ponedeljek, 14. julij 2014

Preprosti kot golobje, previdni kot kače

Najprej sem jih mislil na kratko napisati na casnik.si kot komentar pod Mavrov članek "Slovenci niso razočarali", a je tipkovnica šla po svoje in se razpisala :) Zato na tem blogu teh nekaj točk po včerajšnjih volitvah:

Gad pod gradom Lindek (foto: B.C.)

1. Morali se bomo navaditi, da v dvopolni Sloveniji vendarle obstaja nek PRAGMATIČNI SREDINSKI VOLIVEC. Ta je včeraj priskočil na pomoč standardnemu ex-LDS-volivcu iz javnega sektorja - in Cerar je premočno zmagal. Na naslednjih volitvah lahko ta volivec priskoči na pomoč komu na desni. Ta tip volivca ni nek tavajoči in nestabilni element, zgolj produkt medijske manipulacije, ampak je ena izmed legitimnih in spoštovanja vrednih političnih drž.

2. Morali se bomo navaditi, da je KATOLIŠKI VOLIVEC razmazan po strankarski paleti kot MARGARINA NA KOSU KRUHA. Sposoben je voliti levo, sredinsko in desno. Da bo katoličan "strumno" volil eno ali dve stranki, je iluzija. Določena duhovščina se bo morala odpovedati označevati katoličane, ki niso volili desno, za "izdajalce". Takšni katoličani namreč lahko v nedeljo sedijo v prvi vrsti v cerkvi, nekateri morda pojejo na koru, kdo izmed njih je morda celo mežnar,... Pozor, da prižnice ne bomo uporabljali v škodo velikega in raznolikega cerkvenega občestva!

3. Vse moramo narediti, DA JANŠA PRIDE IZ ZAPORA, nato pa ga poprositi, naj se umakne in dovoli pomladni opciji njeno TRANZICIJO. Takšnega človeka-simbola, analitičnega uma in granitnega bitja kot je Janša, pomladna stran ne bo več imela. Po Janši bo nastal prazen prostor, ki pomladnike navdaja s strahom. A če tega praznega prostora ne bo, tudi ne bo močnega novega liderja ter prepričljivega novega sloga delanja politike.

4. Včerajšnje volitve so bile prikaz nepopolne demokracije. Sodišče, ki je vodjo opozicije strpalo v zapor, in osrednji mediji, enotni v podporo "novemu obrazu", so naredili zmagovalca veliko močnejšega, kot bi bil sicer (če bi sploh bil). Toda Miro Cerar je zmagal in treba mu je benigno ČESTITATI TER DATI PRILOŽNOST. Hijene v poltemi čakajo, da preko njegove stranke obvarujejo svoje stare posle in spravijo v pogon nove – to vemo, a Miro Cerar ni slab človek.

5. Katoličani moramo biti pripravljeni tudi na IZRAZITO MALIGNO MOŽNOST razvoja dogodkov. Dvotretjinska večina levih strank v parlamentu, do nove oblasti lakajski mediji, nadzor nad državnim kapitalom je moč, kakršne levica v svojih rokah ni imela vse od uvedbe demokracije. Janša ne svari zastonj pred apetiti levih po spremembi ustave, pred oddaljevanjem od Evrope,... Že za Božič smo lahko deležni manevrov za omejevanje verske svobode, za večjo podreditev družine državi, za gender teorijo v šolah,... 

Bodimo preprosti kot golobje in previdni kot kače (prim. Mt 10,16).

5 komentarjev:

  1. Naj ga poprosimo? Si resen?
    Sicer pa, izpustiti človeka na podlagi njegovega statusa je absurd. Ravno to je čar demokracije, da smo pred sodiščem vsi enaki.
    Janković je bil s strani volilcev kaznovan zaradi afer - ne glede na to, da mu nič (še!) ni dokazano. Janša pa nagrajen z 20% odstotki. Kje je tu racionalnost?

    OdgovoriIzbriši
  2. O kakšni racionalnosti govoriš? Povej kje je racionalnost v primeru Patria?
    Kaj že, sta naredila Janša in Krkovič?

    OdgovoriIzbriši
  3. Edino, kar je sploh smiselno govoriti glede "volilne" burke, je to, da so volitve nelegitimne. Te volitve so neveljavne, zato jih je treba razveljaviti in razpisati nove. To ni kakšno laično tvezenje, ampak trditev ustavnopravnih znanstvenikov. Proces izbiranja na teh volitvah (in tudi prejšnjih dveh) je bil povsem izkrivljen. Človek, ki to dejstvo zanika, čeprav je v zadevah dobro poučen, se ne more razglašati za kristjana. Tu ne gre za politiko, gre za moralo, brez nje pa vernosti ne more biti.

    Janša bo šel iz zapora zato, da bo imel možnost voditi politiko svoje stranke, in ne zaradi dobrih želja tega ali onega.

    Ljudi brez časti med "desničarji", ki so se pripravljeni posuti s pepelom za nekaj drobtinic z gospodarjeve mize, lahko edino preziramo. Gotovo pa ti ne bodo naš glasnik v poltiki.

    OdgovoriIzbriši
  4. Samo pozdravljamo lahko tokraten pokončen nastop slovenske Cerkve glede popolnoma zavržnega dogajanja na račun tistih, ki nasprotujejo režimu. Hvala škofa Glavan in Štumpf.

    Občudujemo lahko tudi pokončno držo moralnega teologa dr. Štuheca, ki ga režim prav tako preganja - zato, ker je kritiziral prav tisto dogajanje, katero je najprej lani vrglo reformno vlado in danes s prevaro na oblast pripeljalo novo režimsko marioneto: tudi on je poudaril, da bodo z razveljavtvijo sramotnega procesa Patria padle tudi te volitve. In to se bo zgodilo, to je povsem jasno, upam da tudi avtorju gornjega zapisa.

    Glede politika, ki se je na oblast povzpel z brutalno zlorabo sodstva in medijev ter si ob tem še drznil deliti moralne nauke, ni vredno izgubljati besed. Zelo dobro ga je opisal novinar Vinko Vasle, spodnja povezava. Ko bi poslušal nasvet dr. Štuheca, naj odstopi od kandidature, dokler se ne vzpostavijo normalni pogoji za volitve, bi nelegitimnost volitev lahko preprečil.

    Sicer pa pozivam vse ljudi, ki nočejo živeti pod vladavino izkoriščanja, laži in strahu, naj se pridružijo protestom Odbora 2014, naj pridejo tudi mladi iz teh družin, saj bo uničevanje države dolgoročno najbolj prizadelo prav njih.

    .

    http://linkis.com/www.reporter.si/vink/U5Jye

    OdgovoriIzbriši
  5. Spokaj prodani far!

    Tukaj ne bo demokrature z volilnimi burkami temveč svoboda in demokracija!

    OdgovoriIzbriši