nedelja, 16. maj 2021

Izrael&Palestina - spomini

Sveto deželo sem obiskal oktobra 2015. Med drugim sem naredil kar nekaj zanimivih fotografij. Konflikt med Izraelci in Palestinci je v zadnjih dneh spet prešel v fazo nasilja. Zato podajam nekaj "izraelskih" in "palestinskih" sličic ter molim: MIR TEBI, JERUZALEM! 

Jeruzalem: judovski grobovi na Oljski gori;
namesto cvetja so na grobovih kamni;
zadaj tempeljska ploščad in središče Jeruzalema

 

Jeruzalem: izraelska straža pri Levjih vratih;
med izraelskimi oboroženci vidimo
kakšne temnopolte vojak(inj)e
in kakšne zelo svetle polti

Jeruzalem: mošeja Al Aksa,
tretji najsvetejši kraj islama



Jeruzalem: Jud moli na Davidovem grobu









Jeruzalemski berač









Jeruzalem: pogled na tempeljsko ploščad
z dvema mošejama;
pogled je romarjem dovoljen,
vstop na ploščad ne











Jeruzalem: judovska dečka
v spominskem centru holokavsta Yad Vashem

Jeruzalem: judovsko praznovanje
v tunelu Kotel blizu Zidu objokovanja








Med Jeruzalemom in Betlehemom









v predmestju Betlehema;
Betlehem je pod
palestinsko upravo












Palestinski fant iz Betlehema;
je kristjan, preživlja se
z izdelovanjem spominkov










Betlehem: palestinske zastave
na upravni zgradbi









Betlehem: prodaja angažiranih razglednic














Med palestinskim in izraelskim ozemljem













judovski kibuc Ginnosar
ob Genezareškem jezeru









Genezareško jezero, zadaj Golanska planota





10 komentarjev:

  1. 1. Meditacija o boju

    Vsaka država ima svoj razkol.
    Slovenci pa svojega. In znotraj tega razkola je še en razkol. Jezus:

    »Ne mislite, da sem prišel zato, da prinesem mir na zemljo; nisem prišel, da prinesem mir, ampak meč. Prišel sem, da ločim:
    človeka od njegovega očeta,
    hčer od njene matere,
    snaho od njene tašče;
    in človekovi sovražniki bodo njegovi domači.

    Kajti eni Boga sledijo, drugi se le delajo, tretji pa Ga zavračajo. Tako je v enih Mir, v drugih zmeda in v tretjih satan. Jezus:

    IN BLAGOR TISTEMU, KI SE NE SPOTAKNE NAD MENOJ!

    Vojna, tokrat pri nas:

    Anarhisti-levičarji so v veliko frakcijah. Desnica pa žrtev ali svoje medlosti ali svoje neumnosti. Medle danes kličajo »vazelinarji«, ker se prilagajajo anarho-kmerom, mavričarjem; drugi pol pa so tisti, ki so začeli častiti rimski red in vojsko, pa Špartance, torej jim ne preostane drugega kot častiti še Hitlerja, praporščaka, »borca proti komunizmu«, hehe. Saj bi človek počil od smeha, če ne bi bilo vendarle preneumno. A poduk vendarle imamo v tem:

    V Bhagavad-giti piše, da neuki (tamas-tema) častijo duhove umrlih; strastni (radžas) slavijo demone (= veliiiike ljudi); satviki (duhovno učeni) slavijo polbogove; Božji (bhakte) pa slavijo in častijo in služijo Boga, Gospoda, Vrhovno in Izvorno OSEBO. Kristusa.

    Poduk je torej tak: ultra-desni posredno slavijo največjo zgubo v zgodovini človeštva, Hitlerja, ker so demonski, čeprav v praksi niso nacisti/fašisti. Ultra –levi pa častijo Marxa, Lenina in Stalina, pa morilca Che-Guevaro, tudi v praksi. Za te demonske rodove pa B-gita pove:

    »Delujoč skladno s temi zaključki, se demonski ljudje, izgubljeni in oropani inteligence, lotevajo nekoristnih, strašnih del, ki vodijo v uničenje sveta.« Tu je danes svet, na tej stopnji smo. Vsi.

