ponedeljek, 4. maj 2020

Enormen vpliv Slovenske cerkve



Novinarji portala Necenzurirano.si so si vzeli čas. Presegli so sami sebe, ko so po kirurško, do minut natančno, secirali sekvence prejšnjega tedna z vidika napovedi mehčanja ukrepov zoper koronavirus. Neizpodbitno so dokazali, da za Janševo napovedjo 4. maja, kot datuma sproščanja nekaterih ukrepov stroge karantene, stoji domača Rimskokatoliška cerkev (link).

Neovrgljivo. Bistveno se je zgodilo v enem dnevu  v torek, 28. aprila. Ob 14:30, Cerkev najavi, da bodo v ponedeljek, 4. maja, spet maše z ljudstvom. Ob 14:54 istega dne pristojni s strani vlade povedo, da s Cerkvijo ni ničesar usklajenega. Ob 17:31 Janša napove obravnavo sproščanja ukrepov. Ob 19:55 vlada napove, da v ponedeljek, 4. maja, nastopi sprostitev ukrepov; recimo, na terasah gostiln se bo lahko streglo, ne pa za šankom in v notranjih prostorih.

Tudi Janša nima več refleksov, kot jih je imel. Od 14:30 do 19:55 je 5 ur in 25 minut. Da, celih 5 ur in 25 minut je bilo potrebno, da je Janša ubogal škofe in označil 4. maj, kot dan mehčanja oz. »delnega« odprtja gostiln. (Kar seveda ustreza »delnemu« odprtju cerkva. Če bi Cerkev 4. maja svoje templje odprla »na polno«, bi kakopak tudi Janša smel odpreti »na polno«, se pravi, tudi šanke in pikado.)

*

Zdaj pa le vkup, le vkup, uboga gmajna! Poglejte, kako Cerkev, izvedenka v potuhnjenosti in pretanjenosti, fura slovensko državo!

Na necenzurirano.si se pod člankom vsuje necenzuriranih komentarjev, ki Cerkev utapljajo v žlici vode. Komentariat nori, mene pa razganja od ponosa. Vpliv Slovenske cerkve, prav mojega kulta, je torej enormen.

Neki drugi ljudje so se na trepalnice metali, na noge so dvignili samo sveto Ustavno sodišče, golf so igrali pred parlamentom, krožeč po mestih so na kolesih doživljali revolucionarno ekstazo, mnogi vplivni novinarji so jim ob teh dejanjih sledili kot sence, … a dosegli niso ničesar. Koronavirusni Janša je ostal neomajen. 

Medtem pa škofje rutinirano dolgočasno naznanijo, da 4. maja lahko ljudje pridejo spet k maši – glej, koronavirusni Janša je zlomljen.

*

Skratka, super, necenzuriano.si! Dodal bi le dvoje zadev:

1. Predvidevam, da ste ljudje iz necenzurirano.si religiologijo študirali na FDV, zato je dokaj možno, da ste na vašem radarju videli zgolj družbeno-politični vidik katolicizma, spregledali pa, da gre pri sv. maši in pri ostalih cerkvenih obredih – če je Jezus zadnjo večerjo obhajal okrog leta 30 – za 1990 let star sklop simbolike, sakralnih gest, ritualnih zaporedij. Rituali so delikatna stvar, vam povem. V času koronavirusa so zato cerkveni možje morali daleč naprej razmišljati, kako jih obhajati med pandemijo in kaj več od njih je možno obhajati, takoj ko pride do mehčanja ukrepov. V našem primeru Cerkev ni toliko prehitevala države, kot je reflektirala samo sebe in na podlagi sanitarnih, vladnih, mednarodnih in morda tudi vatikanskih indicev napovedala 4. maj, kot dan za vnovične javne sv. maše.

2. Toda to, kar ti dokončno vzame sapo, ko razmišljaš o enormni moči Slovenske cerkve, ni Janša. Kar je 28. aprila, ob 14:30, najavila Slovenska cerkev, je očitno šlo daleč preko slovenskih meja. Namreč, ne samo Italija, celo Španija je prav na usodnega 4. maja nekoliko sprostila ukrepe, vključno z odprtjem gostinskih teras, frizerjev in manjših trgovin. Da ne omenjam sosednje Hrvaške,
notorične zavistnice, ki je javne sv. maše začela obhajati en dan prej, 3. maja, da bi tako lažje prikrila, kako je 28. aprila, ob 14:30, bila tudi ona opomnjena, kdo v bistvu vodi regijo.

Glede na to, kar se dogaja 4. maja, je po logiki 
»necenzuriranih« Slovenski cerkvi v času koronavirusa pokorno pol Evrope. Razganja me do ponosa.

11 komentarjev:

  1. Bogu in dobrim ljudem hvala za Cerkev na Slovenskem! ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec sem in tudi posojila.

      Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

      Ponujamo vam vse vrste posojil (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

      Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog.

      Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete.

      Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

      Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

      Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

      Izbriši
    2. Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam pravo posojilno podjetje, pri katerem lahko hitro pridobite posojilo. Zaupanja vrednim strankam ponujamo vse vrste posojil z obrestno mero 3%. Če potrebujete posojilo, nas kontaktirajte Pošljite nam e-pošto: Michealbensonloanagency@gmail.com, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
      Obrazec za prijavo posojila in ga vrnite, obiščite našo spletno stran: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

      Polno ime .................

      Leta ..............

      Država ..................

      Znesek posojila. ..................

      Trajanje ..........................

      Izbriši
  2. Na tako cerkev smo lahko samo ponosni in prav tako na tako klene duhovnike.

    OdgovoriIzbriši
  3. 1.
    Haha, dobro si vse zanaliziral, Branko! Cerkev je kriva vsega, pa seveda Janša. Faktorjevec AP (bivši SD faktor) je napisal, da so »JANŠEVI ukrepi krivi, da ima pol manj dohodka« – ne pa korona virus! To je ta logika. Tako sta Janša/Cerkev kriva, da ne letijo potniška letala vsega sveta, da je umrlo četrt milijona ljudi, in da si ves svet natika nagobčnik, ko gre v trgovino po žemlje.

    Pojdimo v samo jedro problema. Brez dvoma se gre tu za ponoven apokaliptičen boj med dobrim in zlim. Satanski svet se v takih situacijah ne zmore več pretvarjati, in ljudje, ki mu služijo, pokažejo svoje rogove – sami sebi v pogubo. Tale »Necenzurirano« sploh ni za kliknit ali brat. Dovolj je že videti glavnega govornika, ki se želi smehljati, a od neke notranje zlobe (Roman Vodeb bi rekel: iz sadizma) samo zobe kaže, se reži. Včeraj je bil pri Rosviti v gosteh, to je ta rosvita, nesrečna, ki vzdiha: »Hvala bogu!« (za Žiga Turka), ker njeni bogovi so mali bogovi in zato je mala rosvita in nima blagoslova; ker pravi Bog je Velik in ima Veliko Ime. In kdor Ga slavi, je Blagoslovljen.

    Pojdimo še malo globlje v sam problem zla. Gospod v Janez 20, 22-23, reče:

    IN KO JE TO IZREKEL, JE DIHNIL VANJE IN JIM DEJAL: »PREJMITE SVETEGA DUHA! KATERIM GREHE ODPUSTITE, SO JIM ODPUŠČENI; KATERIM JIH ZADRŽITE, SO JIM ZADRŽANI.«

    Duhovniki/kristjani predvidevajo, da so s krstom in ritualom kar za vedno dobili Svetega Duha. A tako ne gre. Svetega Duha imajo le tisti, ki nenehno v srcu in z usti in z deli slavijo Jezusa Kristusa, KER GA LJUBIJO. Ti pa ja: komur je takšna duša NAKLONJENA, je Gospod z njo: nek Mir in neka moč sta v njej in njen razum deluje zdravo in skladno z okoliščinami.

    Komur pa takšna duša NI NAKLONJENA, ker vztraja v sebičnosti, žalitvi svetega, kršenju Zapovedi ali drugih oblikah vplivov hudega duha, tistemu pa se začne zapletati jezik, zagovarjati začne vse proti-Božje, revolucionarno, pohotno in nasilno. Takšnim osebam se hitro in vidno začne sesuvati kompleten sistem osebnosti – kajti Gospod se umakne, ter jo samo še opazuje, kako nori. Njene tesnobe pa naraščajo iz dneva v dan.

    Tretja skupina so tisti, do katerih je od Duha navdahnjeni služabnik Gospoda nevtralen. Ker blagoslova še ne zaslužijo, ker nič ne pokažejo, nenaklonjenosti pa tudi ne, ker niso zli. Ti nekako vegetirajo in čakajo na boljše čase. Je žal tudi kar nekaj škofov v tej čakalnici.

    Zato bi Bogu-uporni necenzurirani rod (sem spada tudi RTV) moral paziti, kaj počne: nikoli ne veš, ali ni v kakšnem dedku, babici ali revežu - Sveti Duh! Kajti ko boš tej duši, ali njenim, naredil krivico, ki bo prevelika, boš deležen očetovske nenaklonjenosti, in vrata pekla se ti bodo odprla.

    To je vse, kar je od resnične teologije potrebno dojeti. Zato je Gospod rekel za dve duši, v Mt 24.41:

    »Dve bosta mleli na kamnu: ena bo sprejeta, druga puščena.«

    Ko ima človek blagoslov (= naklonjenost), mora zeloo paziti, da je z napuhom ne izgubi. Vsak dan vidimo šarce, RTV-jevce, žalilce Boga in Cerkve in mnoge druge uboge hudiče ali nesrečneže, ki so Blagoslov odvrgli: imeli so ga, a so postali naduti. Ves RTV, razen enega, je nadut. To je zelo hudo stanje, ki ga je takim modelom izjemno težko še kdaj popraviti, čeprav je Jezus brezmejno Usmiljen. Npr. tudi v sami Cerkvi so tisti, ki so blagoslovljeni (recimo člani Dovolj.je), in tisti, ki niso, ker so skrivači zla. Velikost kape tu ne pomaga.

