torek, 21. april 2020

Prepir, prepir, prepir



Res več ne vem, naj se izselim iz Slovenije ali naj še vztrajam na tej krtini; naj grem drugam dihat boljšo komunikacijo ali naj ostanem v kraljestvu prepira.

Tako sem včeraj za potrebe romana, ki ga pišem, brskal po spletu in se izobraževal o genskih boleznih, ki nastanejo, če prihaja do porok v sorodstvu. Vesel sem bil, da sem tudi na nekem slovenskem portalu našel debato obetavnega naslova … Ter bil kmalu priveden v stanje trpke treznosti: na koncu debate so se razpravljalci prepirali glede Cerkve – da, glede Cerkve. 

Ti hočeš vedeti, kaj se kliničnega zgodi, če ima nekdo s svojo sestrično otroke, Slovenci ti postrežejo s prepirom o tukajšnji verski ustanovi.

Danes (21.4.2020) me kot Ptujčana pritegne novica, da bo ptujski špital postal bolnica za covid-19. 40 koronavirusnih bolnikov iz Ljutomera naj bi prišlo v mesto ob Dravi, v mesto, je treba dodati, ki je vložilo kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Ptujčani, korantovo pokolenje, seveda v luft! Češ: mi, f Ptuje, smo čisti od totih koronavirusof, zaj pa nas bojo ovi Prleki okužli ali ka?

In me postane sram, da so moji rojaki takšni. 

Kljub temu že iz literarne radovednosti nadaljujem z branjem njihovih izlivov na socialnih omrežjih. Kajti takšne, kot jih spuščajo Spodnjepodravci, so v ljudsko-retoričnem smislu redke. Ne zdržim dolgo: spodnjepodravski komentariat konča po klasični slovenski shemi. Eden: SDS – druščina največjih lopovov; drug: ka je možno, da si taki butl komunajzarski. 

In tako namesto gibčnih in sočnih ptujskih besedovanj, ki jih pričakuješ, skočita predte partizan in domobranec. Kot da si na zahodni strani Trojan.

Včasih sem gojil hipotezo, da se Slovenci delimo na dva tipa: na nevinorodne in vinorodne. Nevinorodni so zagrizeni (tudi v pozitivnem smislu) in prepirljivi, vinorodni so bolj šlampasti, ampak tudi bolj široki in prožni. Denimo: nevinorodna Cerar in Erjavec nista bila zmožna koalicije preko sredine političnega prostora; nato njuni stranki SMC in Desus prevzameta vinorodna Počivavšek in Pivčeva, človeka, ki dihata s trtami; glej, prestop preko te hudo prepovedane črte, te slovenske Maginotove linije, je dvema Štajercema lahek, kakor da bi prestopila deževnika na asfaltu. 

Ali naslednja distopično-utopična projekcija: nevinorodni Ljubljančani nas s svojimi obkoritniškimi kolobocijami tiščijo v novo državljansko vojno; vinorodni Ptujčani si natočijo deci polsuhega in rečejo: saj nisem hempast, da bi se zaradi takih stvari z nekom zrukal! – in zdrs v vojno preprečijo.

Zdaj vidim, da je povsod (zlasti v t.i. vodilnem sloju) enako – prepir, prepir, prepir … Koronavirus prihaja – prepir, prepir, prepir. Koronavirus je med nami – prepir, prepir, prepir. Aleluja, koronavirus smo premagali – prepir, prepir, prepir.

Veliki Anton Trstenjak je o Slovencih dejal, da so zanje značilne tri lastnosti: delavnost, poštenost in prepirljivost. Čas je, da ga popravimo. Nacionalna karakterologija se spreminja. Zaradi ideala lagodne buržujskosti se je klasična delavnost precej izgubila, poštenosti je danes več v dinaroidni obliki kot v alpski, no, prepirljivost je ostala čila, čvrsta, nespremenjena, naša.

Po redovniški liniji (od 1.1.2020 sem član nove klaretinske province) imam možnost prositi za premestitev v Milano, kjer je La Scala, v Barcelono, kjer žogo brca Messi, v Toulouse, kjer je grob Tomaža Akvinskega in Airbus fabrika, v Bilbao, kjer je Guggenheimov muzej. Jaz ostajam na tej krtini, kjer ni ničesar od naštetega. Le za vsakim vogalom besen pes in naježena mačka.

Da, naveličan sem dogodkov za slovenskimi vogali. A vse je za nekaj dobro.

15 komentarjev:

  1. Sem se nasmejal tvoji v humor zaviti jezi, Branko. Tale je dobra: 'ljubljanske obkoritniške kolobocije'. Sem razumel = ob žici balkanizirane Ljubljane!

    Želiš Mir? Zakaj ne odvržeš mehanske teologije in zidarske vere in sprejmeš, kar ti jonež že dolgo ponuja: Mir je pri Gospodu. Gospod pa je v tišini, umiku. Kam se je že Jezus umaknil, kadar je imel zadosti naroda? V Toluz, Bilbao, Barceloni, Milano? Ali v gozd na goro? Na samo. Med ljudmi NI MIRU.

    Pravzaprav tudi hudiča ni, oziroma nič ne zmore, če si stran od ljudi. Pravzaprav hudič je, a predvsem v ljudeh.

    Prepir praviš. Ko je Savel postal Pavel, se je še nekaj časa izogibal Petra in druščine; šele ko ga je Sveti Duh pripeljal tja, so se spoznali, a ne kaj dosti na dolgo. Pravzaprav je Pavel "hinavskega" Petra ob neki priložnosti kar dobro skrtačil. In je imel za kaj, saj zato pa je Peter skala Cerkve in zato je še danes v Cerkvi ta dvojnost in z njo nenehen prepir.

    Zadnjič se je janez javil, bivši vaišnava, in če pokukamo v njihovo teologije totalne Ljubezni do Gospoda, nam pove, da je zdaj doba kali-yuge, doba nenehnih prepirov za drobnarije. To stanje se bo SAMO ŠE STOPNJEVALO, vse do konca sveta, ko po krščanskem in muslimanskem vedenju pride Jezus Gospod, pogledat, če je še kaj vere ostalo. In je ne bo NIČ, kajti vsi abeli bodo že zbrcani v nebesa in na Zemlji bo ostal le še kajnov rod, rod Bogu-upornih. In potem bo Sodba.

    In potem lahko beremo, da je bistvo kali-yuge v:
    - aroganci,
    - sli po spolnosti,
    - opijanju in
    - lažnivosti.
    Voditelji sveta bodo torej vse bolj in bolj prakticirali te 'vrline'. Živelj pa jih bo sledil. Isto velja za religije in Cerkve. In kje se koncentrira razdiralna sila kali-yuge? Kjer je:
    - velik denar,
    - hazard,
    - prostitucija (vsesplošna spolna nemorala),
    - opijanje in
    - klanje živali.

    Sla, da bi svoj mir našel v Toluzu, Bilbau, Barceloni ali Milanu je torej HUDIČEVA SKUŠNJAVA. Bolje da ostaneš na svoji krtini, ki je bolj podobna Jezusovemu hribu z nekaj grmičevja, kot pa kraji, ki ti jih nudi kosmati. Sla po spolnosti, ki je potencirana v krajih, kjer se koncentrira kali, boginja razdora, pa se v mestih skriva tudi v:

    - želji po dobičku,
    - želji po biti čim bolj viden,
    - želji po premagovanju drugih.

    Torej v Rim/Vatikan ni za hoditi po uteho. In ker je kali tudi v vinu (opijanje) - če ni prave vere v sveto Kri - je vseeno bolje prestopiti med nevinorodne, ki so dolgoročno stabilnejši.

    Ja, gospod Trstenjak je bil velik človek. Ko sem nekoč zapustil iskanje Jezusa in sklenil za nekaj let najti samodisciplino v zenu (gledali ste film o Dogenu), sem pred tem za dobro uro obiskal tega gospoda, ki je na Brezjah pisal eno od svojih del. S svojim kolegom sta mi ponudila študij filozofije v Avstriji, ko pa sem to zavrnil, mi je, po sprehodu do britofa in nazaj, ob slovesu, nenadoma dal svoj očetovski blagoslov! Zamislite si: model brez šol, zapušča Cerkev in Jezusa, odhaja iskat Resnico na Vzhod, stari modrec pa mu na koncu daruje blagoslov po Božjem navdihu - in to z nasmeškom! Ni me gnjavil, ni mi branil in ni me dal na hladno kot so me dali kasneje zdajšnji veliki kanonik in kak monsignjor ter en ljubljanski ob-škof. Razumel je, da sem rabil disciplino, ki je v Evropi ni mogoče več najti, še najmanj v kakšnih samostanih.

    Zato ga prištevam med svoje redke dobrotnike. In ne da naj mu le večna Luč sveti (saj nismo budisti ali monisti), ampak mu je Gospod osebno v večno družbo!

    Temu se reče Mir.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
      Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

      Polno ime .................

      Zasebna telefonska številka ................

      Država ..................

      Naslov ................

      Država ...............

      Leta ..............

      Prijavili ste se prej ali ne. .............

      Država ..............

      Znesek posojila. ..................

      Obdobje izposoje ................

      Poklic .................

      Mesečni prihodek .....................

      V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
      Čakam na vaš hiter odgovor.

      Lep pozdrav

      Micheal Benson.

      Izbriši
  2. Sem zjutraj malo preklikal novice in tviter - res, bolestno: prepir, prepir. In ker sem videl da nek psihostrokovnjak skuša doumeti, od kod takšno obnašanje ljudi, bom malo pojasnil ta preprosti zakon narave:

    Ljudje, ki ne iščejo in ne najdejo Boga, so ENAKI živalim. Z živalmi imamo namreč povsem iste osnovne porive:

    - jesti,
    - se spolno zadovoljevati,
    - lenariti,
    - in se pretepati v obrambi ali napadu.

    Ko zadovoljni kuža spi na dvorišču, marsikdo pomisli: Tudi jaz bi bil pes! Le kaj mu manjka? Poglej ga, kako je ležeren in Bog lepo skrbi zanj!

    A to je iluzija. Ko živali zmanjka le ene od štirih sestavin, postane nemirna, begajoča, iščoča, prestrašena in/ali agresivna. To se lahko zgodi v trenutku. Takšen je zakon narave in s tem tudi nas ljudi, kadar nimamo opore v Višjem.

    V tej dobi korona virusa, katera je šele v začetnem stadiju (še sanja se nam ne, do kje bo stvar šla, da se spametujemo - v Singapurju imajo že tretji izbruh), nam naštete stvari hitro zmanjkajo. In vrne se nemir živali. Takšen je ta svet.

    In gledam, kako se nekateri, predvsem mladi (odrasli), samo delajo socialno distanco. Katastrofa! Kakšna bebavost in ignoranca! Nespoštovanje ranljivosti starejših. In se peljem mimo romskega naselja: lep pločnik so jim naredili in vso infrastrukturo. Pa se je nagnetlo na 3x1,5 metra pločnika skupaj preko 15 ciganov, otroci in mlajši odrasli, in so gledali nekam v zrak, levo in desno pa so imeli par sto metrov praznega pločnika.

    Le kdo bi doumel ljudi? Le kdo bi doumel šolane dohtarske zverine v ptujski bolnišnici, ki so zavrnili pomoč Ljutomerskim oskrbovancem doma? Ja, veliko je samo-prekletosti te dni. Pa mlade skrajne levičarje, ki pred parlamentom igrajo golf tako, da v glave Janše in ostalih udarjajo žogice, da "si bodo nabrali kondicije za proteste po koroni". No, Gospod jih bo razočaral: mnoge od teh zverin bo znala pobrati hudičeva korona že pred tem. Ali pa bodo druge trajne posledice, kajti kar je preveč je pa preveč, tudi za Usmiljenega.

    Zato le molimo, če ne želimo biti kot živali, oziroma še slabši od njih: demoni. Zdaj je namreč čas, ko se demoni aktivno razodevajo. V sanjah, ki so napovedale korono, in sem link že objavil tukaj, mi je bilo namreč dano razumeti, da se z Gospodovim znamenjem in molitvijo označenih domov ta hobotnica ne bo dotaknila.

