ponedeljek, 5. november 2012

Včasih mi gredo mladi ful na živce


Španski časopisi so polni poročil in razprav o tragediji v Madrid Areni, ko je množica mladih do smrti pohodila tri osemnajstletnice. Zdaj je umrla še Belén, četrto dekle, tisto, ki ima brata duhovnika.

kup, pod katerim so ugasnila življenja treh deklet

vir: El Mundo

V dvorani je bilo 20.000 mladih. 10.000 več kot predvideno za tak objekt in uradno dovoljeno od občine. Med udeleženci je krožila droga, precej droge in vsakovrstne droge, kot je seveda običajno na takšnih žurih. Časopisi razkrivajo sprege prirediteljev z lokalno politiko in mafijo. Tako veliki dogodek, s tako očitnim kršenjem varnostnih predpisov in s toliko droge se seveda ne more zgoditi brez:
- da kakšna inšpekcija ne zamiži;
- da mafija nima nadzora.

Mladina ne uvidi, kdo vse služi na njeni neizmerni želji po "plesu in svobodi". Kako je ta želja predvidena ne samo od prebrisanih poslovnežev, temveč tudi od mafije. Izračunajmo. Na praznovanju noči čarovnic v Madrid Areni je vsak dal 25 evrov za vstopnico, nato 10 do 20 za pijačo, mnogi še 10 do 20 za drogo. Kot je dejal en fant, s 35 evri si lahko nakupil droge kristal zase in za prijatelje za celo noč. Vsak mladostnik je tam pustil, recimo, vsaj 40, če ne nad 50 evrov. To pomnožimo z 20.000, smo pri milijonu evrov prometa v eni noči. Legalnega prometa z denarjem ni bilo več kot tretjina, saj je že polovica vstopnic bila prodana brez dovoljenja.

Včasih mi gredo mladi ful na živce. Ne zato, ker žurajo in rajajo. To sem v njihovih letih delal tudi sam. Pač pa zato, ker niso dosledni in kritični. Koristijo ponudbe komercialno-mafijskega sistema, potem, ko so trezni, pa razpravljajo o krivičnem kapitalizmu ter gredo na ulice protestirati proti varčevalni politiki vlade.

Najprej odkloni drogo, dragi mladinec, potem bom poslušal tvoje predloge za izboljšanje sveta! Najprej brcni v rit dilerja, ki se lepi nate in nosi tvoj (pravzaprav, tvojega očeta) denar mafiji, potem se lahko greš revolucionarja in se ne bom pohujševal niti, ko boš pljuval po fasadi parlamenta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar