ponedeljek, 24. september 2018

Mavrično - rdeče - rjavo II.



Stvarnost, ideologija, propaganda (+ denar) 

Kdor je pozorno sledil dogajanju na zadnjih dveh sinodah o družini, je lahko opazil, kako se je spreminjala predloga besedila o istospolno usmerjenih osebah. Šla je od revolucionarne predloge, se pravi, zelo odprte do istospolnih, do končnega običajnega, imenoval bi ga, vljudnostnega besedila. Tresla se je gora, rodila se je miš. Zakaj? Tudi zato, ker se je ob sinodi zbudil LGBT-aktivizem in preko svetovnih medijev grobo butal v Petrovo skalo. Sinodalnim očetom ob toliki ideološko-propagandni agresiji ni ostalo drugega, kot da zaprejo komunikativne poti s t.i. LGBT-srenjo. Tragikomični junak dogodkov tistega časa je bil poljski duhovnik Krzysztof Charamsa. Tudi njegova gejevsko-aktivistična neumnost je prispevala, da je Cerkev stopila na zavoro.

Kajti danes govoriti o LGBT-stvarnosti ni lahko. LGBT-stvarnost je opremljena z močno LGBT-ideologijo, ki vključuje razvpito teorijo spola, in močno LGBT-propagando (glej sliko zgoraj). Plus denar; oboje ima namreč močno podporo v politiki in kapitalu. 

Ideologizirana LGBT-srenja ne dovoli kakšnih drugačnih pristopov k obravnavanju LGBT-stvarnosti od onega, ki ga je sama kanonizirala. Ideologizirana LGBT-srenja dovoli samo pristop B, možnosti pristopa A ne dopušča. Pristop B pa med drugim pomeni, da ti je pri obravnavi LGBT-vprašanj dovoljeno se gibati v postmodernih gabaritih eksistencializma, kulturnega marksizma, strukturalizma in nihilizma, ne pa v gabaritih aristotelovskega in tomističnega realizma.


LGBT herezije

V prejšnjem tozadevnem blogu (Mavrično, rdeče, rjavo I.) sem omenjal feministke TERF, ki zagovarjajo naravno ženskost in žensko bistvo, zato pa so v konfliktu s trenutno sila moderno TRANS zapovedjo. Filozofsko gledano, iz feministične in gejevske scene štrlijo ven, kot bi štrlel ven Aristotel, če bi ga postavili v vrt nihilizma in relativizma. Denimo, četudi si zagovornik LGBT-pravic, trdno pa zagovarjaš, da sta naravna spola dva – nič več in nič manj kot dva: moški in ženski -, si za ideologizirano LGBT-srenjo zlahka LGBT-heretik.

Da ne omenjamo zdrsa LGBT-gibanja v skrajno levičarstvo. Mavrično je postalo rdeče – rdeče, ki pa z željo po nadzoru na ljudmi (kontrola socialnih omrežij, vstop v šolstvo,...) že teži v rjavo, v glajhšaltungo jutrišnjega dne.


LGBT protiverskost

Ni še konec melodrame. Tu je odnos ideologiziranega LGBT-aktivizma do religije. Še pomnite eno izmed ljubljanskih Parad ponosa kmalu po l. 2000, ko je nek slovenski duhovnik napovedal, da bo na Paradi pozdravil geje in lezbijke? … Naj gre ali naj ne gre? V razpravo sem kot urednik takrat zelo aktivnega internetnega RKC-foruma bil še kako vpet. Mnenja so bila deljena. Danes ne bi bila več. Dajmo na stran LGBT-problematiko, imperativ je ta, da duhovnik na boljkone protiverski prireditvi nima kaj iskati?

Kakšna LGBT-manifestacija kaže več verskih simbolov kot farna procesija. Ne z namenom čaščenja, temveč z namenom provokacije in žaljenja. Celoten Balkan je bil letošnje poletje v luftu zaradi nekega grškega paradnika (na sliki spodaj), ki je svojo kiklco dal poslikati s podobo sv. Nikolaja (Miklavža). Najprej rečemo, češ čudak! Nato pomislimo na druge podobne protiverske feministične (skakanje polnagih Femen plačank po oltarjih) in LGBT-ekscese ter na to, da organizatorji Parad nič ne storijo, da jih ne bi bilo.

vir: Twitter
Po dostojevskovsko smo vedno znova tam, kjer se človeški duh neverjetno skondenzira: pri vprašanju Boga!


Monoteistični pogled: upreti se Stvarniku

Teološko gledano gre pri LGBT-ekstremizmih in njihovemu trku z religijami, zlasti zaradi teorije spola, za nadaljevanje in razvoj vedno istega upora proti Bogu Stvarniku. Težava z določenostjo in lastnim bistvom je v duhovni globini težava z Določevalcem. Zanikaš Določevalca, zavrneš njegov dar, zdaj si bog ti in že smeš sam sebe določati po mili volji,... Že je tu hecna ideja, ki hoče postati dogma: da ni moškega in ženske, da je vsak spola, ki si ga namisli v glavi. Človeškost je plastelin, ki ga gneteš, kot ti paše, vse do trans-humanizma, ko več ne priznavaš meje med človekom in živaljo, človekom in strojem.