    Pa je to nujno? Slaviti demone (posvetne ljudi), da bi zmagal vojno? Ni nujno, ker tako Sveto pismo kot Gita učita, da je Bog »Gospod nad vojskami«. In ker Jezus reče:

    Jn 14,13: KARKOLI boste prosili v Mojem Imenu, bom storil, da bo Oče poveličan v Sinu.
    Jn 15,7: Če ostanete v Meni in Moje besede ostanejo v vas, prosíte, KARKOLI hočete, in se vam bo zgodilo.
    Jn 15,16: … tako vam bo Oče dal, KARKOLI Ga boste prosili v Mojem Imenu.

    Torej Bog nima problema glede boja proti demonom in tudi glede zmage ne. Saj pravi: Mt 5,9:

    Blagor tistim, ki delajo za mir, kajti imenovani bodo Božji sinovi.

    In pa:

    Jn 15,13: Nihče nima večje Ljubezni, kakor je ta, da dá življenje za svoje prijatelje.

    Kajti, Mr 8,35: Kdor namreč hoče rešiti svoje življenje, ga bo izgubil; kdor pa izgubi svoje življenje zaradi Mene in zaradi Evangelija, ga bo rešil.

    A je zdaj jasno, zakaj demonski svet zmaguje? Ker sta kristjan in Cerkev postala strahopetca: ustavita se tam, kjer je konec besed in je potrebno svojo kri, svoje življenje zastavit. Zato pa potem Lj-oča-nš Zore potarna:

    »Nekoliko presenečajo Jezusove besede o znamenjih, ki bodo spremljala tiste, ki bodo verovali: izganjali bodo hude duhove, govorili nove jezike, z rokami dvigali kače in strup jim ne bo škodoval. V nas se pojavi vprašanje, zakaj Jezus tudi našega oznanjevanja, našega pričevanja NE SPREMLJA s takšnimi znamenji.«

    A zakaj ni nobenega prijemanja kač, ozdravljanja bolnih, oživljanja mrtvih? Ravno ZATO. Ker z učenimi besedami, razklanimi na dvoje, ne moreš niti koze nahraniti.

    Ker Gospod prihaja z Milostjo IN Močjo, ne le z Milostjo. In Gospod pomaga v boju, če se boriš z mislijo Nanj in po Njegovih principih boja. Kaj pomeni kače prijemati? Pomeni živeti v demonski družbi, katera smo, in biti nedotaknjen strupa. Kaj pomeni hude duhove izganjati? Pomeni biti sposoben z Božjo pomočjo družbo držati urejeno. Pri tem je potrebno znanje, trdna vera, svetniška čistost in trda, a usmiljena roka.

    Ker tega ni, drugi škof, malo bolj vzhodno, tarna strašne stvari, in ko to bereš, ti s težkim srcem postane jasno, da bodo vojne, ker je Cerkev v r..i:

    https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/ko-zboli-duhovnik-%E2%80%A6?Open


    OdgovoriIzbriši
  2. 2. Kajti, ko je Cerkev le še besedna, takrat narod postane meglen, iz njega pa izstopijo nadpovprečneži več taborov, katerih vsak slavi svojega demona. In dobimo kaos, ki je hudičevo plesišče. Igra mu pa orkester rdečih pumparjev, RTVLj.

    Konec meditacije: nekaj Brankovih blogov nazaj sem objavil Sodbo, in kdaj bo konec Sodbe. Tudi nad Cerkvijo, torej nad nami, narodom. Še vedno velja. Dotlej pa bomo Izraelci in Palestinci, kavbojci in Indijanci, partizani in domobranci, brez rešitve, ki bi bila Življenje.

    Krščanska teologija, ki narode uči, da zaščita svojega rodu in zemlje ni Jezusovo »darovanje življenje za prijatelje« in da je prepovedano biti »Božji sinovi z blagoom, ker delajo za mir«, tudi z orožjem v rokah (kot takrat, ko so kristjani družno iztepali Turke iz Evrope), je človeku-anti-teologija, zato jo narodi zapuščajo in v hudi stiski začenjajo častiti demone: titeke, hitlerčke, lažne preroke in talmudnega mamona.

    Ker pa mora vsaka prava meditacija imeti nek dober konec, če je res Božja, lahko človeštvu ponovno razodenemo edini položaj telesa in duše, ki rešuje, saj Povezuje. Dušo poveže z Gospodom nad vojskami in Zveličarjem:

    Gospod Usmili se,
    Kristus Usmili se,
    Gospod usmili se!!

    Potem pa vile v roke. Kajti, gospodje, v pridigah učite, da je krščanstvo tudi telesno, tudi motika, tudi kri. Pa ni.

    Amen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ps: Jezus in meči

      Jezus je želel, da njegovi apostoli ostanejo ŽIVI, zato jim je ukazal - da v zmedi njegove aretacije ne bi bili pobiti - Luka 22, 35-38:

      In rekel jim je: »Ko sem vas poslal brez denarnice, brez torbe in obutve, ali ste kaj pogrešali?« Dejali so: »Nič.« Rekel jim je: »Kdor ima denarnico, naj jo zdaj vzame, prav tako tudi torbo; in kdor nima MEČA, naj proda svojo suknjo IN SI GA KUPI. Povem vam namreč, da se mora na Meni izpolniti to, kar je pisano: Med hudodelce je bil prištet. To, kar zadeva Mene, se bliža izpolnitvi.« Rekli so: »Gospod, glej, tukaj sta dva meča.« On pa jim je dejal: »Dovolj je.«

      Kaj nam ta del evangelija, del ki je slepa pega na očeh "vazelinske" teologije, pove? Ja, vsaj meč imej obešen okoli pasu, da hudiči vidijo, da tvoja koža ni poceni naprodaj! To je tako kot pri psih čuvajih: saj je neka kot čevelj velika čivava najboljši čuvaj, laja kot strgan norec, a kak 40+ kg in kosmat pes, ki sicer spi na dvorišču, bolj zaleže, ko se gre zares. Ni pa nujno, da tudi grize, kot policaju ni vedno nujno, da ustreli voznika in ga uklene ter pospreja, če je ta vozil malo prehitro. Zamislite si policaja v kopalkah, hehe, kdo bi ga resno jemal, razen mlade pupe? Imeti mora 'meč' za pasom - in to tudi Jezus svetuje svojim, da lahko vsaj uspešno zbežijo in ostanejo živi ter nadaljujejo boj. Domobranci pa so si ga pustili vzeti, meč, in namesto v Ameriko so šli naivno nazaj v "rdeči raj", v Rog.

      Teologija, zakaj si nam mačeha?? Zakaj še koze ne zmoreš nahraniti??

      Judje so se hoteli znebiti Rimljanov, mislili so, da jih bo Jezus zaščitil in vodil, ko pa je to zavrnil, saj je imel v mislih veliiiko boljši Božji načrt, so ga dali ubiti, mone. A le nekaj 10 let zatem so bili, prav zaradi križanja, pregnani iz domovine, kot jim je bilo napovedano, za celih 2000 let! Če pa bi Jezusa - Mesijo, ki so Ga čakali - sprejeli, tega holokavsta ne bi doživeli in post-Jezusov-talmud ne bi zmagal med njimi, ne bi postali mamon in porn in ne bi rabili danes tolči Filistejce, enako kot pred tisoči let. Torej imajo problem še vedno neurejen.

      Gremo Slovenci in Evropa po isti poti? Seveda. Zavrniti Kristusa namreč pomeni dobiti tiste, ki častijo baala, demona, za vrat. In po drugi strani, kristjani, kakšni kristjani pa ste, če naj bi bili verni, ko pa "zagusti", častite demone, ker je Bog po vaše neodziven in oddaljen kot Alah.

      Tretja sorta pa so tisti, ki so sicer trdno verni, a da bi nataknili meč okoli pasu in rokavice za boj, TOOOO PA NEEEE! Ker za njih je Jezus na križu trpel le simbolno, na besedni ravni, ne pa zares, z mesom in telesom - ZATO TUDI NJIM NI TREBA ZARES.

      Ves ta "ološ" pa želi doseči Srečo. Kako patetično! Sreča takih je samo v nenehnem izgonu, holokavstu in nenehnih vojnah za obstoj. Ker demonom je dano kar demonom pripada, Božjim pa kar Božjim pripada. Za slednje je Jezus dejal:

      »Kaj se ti zdi, Simon, od koga pobirajo zemeljski kralji davek ali carino? Od svojih sinov ali od tujcev?« »Od tujcev,« je dejal. Jezus mu je rekel: »Torej so Sinovi OPROŠČENI. Vendar pa, da jih ne pohujšamo, pojdi k jezeru, vrzi trnek in potegni ven prvo ribo, ki se bo ujela. Odpri ji usta in našel boš kovanec. Vzemi ga in jim ga daj Zame in zase.«

      Kaj nam Jezus s tem pove? Kljub temu, da smo Oproščeni ker (če) živimo z Njim, torej ne v grehu, moramo vseeno zavihati rokave, oditi na delo/boj in plačati svoj delež, da nismo slab zgled drugim. To Oče rad vidi - in podpre s svojo Armijo.