    Vera prijatelji; vera nas ločuje od živali in demonov. Pa ne le vera v zdravje, če bomo malo molčkali, ampak vera v to, da je Gospod Jezus na strani tistih, ki ne živijo in delajo po demonsko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala g. Jona za omembo Kali Yuge – Doba prepirov in hinavstva. Točno tako je, kot ste napisali. Želel bi poudariti samo to, kar ste omenili, da bo vedno slabše in slabše. Res je tako, družba bo čedalje bolj degradirana – pokvarjena. In na tej zemlji ni možno najti kotička, ki ga nekateri bogati nevedneži iščejo kot Raj na zemlji, da bi tam bolje živeli. Kamor koli pridemo, so težave, ki nas spremljajo, zaradi karmičnega dolga iz prejšnjih življenj. Človek se bo prej ali slej počutil tujec, ali kot turist, ki bo moral nekoč spakirati kovček in oditi iz tega sveta drugam. Kam bo odšel, je pa odvisno od tega, kako si bo v tem življenju pripravil telo za naslednje življenje.
    Sedaj je, tako kot je. Tukaj nas je Bog Stvarnik kot duše ulil v materialna telesa, kakršna smo si zaslužili v prejšnjem življenju. In povem vam, da smo lahko veseli, da smo, kjer smo. Kajti samo na planetu zemlja je možno napredovati nazaj domov k Bogu. Zakaj je tako? Zato ker samo človek na zemlji ima odprte oči, da lahko vidi bedo, in pa dobro. Zato se lahko začne spraševati, kaj sploh tukaj počnem? Tudi Gospod Jezus pravi, da dokler se nam ta svet ne bo zagnusil, nismo vredni Božjega Kraljestva. Ali drugače: Kdor prime za plug in se ozira nazaj Me ni vreden!
    Kar se političnih voditeljev tiče, je bilo lepo nakazano tudi v filmu, ki ga je posredoval Jona. Doghen je rekel princu ali kaj je že bil. Ne moreš voditi ljudstva, če nimaš mirnega uma! NE MORE, ker ne vidi Resnice, ker sam ni v Resnici, ki prihaja samo od Duha, ki je v nas in nič drugače. Če pa že je voditelj, pa bi moral sprejeti in se ponižati pred nekom, ki je sveta oseba in ima miren um, da mu lahko pravilno svetuje za blaginjo ljudi. V nasprotnem imajo takšni voditelji vse, kar je narobe, za prav. To pa pomeni, da gre »vse« v škodo ljudi, še zlasti preprostih ljudi. Seveda, tega se sami ne zavedajo, ker so v neznanju. In še huje zanje je to, da si pripravljajo telo za naslednje življenje v neznanju, tj. (ponos, želja po slavi, dobičku itd. in še bi lahko našteval) To so demonske kvalitete in bom zelo direkten, kdor voli te ljudi, voli demone in sam sebi koplje jamo. Žal tako je!
    Ampak vedno je čas, da se z vso silo obrnemo na Boga in se ponižno zazremo v Jezusovo Usmiljenje ter mu iskreno priznamo grehe. Sv. Favstini je Gospod rekel, pa če je najhujši grešnik, da je kar rdeč od greha, mu bom oprostil, če se obrne na podobo Usmiljenega Jezusa in prestopke prizna itd.

    OdgovoriIzbriši
  4. Da zaključim.
    Ja, drage duše v tem svetu boljše ne bo, kdor misli, da če si pridobiva materialno bogastvo in mu je boljše, naj se zaveda, da bogati na račun ubogih ljudi. Domača hiša naj bi postajala vse bolj prazna z rastjo naših let, znebiti se vsega, česar nujno ne potrebujemo za preživetje, kajti vse, kar je preveč, nas prisiljuje imeti še več. To je zakon materialne energije, ki pa je tudi Gospodova. Kot je rekel Jezus: »O tistem, kar znamo veliiiko povedati, tam je naše srce in tam je tudi potem naša ljubezen.
    Oprosti Jona, ampak jaz nisem Vaišnava. Hvala vseeno, ker ste me tako poimenovali, iz svoje ponižnosti in ljubezni, ker to je namreč že zelo visoka stopnja duhovnega razumevanja in zelo nevaren naziv za nekoga, ki to ni, ker mu začnejo rasti perutničke na hrbtu iz ponosa. Bil sem namreč samo en poskusni praktikant Bhakti Yoge in nič več. Janez Krstnik, ki je drugače Nadangel Mihael, je rekel, da ni vreden, da bi odvezal jermene na sandalih Mesiju. Le kaj naj jaz rečem:
    »Dragi Oče, nisem vreden, da prideš k meni, toda če prideš k meni in mi odpustiš, bo moja duša ozdravela. Prosim, vrni se k meni, da ponovno ne zbolim in da te ne zasovražim. Sveti Oče, če se ne boš vrnil pome, bom kot grešnik umrl itd. Vaišnave radi rečejo, prah sem pod stopali Boga, po katerem On hodi.
    BPRJK
    Janez napišem z veliko iz vidika pravih Janezov in ne zaradi sebe. Torej iz spoštovanja njim.
    Hvala za razumevanje.

    OdgovoriIzbriši
  5. OK janez z Veliko, ker da spoštuješ Velike, dobro pišeš, a žal res še nisi ne tič ne miš. Takšen ne koristiš nikomur. Če praviš, da si že kristjan, pa nam pišeš o reinkarnaciji vedno znova, potem vedi, da vse to pišeš zaman, ker pri nas je stroga fatva, da reinkarnacije ni (Dogen pa pravi: V tem življenju imaš SAMO TO življenje, zato ne omahuj!), in ko jo omenjaš, te noben kristjan več ne jemlje resno in ne bere. A trdoglav kot si, tega nočeš popraviti in razložiti drugače, npr. da je duša večna, torej je živela že pred rojstvom v to telo, pred inkarnacijo, in bo živela tudi še po tem telesu ... Zato je zelooo pomembna pokora ZDAJ, ne pa zanašanje na neko kasnejše življenje.

    In če si bil šegrt Vaišnjavski, si morda preslišal, da se Gospod neposredno odziva le tistim dušam, ki so nehale vztrajno grešiti; še več: tistim, ki niso več niti v POSLEDICAH svojih grehov (Dogen je rekel tisti ženski: Mi ne gledamo na preteklost - če z VSO SILO vstopiš v pokoro). Ostalim pa Bog pomaga preko Svoje zunanje materialne energije (= počakajte na cepivo proti C-virusu in poslušajte navodila vlade!). Zato ostane le eno, da se ne prepiraš z raznimi verniki in z Bogom osebno:

    1. Veruj le v ENEGA Boga enega Imena.

    In glej, kar današnji kristjan in vaš bhakta NOČETA vedeti, zato se raje prepirajo o tem - kaj npr. piše v ŠČČ, M-L 22.160, česar ni prebralo 99% tobožnjih bhakt:

    Predani služabnik mora v sebi vedno misliti na Gospoda
    in izbrati enega zelo predanega Mu čistega služabnika,
    ki služi Gospodu v Nebeškem Kraljestvu.
    Tudi sam mora v umu (s srcem) živeti tam
    in se NEPRESTANO POGOVARJATI o tem služabniku in
    njegovem Ljubečem odnosu do Gospoda.

    Aleluja! To je pokora in Ljubezen svetih duš. In res, če to preskusim: kadar mislim na sveto Marijo Favstino Kowalsko Najsvetejšo, in ji služim, me zapusti vsaka jeza na razdiralne demone naše družbe: še zaznam jih več ne. Ker je Gospod ob njej in mu je všeč, ko Ljubimo Njegove male Najčistejše.

    Le kako bi to stanje vzdrževal dan in noč, vprašanje je zdaj?????

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala za opozorilo g. Jona
    Se strinjam, da mi določeni izrazi še kažejo na preteklost delovanja in se opravičujem glede tega. Namreč povezal sem izjavo Gospoda Jezusa, ko je v Janezovem velikem Evangeliju, govoril o Janezu Krstniku in njegovi preteklosti. Kot da je on bil prej že tudi prerok Elija in nato Janez Krstnik. To sem avtomatično povezal s tem, kar sem opisal.

    Se strinjam z vami, kar ste napisali, da je Zemlja tako rekoč zadnja možnost za dušo, predno se degradira v nižje sfere obstoja, če že mora ostati v materialnem univerzumu. Vsekakor nisem želel dajati povoda, da bi duša pomislila na drugo opcijo, kot samo na to, da se dvigne višje proti Božjemu Kraljestvu in da kot sem opisal, usmeri vse sile v vrnitev nazaj domov k Bogu. Vse pa je seveda odvisno od svobodne volje človeka, kako se on sam odloči.

    Ja, po vaišnavsko drži, da si mora vsak najti duhovnega vodnika, ki je samospoznan in mu služiti z ljubeznijo, tako fizično kot tudi v umu. To oni zelo dobro vedo. A vendar, kot je tudi Favstina rekla: »O Bog daj nam čistih duhovnih vodnikov …

    Ne vem, ali je to vprašanje na koncu bilo namenjeno meni? Če je, je odgovor ta, ki ga je izrekel Jezus mislim, da v Evangeliju od Marije Valtorte. Jezus pravi: »Nihče ne more neprestano misliti na Boga, dokler ne postane svet. To pa je možno samo po Milosti. Torej ko se prebudi duh v nas.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja janez, govoriti o reinkarnaciji je znak materialne ujetosti in materialnega uma. A guruji to povedo, če imajo samo 60 sekund časa za izjavo. Če bi takega guruja vprašali za eno samo ključno besedo, ne bi rekel 'Krišna', ampak 'reinkarnacija' :) To se jim zdi zeloooo pomembno.

    Zakaj je to zmotna pot? Računati na neko stanje v prihodnosti je znak, da je osebek ujet v svoje umske kolobocije, katere temeljijo predvsem na preteklosti in prihodnosti. Resnica pa je TU in ZDAJ. Razmišljati o prihodnosti vedno na koncu prinaša strah. Takrat se namreč do konca prebudi naš ego, ki ga začne skrbeti za "jaz". V TEM trenutku pa ega ni. Zato je velika intenzivnost pri Hoji za Kristusom v hipu že Odrešilna. Kje imaš takrat inkarnacije? To je bolezen uma.

    Poleg tega sem slišal mnoge kao bhakte, ki so kar odklonili resno garanje na Poti za Gospodom, in se zgovorili na prihodnje inkarnacije. Da so zdaj še nezreli, raje bodo žensko za kiklo držali. To so padle duše, izdelek padlih gurujev.

    Nasprotno pa je razmišljanje o prihodnjem življenju v nebesih z Gospodom nekaj povsem drugega. Ker ko razmišljaš o tem, ego uplahne in ni skrbi zase. Poleg tega je takšno veselje pravzaprav stik z Gospodom že ZDAJ. Zato tudi prepirljiv ne moreš biti kaj dosti.

    Iz vsega tega zaključimo, da je bolje, da se o reinkarnaciji ne govori, ker je povsem brezpredmetna za resne adepte Poti, ki so aktivni ZDAJ - kot da jim gorijo lasje. "Nihilist" Dogen Zenji, budist, je na to temo dejal: "V tem življenju imaš samo to življenje!" To je bič Modrosti, ki zahteva delovanje ZDAJ: z vsem srcem, dušo, umom in močjo (Prva Zapoved). To je Jezusov Duh.

    Zato, ko slišim te zgodbice o reinkarnaciji, zazeham in si mislim: Daj, pojdi si kakšno risanko o Krišni pogledat, bo bolje. Kristjani pa itak dobimo ošpice ob reinkarnaciji, ker smo tako natrenirani, da bi s tem pridobili nekaj krščanske samozavesti malega jaza. Ki ne more imeti veselja nad Veliko nočjo, če šunka ni požegnana v cerkvi v tavelikem jerbasu, vsem na očeh. Mi smo namreč že vsi Odrešeni, ker je Jezus umrl na križu za nas, in še danes odplačuje naše grehe, zato smo lahko lagodni, posvetni, pohlepni, pohotni itd - saj nam bo itak odpustil, ker je zelo Usmiljen, računamo.

