torek, 12. april 2022

Genocid je dovršen, ko ga zanikamo

Peta, šesta, sedma in osma zapoved z dveh Mojzesovih plošč so ena za drugo postavljene v nekakšnem srhljivem »vojnem« zaporedju. Vprašati se je, če zaporedje teh božjih zapovedi ne odslikava hudih predzgodovinskih časov, ko je nek klan surovo napadal ter ropal druge klane. Najprej so pobili moške (5.), nato posilili ženske (6.), sledilo je ropanje (7.), na koncu so prikrojili pripoved o dogodku, ustvarili so »resnico«, ki jim je odgovarjala (8.).


Ubija, posiljuje, krade

Poglejmo Bučo, Irpin, Borodjanko, Mariupol in druge podobne kraje v Ukrajini. Agresor, ruski vojak ali ruski plačanec, najprej krši 5. zapoved:

NE UBIJAJ

Ubija, ko strelja od daleč, ubija, ko vkoraka, ubija, ko je že zmagal bitko. Najprej ubija z raketami, nato iz tanka na ulici, na koncu čisto od blizu s strelom v tilnik. Ubija vojake in civiliste.

Ko pride do žensk in otrok, ki se skrivajo po kleteh osvojenega mesta, pogosto krši 6. zapoved:

NE NEČISTUJ

Krši jo na najhujši možni način: s posilstvom. Veliko je bilo povedanega o posilstvih kot »vojnem sredstvu« … Spomnimo, dogaja se, da posiljevalci posiljeno osebo ubijejo. Zli Eros se v teh krogih pekla zlije v Tanatos; kakor dobri Eros daje življenje, tako zli Eros objema smrt.

Genocidnež si ob tem privošči »nagradico«: ure, telefone, bančne kartice televizije, hladilnike, pralne stroje … Prigrabi si lastnino pobitih in pregnanih. Morilec in posiljevalec kakor da ne more ne kršiti še 7. zapovedi:

NE KRADI

Tisti bolj drzni in po možnosti z bratranci v mafiji ukradejo oziroma zasužnjijo otroka ali mlado dekle. Na trgu belega blaga taki »predmeti« dosežejo lepo ceno.


Zanika zločin

Toda za popoln genocid je potrebno še nekaj. Za popoln genocid mora »surovi klan« kršiti še 8. božjo zapoved:

NE PRIČAJ PO KRIVEM

Povedano drugače, resnico o dogodku je treba prikrojiti, genocid je treba zanikati. »Šele z zanikanjem genocida je genocid dovršen,« je te dni na Twitterju zapisal nek ukrajinski intelektualec (mi je žal, ker nisem skrinšotal). Kajti na ta način je žrtev drugič ubita, drugič posiljena in drugič obkradena.

Zanikanje genocida ni nekaj mimogrede, temveč gre za nekakšno »naložbo v prihodnost«. Na zanikanju genocida se bo poskušala zgraditi »edina prava resnica«, če ne kar temelj neke nove civilizacije ali državne tvorbe. V našem primeru temelj »Svete Rusije« na ukrajinskih tleh.

Da je zanikanje učinkovito, ga propaganda spravi v pogon sočasno z genocidom ali minuto po njem. Hitrost odziva »mi nismo tega storili« je resen znak, da so »to« storili.

Nacistom je zanikanje genocida spodletelo. Nemški narod je sprejel resnico o svoji krivdi, žrtvam so postavljeni spomeniki, zanikanje holokavsta se kazensko preganja. Drugače je bilo s sovjetskim komunizmom, katerega dedič je Putinov režim. Za razliko od nemškega sveta ruski svet ni šel skozi temeljit proces očiščenja spomina in sočutja z žrtvami domačega totalitarizma. 

Tudi zato ruski okupator v Ukrajini dela zločine, za katere smo mislili, da jih v Evropi nikdar več ne bo.


Postavlja repetitorje zanikanja

To ni vse. Pri kršenju 8. božje zapovedi zločinec iz Buče, Irpina, Borodjanke in Mairupola dobi krepko pomoč – pomoč v ljudeh in tehniki. 

Na milijone ljudi mu namreč verjame, da »tega ni storil«; ti isti ljudje potem preko milijonov pametnih naprav širijo »alternativno resnico«  kremeljsko, seveda. Med temi niso samo ruski podaniki novodobnega carja, ki so trenutno v podobnem mentalnem stanju kot Nemci okoli leta 1939, temveč tudi prenekateri zahodnjaki, vključno s Slovenci.

Ti ljudje ne morejo iz svoje proruske ali/in protiameriške kože, zato jih Putinova propagandistična packarija zlahka spremeni v svoje repetitorje. Ne moreš verjeti, ko iz ust Slovenca slišiš, da genocida v Buči ni bilo ... ker »inscenirano« ... ker pač »Židi in Amerika«.

Pozor! Se nismo že pri osnovnošolskem verouku učili: kdor krši eno zapoved, krši vseh deset? Se zavedamo, da s kršenjem 8. zapovedi, tvegamo, da bomo sokrivi še za kršenje 5., 6. in 7.?


Foto: cvetnonedeljski križec s Frankolovega v barvah ukrajinske zastave

4 komentarji:

  1. Žalostno, kako putinovska propaganda uspeva pti Slovencih!