      Pa Cerkev in današnje krščanstvo delata tako? Nikakor! Samo ležimo v lažni odrešenosti in meditaciji, za državo, vero in narod pa naj se tepe Janša. Če bo po po Božji volji zmagal, bomo zmagali, če pa ne bo, se bomo usedli za mizo z levaki in jim ponudili svoje krače, da nas morda ne podavijo še enkrat.

      Ampak, bratje, povem vam: motite se! Grozna tišina 800 brezen vam trobenta: tudi ti si kriv!

      Gospod Usmili se,
      Kristus Usmili se,
      Gospod Usmili se!!


      Izbriši
    2. 3 krat jona!!!!!! Halo!!! Kje ste otsali?

      Izbriši
    3. Ti si ostali. "Jona & ostali d.d."

      Beda, a ne, vsi skupaj.

      Izbriši
  3. Dragi Jona, težko se je prebit skozi vaše razprave. Če že čutite, napišite kratek komentar🙏 Sveta dežela je tudi meni blizu zato molim zanjo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dragi bralec, najbrž imaš prav. Kakšni moji stavki so res dolgi, rabijo kar nekaj zbranosti. A takšen je ta naval Duha, saj sploh nisem mislil pisati in tudi da bi neke stavke brusil ves dan, to ne bi šlo, umrlo bi, jaz pa bi zamahnil z roko, saj sem vendar (začasni) jona.

      Mi je pa enkrat angel prišepnil, da je tudi kak škof ali sedem njih, večkrat naprijetno dotaknjen od mojih sestavkov, ko pa dvakrat ali trikrat prebere, ga mine, da bi Branku ukazal brisati to "pripovedno terapijo", po Branetovo. Hvala Gospodu! - pa sicer ne vem za kaj, ali sem glede tega res tako zelo hvaležen?

      Danes je tole prebral tudi en 90 letnik, in je rekel, da bo še tretjič, da postaja dobro :).

      Mene je pa Stara Zaveza mučila desetletja. Pravzaprav me še zdaj. Kaj šele Katekizem. To Božje besedičenje zgleda da ni poceni, srce se mu skriva izza potrpežljive vztrajnosti in naklonjenosti.

      Pa bodi zdrav!!

      Izbriši
  4. Jona,hvala za ta tvoj "boj na Brankovem blogu",boj in strastna želja,da bi nam vsem bistvo vsega Povedal.
    Hvala.
    Smo pa ene reve,ker se ne vklučimo tudi sami v pogovor in kaj dodamo in obarvali bi tale blog,ga oživeli.
    Kljub temu se marsikdo(najbrž večina) globoko strinja z vsem Jonovim povedanim.
    Vidi se ogromno znanja in globokih izkušenj z Sv.Duhom prežetih.Predvsem z noro Ljubeznijo do Boga Jezusa,Marije,Svetnikov,predvsem Sv.Favstinke.
    Ob takšni Ljubezni do njih postaneš (med drugim)tudi moder.
    Od takih ljudeh,se lahko le učimo in trudimo razumeti povedano,ter se neprestano trudimo za rast.
    Hvala Joni,hvala🙏

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 🙏🙏

      To je Brankov Blog, zato njemu hvala. Najbrž mora občasno marsikaj prestati.

      Sicer pa, če kristjan ne živi po zgledu Janeza Krstnika, je gotof, ker pade v svet prerivanja glede samopomembnosti - in hudič mu nadene »krono slave«. Jn 33,26-30:

      Šli so torej k Janezu in mu rekli: »Naš učitelj, glej, Tisti, ki je bil pri tebi onkraj Jordana in o katerem si pričeval, krščuje in vsi hodijo k Njemu.« Janez pa je odgovoril in rekel: »Človek si ne more ničesar prisvojiti, če mu ni dano iz nebes. Vi sami ste priče, da sem rekel: ›Jaz nisem Mesija, temveč sem poslan pred Njim.‹ Kdor ima nevesto, je ženin. Ženinov prijatelj pa, ki stoji in ga posluša, se srčno veseli zaradi ženinovega glasu. To moje veselje je torej zdaj dopolnjeno. ON MORA RASTI, JAZ PA SE MANJŠATI.«

      Gospod Usmili se,
      Kristus Usmili se,
      Gospod Usmili se.

      Izbriši
  5. To je Božja Beseda,
    Bogu Hvala💫🙏

    OdgovoriIzbriši