sreda, 29. april 2020

V ponedeljek, 4. maja, prihaja srednji vek


Tudi na fejsbuk je prišlo, da na tviterju galamijo, ker od ponedeljka, 4. maja, Slovenska škofovska konferenca (SŠK) spet odpira duri cerkva in dovoljuje javne maše. Šel sem pogledat in res: galamijo in se protivijo. A ni tako hudo. Kdo od tviterašev tudi razmišlja in podpira. Tako profesor Igor Lukšič zapiše:
Cerkve odpira racionalna od države in vlade neodvisna SŠK. Vrtce in šole pa malo manj racionalna vlada.
Ķdo bi si mislil, da bo RKC leta 2020 vlekla boljše poteze od konservativne vlade.

Laskavo. Hvala.
Lukšič, ki je bil nekoč šef leve stranke SD, nekemu bentenju nato celo replicira:
Za zdravje mora najprej skrbeti vsak sam. Cerkveni mozje in tisti, ki se bodo odlocili priti, bodo znali poskrbeti, da bo vse v redu. Zaupam.

Hvala še enkrat, gospod profesor. Cerkveni možje bomo poskušali biti vredni zaupanja.

*

Pojdimo in media res. Zdi se, da je Lukšič za razliko od koga drugega že dobil na vpogled navodila, ki jih bo jutri objavila SŠK. Cerkve se resda odpirajo, vendar bodo epidemološka pravila zelo ostra. 

Sam sem včeraj na seji Zbora svetovalcev celjske škofije pripravljena navodila SŠK videl, predebatiral z ostalimi, podali smo kakšno pripombo. Zato lahko rečem, da bodo pravila v cerkvah bolj stroga, kot bodo denimo v knjižnicah ali so zdaj v trgovinah. Na primer: razdalja, število vernikov prilagojeno prostornini, maske, razkužila, dezinfekcija in prezračevanje po vsaki maši, dezinfekcija duhovnikovih rok pred in po obhajanju, prepoved petja (razen organista, solista ali pevske družine na koru), kakšni manj potrebni deli obreda se opustijo, prepoved velikih slovesnosti in procesij ter – tisto, kar nekatere najbolj pika in še ne vemo, kako točno bo oblikovano – starejšim od 70 let se odsvetuje obisk nedeljskih maš, lahko pa bodo šli k maši med tednom, saj bodo delavniške maše veljale kot nedeljske.

*

Seveda so na tviterju tudi cvetke v slogu hej, brigade, hitite. Ena takih je drugi Igor, tudi profesor, tudi levičar – Igor Pribac. Gospod, sicer znan po svojem inšpekcijskem odnosu do slovenskega katolištva, je čivknil:
SŠK meni nič tebi nič odpira cerkve vernikom!? In vlada te nepokoriščine še ni obsodila?! Niti ne ve, ali jo sploh bo?!
Kakšen JJ neki, oblast imajo kleriki. Srednji vek, prihajamo.

Pribčev tvit se komentira sam. Nekoliko mu bodi oproščeno, v kolikor je tvit morda mišljen kot ironija ali predlog za štos na Radiu Ga Ga. Ker potem ni povsem slab predlog. Jaz bi samo dostavil, da iz zgodovine celjskih grofov, ki so od visokega srednjega veka naprej vladali mnogim našim deželam, ni razvidno, da bi se ti kaj dosti ozirali na klerike oziroma da bi namesto njih, gospodov Žovneških, oblast v dotičnih deželah imeli kleriki. 

Je pa res, da z gospodom Pribcem ne bereva istih knjig ne o srednjem veku ne o klerikih.


* Foto: Marko Hohnjec, maša v prazni cerkvi za Cvetno nedeljo 2020

13 komentarjev:

  1. Oh, pater Branko! Ko te komunist hvali, prodaj vse, kar imaš in kupi meč!

    Ja, prepoved maš je bila res huda, kot da bi imeli opravka s kugo in ne korona virusom. Če smem dati nasvet, glejte raje, kaj o koroni mislijo Nemci. Saj poznate ono staro modrost, kaj mora biti v življenju moža nemško: avto, pes in o tretji stvari pa z vami raje ne bi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
      Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

      Polno ime .................

