nedelja, 12. julij 2020

Po delavnosti razvajenost, po razvajenosti surovost?

Po drugi svetovni vojni je v Evropi in v ZDA nastopila izjemno delavna generacija. Bila je sposobna velikih žrtev, gnalo jo je upanje, iz vojnih ruševin je dvignila gospodarsko napredno in demokratično družbo, ki je kmalu postala vzgled celemu svetu. Zatem je nastopila bolj izobražena generacija, zaznamovana s spolno revolucijo in drogami, fizično delo ji je postalo vse bolj tuje, težko delo so namreč začeli opravljati stroji in poceni delovna sila iz tretjega sveta, v vzgojni teoriji je zmagala permisivnost. Po letu 2000 se je permisivna generacija že začela izčrpavati, nastala je nekakšna postmoderna praznina, ki jo je zapolnila potrošniška stihija z revolucijo mobilnih telefonov na čelu ter ideologija politične korektnosti vključno s t.i. snežinkarstvom (snowflake generation – rod brezkrvnih, krhkih in občutljivih).

Zdaj smo na pragu tretje generacije, ki bo, kot kažejo trendi in dogodki iz velikega zahodnega sveta, manj votla, manj snežinkasta, bolj radikalna, morda celo surova in tolerantna do nasilja.

Človek bi se tem spremembam čudil, če ne bi vedel za misli starogrškega pesnika Hesioda, katerega povzetek najdemo v delu Najlepše antične pripovedke Gustava Schwaba. Hesiod v okviru zgodb o nastanku sveta govori o tem, kako so bogovi ustvarjali človeštvo. Najprej ustvarijo t.i. zlati rod, ki je zelo delaven in se odreka užitkom. Ker vidijo, da preveč gara, ga ukinejo in ustvarijo nov rod, srebrni, ki je manj delaven, zelo uživaški, časti večno mladost, otroci izjemno dolgo živijo pri starših, ker so krhki, na pragu samostojnosti umrejo. Tudi srebrni rod bogovom ne velja, zato ga odstranijo in ustvarijo tretji rod, bronasti, ki je mišičast, namesto zelišč hoče jesti le meso, v obnašanju je surov. Bronasti rod je grob in nasilen, uveljavlja pravico močnejšega.

Dandanašnji se v resnici zdi, da srebrni rod odhaja, prihaja pa bronasti. Politična korektnost in sanjaški pacifizem, značilna za odraščajoče okrog leta 2000, dajeta prostor idejni in verski radikalizaciji, sovražnemu govoru, manipulaciji, grožnjam, uličnim nemirom, nasilju. Zlasti za slednje, za nasilje, se zdi, da postaja že kar politično privlačno. Zakaj?

Znameniti italijanski filozof Gianni Vattimo, oče t.i. šibke misli, je že pred leti opozarjal, da razsvetljenstvo, kljub svojemu poudarjanju razuma in strpnosti, ni rešilo problema nasilja. Ker ga ni rešilo, čeprav je napovedovalo, da ga bo, ljudje manj verjamejo v razumne in strpne rešitve.

Bolj sociološka razlaga za vzpon levo-desnih populizmov in surovosti pa pravi, da se je v zadnjih desetletjih oslabila vloga klasičnih političnih strank, sindikatov, kulturnih ustanov, tudi religij. Ljudje v teh sredinah ne najdejo svojega mesta, skozi te sredine svojih stisk in težav več ne rešujejo. Pred kapitalistično-finančnim Molohom so boljkone sami. Bodimo konkretni: Gorenje odpušča delavce. Kaj lahko naredijo stranke, sindikati, kultura, religija, da do tega ne pride? Praktično nič. Ker je na marsikaterem področju tako, se vse več ljudi spogleduje s skrajnostmi, s populizmi, z akcijo, ki diši po surovosti in nasilju.

Po delavnem rodu (zlatem) je prišel razvajen in snežinkast rod (srebrni), bo zdaj nastopil surovi rod (bronasti)? Bo obveljalo sosledje, ki ga opisuje že antična mitologija? V to kristjani ne smemo verjeti. Ni nam dovoljeno, da bi rekli, češ, grobost in nasilje sta naravna, češ, pride čas, ko ne gre drugače. Ni nam dovoljeno iti na ulice, brcati v smetnjake in razbijati izložbe. 

