četrtek, 26. marec 2020

Bergamo in Madrid sta imela svoji biološki bombi. In mi?


V dnevih karantene sem imel v načrtu napisati poglavje ali dve mojega naslednjega romana, ki bo zgodba o Viktorinu Ptujskem. Napisal nisem nič. Drama okrog koronavirusa me je povsem posrkala. Verjetno ne bi bilo tako, če bi ne bil čustveno navezan na kraje, kjer je najhuje. Eno leto sem preživel v predmestju Milana, nedaleč od Bergama, kjer je najhuje v Italiji; dve leti pa v Madridu, kjer je najhuje v Španiji. 

In tako vsak dan prebiram poročila iz Lombardije in Madrida ter gledam tako italijanski kot španski TV dnevnik. Ob tem ne morem, da ne pišem na svoj blog.

*

Pojdimo k temi. Bergamo in Madrid, kot se zdi, sta imela svoji biološki bombi. Je svojo imela tudi Slovenija? Jo je še pravi čas deaktivirala?

Tekma Lige prvakov med Atalanto iz Bergama in špansko Valencio (19. februar 2020) se zdi tisti moment, ki je v Bergamu že navzoči koronavirus razpršil po domovih. 40.000 Bergamaskov se je odpravilo v bližnji Milano, da je na stadionu San Siru spodbujalo svoje fante k največjemu mednarodnemu uspehu v zgodovini kluba - k uvrstitvi v četrtfinale Lige prvakov. Na poti tja in nazaj ter med samo tekmo se jih je verjetno precej okužilo. To je hipoteza, o kateri je prejšnji teden govoril imunolog Francesco le Foche. Njegovo besede je povzel Atalantin portal CalcioAtalanta (link). O tej temi so poročali tudi slovenski mediji, denimo Siol (link) in Večer (link).

*

V Španiji je najhuje v Madridu. In tudi za Madrid se zdi, da je covid-19 dobil »svojo« množično manifestacijo oz. priložnost, da plane iz zasede in se razširi po mestu. To so v veliki meri bila praznovanja s povorkami in kulturnimi programi ob 8. marcu, dnevu žena. 

V Madridu namreč po tradiciji radi praznujejo 8. marec. Tako je madridski vladni delegat (primerljiv našemu načelniku upravne enote), čeprav so nekateri opozarjali, da ni pametno, da se 7. in 8. marca dovolijo manifestacije za dan žena, slednje odobril. Na ulice je šlo na tisoče ljudi, gnetli so se v povorkah, izkazovali svojo podporo ženskemu svetu, bili dobre volje. Nekateri so se celo šalili na račun koronavirusa. Na več kot enem plakatov, ki so jih nosili, je pisalo: MAČIZEM UBIJA BOLJ KOT KORONAVIRUS (link, slika zgoraj je z actuall.com). Oseba, ki je na manifestacijah izstopala, pa je bila ministrica za enake možnosti Irene Montero (članica radikalno leve vladne stranke Podemos), ki se je kasneje tudi sama okužila s koronavirusom.

Madridsko sodišče že preiskuje kazensko odgovornost upravnih oblasti, ki so osmomarčevskim manifestacijam (in drugim prireditvam, ki so se odvijale tiste dni) dale zeleno luč (link).

*

Isti dan, ko so v Madridu manifestirali za pravice žensk, smo v Ljubljani doživeli odpoved koncerta, ki bi ga v nabitih Stožicah moral imeti slavni Andrea Bocelli. Nehvaležno je špekulirati v stilu »kaj bi bilo, če bi bilo«, toda nekaj mi govori, da se moramo odgovornim, ki so se 7. marca odločili za prepoved prireditev z nad 500 udeleženci in s tem za odpoved Bocellijevega koncerta v Stožicah, globoko zahvaliti. Morda so tik pred zdajci deaktivirali biološko bombo, ki je bila podstavljena v srcu Slovenije.

Bodimo jim toliko bolj hvaležni, ker takšne odločitve niso lahke. V igri so pomembne vsebine: v primeru Bergama elitni nogomet, v primeru Madrida ogromna tradicionalna feministična prireditev, v našem primeru Bocellijevo angelsko petje. V igri je seveda tudi tak ali drugačen ekonomski in politični interes. Nekdo mora ob teh vsebinah in interesih ter v času, ko moč epidemije še ni povsem razvidna, imeti pogum, da reče: »Prepovedujem!«

6 komentarjev:

  1. Seveda ima tudi Slovenija svojo biološko bombo. Je nekako povezana z velikim zlom. Ta bomba je Marjan Šarec in njegova združba.

    Ko sem to jutro prebral, kako so Južni Korejci reagirali na C-virus, in imajo za svojo velikost minimalno število mrtvih, je v meni narasel upor proti prejšnji vladi in vsem njenim lažem na TV Ljubljana. Poražena leva stran je proti temu, da bi vojska aktivneje pomagala narodu, kar počne v vseh levičarskih deželah Evrope, zdaj pa lahko beremo grozljivo lažno ovajanje sedanje vlade in Janeza Janše s strani levih novinarjev, češ da iz države dela koncentracijsko taborišče. To pisarijo v medije po svetu. Ker služijo hudiču - in to tudi čutijo v svojih dušah.

    Lepo je v Svetem pismu našteto, kako se lahko preprosto samo-prekolneš. To počne zdaj naša leva biološka bomba, ki ji ni mar, koliko ljudi lahko v Si umre. To jim ni mar, kot jim nikoli ni bilo mar, še najmanj med revolucijo. Ni jim mar na Bit Življenja. Sovražijo jo. Sovražijo narod, družino, nacionalnost in sovražijo Boga. Ter Njegov Red.

    Je pa tu ena zadrega: ves ta demonski živelj pravzaprav že 80 let podpirajo krščanski volivci. Namreč, po sveti maši (kdo od njih celo berilo bere) gredo na volišča in že 80 let volijo brezbožne ateiste, kateri skušajo ubiti Bit Življenja, zaničujejo verne in Cerkev, in zanemarjajo ali se celo posmehujejo Jezusovemu Nauku.

    In k temu stanju aktivno pomaga tudi drža večine škofov po svetniškem škofu Vovku. Nekam levi, megleni, teflonski, mehanski in stereotipni so. Ikone?

    To je ta biološka bomba Slovenije: samo-prekleta nezvestoba Očetu in naravnemu Redu, ki izhaja le od Njega.

    Zdaj pa v Gospodovem Imenu - ker so škofje podlegli - to jutro vzklikam: PREPOVEDUJEM!

    Tako. Kdor bo od sedaj naprej kršil, bo imel opravka z Njim, Gospodom, Bogom, Najvišjim. Dobrim. A težavnim do neskesanih pokvarjencev.

    Ta 'niko i ništa' pa gre v en kot molit.
    Amen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preberite si, kako Korejcem uspeva, pa nimajo karantene, in jasno vam bo, kako samomorilski je bil nivo Šarčeve vlade:

      http://www.times.si/svet/juzni-korejci-so-trdo-garali-da-bi-zajezili-sirjenje-in-se-vedno-garajo--e66edd635dc7a5463e8cdc2b21b7492b592129d7.html

      Izbriši
  2. Hvala Branetu za realno pričevanje o stanju v trpečih deželah in hvala tudi tebi, dragi Jona, za tvoje besede, v katerih z očmi srca ne vidim sovraštva. Ljudje še res niso razsvetljeni z žarkom Božje ljubezni in ne razumejo, da je komunizem seme največjega zla zgodovine.
    Duhovni boj, ki se neprenehoma odvija od stvarjenja naprej (Adam-Eva-hudič v raju), je bil za nekaj časa skrit naši materialni dimenziji življenja. Sedaj so ga demonske sile preselile v realnost. S pomočjo svojih podložnikov satanistov, prostozidarjev in magov, so sedaj udarili z mikro orožjem v obliki virusa. Pri tem pa jim pomagajo določene politične opcije, ki jim je laž, kriminal in zločin temeljni gradnik. Ko bo ta dolgotrajni boj, ki nas duši in nekatere zaduši, mimo, bo vse veliko bolj jasno, če ne bomo ostali še naprej slepi. Prosim za čimveč duhovnega dihanja, ki lahko edino zlomi prekletstvo, poslano v preiskus naše vere. Nismo sami, Kristus je z nami, vendar ga hočemo?

    OdgovoriIzbriši
  3. Levost je proti-Božja. Zato se ne meni za Bit Življenja, ki je v vsakem živem bitju. Kot naši (post)revolucionarji, so tudi Kitajci te vrste. Dokaz, da so še dalaaaleč od tega, da bi postali ljudje; poglejte to grozo, od tod prihaja tudi virus, saj z živalmi delajo enako:

    https://twitter.com/TruthAbtChina/status/1241206146809004032

    https://twitter.com/Today__China/status/1240134289943126016

    Podobe samo-prekletstva. Mi pa imamo svoje nianse. Ki skrbijo, da bi smrt dobila svoj pretirani delež.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  5. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
    Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ................

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Država ..............

    Znesek posojila. ..................

    Obdobje izposoje ................

    Poklic .................

    Mesečni prihodek .....................

    V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
    Čakam na vaš hiter odgovor.

    Lep pozdrav

    Micheal Benson.

    OdgovoriIzbriši