      Zasebna telefonska številka ................

      Država ..................

      Naslov ................

      Država ...............

      Leta ..............

      Prijavili ste se prej ali ne. .............

      Država ..............

      Znesek posojila. ..................

      Obdobje izposoje ................

      Poklic .................

      Mesečni prihodek .....................

      V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
      Čakam na vaš hiter odgovor.

      Lep pozdrav

      Micheal Benson.

      Izbriši
  2. 1. del:
    Ja, res. Sam sem te dni intenzivno tvital Lukšiču in Pertinaču (Faktorjeva tviteraša), ki sta vztrajno podpihovala leve revolucionarje, a okoli ovinka: ker je virus premagan, Janša pa vztraja pri ukrepih, je Janša torej diktator, ki mora pasti. Pokazalo se je, da Pertinač pumpa proti ukrepom zato, ker je "Zaradi ukrepov JANŠEVE vlade izgubil pol dohodka", Lukšič pa ima baje probleme pri ženi, ki naj bi bila zdravnica, a je tudi ob dohodek? Je morda privatnica, zobozdravnica (glede na njegov beli nasmeh)? Ne vem. Vidimo pa, da tudi velike akterje poganjajo predvsem sebični interesi.

    V nasprotju s tem pa se je Roman Vodeb jasno in zdravo-možakarsko postavil proti revolucionarnemu rušenju vlade po mesecu in pol, ker ga je Bog rešil prek Frojda in v glavnem dobro razume, kaj je Prav. To je znak Božje Milosti.

    Sicer se s takim nivojem običajno ne ukvarjam, ker pa sem mnogim nekoč predlagal gledanje Faktorja, sem zdaj iz slabe vesti moral urgirati na tviterju. Ker sem niko i ništa, seveda ne dobivam gore všečkov, a v ozadju piše, da mnoge od tvitov pogleda tudi nekaj sto bralcev. Torej ni zaman.

    Cerkev pa je le neka pristranska zadeva v vsem tem. Je kot če se dva tepeta, pa pride mimo tretji in dobi bokso v pleksus. Kot je bilo zaznati iz Lukšičevih izvajanj v preteklosti, ko smo že mislili, da je spreobrnjen k resnici in pravičnosti (bil pa je SD speča celica, ki je mehčal verno/desno populacijo za čas morebitne nove revolucije), je njegova sp. gospa žena verna, zato so tudi otroci obhajani itd - in iz tega vzroka je tvitnil ta edini pravičen tvit v 14h dneh. Cerkev pa je tako nizko, da se mu mora zahvaliti že za tako latovščino in preračunljivo dobrotnost. Pa človek sploh ni najslabši SD kader. Najslabši gredo v duhu vse do Hude jame.

    Na tem svetu sta le dve vrsti ljudi: potencialno Božji, ter demonski. Prvi se nekako kobalijo naproti Gospodu, drugi pa so zaradi osebnih preferenc v srcu zakleti proti Njemu. Zato nimajo Življenja v sebi, ne menijo se za Bit Življenja. Zmedeni so do skrajnosti, za balansiranje teh tesnob pa uporabljajo peklenski razum. Ta jim je lekadol.

    OdgovoriIzbriši
  3. 2. del:
    Pravzaprav mi je mnogih od njih škoda. Gospod Lukšič je člen in politični naslednik revolucionarnih morilcev in plenilcev (SD stranka res domuje v ukradeni vili?), torej bi moral biti na strani Levice in njene averzije do kapitalizma. Pa je ravno obraten: vse, kar ga skrbi je le čim hitrejše odpiranje gospodarstva, ne glede na žrtve virusa, ki bi hitremu odpiranju sledile. Pravi, da je virus udaril le manjšino (starce), zato stvar sploh ni tako resna, je bolj nek fake news. Istočasno pa se levičarji lažno razodevajo prav kot zaščitniki manjšin. ??? Torej - zmeda je velika, skupaj z neko kvazi vernostjo kadar je to ugodno, ter revolucionarnimi prijemi manipuliranja množic, če situacija kaže, da se bo prijelo. Enako je počel g. Kučan. Ko je bil pred volitvami vprašan, če je veren, je dejal, da sta bila starša verna. In potem je gospod Anton Trstenjak povedal zaupnemu prijatelju: "A veš, da je nekaj ženskih redovnih skupnosti volilo Kučana, ker da je veren." Pa je Kučan verjetno Luteranske Cerkve staršev sin, ne pa Kristusove.