    Ni kaj, 'dič tle, 'dič tam. Kdor ni previden, je pohan. Previdnost pa pomeni ponižnost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zamolčana reinkarnacija
      Zamolčana reinkarnacija
      - Krog življenj
      - Posledice izključitve...
      - Ločenost od Boga
      Vse strani
      stran 1 od 4
      Zakaj je nauk o rein­karnaciji pomemben? Ker bistveno vpliva na odnos človeka do sebe in do dru­žbe ter na civilizacijske ideale, saj z mnogo popolnejšo razlago stvarstva razjasni kopico dogajanj in pojavov, ki jih sodobni človek sicer ne more dojeti. Zaradi nepoznavanja zakonov stvarstva tako za svojo nesrečo dolži druge moči, druge ljudi ali celo Boga.

      Z zavestjo o obstoju reinkarnacije je človek manj podvržen strahu, je manj agresiven ter tolerantnejši in ima ob poznavanju lastnega pos­lanstva več interesa slediti vzvišenim ciljem.

      reincarnation.jpgPri obravnavi strahu in raziskovanju njegovih zgodovinskih korenin se ne moremo izogniti vprašanju, kakšno vlogo ima pri tem verska tradicija. Glede na to, da je prav ta oblikovala temeljne predstave o življenju in duhovnih fenomenih, s katerimi se neogibno sreča živ človek, je smiselno pregledati, ali so dovolj verodostojni temelji naše obsežne miselne nadgradnje. V tem besedilu bomo preverili nekatera zgodovinska dejstva v zvezi s tistimi verskimi izročili, ki so pomembneje oblikovala miselnost zahodne civilizacije. Posebej se bomo pomudili pri nauku o reinkar­naciji, ki je bil v zgodnjem krščanstvu bistvena sestavina verske doktrine, kasneje pa ga je Cerkev zanikala.



      Slika desno: vir: www.reincarnationist.org/wordpress/



      Izključeni nauk

      Krivdo za to, da razmeroma malo kristjanov pozna ali verjame v reinkarnacijo, nosi krščanska cerkev. Kljub temu danes menda preko polovice Američanov veruje v reinkarna­cijo. Da je zgodnje krščanstvo ta nauk vključevalo v svojo doktrino, dokazujejo zapisi predvsem v zgodnjih krščanskih virih, v t.i. apokrifih (»skritih evangelijih«), na primer Tomaževem evange­liju, pa tudi v številnih drugih tekstih, ki so bili namenoma izločeni iz zbirke biblijskih tekstov.

      Prakristjani so reinkarna­cijo poznali do podrobnosti, razlagali pa so jo tudi nekateri zgod­nji cerkveni očetje, med najpomembnejšimi Origen, največji priz­nani učitelj svojega časa. Ta je imel na voljo še vse prvobitne vire in je nauk v »apokatastazi« izčrpno razlagal. Reinkarnacija je bila osred­nje načelo zgodnje-krščanskih skupnosti, dokler ni bila raz­glašena za krivoverstvo. Cesar Justinjan je namreč Origena in nje­gove na­uke preklel ter na drugem cerkvenem koncilu v Kon­stan­tinoplu leta 553 dosegel izključitev osovraženih navedkov iz bib­lije. S tem je krščanstvo utrpelo neprecenljivo škodo.

      Današ­nja biblija je na­stala v 4. stoletju, ko so bili določeni evangeliji, ki jo sestavljajo, druga besedila, med njimi tudi apokrifi, pa so bila izločena in v veliki meri uničena. Eno takih dejanj je bil požig velike knjižnice starega veka v Aleksandriji. Kljub izločitvi nauka iz biblije pa v evengelijih številna mesta na reinkarnacijo namigu­jejo. Stara zaveza se na primer končuje s prerokovanjem o rein­karnaciji preroka Elije v Janeza Krstnika, kar je razvidno iz Jezu­sovih besed svojemu učencu (Matej 11,11-15). Kristusove izjave v smislu: »Reinkarnacija obstaja«, sicer nikjer ne zasledimo, vendar v Novi zavezi obstaja kopica pos­rednih potrditev. Poleg tega nikjer v tekstih ta nauk ni zanikan ali celo prepovedan.

