levičarski egoistični skrajnež odhajal mimo mene ven, mu je oko čudno zasvetilo in rama trznila. A si je takoj premislil. Kajti čakala ga je 'Jeklena pest' in poklic policije. Ker sem kristjan, ne pa krščena hinavska mona. Zdravnik pa je kasneje povedal, da je takih v bolnici vsak dan več. Zato sem sklenil, da bom odslej reagiral vsakič in si zapisal registrsko ali ga posnel.

    3. Da bi razumeli Dobrega Pastirja Jezusa, moramo razumeti genetiko PASTIRSKIH psov. To nam je v ključno pomoč. To niso ovčarski psi, ki ovce preganjajo kot predatorji, ampak so tisti, ki so z njimi v tropu in jih varujejo pred plenilci, ker je njihov plenilski nagon do živine manjši. Kraški ovčar torej ni ovčar, ampak je planšarski pes. Njihova narava je enaka Jezusovi: izjemno so ljubečni in igrivi do družine ali tropa, ki ga varujejo, posebno kraševec je ena sama prefinjenost, nežnost in dobrota. Pastirski psi so večji in močnejši od ovčarskih psov, kateri podnevi zganjajo živad, planšarji pa čez dan dosti ležijo in spijo, a so vseeno vseskozi na preži, ponoči pa, ko prihajajo tatje ali plenilci, so STRAŠNI: najprej opozorijo z groznim renčanjem, potem mešanico strahotnega renčanja in lajanja, ki je lahko vztrajno ure in ure in pomeni: »Tukaj sem! Bolje da greš!« Če pa vse to ne pomaga, so kot Dobri Pastir Jezus: gredo v boj, niti centimetra nazaj, in dajo svoje življenje za svoje varovance. Izjemni so, takšen je njihov značaj.

    Tega sodobni kleriki vseh Cerkva in sodobni Slovenci ne morejo nikakor več doumeti, ker niso več pastirskega rodu, ampak so mnogi prav tako potuhnjeni plenilci kot napadalci. Ko je hudo, potegnejo z napadalci, da bi si rešili kožo.

    Jezus pa je Pastir kot so pastirski čuvaji. Izjemno je ljubeč, a zahteven, ker glasno opozarja proti grehu. Celo Cerkve razmeče na vse konce, kot je s templjem storil, če gredo tam preveč v mrak in zlo. Za to je pripravljen dati celo svoje življenje - in dal ga je; Janez 10,11 in 14:

    Jaz sem Dobri Pastir. Dobri Pastir da svoje življenje za ovce.

    Jaz sem Dobri Pastir in poznam svoje in Moje poznajo Mene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
      Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

      Polno ime .................

      Zasebna telefonska številka ................

      Država ..................

      Naslov ................

      Država ...............

      Leta ..............

      Prijavili ste se prej ali ne. .............

      Država ..............

      Znesek posojila. ..................

      Obdobje izposoje ................

      Poklic .................

      Mesečni prihodek .....................

      V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
      Čakam na vaš hiter odgovor.

      Lep pozdrav

      Micheal Benson.

      Izbriši
  2. B. Genetika dobrih pastirjev je ENKRATNA (Slomšek, Vovk, Baraga!) in v Sloveniji vse bolj izjemno redka. Poglejte: če nekoga nenadoma zaskoči nevarnost, in ta v hipu in brez razmišljanja psihično in tudi telesno reagira NAPREJ, v napad, je to genetska predispozicija za resnične dobre pastirje. Tako se namreč spopada z demoni, kar je ena glavnih nalog resničnih kristjanov, ki niso izrojeni in kastrirani, tako duhovno kot telesno. Tudi gasilec mora tako reagirati in šofer tovornjaka in policist in tudi zdravnik na urgenci.

    Kleriki pa ne: oni reagirajo šele po globokem premisleku, ko je že vse prepozno oz. so mrtvi. Kalkulirajo namreč, torej je vmes samo en velik EGO. Zato jim tudi religija mrtvi. Ker še ko reagirajo, največkrat reagirajo narobe.

    Vsakdo se lahko nauči boja do določene mere, tudi duhovščina duhovnega boja, in se bodo solidno borili v nekih šolskih situacijah ali kadar napad prihaja počasi in postopoma. Kadar pa pride iznenada (kot to uči sveta Marija Favstina Kowalska Najsvetejša), ko ga ni mogoče pričakovati (kot prihaja 99% napadov), takrat pa ne bodo reagirali pravilno, ampak kot pupe. Poglejte si tole policajko, ki NIMA nikakršne genetske zmožnosti biti dobra pastirica, in reagira kot 12 letnica, ne pa kot predstavnica državne prisile:

    (ne najdem več tega videa, ko se policajka ustraši zelenega Jurija na ulici, ko gre mimo njega, in zavriska na ves glas, potem pa se od sramu smeji).

    Tako je s filozofi, lažno demokracijo, kleriki vsega sveta in vsemi razumniki brez povezave s srcem in telesom: neuporabni so, ko pride čas ne-demokratičnosti, ko je pokvarjencev iz bencinske pumpe na deset tisoče, ko SS-Daki začne svoje nočne pokole, ko je treba Živeti, da bi obranili Življenje: NI JIH. Teoretizirajo in nenehno pozivajo k miru, četudi je Gospod napovedal vojno in jo tudi podpre. A da Gospod ne vodi vojn, a da On ni »GOSPOD NAD VOJSKAMI«, kot se je vedelo zadnjih 2000 let? Če to trdite, kleriki v katere se je upalo, ste pač ateisti, in takim s pastirskim glasom hudo zagrozim: »ZA MENOJ SATAN!« (Matej 16,23) Kajti s satanom bodo bistvovali na veke.

    'Demokracija' se lahko vzdržuje samo z zelo trdo roko nad kriminalci. ŽAL. V naši deželi kriminalci v največji večini simpatizirajo z levaki: ateisti in anarhisti, delujočimi v zavetju teme, laži in mafijske »konspiracije«. To je njihov EDINI DIALOG. Od njih prihaja tudi slovenska znamenita zavist: od Bogu zavistnega demonskega rodu. So eno in isto. To je zdaj glavni trend vsega Zahodnega sveta. Zato bo Gospod poskrbel za očiščenje. V njem pa bodo padali oboji, z eno ključno RAZLIKO: eni bodo mahoma odhajali Domov, drugi pa mahoma v najnižje in najgroznejše predele Stvarstva, kjer so že njihovi padli predniki.

    Pa Bog pomagaj, tako to je. In ni je teologije in ideologije, ki bi mogla kaj proti temu Zakonu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Cudovito je citati o vsem mogocem in nemogocem skoraj naenkrat,...
    Spoznati kako je vcasih bilo in da se ocitno zgodovina in dolocene zgodbe na vecinoma istih mestih zpet ponavljajo...
    Kakl vazno je da se zavedamo da dobro ni samoumevno, pac pa da se je tudi boriti treba...
    Ja , kot krasevec mogoce ne, a se svojih korenin zavedajoc , vednl pokoncno , pogumno biti res pripravljen na dialog....
    Cestitke za tako dobre osvetlitve na dolocene trenutke!..HVALa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako je včasih bilo in bo spet, je bilo takole: 1 Samuel 17,32 (Dobri Pastir Jezus Kristus-David):

      "David je rekel kralju Savlu: »Naj nikomur ne upade srce zaradi Goljata! Tvoj hlapec pojde in se bo bojeval s tem Filistejcem.« Savel je rekel Davidu: »Ne moreš se iti bojevat proti temu Filistejcu, kajti ti si mladenič, on pa je bojevnik od svoje mladosti.« David pa je rekel Savlu: »Tvoj hlapec je pasel drobnico svojega očeta. Če je prišel lev ali medved in odnesel jagnje iz črede, sem tekel za njim, ga udaril in rešil jagnje iz njegovega žrela. Če pa se je vzdignil nadme, sem ga zgrabil za grivo, ga udaril in usmrtil. Tvoj služabnik je pobil tako leva kot medveda in ta neobrezani Filistejec bo kakor eden izmed njiju, ker je zasmehoval bojne vrste Živega Boga!« Potem je David rekel: »GOSPOD, ki me je rešil iz levjih šap in iz medvedjih šap, On me bo rešil iz roke tega Filistejca.« Savel je rekel Davidu: »Pojdi in GOSPOD bodi s teboj!«"

      Ostalo je zgodovina:

      https://www.youtube.com/watch?v=cxeAXoLIQ1Y

      In je bil Dobri Pastir Jezus-Abraham, Dobri Pastir Jezus-Mojzes, Dobri Pastir Jezus-Gideon, Dobri Pastir Jezus-Judita itd. Bili so tudi Dobri Pastirji-Jezus-bolj diplomatski, kot Estera in njen stric, pa renčeči Dobri Pastir Jezus-Jona, pri nas pa Dobri Pastir Jezus-škof Šuštar in Vovk, pa Dobri Pastir Jezus-general Maister, itd.

      Preko te noči je kar nekaj predatorjev prebralo zgornji tekst in si zadovoljno reklo: "Tudi jaz sem agresiven v trenutku, tudi jaz sem Dobri Pastir! Genetika deluje!" A so te asure (prepirljivi demoni) v hudi zmoti: dobri pastirji so ljubečni, umirjeni in stabilni ljudje, radi imajo mir ker je v njih mir, ne jemljejo substanc, nimajo 'sinister designs' v svojih srcih, in zelo so družini oziroma svojim zaupancem privrženi, v njih so medicinska sestra, Božiček in klovn, imajo pesniški navdih ter zaupanje v Boga. Torej vse popolnoma obratno od ateističnih potuhnjencev in predatorjev v srcu, ki si natikajo ovčjo kožo "socialnega skrbstva", v resnici pa puhtijo volčji zadah. Ko pa gre zares, bežijo v temo in pod pokrove mestne kanalizacije, se zbirajo v grupah in udarjajo le tam, kjer ni dobre obrambe.

      Dobri pastir pa ima poleg svoje dobročudnosti še eno čud: LJUBEZEN. In ta Ljubezen mu daje pogum in moč, kot svetemu Davidu rešitelju naroda in generalu Maistru, da, če ne gre drugače, potegne črto za seboj in ne gre več nazaj niti milimetra več. Za vse, ki jih narava Dobrega Pastirja res zanima, v teh karantenskih časih priporočam ponovno branje Jalnovega Ovčarja Marka. V tej knjižici je Pastir predstavljen kot pogumni pastir Marko, kot pogumni in zvesti kraševec Volkun, v njej pa je tudi dosti Boga, zato nikoli ni doživel filmskega zaključka, kot recimo Kekci. Čas bi že bil, da se posname še Ovčarja Marka, a to bo težko, ker so si film uzurpirali brezbožni levaki, tisti, ki so zaplenili ljubljansko cerkev, zazidali oltar, v njo navlekli tone kamenja ter potok, in posneli kadre za filme Kekec, pri tem pa hudo pazili, da v teh ni bilo kaj dosti vere in razpel.

      Počasi bo dosti te komi gnusobe v psihi slovenskega naroda! Poznal sem Staneta Semiča Dakija, no, videval sem ga na ulici, izjemnega mnogokratnega morilca ogromne množice ljudi, poznal sem človeka, ki je moril po Tivoliju, bil je najbrž zraven tudi pri umoru Ericha, pravzaprav sem se rodil manj kot dve desetletji po koncu 2. SV, torej sem nevede živel z množico morilcev lastnega naroda, in ko gledam njihove ideološke naslednike, ki delujejo po popolnoma enaki genetiki, mi je vse bolj jasno, kako zelo različni sta Božja in hudičeva genetika. Ne gresta skupaj, razen v glavah vseh sort trgovcev.

      Dobri Pastir Jezus ni bil trgovec, ampak po potrebi Dobri Pastir-kraševec. Saj si ne želite srečati kraševca ali katerega drugega pastirskega psa, ponoči, ko bi preplezali prepovedano ograjo, kajneda da ne? Naj vam isto velja na čas prve 'lokalne sodbe', eno sekundo po smrti telesa. Kajti narava pravega pastirja je tudi takšna, iz same Ljubezni:

      https://www.youtube.com/watch?v=asn-lCAcqoY

      Izbriši
  4. Pozdravljeni in dobrodošli v Spotlight Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične storitve posojanja po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

    Vemo, da je bilo zakonito posojilo vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo, jih je veliko ljudi zaradi velikih obresti tako težko dobiti pri lastniških posojilih pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kateri koli drugi razlog.

    Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete.

    Nudimo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in v trenutku prejmite odgovor

    Z lahkoto nas lahko preverite na naši spletni strani prek: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  5. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
    Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ................

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Država ..............

    Znesek posojila. ..................

    Obdobje izposoje ................

    Poklic .................

    Mesečni prihodek .....................

    V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
    Čakam na vaš hiter odgovor.

    Lep pozdrav

    Micheal Benson.

    OdgovoriIzbriši
  6. PROFESIONALNI KLJUČEVNIK, KI LAHKO POMAGA VAM Z LJUBEZNIJO, DA SVOJEGA LJUBEZNIKA NUJNO VRnete PO RAZKADU / RAZVODU, ČE TUDI VAŠA SITUACIJA ZADI BREZUPOŽNA! KONTAKT: INFINITYLOVESPELL@GMAIL.COM JE ZANIMA NAJBOLJŠI SPLETNI MENJALEC ONLINE IN NJEGOV REZULTAT JE 100% GARANCIJA ..

    Po treh letih v zvezi z mojim fantom je moj fant začel hoditi ven z drugimi dekleti in mi izkazovati hladno ljubezen, večkrat mi grozi, da bo prekinil, če si ga upam zaslišati o njegovi zvezi z drugimi dekleti, bila sem popolnoma uničen in zmeden, dokler mi stari prijatelj ni povedal o čarovniku na internetu DR VELIKO, ki ljudem s svojimi odnosi in zakonskimi težavami pomaga moči ljubezni. Uroki, sprva sem dvomil, če takšna stvar kdaj obstaja, vendar sem se odločil, da jo dam poskusi, ko se obrnem nanj, mi je povedal vse, kar moram narediti, kar sem storil, in mi pomagal, da sem naredil ljubezenski urok, v 28 urah pa se je moj fant vrnil k meni in se začel opravičevati, zdaj pa je prenehal hoditi z dekleti in je je z mano za vedno in zares. Za težavo v zvezi ali zakonu se obrnite na tega odličnega uroka.
    Tukaj je njegov stik ..

    KLIC / WHATSAPP: +2348118829899

    EMAIL: infinitylovespell@gmail.com ALI infinitylovespell@yahoo.com

    BLOG http://infinitylovespell1.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Moje ime je Lilian N. To je zelo vesel dan v mojem življenju zaradi pomoči, ki mi jo je pomagal dr. Bila sem poročena 6 let in bilo je tako grozno, ker me je mož res varal in iskal ločitev, ko pa sem na internetu naletel na e-pošto Dr.saguru, kako je pomagal toliko ljudem, da so dobili nazaj svojega bivšega in pomagajo popraviti odnos. in naj bodo ljudje srečni v svojih odnosih. Pojasnila sem mu svojo situacijo in nato poiskala njegovo pomoč, toda na moje presenečenje mi je rekel, da mi bo pomagal pri mojem primeru in zdaj praznujem, ker se je moj mož popolnoma spremenil za vedno. Vedno hoče biti ob meni in ne more storiti ničesar g brez mojega darila. Res uživam v zakonu, kako čudovito praznovanje. Še naprej bom pričeval po internetu, ker je Dr.saguru resnično pravi urok. ALI POTREBUJETE POMOČ, PO KAJ POZNITE ZDRAVNIKA SAGURU ZDAJ PO EMAILU: drsagurusolutions@gmail.com ali WhatsApp +12098373537 On je edini odgovor na vašo težavo in v vašem odnosu se počutite srečni. in njegova tudi popolna v
    1 LJUBEZEN ČOVEK
    2 ZMAGAJTE NAZAJ
    3 SADJE MAJKE
    4 PROMOCIJA ČASOPISA
    5 ZAŠČITA ČAROVOVA
    6 POSLOVNI ČASOPIS
    7 DOBRA ČLANKA
    8 LOTERIJSKI PRAVOPIS in SODNI PRIMER

    OdgovoriIzbriši