    Zmeda povsod. Cerkev torej ni nobena nedolžnica v tej stvari. Pravzaprav je osupljivo posvetna in pretežno leva po karakterju. Kaj je levost je znano že tisoče let: to je pot magije in osebnega okoriščanja, pot stran od Gospoda. Zaradi tega slovenski kristjani že 80 let po sveti maši v nedeljo volijo komuniste te ali one vrste.

    Prav danes pa je prišel tvit, da je nadškof Fernandez, papežev intimni oproda, izjavil, da sveta maša ni nujna zadeva. Piše:

    Pope Francis’ confidant: Sunday Mass obligation isn’t ‘indispensable,’ it ‘could fall’.

    Pa smo, kjer smo. Posvetni um je vedno protisloven samemu sebi, pa če poslušaš Lukšiča, padle škofe, izgubljene teologe ali pa samega hudiča. Eno reče in v naslednjem stavku se negira in počne. Tega se sploh ne zaveda, ker ima fragmentiran um. Zato za svet ni druge rešitve, kot več svetosti, več Boga. Kar pa se tega tiče, je karantena izjemna priložnost, izjemen čas. Pravi kristjan je namreč vedno v karanteni, da se pripravi na Raj. Tu na Zemlji ga ne bo našel nikoli, razen morda v lastnem srcu, če bo vanj zasadil Jezusa.

    Lp Branku. Zdaj, ko sem končno spoznal, da je po duši bolj umetnik kot duhovnik, do njega čutim skrb in zaščito.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ps: ko sem napisal "padle škofe", nisem mislil, da so naši škofje padli, ampak sem mislil na tiste škofe domovine in sveta, ki so padli. Oz. se nikoli niti dvignili niso.

      Izbriši
    2. Ja, naši škofi niso padli. Samo ne vem, kako to, da se gospod Milan baha s papeževim odlikovanjem?

      Milan Kučan je nosilec številnih najvišjih odlikovanj in priznanj. Med drugim je nosilec odlikovanja ... »Viteza reda Papeža Pija«, s katerim ga je odlikoval papež Janez Pavel II.
      http://www.bivsi-predsednik.si/up-rs/2002-2007/bp-mk.nsf/ostalo/biografija

      Izbriši
  4. O svetem papežu Pavlu II. je dolga zgodba. Mnogi ga črtijo, celo svetnike, ki jih je kanoniziral smatrajo za lažne. In to mnogi katoliki sveta! To se jim dogaja, ker imajo posveten, fragmentiran um, s katerim lahko upravljata celo vzvišena gospoda Kučan in Lukšič (g. Pertinač tu v glavnem le retvita). Pri nas gre celo tako daleč, da bi lahko kakšnega našega svetniškega kandidata na poti h kanonizaciji ustavil že g. Lukšič s svojimi tihimi levimi kanali vse do vatikanske pisarne za svetnike. To se je REDNO dogajalo in se dogaja, zato Slovenci nimamo niti enega uradnega svetnika.

    Na kratko: kdor ima Gospoda v srcu, mu je dano vedeti, da je JP2 res v nebesih. Ni v rangu Najčistejših (svetnikov), je pa tam, kajti Gospodova palača ima mnogo soban. Še krajše: JP2 je postal papež po Božji Volji v glavnem le iz enega vzroka: da je lahko kasneje beatificiral in kanoniziral sveto Marijo Favstino Kowalsko Najsvetejšo, glavno glasnico Božjega Usmiljenja za ta čas in do konca sveta.

    In glej "naključja": RAVNO DANES JE 20 LET od njene kanonizacije, katero je sama v svojem Dnevniku najavila 62 let vnaprej po svoji smrti, češ da bo potekala na dveh krajih obenem: Krakovu in Vatikanu. In je bilo res. Četudi se je večina Cerkve pol stoletja trudila, da bi jo odrinili v pozabo.

    Ja, Božja Pota so človeku težko doumljiva. Medtem ko sestra Favstinka spada med večne Najsvetejše Gospodove spremljevalce, ki so prišli na Zemljo le z eno zelo specifično Nalogo (tudi sveta Mati Marija in Jožef), se drugi prebijajo k svetosti počasi, mukoma. Tak je bil tudi JP2. Frajer je kot papež še smučal in si dal celo zgraditi bazen. A potem je Fatimska napoved postala resnica, Gospod ga je poravnal s križem, in zadnji čas na Zemlji mu je bil v očiščenje. Aleluja!!

    Iz teh vzrokov vem, da je poljubljal zeleni koran (v katerem je preko sto verzov za preganjanje kristjanov, judov in ateistov), ter dajal lente kučanom - da je to delal po Božjem Načrtu, kot je Oče zmedel um faraonu, da so Judje lahko preko noči pobegnili skozi morje v 40-letne vice in potem v Obljubljeno deželo.

    G. Milan Kučan je dobil mnogo lent. Pa tudi g. Lukšič navsezadnje. To je zelooo SLABO znamenje, če se spomnimo zgodbe o ubogem Lazarju in bogatinu. Zato je bolj vprašljiv današnji papež, ki spreminja tisti del Očenaša, ki pravi: "In ne vpelji nas v skušnjavo ...", ker skupaj z blodnjavimi posvetnimi teologi špekulira, da Gospod ne skuša, ker je preveč Dober. Če bi ta fragmentirana gospoda ne bila ohola, bi se lahko iz vaišnjavske (LJUBI GOSPODA!) teologije podučila,

    da je Gospod vse: 1.Oseba, 2.Ta oseba sile sveto Luč, 3. Gospodova zunanja energija je materialni svet, 4. Živa bitja pa smo mejna, ker smo na meji med duhovnim in materialnim delom Stvarstva.

    Zaradi tega je materialni svet, četudi je Gospodov, velika PAST za sladostrastni živelj Zemlje. Zavaja nas sam po sebi, da mislimo, da nam Bog ni potreben. Tudi Evo je prevaralo jabolko.

    In tako imamo na Zemlji dva rodova ljudi: tiste, ki slutijo, da ta zemljenost NI vse, ter one, ki si na Zemlji kanijo raj pripraviti. Tem zadnjim Gospod v skušnjavo rad pripenja lente, saj si jih navsezadnje zelo ŽELIJO. Kdor pa Njega sledi, lente zavrača, da bo ostal čist, in bo dobil za zlato lento večno Gospodovo osebno družbo v nebesih.

    Zato je dobro, da papeži delijo odlikovanja, predvsem komijem, kajti Bog daje VSE, kar si ta želi - ni pa potem On odgovoren za posledice!! Zato Bog daj še več odlikovanj kučanom, lukšičem, zemljaričem, kocjančičem, tudi gorencem (ta je pa po nesreči pil na moj dan rojstva!??), le g. M. Šarec je po Božji volji izvisel, ker je kot faraon na hitro abdiciral, iz Božjega navdiha. To pa je dobro zanj, ker kdor tukajšnjo praporsko lento zavrne/izgubi, morda še ni izgubljen primer za Gospoda.


    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kadar torej papež nagradi komunista, ali nadškof v Cankarjevem domu objema krščenega rdečega PV, to lahko smatramo kot 'judežev poljub'. Je podobno usmrtitvam zločincev po kitajsko nekoč: peljali so jih v javno hišo, jih gostili z jedačo in pijačo vso noč, ob petih zjutraj pa so jim glave oddrobili. Zaradi tega resničen kristjan ne zavida posvetne slave nikomur. Če jo deli papež, pa ga je malo groza v srcu.

      Izbriši
  5. Končno se je Katoliška Cerkev nekaj ojunačila stopiti na stran dobrega vodenja države. Do sedaj jim je bilo v glavnem dobro tudi 80 let komunizma. Vendar - kje pa so škofje? Že itak se vedno zadelajo izza nekih komisij in konferenc, ali pa izza znaka "SŠK", tokrat pa še tega ni. Je to modrost, je to preračunljivost, ali le klasična 'prpa'?

    Prpa, je prpa.

    Zadnja kolekcija gospodov ne razume svoje svete službe. Biti škof ni grupaštvo, ampak biti škof pomeni biti samostojna svetilka na svojem teritoriju, napajana od Gospoda, brez da se stalno umikaš izza neke Cerkvene institucije in grupacije. Enostavno je narava pravega Jezusovega škofa takšna, da sam, skupaj z Gospodom, izraža SVOJA prepričanja in deluje kot samostojen misijonar nekje v Afriki puščavi. Šele na drugem mestu je škofovska skupnost. Na prvem pa je ta linija osebnega odnosa: škof - duhovniki - škofija - fara - laični verniki - vernik osebno:

    1. Oznanjanje Evangelija iz SVOJEGA srca (če je kaj v njem);
    2. ozdravljanje bolnih;
    3. izganjanje hudih duhov.

    To je škof, kot to razumem in so to razumeli prvi kristjani. Matej 10:

    "Spotoma pa oznanjajte in govorite: ›Nebeško kraljestvo se je približalo.‹ Bolnike ozdravljajte, mrtve obujajte, gobave očiščujte, demone izganjajte. Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte. Ne oskrbujte se ne z zlatom ne s srebrom ne z bakrom v pasovih, ne s popotno torbo ne z dvema suknjama ne s sandali ne s palico, kajti delavec je vreden svoje hrane."

    Zakaj niste sopodpisani pod podporo aktualni izjemno uspešni vladi v boju proti virusu ???????????????????????????????????? Ta ZAKAJ vas bo od danes dalje v duše zažiral. Kje ste, očetje?

    https://katoliska-cerkev.si/pismo-podpore-vladi-republike-slovenije

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec sem in tudi posojila.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vam vse vrste posojil (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog.

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete.

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  8. KAKO sem dobil posojilo od te velike družbe

    Pozdravljeni, dragi moji, jaz sem Linda McDonald, trenutno živim v Austinu Texas, ZDA. Trenutno sem vdova s ​​tremi otroki in sem aprila 2020 obtičala v finančni situaciji in potrebovala sem refinanciranje in plačilo računov. Poskušal sem iskati posojila pri različnih posojilnih podjetjih, zasebnih in podjetniških, vendar nikoli z uspehom, in večina bank mi je zavrnila kredit, ne polni plena tistim vražam tam, ki jim pravijo posojilodajalca, vsi so prevara, vse kar želijo je vaše denarja in od njih ne boste več slišali, da so mi to storili dvakrat, preden sem spoznal gospoda Davida Wilsona, najbolj zanimiv del tega je, da mi je posojilo preneslo v roku 74 ur, zato vam bom svetoval, da se obrnete na gospoda Davida, če vas zanima posojilo in ste prepričani, da mu boste lahko pravočasno odplačali, se lahko obrnete nanj po e-pošti ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Brez kreditnega preverjanja, nobenega ponudnika, ki ima samo 2% obrestno mero in boljše odplačilne načrte in Če se morate obrniti na katero koli podjetje glede zavarovanja posojila brez zavarovanja, se danes za svoje posojilo obrnite na gospoda Davida Wilsona.

    Ponujajo vse vrste posojil.
    Kratkoročno posojilo (5_10 let)
    Dolgoročno posojilo (20_40)
    Posojilo za medijski termin (10_20)
    Ponujajo posojilo
    Posojilo za dom ............., Poslovno posojilo ........ Dolžniško posojilo .......
    Študentsko posojilo .........., Posojilo za zagon podjetja
    Poslovno posojilo ......., posojilo podjetja .............. itd
    E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Ko gre za finančno krizo in posojilo, potem je posojilo David Wilson finančno, prosim, povejte mu, da vas gospa Linda McDonald usmerja v dobro srečo ................... ….

    OdgovoriIzbriši
  9. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
    Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ................

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Država ..............

    Znesek posojila. ..................

    Obdobje izposoje ................

    Poklic .................

    Mesečni prihodek .....................

    V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
    Čakam na vaš hiter odgovor.

    Lep pozdrav

    Micheal Benson.

    OdgovoriIzbriši