Mi nismo otroci Usode, da bi nas zgodovinski dogodki metali sem ter tja in nas v določenem trenutku spremenili v nasilneže. Češ, čas surovosti je, saj ne moremo ne biti surovi tudi mi. Temveč smo otroci Besede, ki tudi v času hujskanja in besnila verjamejo v dialog, dogovor, spravo, skupno načrtovanje, demokratično kulturo.


* Besedilo je bilo najprej objavljeno kot uvodnik v reviji Ognjišče, julij 2020. Foto: Elias Arias, Santiago, Chile, Unplash.com


18 komentarjev:

  1. Čeprav se prepričan ateist, se strinjam z objavljenim. Dobro na koncu vedno zmaga!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam pravo posojilno podjetje, pri katerem lahko hitro pridobite posojilo. Zaupanja vrednim strankam ponujamo vse vrste posojil z obrestno mero 3%. Če potrebujete posojilo, nas kontaktirajte Pošljite nam e-pošto: Michealbensonloanagency@gmail.com, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
      Obrazec za prijavo posojila in ga vrnite, obiščite našo spletno stran: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

      Polno ime .................

      Leta ..............

      Država ..................

      Znesek posojila. ..................

      Trajanje ..........................

      Izbriši
  2. Aaa, onda si pa ti živ, Branko, bi rekli tapravi Ljubljančani 2020. In kot običajno, me razveseliš v prvem delu svojih pisanj, popolna so, zaključki pa so, kot so rekli zen mojstri: Zmajeva glava, kačji rep!, kadar je učenec dobro začel, potem pa nekam odmotovilil in usahnil. Od danes pa ti rečem: zlati dečko z bronasto čelado in lipovo sekirico! Izjemno koristna podoba za današnji čas izginjanja Slovencev. Je taku? Nej taku?

    Sam sem še bolj zagonetna mešanica: zlato/srebrno rojen, potem pa bronast, medeninast, kamnit ali pa tudi trdo-lesen – odvisno, ali imam opravka s svetniki, normalnimi, gumpci ali z demoni v vrečah iz kože in kosti.

    Seveda smo se verni Slovenci nekaj naučili od leta 1942, ko je celo najtršim kristjanom postalo jasno, da je treba nabavit češke zbrojevke in drugo orodje, če želijo zaščititi svoje domove in najdražje pred bestialnim ruskim demonom, ki je zaposedel sosede in sosedinje, da so začeli KLATI vsepovprek. Ter krasti. PREPOZNO SO SE ORGANIZIRALI, kar se pa v tem času ne bo zgodilo, je videti. Sicer pa si si verjetno prebral Možinov Slovenski Razkol in boš enkrat kak dober roman o tem napisal, film pa bo sledil: gošarji dražijo Italijane, ti pa pridejo požgat cele vasi in odganjat v internacijo, vse s ciljem slovenskih rdečih kmerov, da obubožan podeželski živelj pride taborit k njim v hoste, ker drugega več nima. Ooo satan luciferium carnolium!

    Kristjanom je torej prepovedana samoobramba, gode perverzna novo-teologija. Je tudi ta teologija v službi Zveri torej? Jezus je svojim učencem zapovedal kupiti meče, če jih nimajo, IN PETER JE BIL MOJSTER MEČA, kajti odsekati uho barabi (izraz cenjenega Slo-kardinala) zahteva posebno vrhunstvo, sicer fališ ali pa odsekaš še ramo zraven. Torej so imeli učenci s seboj vedno par mečev, očitno. Ker priložnost dela umor – orodje pa preprečuje priložnosti!

    Katekizem opravičuje obrambno vojno, zatorej tudi samoobrambo. Torej je ta naš novi rod duhovnikov od hudiča – nam govori logika - če so iz lastnega strahu izumili drugačne pripovedke? Bo šel mar kristjan, ki ne brani svojih hčera pred nekajdnevnim posiljevanjem in potem počasnim četverjenjem na kose – bo šel tak strahopet torej v nebesa?? Ne bo šel v nebesa, niti pod razno, ker bo umrl kot človeška gniloba, ker je OPUSTIL, KAR JE MOŽ STORITI DOLŽAN.

    In če je samoobramba dovoljena, naj pojasnim, da samoobramba vsekakor ni tajska masaža. Bistvo samoobrambe je: NE BODI TAM! Če pa si tam, je drugo načelo: POGOVORI SE. Če se ne da pogovoriti sledi: DAJ JIM; KAR ŽELIJO. In če to ni dovolj, če hočejo tvoje/tvojih življenje, sledijo naslednji principi:

    UDARI najhitreje in tam, kjer najbolj boli. Onesposobi v najkrajšem možnem času. Ker obramba ni švedska savna, je treba »bratu« zadati bolečino, dokler se ne ustavi in strezni. In vse to BREZ VSAKEGA SOVRAŠTVA!!! To je Ljubezen.

    Pred tem in po tem pa moliti h Gospodu, Ga imeti rad in se Mu zahvaljevati za veličastno zmago ali pa za nebesa – že vnaprej in potem.

    TO je kristjan, to je Življenje, v tem je Sveti Duh in v tem je Mir. Aleluja! Ni večje Ljubezni kot je ta, da daš življenje za svoje prijatelje, je zapovedal Jezus. Skrivati se v zakisanih čumnatah pod izgovorom, da si kristjan, pa je pot v najgloblje predele pekla.

    Kajti kdor se ne bojuje proti Hudemu, SODELUJE S HUDIM.

    Kako zelo duhovnikom in škofom želim Življenja! Mar ni bilo nasilje skrivati pedofilijo? Desetletja, stoletja? Z malo škofovska NASILJA nad temi nasilneži, bi jo izkoreninili že pred stoletji!! Oživite, oživite, oživite!!! Ne bodite potuhnjeno, zariplo, odzadno nasilni! Čas sodbe je vsakemu zelo blizu! Vas ni strah biti sodelavci Hudega, če vaš boj ni duhovni, duševni in tudi fizični? Branko je hotel novo komi revolucijo, ki se širi po svetu, rešiti s tem, da bi na piknik in pečenje povabili svoje prijatelje in sosede, je napisal. OK, potem pa naj Cerkev poskrbi za pijačo, jedačo, povoje in nastanitev tistim, ki jih je Gospod poslal v prvi frontni rov.

    Samo tako bo vse v redu. In nič drugače.

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj Jona, kateri demon je tebe obsedel?

    OdgovoriIzbriši
  4. KAKO sem dobil posojilo od te velike družbe

    Pozdravljeni, dragi moji, jaz sem Linda McDonald, trenutno živim v Austinu Texas, ZDA. Trenutno sem vdova s ​​tremi otroki in sem aprila 2020 obtičala v finančni situaciji in potrebovala sem refinanciranje in plačilo računov. Poskušal sem iskati posojila pri različnih posojilnih podjetjih, zasebnih in podjetniških, vendar nikoli z uspehom, in večina bank mi je zavrnila kredit, ne polni plena tistim vražam tam, ki jim pravijo posojilodajalca, vsi so prevara, vse kar želijo je vaše denarja in od njih ne boste več slišali, da so mi to storili dvakrat, preden sem spoznal gospoda Davida Wilsona, najbolj zanimiv del tega je, da mi je posojilo preneslo v roku 74 ur, zato vam bom svetoval, da se obrnete na gospoda Davida, če vas zanima posojilo in ste prepričani, da mu boste lahko pravočasno odplačali, se lahko obrnete nanj po e-pošti ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Brez kreditnega preverjanja, nobenega ponudnika, ki ima samo 2% obrestno mero in boljše odplačilne načrte in Če se morate obrniti na katero koli podjetje glede zavarovanja posojila brez zavarovanja, se danes za svoje posojilo obrnite na gospoda Davida Wilsona.

    Ponujajo vse vrste posojil.
    Kratkoročno posojilo (5_10 let)
    Dolgoročno posojilo (20_40)
    Posojilo za medijski termin (10_20)
    Ponujajo posojilo
    Posojilo za dom ............., Poslovno posojilo ........ Dolžniško posojilo .......
    Študentsko posojilo .........., Posojilo za zagon podjetja
    Poslovno posojilo ......., posojilo podjetja .............. itd
    E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Ko gre za finančno krizo in posojilo, potem je posojilo David Wilson finančno, prosim, povejte mu, da vas gospa Linda McDonald usmerja v dobro srečo ................... ….

    OdgovoriIzbriši
  5. 1/2: Sem prišel še nekaj napisat, glede na opažanje teh dni. Namreč, Brankovo opozorilo kristjanom ima svojo težo, kljub nekaj pomanjkljivostim, ki sem jih uravnotežil že zgoraj.

    Opažam, največ recimo na tviterju, da se v pravičen revolt proti poskusu nove komi-revolucije, na t.i. desni strani (o levakih raje ne govorimo), pritikajo elementi različnih patoloških stremljenj. Pa omenimo enega, najhujšega.

    Najmočnejše je širjenje sovražnega odnosa do "Židov". Ko stvar preštudiraš, jim daš prav, da obstaja nek močan svetovni lobi izjemno zle inteligence, kateri je cilj velika materialna pridobitnost, politična in gospodarska moč, a to ne v dobro človeštva, ampak njih samih. Te združbe so se zavlekle v vse pore našega življenja, in v Cerkve tudi. Sam to zaznavam kot dejavnost ljudi, ki so si za svoj cilj zadali materialno okoriščanje ne glede na posledice za dušo. To so različne mafije, ki pa jih določen desni krog vse združi v eno: "Žide". Ampak OK do tu.

    V tej skupini diagnostikov 'Židovske podlosti' je veliko katoliško izobraženih odpadnikov od Cerkve in visokih filozofov. Ampak OK do tu; pohlep določenih človeških združb je resnično satanski. In res je, da se je ta satan zavlekel v vsak kotiček naše civilizacije. Kaže se kot pornografija, homo-lobiji, pedofilija, bogatenje, laž, manipulacija množic in sprožanje nasilnih revolucij. Problem pa nastane, ko ta upravičena kritika nekega zlobnega manipulativnega uma prestopi črto in začne vse Jude metati v ta koš, potem pa še vse sledilce najbolj znanega med Judi, Jezusa - kristjane torej.

    In se začne omalovaževanje kristjanov, da smo "Savlovi nategnjenci". To naj bi pomenilo, da Jezusa pravzaprav ni bilo oz. je bil nek vaški pod-rabin, vse ostalo kar je krščanstva pa je napletel Savlov-Pavlov super-zlobni um. Enostavno naj bi si Savel (največji med apostoli) enostavno izmislil krščanstvo, da bi zatrl človeški rod. Mi pa smo njegovi "nategnjenci".

    A se začne stvar še bolj zapletati: takšne demonske razlage začno slediti tisti kristjani, ki so labilni v veri, a jezni na Black Life Matters, na Cigane, na Srbe, na levake, na migrante, na človeški del Cerkve, na papeža ... Da so jezni na vse te je morda UPRAVIČENO, a zaradi tega sprejeti, da je to delo predvsem "Židov", ki so komunisti in morilci in so si celo krščanstvo izmislili s tem namenom ... To pa je pot v pekel. Ker tako dobimo zahrbtne teološke uničevalce Nauka, dobimo 'lažnega Rabina', lažne svetnike, in dobimo "puščavskega demona Jahveja".

    To je ta škoda. Škoda, da upravičena kritika protestantsko-socialističnih revolucij, kritika antifičnih poskusov spremembe civilizacije prek rasističnega nasilja nad belci, desnimi in vernimi - spremeni v pumpanje tudi proti Jezusu, izvornemu krščanstvu in svetnikom. Če je revolt proti padlemu človeškemu delu Cerkve upravičen - pa spregledati ne-mamonstvo, čistost in svetost Božjega dela Cerkve (to so svetniki, apostoli in Jezus osebno) pomeni postati Satanov glasnik, sluga in izvrševalec. Člane tovrstne padlosti najdemo celo v hudih homo-klanih znotraj Cerkve!

    V to past se vsak dan lovi vse več kristjanov. Sprva sploh ne opažajo, da jim nestrpnost narašča, da jim tesnoba narašča in da jih začenja zagrinjati neka nesrečnost. Kajti skoncentrirali so se na gnojnico človeštva, namesto na Mir, ki je Resnica in je preprosto en ne-mamonski, čisti, sveti, Usmiljeni in Dobri Jezus Kristus.

    OdgovoriIzbriši
  6. 2/2: In smo v težavah: "nastavi še drugo lice" in zadržanost pri posvetni bojevitosti, sta namreč namenjena predvsem dušam, ki so v ZADNJEM koraku na Poti za Kristusom. To so ljudje/duše, ki jih je Zemlja stisnila v kot, in jim preostaja le dvoje: ali biti besen do konca sveta, ali pa se omiliti in zadnje atome tukajšnje moči skoncentrirati v Ljubezen do Gospoda in Njegovih prijateljev - svetnikov in Matere. Ta korak, ki prinaša TAKOJŠEN in TRAJEN Mir v srce in dušo, ni za vsakogar. Ne zmore ga še vsakdo. Ni vsakdo že v tem času. Zato se je dovoljeno boriti za dobro svojih in šibkih in nebogljenih, dovoljeno se je boriti tudi z mečem, a to naj bo le stranska avantura - srce pa mora biti vedno v Ljubezni. Kajti ko si v Ljubezni, ne boš nadaljeval linije zla, ne boš služil vragu. Le v tem je Rešitev. Ker jasno vidim: Ljubeča molitev za umrle, tudi večje grešnike v 10h minutah spravi v nebesa, ker je Gospod Usmiljen in je Ljubezen, a mnoge dolge (po)pogrebne maše celo škofom ne pomagajo, če v molitvi zanje ni Ljubezni. Ljubezni do Jezusa Gospoda in Matere in svetih – in do umrlega. Dobro dojemite tole.

    Mislim, da je tudi Branko želel nekaj takega povedati, a je bil proglašen za izdajalca, jaz pa blokiran s strani največjih pravičnikov desnega boja in najizobraženejših doktorjev katoliških znanosti, ki jih je dal naš rod.

    Moram se nasmejati. Ker Gospod je Velik, človek pa je ena gnida, a po svoji odločitvi. Amen.


    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdravljeni, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? Potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker zagotavljamo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročne kot kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog.

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete.

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši

  8. POSEBNA PONUDBA POSOJIL

    Pozdravljeni, sem posameznik, ki ponuja posojila.
    Ima kapital, ki se bo uporabljal za odobritev posojil med
    kratkorocni in dolgorocni posamezniki od 5.000 do 5.000.000 EUR do
    vsi resni ljudje, odvisno od zahtevane kolicine v
    realne potrebe, obrestna mera je 2% na leto.

    Kontakt: leydifinance@gmail.com

    To pocnem noter
    naslednja podrocja:

    - financno posojilo
    - Hipoteka
    - Naložba v posojilo
    - Posojilo za avto
    - konsolidacija dolgov
    - Odkup kredita
    - Osebno posojilo
    - Ste v arhivu itd.

    Prijavljeni ste, prepovedano je bancništvo in vam ni naklonjeno
    banke ali bolje, ce imate projekt in potrebujete financiranje,
    slaba kreditna zgodovina ali potrebujete denar za placilo racunov,
    sredstva za vlaganje v podjetja. Na voljo sem, da zadovoljim svoje
    stranke v najvec 3 dneh po prejemu
    vašo prijavnico.
    moj e-poštni naslov je: leydifinance@gmail.com

    Za vse dodatne informacije vam ostajam na razpolago.
    Se že veselimo vašega sporocila, se kmalu vidimo
    prisrcno

    MARIA LEYDI

    OdgovoriIzbriši
  9. Boste želeli začeti s projektom, vendar banka noče, da vam posojilo? Na voljo smo vam osebni kredit od 2.000 do 10.000.000 evrov. Pokličite nas.

    E-pošta: simondurochefort@gmail.com
    WhatsApp: +33752366330

    OdgovoriIzbriši
  10. Pozdravljeni, dame in gospodje, ali potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali nam pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzeto smo vam pomagali izboljšati vaše dolgoročne in kratkoročne finančne cilje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

    Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
    * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
    * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
    * Prilagodljiva obrestna mera 3%.
    * Visoke stopnje odobritve
    * Prilagodljivo odplačilo - dobite priložnost, da izberete datum odplačila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
    * Preprosta spletna aplikacija.
    * Prilagojene smernice in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja sredstev.

    Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek:
    E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Posredniki / svetovalci / posredniki so dobrodošli, da pripeljejo svoje stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zdravo,

    Ali potrebujete nujno posojilo za reševanje svojih finančnih potreb? Ponujamo posojila v razponu od 2.000,00 do 100.000.000,00, smo zanesljivi, zmogljivi, hitri in dinamični, brez preverjanja kreditne sposobnosti in ponujamo 100-odstotno garancijo za tuja posojila v obdobju tega prenosa.

    Za vsa posojila smo izdali tudi posojilo v vseh valutah s 3-odstotno obrestno mero .... Če vas zanima, se obrnite na nas preko elektronskega naslova podjetja

    To e-poštno sporočilo: Če vas zanima, se obrnite na nas preko: zekoceanfinance1@gmail.com
    zekoceanfinance@gmail.com



    S spoštovanjem,

    Gospod Lanlazar Marcus

    zekoceanfinance@gmail.com
    zekoceanfinance1@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  12. Pozdravljeni, dame in gospodje, ali potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? če je vaš odgovor pritrdilen, vam priporočam, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali mi pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzeto smo vam pomagali izboljšati vaše dolgoročne in kratkoročne finančne cilje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

    Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
    * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
    * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
    * Prilagodljiva obrestna mera 3%.
    * Visoke stopnje odobritve
    * Prilagodljivo odplačilo - dobite priložnost, da izberete datum odplačila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
    * Preprosta spletna aplikacija.
    * Prilagojene smernice in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja sredstev. Zdaj se obrnite na moje podjetje, lahko vam pomagamo s posojilom, ker smo pomagali številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami

    Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek:
    E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Posredniki / svetovalci / posredniki lahko vabijo stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

    OdgovoriIzbriši
  13. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
    Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ................

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Država ..............

    Znesek posojila. ..................

    Obdobje izposoje ................

    Poklic .................

    Mesečni prihodek .....................

    V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
    Čakam na vaš hiter odgovor.

    Lep pozdrav

    Micheal Benson.

    OdgovoriIzbriši
  14. Pozdravljeni
    Prijavite se in hitro pridobite posojilo v manj kot 48 urah brez papirologije in dolgega administrativnega postopka. Posojilo je odobreno in hitro nakazano na vaš bančni račun.
    Email : richardltdcorporatemichael@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Ali potrebujete nujno posojilo za poravnavo dolgov ali za izboljšanje poslovanja potrebujete lastniško posojilo? Ali so vas banke in druge finančne agencije zavrnile? Ali potrebujete konsolidacijo posojila ali hipoteko? Ne iščite več, saj smo tu, da bi vse vaše finančne težave postale preteklost. Pišite nam po e-pošti:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Tu gre za hipoteke Ocean Finance. Zainteresiranim ponujamo posojila z razumno obrestno mero 2%. Razpon se giblje od 5.000,00 EUR do največ 100.000.000,00 Euro.

    OdgovoriIzbriši
  16. Hallo meine Damen und Herren, benötigen Sie finanzielle Hilfe? Ich bin Max Bent. Ich bin Kreditgeber und auch Finanzberater.

    Benötigen Sie einen dringenden Kredit, um Ihre Schulden zu begleichen, oder benötigen Sie einen Eigenkapitalkredit, um Ihr Geschäft zu verbessern? Wurden Sie von Banken und anderen Finanzinstituten abgelehnt? Benötigen Sie eine Kreditkonsolidierung oder Hypothek? Suchen Sie nicht mehr, denn wir sind hier, damit all Ihre finanziellen Probleme der Vergangenheit angehören. Kontaktieren Sie uns per E-Mail:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Dies ist Ocean Finance Hypotheken. Wir bieten Interessenten Kredite zu einem angemessenen Zinssatz von 2% an. Die Spanne reicht von 5.000,00 Euro bis maximal 100.000.000,00 Euro.

    OdgovoriIzbriši
  17. Pozdravljeni, dame in gospodje, potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? Če je vaš odgovor pritrdilen, vam priporočam, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali mi pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzemamo se, da vam bomo pomagali izpolniti vse vaše želje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

    Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
    * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
    * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
    * Prilagodljiva obrestna mera - dostopna obrestna mera 3%.
    * Visoke stopnje odobritve - imate 99,9% možnosti, da dobite posojilo
    * Prilagodljivo odplačilo - izbrati morate datum odplačevanja, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
    * Preprosta spletna aplikacija.
    * Prilagojene smernice in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja financ. Zdaj se obrnite na moje podjetje, lahko vam pomagamo s posojilom, ker smo pomagali številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami.

    Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek
    E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Telegram: +447903159998

    Posredniki / svetovalci / posredniki lahko vabijo stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

    OdgovoriIzbriši