četrtek, 16. julij 2020

Od histerizma do histerizma do končne zmage razuma

V teh dneh sem od prijateljev dobil nekaj pozivov, naj zablogiram o aktualijah. Pod aktualije seveda ni mišljena letošnja žetev in skrbi okrog odkupne cena pšenice, tudi ne, kako slovenski narod koristi zgodovinske vavčerje, temveč napeto dogajanje na ljubljanskih ulicah, napeto dogajanje v najvišjem štuku slovenske politične zgradbe. Scenarista slovenskega korona obdobja se zdi, da sta brata Coen, morda celo Hitchcock iz onostranstva. Kako drugače bi se dalo razložiti, da je prejšnji PV skočil v prazen bazen, do vladne dirigentske palice pa je skupaj s karanteno prišel zdajšnji PV, ki je v imaginariju tukajšnjega progresizma, kot oseba in politik, čista apokalipsa?

Po dolgem času imamo Slovenci vse elemente za dober film, le deus ex machina še manjka. Za slednjega, božanstvo, ki pride iznenada in hudo kočljive zadeve postavi na pravo mesto, se mi dozdeva, da ga še nekaj časa ne bo. In tudi ni potrebno, da deus ex machina vpade med nas. Ljudje smo. Morali bi se znati zmeniti sami.

O aktualijah mi ni luštno govoriti. Prejšnji mesec sem dajal neke izjave za levo-sredinski medij, skoraj istočasno za desno-sredinskega. Ko sem gledal naslove in podnaslove ter promocijo člankov na spletu, sem se zbal, da nisem več eden, pač pa dvojen, shizofren. Vsak te po svoje priredi in obrne. Ne zamerim. To jim je služba. Naiven si ti, ki tega ne predvidevaš.

Aktualije, o katerih teče beseda, so nadvse kužne in invazivne. Ko se jih enkrat dotakneš, ko malo popustiš v pozornosti, te prevzamejo kot znameniti bodysnatchersi. Tiho ležejo zraven, zaspiš, že si eden izmed njih, v istem telesu, a ne več ti. V teh časih najprej bodysnatcher naredi svoje, potem, v drugi fazi, je bolj vprašanje nians kot vsebine, ali boš pristal v histeričnem modulu antifašista ali v histeričnem modulu antikomunista. Denimo, če si za puhanje trave, boš bolj verjetno vročični antifašist; če si vlivaš šnops v polliterski pir, boš bolj verjetno vročični antikomunist.

Kakor koli. Mislim, da imamo trenutno na sceni veliko histerizma, se pravi, sprožanja histerije, vzorca histerije.

Primer ena. Umi, ki furajo proteste na ulicah, ustvarjajo histerizem, ga hočejo, računajo, da bo histerija imela za učinek padec vlade. Ni kaj – program. Njihov problem je, da je na drugi strani človek-apokalipsa, granit, ki mu je vanj uperjen val histerije jutranja kava z rogljičkom. Vprašam vas: ali je on, ki je osrednja tarča napadov, v času protestov za milimeter popustil? Ne. Obratno. Protestni požar je gasil s twitter-bencinom. Hotel je več histerije, dobil jo je ... Smo pri primeru dva.

Ker nisem član rdeče buržoazije in ker so me že v zgodnjih osemdesetih v marksističnih političnih tečajih na Ptuju poučili, kako presneto zahteven je boj zoper njo, saj da ima veliko obrazov, pa tudi zato, ker je na obnašanje ptujske rdeče buržoazije vezana neka moja najstniška travma, priznam, da malce vendarle uživam, ko gledam, kako direktno je on, katerega ime se ne sme povedati, zapičil viteško kopje vanjo. In ko mislim, da je dovolj, da debela buržoazna mati zaradi kopja v svojih plečih že dovolj trpijo, on, katerega ime se ne sme povedati, rukne na svetlo zakon o medijih ...

Umi ljubljanskih protestov spet niso toliki umi, da bi lastno igro do konca doumeli. Vidi se, da je njihova hektika, čeprav politično hotena, tudi nepremišljena, nenadzorovana, nekakšen računajte-na-nas trans, ki ne zmore racionalne izpeljave, s tem pa konsistentne alternative.

Podobno imam občutek, da bo v ZDA po strašnih protestih BLM-ja, klasični WASP-ovec nekaj časa potuhnjen, nakar se bo dvignil močnejši kot prej. Drugi amandma ustave ZDA (pravica do orožja) bo še bolj svet kot prej. Iracionalna ihta ne rešuje problemov. Zlasti ne, če po maoistično ruši spomenike ustanovnih očetov in svinja po kipih Device Marije.

Skrbi me nehotena in pasivna histerija. Žrtev slednje smo tisti, ki nismo neposredno vpleteni. Gre za pretirano čustvo strahu, ki se naseli vate, ki preko Trojan zreš na dogajanje v Ljubljani. Tako se mi včasih zazdi, da ni daleč čas, ko bodo takšni ali drugačni skvadristi butnili na moja vrata in me na dvorišču vrgli pred noge nekim ljudskim sodnikom s pištolami za pasovi. In ljudski sodnik s pištolo za pasom bo rekel: »No, ti, xy far, kaj si že pisal o nas?« (Kjer je »xy«, naj bralec vstavi poljubno barvo: »rdeči«, »črni« ...) 

Ko se zalotim v takšnih kafkovskih mislih oziroma ko na dvorišču pred farovžem skoraj že vidim onega s pištolo za pasom, se moram oklofutati. Vedeti moram, da sem malenkost že okužen, bodysnatcher je tik ob meni, čas je za prvo pomoč. Običajno ta zgleda tako, da neham gledati informativne oddaje, čekirati twitter, čakam na špansko ligo po SK kanalih, v roke vzamem knjigo ... Mimogrede: ste že prebrali roman Angel pozabe od Maje Haderlap ali še vedno vztrajate v škandalozni neobčutljivosti do koroških Slovencev?

Človek se resno vpraša, če je naslednja faza naše družbe surovost in odsotnost razuma. Potem se vpraša, kako je lahko do novega posurovljenja sploh prišlo, ko pa smo toliko državljanskega napora vložili v sprejemanje drugačnosti, dialog, nenasilno komunikacijo, kulturo miru, ekološko osveščanje … Je naenkrat vse to postalo bla-bla? Smo marljivo od države pobrali denar za naše mirovniške projekte, v bistvu pa ves čas držali fige v žepih? Kako je lahko prišlo do tolike kapitulacije razuma? Zakaj zmagujejo politiki in privlačijo mnenjski voditelji, ki znajo upravljati z levo-desno histerijo, in ne oni, ki so zmožni sinteze različnih interesov in idej?

Kdor me pozna, ve, da sem politično vernik sredine. Demokracija se gradi iz sredine, ne iz skrajnosti. Sredina civilizira skrajnosti, ne obratno. V demokraciji niso skrajnosti tiste, ki bi po svoji podobi oblikovale sredino oziroma jo razbijale.

Zakaj? Ker je sredina naravni prostor pogovora. Tudi na vasi, ko si imamo kaj povedati, tega ne naredimo nekje na robu naselja, pri vegastih plotovih, kjer so gnojne jame in koprive, temveč nekje na sredini, kjer so lipa, park, bife, šola, cerkev, trgovina, sejna soba KS. Pogovor na odprtem je bistven, saj hipoma aktivira dvoje: spoštovanje in razum.

Zato mi je želeti in računati, da bomo Slovenci tudi tokrat šli od histerizma do histerizma do končne zmage razuma. Ne boste verjeli, toda za kaj takega ne potrebujemo novih obrazov. Sredinsko usmerjenih političnih voditeljev je dovoljšnje število. Res je, imajo svoje hibe, v dobi populizmov ne pridejo do izraza, Boris A. Novak jim ne nameni homerskih verzov, enkrat so na sredini sami ne znajdejo, drugič jih levi ali desni jurišniki masakrirajo kot zajce, ker so pač na sredini. A glej to čudo! Še so tam, nekako se ne zlomijo – dober znak.Foto: B.C.: v jami na Veliki planini.

11 komentarjev:

 1. Branko
  Lepo
  Opisuje
  Gradivo,

  ki ga bo kmalu še bolj poglobil spoznavalec Jona...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam pravo posojilno podjetje, pri katerem lahko hitro pridobite posojilo. Zaupanja vrednim strankam ponujamo vse vrste posojil z obrestno mero 3%. Če potrebujete posojilo, nas kontaktirajte Pošljite nam e-pošto: Michealbensonloanagency@gmail.com, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
   Obrazec za prijavo posojila in ga vrnite, obiščite našo spletno stran: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

   Polno ime .................

   Leta ..............

   Država ..................

   Znesek posojila. ..................

   Trajanje ..........................

   Izbriši
 2. Sedanji duhovni potop
  (Prejel Jakob Lorber 1849)
  On, ki vas je ustvaril, odrešil in posvetil z Njegovo Besedo in z Njegovim
  Duhom, vam govori:
  "Duhovni potop se sedaj vali po celi zemlji tako kot poplava pred štirimi tisočimi zemeljskimi leti v času Noeta. Zadnja je ubila meso, toda prva ubija dušo in telo. Ta poplava ubija dušo z duhom poželenja po oblasti, ki sedaj naglo bruha iz notranjosti zemlje in iz zraka tako, kot nekoč valovanje vode.
  To pomeni, da zlobni duhovi prihajajo iz teh elementov in poplavljajo dušo in jo kvarijo s slo po oblasti. Ta poplava je kot ogenj in to je tisti ogenj, o katerem beremo (II Petrovo Pismo, 3. poglavje), da bo svet v celoti s tem že drugič sojen. Bodite ob Moji strani, če ne želite, da se vas polasti ta strašna ognjena poplava. Ne sodite enega dneva na en način in drugega na drugi način, ali govorite: Ta ali oni, ta ali ona stran, ali visoki ali nizki imajo prav. Kajti Jaz vam rečem: Nihče sedaj nima prav, razen tisti, ki se ne uklanja sem ter tja, ampak ostaja z Menoj - vzravnano in trdno kot skala - prepuščajoč vse Meni. Kar je več kot to, je greh!
  Vse to se mora zgoditi zaradi Božje Besede, ki je Moja Beseda, ki sem jo izrekel Jeruzalemu o Jeruzalemu in kot takšni, celemu svetu. Pojavili se bodo veliki dogodki: Slišali in videli boste veliko zla. En narod bo obsojal drugega in ena stran bo gradila vislice za drugo. Tisti, ki so se še pred kratkim pozdravljali kot prijatelji, bodo izdajali drug drugega: sin očeta in oče sina! Vendar ne sodite nikogar in prepustite vse Meni in znašli se boste v Moji Skrinji Miru, kjer se vas ne bo dotaknilo nobeno zlo tega časa.
  Kdo izmed vas ima moč, ki ima resnične posledice v svetu? Če sodi stran, ki na koncu zmaga, ali ga ne bo ta zajela in zahtevala pravice? Če se po drugi strani spogleduje z drugo in prva stran zmaga, ali ne bo ta stran tudi naredila tistega, kar je druga naredila tistim, ki so ji nasprotovali? Do sedaj nisem vnaprej določil zmage nobeni strani, razen tisti, ki Mi je bila vdana, torej enako se izogibajte hvale, kot graje! Samo Jaz vem, koga naj bi vi hvalili ali kritizirali in vsakemu bom povrnil po njegovih dejanjih!
  Če bi kakorkoli ena oblast zmagala, samo ubogajte oblast, ki je zmagala, ker ne more biti oblast, če je nisem Jaz podelil! Če sem Jaz sprejel Pilatovo obsodbo in se nisem upiral, čeprav se je nanašala na Moje Lastno Telo, ne skrbite in ne godrnjajte nad tem, kar se bo zgodilo. Noben vrabec ne pade s strehe brez Moje Volje in celo vsi lasje na vaši glavi so prešteti. Kako naj se potem vsi ti dogodki zgodijo brez Moje Volje? Če je Moja Volja, ker je svet tako hotel in še vedno tako hoče, je tudi v Moji Skrbi, da zaščitim tiste, ki so Mi vdani in Mi vse prepuščajo. Ali ne veste, da je Moj Načrt nerazložljiv in Moje Poti nedoumljive?
  Ni potrebno, da vam ponavljam, da se bo vse to zgodilo. Kajti veliko tega se lahko zgodi ali pa le malo, odvisno od tega, ali se bodo ljudje obrnili k Meni ali proti Meni. Meč je že stresel svojo jezo v opustošenju in bo nadaljeval s priganjanjem človeških bitij v poplavo njihovega hlepenja po oblasti. Takrat jim bom poslal še drugega angela, namreč Angela Lakote in istočasno Angela Kužne Bolezni. Te lekcije bodo naučile ljudi pojmov, ki so čisto drugačni od teh, ki se jih sedaj oklepajo.
  Vaše geslo naj bo: "Dajte cesarju, kar je njegovo, vendar pa predvsem vse Meni, kar je Moje!" Na ta način boste v miru živeli v svetu in v Meni, ter boste v vsem resnični Moji Otroci. Amen."

  Bodite v miru

  Janez

  OdgovoriIzbriši
 3. Ves Brankov pisateljski talent je polno udaril na plano v tem sestavku, ni dvoma. Bi še sam nekaj rekel, če bom smel.

  Te dni sem hodil prek te gmajne, in je en stric v poznih letih mi zajamral, da Janša, njegov voljeni, nekaj tam piše »telegrame«, da le komuniste draži, namesto da bi vladal v miru. Zavzdihnil sem, dal dogota na trening mirovanja, šla sva gor daleč pod brajdo, da se vidi, če kdo prihaja - kakšna SS-Daki patrulja - izvlekel neumni telefon in mu začel brati Janševe tvite – enega po enega, počasi. Gledal je in poslušal in počasi vedril, na koncu pa: »Saj samo pojasnjuje«, reče. Ja, vidite oča, samo pojasnjuje, ko mašinerija medijskega zla toče z lažmi in manipulacijami noč in dan. In zdaj jih to žre, da mu ust ne morejo zapreti še tu, kot so vsem tistim, nad katerimi jokate, ker ste jih poznali, pa jih nikoli več ni bilo domov, ker ležijo po raznih luknjah.

  In potem nažiga dušo vernika to mrtvilo katoliškega klera - tudi moje Cerkve - ki ji očitno ni dano najti razliko med levi-desni in dobro-zlo. Kar vse skupaj mečejo in tudi oni so potem vrženi skupaj z ostanki na kompost. Saj je vse Buda, ane? Dobro in slabo; levo in desno; ljubezen in satan: vse je ENAKO napajano od Boga Očeta, vse je Brahman, vse je Buda. Nekoč sva z zen menihom nesla kup še lepih rož na kompost, od pogreba, in ena ženska se je zjezila, rekoč, da je cvetje vendar Buda! Menih je hladno odgovoril: Tudi kompost je Buda! No, takšen razsvetljen razum na koncu išče Branko.

  A razum je le SPISEK zgodb in domislic, razum NIMA moči, razum ni d/Duh. To vedo rdeči kmeri in vedo svetniki, vsi pametnjakoviči vmes pa ne. Partizanski morilci slovenskih družin so vedeli, kje vzeti MOČ za svoje delo (pri hudiču), in svetniki so vedeli, kje vzeti MOČ za svoje Delo (pri Svetem Duhu), današnji kler pa ve predvsem kje vzeti žlico za današnje kosilo. To ni OK. Še Družine ne morem kupiti v mnogih obcestnih cerkvah.

  In berem Možinovo sveto pismo Slovenskega razkola, ki opisuje fante iz Svetega Vida, ki so se organizirali v vaško stražo pred pobijalci – kmeri, vodil jih je župnik, ko pa bi morali ob dveh priložnostih uporabiti svoje orožje, jih je vodja-župnik ustavljal, in bil potem sam kruto ubit in njegov naslednik tudi in družine teh fantov in veliko fantov tudi. Posebej po vojni, ko je bilo pobitih do 75% od pobitih prebivalcev, na področjih, kjer so se organizirale straže proti morilcem, katere so pred tem zelo podpirali.

  Apel: pravični v boju za Slovenijo brez rdečih kmerov in ponovnih 722 morišč: BOJTE SE TISTIH moralnih veličin, ki vam bodo preprečevali biti hladen ali vroč! Ki bodo hoteli, da delate kompromis z zlom! Kajti kar je vmes, je od Hudega. V Razodetju 3 piše:

  "Vem za tvoja dela, da nisi ne mrzel ne vroč. O, ko bi le bil mrzel ali vroč! Ker pa nisi ne vroč ne mrzel, ampak mlačen, Sem pred tem, da te izpljunem iz svojih ust!" Tega ni prvi rekel Tomaž Domicelj, ampak Gospod.

  In če je mož spoznal, da ne more na dveh stolih sedeti, mora sprejeti Jezusovo navodilo v Matej 5,37:

  »Vaš govor naj bo: 'da' naj bo 'da'; in 'ne' naj bo 'ne'; kar je več kot to, je od Hudega.«

  Too much thinking in premalo čiste srčnosti v izogib boju proti zlu, prinaša Slovenijo brez enega samega svetnika v 1700 letih; prinaša 75 let voljenja kmerov po nedeljski maši, ter prinaša še par desetletij redčenja slovenstva v tej državi – in potem konec nekega naroda.

  Včasih človek že težko loči sovraštvo slovenskih rdečih kmerov do obstoja našega naroda, in čuden nemar naših Cerkva na to isto temo. Sicer pa nima veze, kajne razumni filozofi, tudi katoliški: obstoj-neobstoj, dobro-slabo: vse je Brahman, vse je Buda! Pravzaprav ste nekateri že v nirvani. A problem te nirvane je v tem, da je le začasna. Dokler ne pridejo tebi mero jemat, Jezus pa je bil zate le razumski "simbol." Pol si pa v riti.

  OdgovoriIzbriši
 4. Eno je biokratizirana in vasezalupinjeno podrhaljena Ljubljana, tudi s svojimi bipolarnimi blazneži in oblsniško privilegirano cesto, s svojim meščuharstvom in azilnim sčefurjenim slengom ljubljanščine v stanovanjoih, drugo je podeželje mimo slovenske prstolnice - ne pride namreč kak pištoleros, ampak sodni izvršitelj s pomagači, ki da bo izgnal iz slovenskih vasi, z domačij - slovenske ljudi..., ko niti državni predsednik,m DZ in Državni svet, kaj šele kdo drugi ne bo mogel s svojimi funkcijami - nič. Usoda postmodernega slovenstva je resda socialno stratificirana - a kaj, ko nam vlada noižja vsepovsodišnja birokracija, od ZPIZ-dene krvoločnosti do šolstva - še vedno s tovarišicami - komunističnimi prasicami, v CSD, v podrhaljenem nasilju ljubljanskega pocestništva na eni in izveršilnega sodstva na drugi strani nene same usode brez narodne kulturne zavesti. Celo slovenski škofje so povsem nemočni, ko se že dogaja zlo, podobno izgonom slovenskih ljudi iz stanovanj v 2.svetovni vojni... Mediji so po svoje neskončno nesramni s svojimi, kakor dvoriščnimi barabami in frajlicami, ki obvladajo obrazce - od uradov varuha človekovih pravic in vse do vladne palače.
  Ampak Bog je, brez skrbi. Zato se bo uneslo.

  OdgovoriIzbriši
 5. Pozdravljeni, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec.

  Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? Potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker zagotavljamo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

  Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročne kot kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

  Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog.

  Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete.

  Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

  Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

  Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

  OdgovoriIzbriši

 6. Tu si izposodite hiter denar

  Ali išcete nujno financno pomoc? vam je banka zavrnila in nimate kam iti? ne išcite vec, lahko vam pomagamo s katerim koli zneskom, ki ga morda potrebujete. vljudno nas kontaktirajte preko e-pošte z vašimi imeni, državo, znesek posojila, trajanje posojila, poklic, telefonsko številko, namen posojila? za vec informacij na :

  leydifinance@gmail.com

  MARIA LEYDI

  OdgovoriIzbriši

 7. POSEBNA PONUDBA POSOJIL

  Pozdravljeni, sem posameznik, ki ponuja posojila.
  Ima kapital, ki se bo uporabljal za odobritev posojil med
  kratkorocni in dolgorocni posamezniki od 5.000 do 5.000.000 EUR do
  vsi resni ljudje, odvisno od zahtevane kolicine v
  realne potrebe, obrestna mera je 2% na leto.

  Kontakt: leydifinance@gmail.com

  To pocnem noter
  naslednja podrocja:

  - financno posojilo
  - Hipoteka
  - Naložba v posojilo
  - Posojilo za avto
  - konsolidacija dolgov
  - Odkup kredita
  - Osebno posojilo
  - Ste v arhivu itd.

  Prijavljeni ste, prepovedano je bancništvo in vam ni naklonjeno
  banke ali bolje, ce imate projekt in potrebujete financiranje,
  slaba kreditna zgodovina ali potrebujete denar za placilo racunov,
  sredstva za vlaganje v podjetja. Na voljo sem, da zadovoljim svoje
  stranke v najvec 3 dneh po prejemu
  vašo prijavnico.
  moj e-poštni naslov je: leydifinance@gmail.com

  Za vse dodatne informacije vam ostajam na razpolago.
  Se že veselimo vašega sporocila, se kmalu vidimo
  prisrcno

  MARIA LEYDI

  OdgovoriIzbriši
 8. Boste želeli začeti s projektom, vendar banka noče, da vam posojilo? Na voljo smo vam osebni kredit od 2.000 do 10.000.000 evrov. Pokličite nas.

  E-pošta: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33752366330

  OdgovoriIzbriši
 9. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
  Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

  Polno ime .................

  Zasebna telefonska številka ................

  Država ..................

  Naslov ................

  Država ...............

  Leta ..............

  Prijavili ste se prej ali ne. .............

  Država ..............

  Znesek posojila. ..................

  Obdobje izposoje ................

  Poklic .................

  Mesečni prihodek .....................

  V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
  Čakam na vaš hiter odgovor.

  Lep pozdrav

  Micheal Benson.

  OdgovoriIzbriši