      Izbriši
  8. Prav imaš Branko: prepir, prepir, prepir. In res je to čas, ko se hudiči jasno razodevajo:

    https://twitter.com/yrennia1/status/1253025511477043200?s=20

    Pa tale ne-človek (izvira pač iz revolucionarnega luteranskega socializma):

    https://siol.net/digisvet/novice/glavni-svedski-epidemiolog-zapiranje-meja-je-smesno-523828

    Desetletja dolgo je ob naslovnici rdečega časopisa Delo pisalo: "Proletarci vseh dežel, združite se!" In se združujejo, demoni vseh dežel; še ko imamo končno vlado, ki je maksimalno minimizirala žrtve virusa v Sloveniji, in to na legalen način, eni uspešnejših v svetu za zdaj, roboti že rjujejo svojo kajnovo pesem.

    "A, vidiš Neko to od gore vidi sve.
    Povlaći te konce, igra se,
    postavi na svoje mesto
    svako dobro, a zlo još pre -
    sve vide oči sudbine ..."





    OdgovoriIzbriši
  9. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  10. KAKO sem dobil posojilo od te velike družbe

    Pozdravljeni, dragi moji, jaz sem Linda McDonald, trenutno živim v Austinu Texas, ZDA. Trenutno sem vdova s ​​tremi otroki in sem aprila 2020 obtičala v finančni situaciji in potrebovala sem refinanciranje in plačilo računov. Poskušal sem iskati posojila pri različnih posojilnih podjetjih, zasebnih in podjetniških, vendar nikoli z uspehom, in večina bank mi je zavrnila kredit, ne polni plena tistim vražam tam, ki jim pravijo posojilodajalca, vsi so prevara, vse kar želijo je vaše denarja in od njih ne boste več slišali, da so mi to storili dvakrat, preden sem spoznal gospoda Davida Wilsona, najbolj zanimiv del tega je, da mi je posojilo preneslo v roku 74 ur, zato vam bom svetoval, da se obrnete na gospoda Davida, če vas zanima posojilo in ste prepričani, da mu boste lahko pravočasno odplačali, se lahko obrnete nanj po e-pošti ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Brez kreditnega preverjanja, nobenega ponudnika, ki ima samo 2% obrestno mero in boljše odplačilne načrte in Če se morate obrniti na katero koli podjetje glede zavarovanja posojila brez zavarovanja, se danes za svoje posojilo obrnite na gospoda Davida Wilsona.

    Ponujajo vse vrste posojil.
    Kratkoročno posojilo (5_10 let)
    Dolgoročno posojilo (20_40)
    Posojilo za medijski termin (10_20)
    Ponujajo posojilo
    Posojilo za dom ............., Poslovno posojilo ........ Dolžniško posojilo .......
    Študentsko posojilo .........., Posojilo za zagon podjetja
    Poslovno posojilo ......., posojilo podjetja .............. itd
    E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Ko gre za finančno krizo in posojilo, potem je posojilo David Wilson finančno, prosim, povejte mu, da vas gospa Linda McDonald usmerja v dobro srečo ................... ….

    OdgovoriIzbriši
  11. Ali ste iskali posojilo po vsem svetu in odhajate skozi finančno krizo? naša obveznost je pomagati potrebnim, da pridobijo
    finančna stabilnost za izpolnitev vaših finančnih potreb. dobil posojilo v 50.000 do 150.000.000 v ($), (€) in (£) po obrestni meri 3%
    z ali brez zavarovanja s premoženjem. Naša posojila so dobro zavarovana in maksimalna varnost je naša največja prioriteta.

    Whatsapp: +447507108935
    E-pošta: ffunding@lenretfinancialinvestmentltd.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
    Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ................

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Država ..............

    Znesek posojila. ..................

    Obdobje izposoje ................

    Poklic .................

    Mesečni prihodek .....................

    V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
    Čakam na vaš hiter odgovor.

    Lep pozdrav

    Micheal Benson.

    OdgovoriIzbriši
  13. Živim na Nizozemskem in ali sem danes srečna ženska? Rekel sem si, da bom vsakemu, ki išče posojilo, priporočil katerega koli posojilodajalca, ki bi lahko spremenil moje življenje in življenje moje družine. Če potrebujete posojilo in ste 100-odstotno prepričani, da ga boste vrnili, jih kontaktirajte še danes po e-pošti na: lapofunding960@outlook.com

    OdgovoriIzbriši