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično povedano Brane! Mar je mogoče, da je pri nas kak duhovnik, ki končno loči dobro in se jasno ograjuje od zla? Brez mešetarjenja? Ker če v golaž pade le ena miš, to ni več golaž, in enako je z Resnico/resnico. Kapo dol.

    Že sem enkrat na dolgo spisal, a mi je nekam izginilo, zato zdaj krajše, po točkah:

    1. Ruskega naroda NI VEČ. Je samo še patološka mešanica naših bivših slovanskih bratov z neciviliziranimi azijatskimi plemeni, plus 100 let komunistične propagande in življenja. Zato Rusi neizmerno SOVRAŽIJO Ukrajince in Poljake, ki so pretežno še vedno kompakten, izvoren narod s koreninami. Če pogledamo rusko vojsko, recimo poročila o padlih vojakih, vidimo, da je njihova fizionomija vsaj polovično povsem drugačna od evropske, kar velja tudi za njih šefa. Drugačni so na razne načine in ta narod je izgubil neko osnovno človečnost. Ko sem v mladosti bral Dostojevskega, sem si zaželel oditi kdaj v Rusijo, celo jezik me je zanimal. Danes razumen Zahodnjak postane bolan, če samo pomisli na to možnost. Žal.

    2. Slovenci smo sami doživeli tak genocid, kot ga zdaj Ukrajina, prišel je iz Rusije, še danes imamo morda 800 neodprtih morišč, polnih predvsem kristjanov. In Cerkveni škofje so vsa ta leta delovali tako spravljivo s tem zlom, da bi Cerkev lažje preživela, da imamo danes, kar imamo: mešanico dobrega in zla, kar pa neminovno vodi v zlo in propad naroda. Kot pravi Branko, se to kaže tudi skozi razmišljanje in delovanje množice Slovencev. Od katerih jih je veliko tujega, balkanskega rodu. Problem Balkana pa poznamo: ker je pokleknil pred Turki za veliko stoletij, se je premešal in naučil vse tiste zvitoreposti, ki ga prinaša ona religija in nje takiya. Takšen novi rod ima razvit dodaten možganski reženj za sprevračanje dejstev, resnice, ter za ustvarjanje paralelnih in odzadnjih legend in razlag. Ta reženj dela kaos svetu.

    3. Je pa ta reženj vse bolj razvit tudi pri tistih, ki bi morali biti Resnica in jo pričati: duhovščini raznih Cerkva. Če gledamo kaj počne ruska v tem času, njih 'patriarh', niti ni čudno, da se množice ljudstev odvračajo od takega "Boga". Tudi katoliški trud k mešanju narodov, genov, kultur in celo religij pelje v kaos, razvrat, ki samo še narašča. V nekaj desetletjih bo pripeljal do hude eksplozije v Evropi in Evropa bo dobila nazaj to, kar danes počne Ukrajini.

    4. Kajti: Ukrajincev in Poljakov ne sovražijo samo raznarodeli Rusi, ampak tudi EU in NATO. Sicer ne bi dopustila tega strašnega poboja Ukrajincev in junaške smrti branilcev, npr. Mariupola. Zlahka bi zajahali tisoče letal in vsaj s padali dostavljali hrano in orožje. Tako pa se vozijo v Kijev na fotkanje, pošiljajo nekaj hrane in lažjega orožja, kar pa je veliko premalo za končanje vojne. Zahod Putinu vsak dan nakaže kakšno milijardo in pol dolarjev za nafto in plin. V EU prednjačijo Nemci, Madžari in Avstrijci, kot slišim. To je dovolj, da bo vojna trajala še dolgo. Posilstva, uboji, mučenja, ropanja, rušenje in laži. Satan.

    5. Zato VSI kršijo Božje zapovedi Miru in harmonije. To pa Gospodu nikakor ni všeč. Je že res, da je brezmejno Usmiljen, a ne do pokvarjencev. V čem se Rusi in EU/NATO sploh razlikujejo, kar se Ukrajine tiče? Saj pravzaprav sodelujejo pri tem! Zato pazite, hinavci podmizni:

    Gospod je Milosten, ni pa neumen!

    Takšnega mešanja dobrega/ zla, ki vodi v Zlo, ne prenaša. Lažnih razlag ne prenaša. Hinavcev ne prenaša. V tem primeru dopušča naravni Zakon: 'kar seješ, boš žel', v tem zakonu pa ni Milosti. Zato se kar pripravimo na prihodnost: kljub pravljicam politikov in duhovnikov bo huda. Ker ni katarze, ni Spreobrnenja. V resnici sploh ni sočutja! Vse je samo biznis, mamon in njegova dvoličnost. To stanje duha v svetu je resnično gnusno in milijoni vsakodnevno odhajajo v pekel.

    Pred peklom duše pa se lahko rešijo le še posamezniki.

    To je Kristusov Evangelij. Hvala Tebi Jezus!

    Slava Ukrajini, junakom Božja Slava!

    OdgovoriIzbriši
  3. Če grešiš enega, potem grešiš enega. Ne obešajte prosim vseh grehov name!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Rusija bi bila z vstopom Ukrajine v NATO, ogrožena. Zato zdaj vodi preventivno vojno proti namestitvi raket v Ukrajini. Zahod je to vedel, Ukrajinci so to vedeli, a so se zahodnemu vojaškoindustrijskemu kompleksu pustili nasankati. Pater Peter, tudi ti si to vedel, pa si pri pisanju teksta to čisto izpustil!!!

    OdgovoriIzbriši