Če smo že pri tem. Pomnite razvpite oraklje takrat še nadškofa Rodeta o ateistih in o psih ovčarjih? Najprej so »zagovorniki človekovih pravic« prerokovalca popljuvali, da so ostali brez sline v ustni votlini, čez nekaj let so več ali manj isti »zagovorniki človekovih pravic« delili visoke nagrade onim, ki so prerokovalčevo prerokbo uresničevali v soju žarometov. V mislih imam performans Maje Smrekar, ki doji pse, kar lahko razumemo kot raz-človečenje naslednje stopnje (kapitalu še kako po volji) in kot triumf ateizma, v smislu brisanja Stvarnika, darovalca življenja.

Monoteizem jih žuli. Judovstvo, islam in krščanstvo so tako skupaj na udaru LGBT-ideologije. Manj pa ta udar čuti vzhodnjaška religioznost z energetskim Enim, ob katerem smo posamezniki samo začasna pojavnost. Z energetskimi pojavnostmi se je moč poigravati (in vzhodnjaška Stalin ter Mao Cetung sta se), z od Jahveja-Alaha-Gospoda ustvarjenimi samostojnimi osebami se ni mogoče poigravati.


Krščanski pogled: ukrasti Odrešeniku odrešenje

LGBT-ideologija in propaganda poleg obče monoteistične v podtalju predstavljata tudi bolj interno krščansko dramo - tipično zahodno dramo. Gre za poskus dokončnega izrinjanja krščanstva, se pravi, Kristusa iz naše civilizacije. O Kristusu je apostol Pavel zapisal:
Ni ne Juda ne Grka, ni ne sužnja ne svobodnjaka, ni ne moškega ne ženske: kajti vsi ste eden v Kristusu Jezusu. (Gal 3,28)

Edinost Juda in Grka (konec sovraštva med narodi), edinost sužnja in svobodnega (konec izkoriščanja in sovraštva med socialnih stanovi), edinost moškega in ženskega sveta (konec zapostavljanja iz naslova spolnih razlik) se uresničujejo vsled Kristusovega križa in vstajenja. Tako Pavel.

Cilj zdajšnje kulturne revolucije pa je narediti Kristusovo samopodaritev brezpredmetno in dokazati, da je odrešujoča edinost človeštva možna mimo Božjega učlovečenja in križa. In sicer po poti intelektualnega naprezanja elit, kulturnega inženiringa in, če nanese, brezkompromisne rabe politične moči.

To je tista surova tekmovalnost s Kristusom, tista kraja Kristusovega odrešenja, ki jo je samo genij à la Dostojevski mogel uvideti in ubesediti. V Karamazovih ima Veliki Inkvizitor (vsaka ideološka nadoblast) svoj monolog pred Ujetnikom (Kristus). V zagovor svojega vladanja in manipuliranja ljudskih množic med drugim pove:
Kajti potreba po vesoljnem zedinjenju je tretja in poslednja muka človeštva.

»Vesoljno zedinjenje je vaše poslednje hrepenenje. Zakaj se torej upirate, ko brišem vsako razliko med vami, vam dovolim le eno miselnost in vas vse oblačim v enake rjave cunje?« nam bo kmalu rekel mavrični Mao Cetung.


6 komentarjev:

  1. Dobro se je avtor dotaknil, mi pa dokončajmo. Problem je v PRED-OJDIPOVSTVU našega in svetovnega naroda. Upreti se avtoriteti, Očetu, ker nisi imel očeta, ki bi te z ljubeznijo in odločnostjo 'pahnil' na moško stran, če si moškega spola. Posledično si sam sebi v nenehnem centru svoje pozornosti. Temu se reče 'duhovna smrt'.

    In tako je večina državljanov sveta, skupaj z Cerkvijo, predojdipalna. Zato tudi takega papeža izberemo. In pridiga se takšna vera, v Sloveniji je skrajno izrazita, celo škofje jo pridigajo:

    Cerkev mora biti šibka! Bolj ko si šibek, bolj si Božji!

    To je seveda peklenska laž in zmota. Je luciferstvo. Je zloraba svetega Pavla. Kajti on je dejal, da bolj ko je šibek, MOČNEJŠI je:

    "Zato se bom zelo rad ponašal s svojimi slabotnostmi, da bi se v meni utaborila Kristusova Moč."

    Reče tudi: "V svojo nečast govorim, kakor da bi bil res šibek." Torej NI bil šibek.

    Oni pa bolj ko so šibki, bolj so šibki in kilavi. To pa je greh, ker v njih ni Kristusove Moči. Celo pater Rupnik reče, V Črnomlju, da kdor pričakuje od Cerkve, da je močna, je otročji. Zdaj pa poglejmo:

    Bog nam je v pomoč, pomoč na poti Domov in pomoč v trpljenju. Pomoč je po slovensko PO-MOČ. Greš po moč. Vse, kar trpeči potrebuje je MOČ. Življenjska moč, telesna moč, čustvena moč, duhovna moč. In zdaj ti paraziti pridigajo, da je bil Jezus brezmočen, in je Ok biti pezde, nastavljati tazadnjo muslimanskim "hordam" (izraz svetega JP II.). A Jezus nikoli ni bil brezmočen, le skozi prostovoljen proces smrti je moral iti, da je lahko dokazal Vstajenje; dokazal, da je Božji Sin, Bog; in dokazal, da življenja ni NIKOLI konec. Konec je le naše obleke, telesa. Aleluja!!

    Vera slovenske Cerkve je torej bolna, mamistična, klitorična po Vodepu. Pravzaprav sovraži moškega (Očeta, Rodeta, Janšo, tovarnarja in kmeta). Zato imamo maminske "očete" škofe. In takega papeža, ki kaže znake nerazdelanega ojdipa. Uporen je mnogočemu, kar je Oče, oče, nekoč postavil. Posledica je NEMOČ. Kako se ta kaže:

    V veri, da je islam (in z njim LGBT-levičarstvo) TAKO MOČAN, da je bolje poklekniti, dvigniti halji in se nastaviti. Tega je v naši 'veri' PREVEČ. Ni pa tega v veri Poljakov, npr. O tem nas opozarjata tako dalajlama kot tale modri možak (res preberite zbrano):

    https://www.portalplus.si/2896/boualem-sansal-v-figaroju/

    Raje se naučite Prave Vere:

    Bog je s teboj, vsak hip, le vsak hip na to misli!

    In pride Moč, ker Bog ni olupek, ni wc papir, ni smet in ni pijanček, ni pezdetek, ni stara cunja, kar želite biti vi. Bog je Moč. Odraža se na dva načina: kot Milost za poslušne in kot Pravičnost za gluhe. Saj tudi sami od svetniških kandidatov zahtevate herojske svetniške vrline, ki so možne le po Božji Moči! Sami pa verujete v moč hudiča, a v Božjo ne?? Pa to je noro! Ta vera je za na odpad! Fej jo bodi.

    - Milost je: kar imaš, SE TI MNOŽI, KVADRIRA.
    - Pravičnost je: kar se ti ZDI, da imaš, to lahko obdržiš.

    A že ob prvi krizici spoznaš, DA NIMAŠ NIČ. NIČ, nič, nič in nič. Imaš samo strah in kot kura počepneš pred močnim hudim. To zdaj pridiga Rim, pod pretvezo Usmiljenja Božjega. Počepajo pred islamizacijo in LGBT, volijo levičarje. Zato mnogi kleriki potujejo v pekel. A ne vsi.

    Vse, kar sem pojasnjeval, učijo svetniški duhovniki Poljske in resnična Božja Beseda. Slava Kristusovi Poljski, ki rešuje svet!

    Brat Brane pa se začenja prebujati, aleluja!!

    OdgovoriIzbriši
  2. MAKE MONEY (💵) RUDARSTVO BitCoin💰

    BitCoin je valuta Crypto, ki je bila ustvarjena za pomoč izkoreninjenju revščine svetovnih voditeljev v tehnologiji.

    Kot danes

    💰 1 BitCoin = 💵 USD 6.500

    Te BitCoin lahko dobite tako, da jih preprosto rudarite na spletu. Spodnja povezava vam daje vso razumevanje o tem, kako se izvaja Bitcoin mining.

    https://www.bitcoinmining.com


    Rudarstvo Bitcoin je brezplačen, vendar ne preprost postopek, s pravim znanjem in orodji, ki jih lahko naredite v nekaj tednih.

    BIT COIN MINING TECH

    Razvili smo programsko opremo, ki lahko brez težav pomaga posameznikom pri uvajanju v BitCoin mining.

    Naša programska oprema je na voljo v različnih paketih in je zelo dostopna.

    Za več informacij se obrnite na nas:

    miningbitcointech@yahoo.com

    ALI

    miningbitcointech@gmail.com

    Cilj je, da je svet brez revščine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Navadno zavajanje!
      Kako pa bo revež "rudaril", če nima ne za nakup potrebne strojne opreme, ne za plačilo elektrike, ki jo pri tem porabi.
      Navadna piramida!!

      Izbriši
  3. Genij a la Dostojevski?
    Morda, na žalost pa tudi pedofil.
    Kakšne asociacije?

    OdgovoriIzbriši
  4. Nadškof Chaput: "Kratica LGBTQ (lezbijke, pedri, biseksualci, transseksualci in čudaki) ne sodi v Cerkvene dokumente!"

    Končno en pameten tam. A lažne ljubezni in nekega umetnega queer Jezusa Rimljani ne bodo kar tako zapustili, je slutiti. Jezus je sprejemal VSE, ki so Ga sprejeli za svojega Odrešenika in imeli trdno vero Vanj. VSE take je ozdravil in tudi Odrešil po potrebi, A NOBENEGA DRUGEGA.
    To je Kristusov Evangelij.

    https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/nadskof-chaput-na-sinodi:-%C2%BBlgbtq%C2%AB-ne-sodi-v-cerkvene-dokumente

    OdgovoriIzbriši