    OdgovoriIzbriši
  4. 2.
    In, mimogrede, Branko. Na Vzhodu pravijo, da se je treba, kljub temu, da slediš Gospoda, vseeno držati tudi svoje dharme, osebne življenjske poti. Glej, ker ti je Gospod NAKLONJEN, ti pa si v srcu umetnik, si svoboden oditi v Španijo in tam biti pisatelj v španščini, če bi NENAKLONJENCI iz Slovenije slučajno uspeli dokončno narediti pekel.

    Pa ne bodo. Zmaj bo v svojih smrtnih mukah še hudo udaril z repom, potem pa se bo v bližini Kamnika odprlo duhovno brezno, ki bo požrlo vse, kar bo imelo prikrito ali odkrito znamenje rdeče zastave. A brez boja tega ozdravljenja naroda ne bo, ker:

    če se ne borimo, Gospod misli, da nam ni mar, zato ni pripravljen sodelovati. Gospod pričakuje naš angažma na strani dobrega, ta hip pa je na strani dobrega tudi naša vlada. Že zdaj je rešila stotine življenj. Cerkev pa se lahko od nje uči in jo podpira.

    OdgovoriIzbriši
  5. P. Branko Cestnik ugotavljate, da so novinarji portala Necenzurirano.si presegli sami sebe in pravite:
    «Neizpodbitno so dokazali, da za Janševo napovedjo 4. maja, kot datuma sproščanja nekaterih ukrepov stroge karantene, stoji domača Rimskokatoliška cerkev.
    Glede na to, kar se dogaja 4. maja, je po logiki »necenzuriranih« Slovenski cerkvi, v času koronavirusa, pokorno pol Evrope.«
    Res je nepojmljivo, da so ti novinarji pripisali slovenski Cerkvi, da je pokorila pol Evrope in ji pripisali moč, da vse zmore, kar ni bilo nikoli in ni res.
    Pripisati nekomu, da vse zmore, tudi pokoriti druge, je namen, da se mu privoščljivo pripiše taka moč, da vse zmore, če le hoče, -kar sicer ni res-, a je ta kljub temu potem dežurni krivec, celo lahko edini krivic. za vse tegobe.
    P. Branko Cestnik ironično ste vaš komentar zaključil: »Razganja me do ponosa.«
    Kaj pravzaprav pomeni , »do ponosa«?

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec sem in tudi posojila.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vam vse vrste posojil (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog.

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete.

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  8. KAKO sem dobil posojilo od te velike družbe

    Pozdravljeni, dragi moji, jaz sem Linda McDonald, trenutno živim v Austinu Texas, ZDA. Trenutno sem vdova s ​​tremi otroki in sem aprila 2020 obtičala v finančni situaciji in potrebovala sem refinanciranje in plačilo računov. Poskušal sem iskati posojila pri različnih posojilnih podjetjih, zasebnih in podjetniških, vendar nikoli z uspehom, in večina bank mi je zavrnila kredit, ne polni plena tistim vražam tam, ki jim pravijo posojilodajalca, vsi so prevara, vse kar želijo je vaše denarja in od njih ne boste več slišali, da so mi to storili dvakrat, preden sem spoznal gospoda Davida Wilsona, najbolj zanimiv del tega je, da mi je posojilo preneslo v roku 74 ur, zato vam bom svetoval, da se obrnete na gospoda Davida, če vas zanima posojilo in ste prepričani, da mu boste lahko pravočasno odplačali, se lahko obrnete nanj po e-pošti ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Brez kreditnega preverjanja, nobenega ponudnika, ki ima samo 2% obrestno mero in boljše odplačilne načrte in Če se morate obrniti na katero koli podjetje glede zavarovanja posojila brez zavarovanja, se danes za svoje posojilo obrnite na gospoda Davida Wilsona.

    Ponujajo vse vrste posojil.
    Kratkoročno posojilo (5_10 let)
    Dolgoročno posojilo (20_40)
    Posojilo za medijski termin (10_20)
    Ponujajo posojilo
    Posojilo za dom ............., Poslovno posojilo ........ Dolžniško posojilo .......
    Študentsko posojilo .........., Posojilo za zagon podjetja
    Poslovno posojilo ......., posojilo podjetja .............. itd
    E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Ko gre za finančno krizo in posojilo, potem je posojilo David Wilson finančno, prosim, povejte mu, da vas gospa Linda McDonald usmerja v dobro srečo ................... ….

    OdgovoriIzbriši
  9. Pozdravljeni, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? Potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker zagotavljamo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročne kot kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog.

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete.

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši