petek, 13. december 2019

Papež Frančišek je »ànthropos syntetikós« našega časa


Praznujemo papeževo zlato mašo. Zato na blogu (ob dovoljenju Družine) priobčujem moj povsem svež zapis o misijonu in papežu Frančišku, ki je izšel v novi številki revije Cerkev danes (6/2019) - v reviji torej, katere urednik sem. Naslov članka v reviji je Inkulturacija, medverski dialog in afera s Pačamamo.


***

Afera s Pačamamo je razkrila, kako del katoliškega občestva s težavo sprejema medverski dialog, misijonarsko metodo inkulturacije ter papeža Frančiška, ki je »ànthropos syntetikós« našega časa


Škofovske sinode so vse bolj živahne

Škofovske sinode vse bolj postajajo sinode, v katerih niso protagonisti le škofje, ki se zberejo v Rimu in razpravljajo o izbrani temi. Škofovske sinode vse bolj postajajo širši eklezialni dogodek. Poleg škofov so vključeni delegati tudi iz vrst laikov in laikinj, razna cerkvena gibanja pripravljalo obsinodalne dogodke debatnega ali kulturnega tipa, mediji se bolj kot včasih zanimajo za sinodo, na razne povezane dogodke so povabljeni tudi nečlani Cerkve.

Zadnja sinoda o Amazoniji ni bila izjema. Pravzaprav je vse našteto dodatno poudarila in popestrila. Zlasti udeležba amazonskih domorodcev je prijetno obarvala sinodalno dogajanje. Domorodci so pokazali, kdo in kaj so, tudi s tem, da so se pojavljali v svojih tradicionalnih oblačilih in s pobarvanimi obrazi, ter s tem, da so s seboj prinesli nekaj predmetov in simbolov iz svoje kulture. Med slednjimi kipce Pačamame. Pačamamo lahko obravnavamo iz več zornih kotov. Lahko jo razumemo kot pogansko boginjo ali duhovno silo, ki je povezana tako s plemenitimi nagibi kot z določenim vraževerjem. Lahko jo razumemo kot odličen simbol Amazonije, saj sporoča o plodnosti, o ženskosti, o varovanju življenja, o varovanja stvarstva, o večnem iskanju ravnotežja med človekom in naravo. Pod tretjim vidikom pa jo lahko razumemo bolj etnografsko in kulturno, podobno kot Ptujčani razumejo kurenta in se enkrat na leto oblačijo v kurente, ne da bi zato nehali biti kristjani.

Če se amazonski domorodci – za katere vemo, da niso vsi kristjani – indentificirajo z likom in simbolom Pačamame, jih ne bomo zato označevali kot slabe; če bodo z likom Pačamame prišli na sinodo v Rim, jim tega lika in simbola ne bomo prepovedali nositi s seboj in ga kazati. Gre za spoštovanje do njihove religioznosti in kulture. Do tod se o Pačamami verjetno vsi strinjamo. Bolj kočljivo se komu zdi, da je v Vatikanskih vrtovih potekal amazonski obred s Pačamamo na sredi, da so pri izvajanju obreda sodelovali katoličani, da je papež stal na prizorišču in po svoje sodeloval. Kočljivo se komu zdi, da so kipe Pačamame potem postavili v cerkev blizu Vatikana. Kritiki papeža, ki smo jih že vajeni, so rekli, da se je s tem v Vatikanu dovolilo malikovanje in da je papež torej sodeloval pri malikovanju. Neki avstrijski mladenič je v tem ozračju ukradel kipe Pačemame iz cerkve in jih vrgel v reko Tibero, vse pa posnel in objavil na spletu.


Medverski dialog in inkulturacija

Prvo, kar se ob tem poraja, je, da določena katoliška javnost ne razume medverskega dialoga in ga verjetno ne razume, ker ga a priori zavrača. Če se srečata dve veri ali kulturi in če pripravita skupen dogodek, je logično, da dogodka ne vodi le ena kultura, druga pa le opazuje. Poskuša se ustvariti tak dogodek, da sta obe strani enako udeleženi.

Učitelj medverskega dialoga ni nihče drug kot papež sv. Janez Pavel II., ki je leta 1986 v Assisiju pripravil veliko medversko molitev za mir. Verski poglavarji iz vsega sveta in iz vseh vrst religij (vse do šamanskih) so se skupaj postili, skupaj premišljevali v tihoti, imeli so tudi skupne molitve, a na način, da je eden molil, drugi pa so ga spoštljivo poslušali. Podobnost med asiškim pristopom in obredom s Pačamamo v Vatikanskih vrtovih ter sploh medverski duh Assisija, ki je zavel ob amazonski sinodi, je dal kakšnemu komentatorju misliti, da se je amazonska sinoda pravzaprav »začela« leta 1986 v Assisiju.

Medverski dialog je naslednje veliko poglavje Katoliške cerkve. Če so katoliški misijoni v XX. stoletju dobivali močno socialno noto in so misijonarji v revnih deželah zidali bolnišnice in šole ter kopali vodnjake, bodo misijoni XXI. stoletja bolj v znamenju medverskega dialoga. Katoliški misijon stoji danes na obronkih tako velikih starih religij kot na obronkih nekaterih zakoreninjenih animističnih praks. Kdor se bo znal pogovarjati in sodelovati, bo tudi znal oznanjati. Afera s Pačamamo pa nam pove, da del katoliškega občestva izziva medverskega dialoga ne sprejema. Naslednje, kar pove afera s Pačamamo, je, da kljub mnogim učenjem in preverjenemu izročilu del katoliškega občestva ne razume metode misijonarske inkulturacije. Amazonija ni vsa krščanska. Še vedno govorimo o misijonarskem področju. Metoda inkulturacije evangelija je sonaravna metoda. Evangelij sam teži k temu, da bi se sprijel z določeno lokalno kulturo. Tudi slovensko katolištvo je rezultat inkulturacije evangelija med Slovani. Dopustiti je potrebno, da bo tudi amazonsko katolištvo sad inkulturacije enega in istega evangelija. 


Papež Frančišek kot »ànthropos syntetikós« našega časa

V antiki je prišlo do velikega spoja mladega krščanstva, ki je sicer izhajajo iz judovstva, z grško in rimsko kulturo. Pravzaprav je šele ta spoj krščanstvu omogočil, da je premagalo okvire judovske ločine in se napotilo v smeri svetovnosti – ne nazadnje je Kristus odrešenik vsega sveta. Antični kristjan se je izkazal kot »ànthropos syntetikós«, se pravi, kot človek, ki je zmožen sinteze med različnimi kulturami in verskimi podlagami. Če bi danes zelo natančno secirali denimo katoliško liturgijo, bi v njej poleg samosvojosti, ki izhaja iz Jezusa, našli prvine judovstva, grštva (vključno z misterijskimi kulti) in rimskosti. Sposobnost sinteze ni degeneracija, kot menijo nekateri, temveč je znamenje poguma in moči.

Ne vemo, ali je kje kdo papeža Frančiška tako imenoval, ampak argentinski papež je »ànthropos syntetikós« našega časa. Prav amazonska sinoda je pokazala, da se te svoje karizme zaveda in se ji ne misli odreči.


* Na sliki: papež z otroci picopeki ob veliki pizzi

32 komentarjev:

  1. Pozdravljeni vsi skupaj!

    Hvala za trud in razlago o Pačamami g. Brane. Če dobro razumem napisano, bi prosil nekoga, da me po napisanem komentarju, ki ga podajam, opozori na nepravilnosti ali nerazumevanje in poda dodatna pojasnila. Hvala!

    Inkolturacija to je, če prav razumem, da se religija v tem primeru Evangelij (Ljubezen do Boga) prilagodi določeni kulturi oz. narodu. Če je to tako, potem je to brez dvoma najpomembnejši in hkrati najdelikatnejši korak, pri širjenju Božje Besede narodom, ki so v drugi veroizpovedi. Najpomembnejši je zato, da se oseba lahko poistoveti z novo vero, da verjame vanjo in se nanjo zanese. Najdelikatnejša pa je zato, ker je zelo nevarno, da se zaide pri spremembah in dopolnilih, ki bi prineslo Luč Življenja, delu amazonskega naroda, ki so pogani.
    Vsekakor dopolnila in spremembe za tisti določeni narod, ki to noviteto sprejema, so potrebna. To lahko naredi le nekdo, ki je pozna krajevne običaje in tam živi že dalj časa in kar je najpomembnejše, da je že svet človek, ki je že spoznal Luč Življenja. Ali drugače rečeno, da je srečal Gospoda Jezusa Kristusa, ki se mu je po Milosti razodel na takšen ali drugačen način. To je poudaril učitelj ljubezni do Boga v Vaišnavizmu, torej, da mora biti oseba realizirana v Bogu!!! Tudi sam sem se srečal s tem primerom in kako je težko neke stvari sprejeti, ki so nam popolnoma tuje. Do kod popuščati je zelo delikatna stvar, ker pri vseh spremembah, bo vedno in lahko prihajalo do razvodenitve izvornega izročila in posledično zaradi tega bo prihajalo do grešnih aktivnosti. To odgovornost pa nehote nase prevzame tisti, ki to izvede. Zato je tako zelo pomembno, da je oseba pri teh dejanjih vodena s strani Najvišje Avtoritete, ki je Luč Življenja, ki je Sin Očetov in ki je Čista Ljubezen, ki jo ima Oče do Svojega Sina. On je Ženin naših duš, ker je poosebljenje Čiste Ljubezni, po kateri vsi mi hrepenimo.

    se nadaljuje v naslednjem komentarju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

      Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

      Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

      Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, ima veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobiti lastniško posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

      Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

      Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

      Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

      Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

      Izbriši
    2. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
      Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

      Polno ime .................

      Zasebna telefonska številka ................

      Država ..................

      Naslov ................

      Država ...............

      Leta ..............

      Prijavili ste se prej ali ne. .............

      Država ..............

      Znesek posojila. ..................

      Obdobje izposoje ................

      Poklic .................

      Mesečni prihodek .....................

      V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
      Čakam na vaš hiter odgovor.

      Lep pozdrav

      Micheal Benson.

      Izbriši
  2. naših duš, ker je poosebljenje Čiste Ljubezni, po kateri vsi mi duše hrepenimo, se tega zavedamo ali pa ne.

    Jezus Kristus vsekakor želi, da tema pride k Luči, ker le tako bo tema tudi sama postala Luč. Primer tega je prilika o Nikodemu judovskemu farizeju. Vsekakor je bil dober govornik, kar pa mu ni dalo kvalifikacije, da bi takoj razumel in dojel Novo rojstvo iz Duha, katerega mu je tolmačil Jezus in je šele na koncu spoznal, kdo je ta Mesija, ko je bil Sin povzdignjen. Šele takrat je videl in spoznal neizmerno veličino Jezusovega Usmiljenja, ko je končno videl, da Mesija, ni prišel uničit zla, (ker potem je vprašanje, kdo bi ostal), ampak je Nase prevzel vse breme tega sveta in vso hudobijo, ki se mu dela še danes. Tako je spoznal Veliko Ljubezen in poslanstvo Njega Samega, ki živi iz Ljubezni, ker drugače ne zna, ker Je Ljubezen!!!

    Apostoli so vsekakor bili kvalificirani za ta dela, te dopolnitve, ker so bili že rojeni iz Duha, ki je osnova vsega Stvarstva, torej so bili opolnomočeni s strani Boga in bili so pričevalci, ki so podajali Živo Besedo naprej.

    Zaključil bi s svojim mišljenjem o Pančamami. Ni noben problem, če bi nam ta boginja lahko pripomogla, do ljubezni, ki jo vsi iščemo, torej Ljubezni do Boga, kot nam to, pripomorejo naši svetniki, ki so že pri Gospodu in tisti, ki še živijo. Če pa jo želimo imeti za kakršne koli druge cilje in namene (skrite namene), da bi morda na netransparenten način pridobili nove vernike in boljše ekonomsko stanje, se pa s tem ne strinjam, ne strinjam, ne strinjam in ne želim biti del teh dejanj kot skupinske karme. Ne pozabimo, prisotna mora biti svobodna volja ljudi, da se narod odloči za evangelizacijo in to že takoj na začetku, torej brez hinavščine. A oni sploh Želijo Jezusa, ali nam želijo dati svojo boginjo za Boga, to je vprašanje, ki se poraja, že od vsega začetka. Naj mi prosim nekdo odgovori na to vprašanje in kakšno je njegovo mnenje. Morda vse skupaj narobe dojemam in sem preveč kritičen, do raznih polbogov in boginj, ker namreč stvari so še vedno zemeljske. Rojstvo od Zgoraj nam lahko da samo Tisti, ki Ljubezen ima, ali pa Njegov predstavnik (Božji otrok na zemlji).

    BPRJK. vs.Janez





    OdgovoriIzbriši
  3. V besedilu, se omenjajo tudi sodelovanja drugih ljudi laikov, ki bojda sedelujejo, pri soustvarjanju dialoga medverske inkolturacije.
    A je to sploh uredu? Ali lahko nekdo ki nima znanja o teh stvareh soodloča? Ali ni to podobno, kot bi oseba z medicinsko izobrazbo svetovala mehaniku avtomobila, kako ga naj popravi in kje zareže z skalpelom v kovino... res ne vem, kako bo to šlo skupaj?

    Vidite, tukaj je dokaz na tem primeru, da demokracija, kjer bi naj vsi odločali o vsem in vsi imeli pravico govoriti, kar jim pride na um v tako pomembnih stvareh, ne bo prinesla željenega razultata. prišla bo samo zmešnjava in kaos na dolgi rok. Religija (ki naj temelji na doseganju Ljubezni Do Boga)in politika, ne moreta skupaj z roko v roki. To pa zato ne, ker državni uradniki in voditelji, ne sprejemajo Boga kot Vrhovne Avtoritete z željo da Ga zadovoljijo. To je primer Judovskega templja v času Jezusa, ko Ga niso spoznali in niti sprejeli Njegove Besede razen farizeja Nikodema, ko je na koncu šele, ko je Mesija bil Križan, dobil spoznanje, kdo Jezus v resnici je.

    Želim povedati to, da dokler politični voditelji ne sprejemajo nasvetov od svetih ljudi, ki so samospoznani in poznajo Resnico, ne more biti upanja v blaginjo človeštva. Kajti kdor ne veruje v Vrhovnega Boga, zanika samega sebe in svoj obstoj pred Bogom in se sodi sam. Saj Bog v bistvu ne sodi, sodimo si sami, s svojimi dejanji. Vemo, da do Boga Očeta lahko pridemo samo preko Božjega Sina Jezusa, ki Mu je Oče dal Oblast na zemlji, kot je tudi omenjeno v besedilu bloga. Torej je treba Njega Častiti, kot Kralja ali Poglavarja, ali pa Njegove svete osebe, ki so predstavniki tu na zemlji. Služimo že tako, ko jim izkazujemo svojo naklonjenost, beremo njihova avtorska dela in če je možno tudi osebno kaj naredimo zanje.

    Zakaj bi torej kristjani častili boginjo rodnosti in jemali njeno družbo, če pa je Jezus Kristus Največja Rodnost, kadar vzamemo Njegovo zavetje. Obrnitev k Njemu nam bo dala po smrti tega materialnega telesa, Večno Življenje, vso znanje in blaženost ter popolno Ljubezen, po kateri vsi hrepenimo.

    Pomebno je torej, kdo komu dela družbo, ali kdo je poslušalec Nauka in kdo ga daje. Samo bistvo je v zavesti, ali kdo komu daje to zavest. Če naprimer poslušam od nekoga, ki ima nižjo zavest od mene, sigurno ne bo napredka, če pa poslušam na primer od svete osebe, ki ima čisto zavest, potem se pa nekaj lahko zgodi. Ta višja zavest bo ob podpori Božje Milosti, sprožila, da seme Ljubezni v srcu vzklije in prične rasti. Od tu naprej pa moram skrajno paziti, kdo komu daje družbo! A razumete kaj sem želel povedat??

    Ne želim z napisanim kritizirati drugih narodov in duše ki prebivajo v teh ljudeh, vsi smo pred Bogom enaki, toda pozor, šele ko smo očiščeni materialnih hotenj, potem smo resnično enaki, na splošno. Kajti sedaj v tem življenju, si duša ustvarja telo za naslednje življenje. Tisti, ki se rodijo v divjinah in pragozdovih, se tam rodijo zaradi karme, ki si jo pridelajo v prejšnjem življenju, to je slabše rojtvo, ker se morajo bolj boriti za obstanek in nimajo časa toliko premišljevati o duhovnih stvareh. Kar pa ne pomeni, da se človek divjine ne more civilizirati, če je voden pod pravim vodstvom ali bolje pod pravo zavestjo tistega, ki ga poučuje in vodi.
    Žal pa je danes tako, da je današnja civilizacija tako močno zašla v potrošništvo in zadovoljevanje svojih čutov, da je prav tako pozabila na Boga. In so celo domorodci postali bolj povezani z Naravo, v kateri vidijo svojega Boga, pa čeprav, kot neosebni koncept. Lep primer so bili stari Indijanci pred prihodom belca v Ameriko. potem so prav tako pod vplivom belega človeka začeli verovati v alkohol in ognjeno orožje in pozabili na Boga kot Naravo, vendar ne vsi, da ne bo hude krvi.

    Tu bi zaključil in vsem zaželel srečen in vesel Božič in srečno novo leto, ki prihaja.

    BONIS PACIS REX JEZUS KRISTUS

    vs.Janez

    OdgovoriIzbriši
  4. @Rama Nidai Das
    Vaši komentarji so precej konfuzni, za moj okus imate zelo nejasen način izražanja. Zame neberljivo in naslednjič tako dolge komentarje brez obotavljanja preskočim.. Imate 1386 znakov v komentarjih, med tem ko sam blog 950, 30% več.. Ni to ošabna drža?

    OdgovoriIzbriši
  5. Uporabnik,brez nik-a.
    Za razliko od vaših komentarjev so komentarji Rame Nidai Das popolni!
    Po prispevkih p.Cestnika,se zgodi tišina komentarjev,dokler se ne javi ,zadnje čase prisoten ,Rama ND,ki ima vsekakor svojstven pogled in uvid v Božja vprasanja. Vidi se,da ima za seboj tudi veliko znanja iz Višnavizma,od koder tudi povdarjanje veličine navka o Ljubezni do Boga.
    Pa tudi svetniki,kotr npr.Sv.Favstina Kowalska,so stalno povdarjali Ljubezen do Jezusa.
    No,ko smo že pri komentarjih,pa je prav,da tisti,ki so mu dolgi komentarji prehud zalogaj,napiš vsaj sam še kakšno misel,sicer smeši samega sebe.

    OdgovoriIzbriši
  6. Vesel Božič g.Uporabnik podajam vam odgovor na vaše vprašanje in hvala za kritiko.

    Praktično skoraj vsi ljudje in seveda tudi jaz, imamo to nečistočo v srcu, ki ji rečemo ponos,ali lažni ego. Dokler ne spoznamo, kdo smo v odnosu z Jezusom je to tako, ker se še vedno enačimo s tem materialnim telesom, v katerega je duša ujeta.

    Ko pa vsaj teoretično spoznamo, da smo dusa in ne to telo, takrat prostovoljno stopimo v "pralni stroj" ki nas premetava sem in tja. Zato je za nekoga videti, da takšna oseba deluje malo zmedeno.

    Vidite, za nekoga, ki je dal to izkušnjo v življenju že mimo, tega več ne opazi. Preprosto prezre napake in dvoumja, ki na koncu vodijo do razumevanja.

    Če imam fokus na Jezusa bom srečen, samo da preberem nekaj o Njem, ali kar se nanaša Nanj.Če pa imam pozornost na napake, potem vidim samo to.

    Še strinjate g.Uporabnik?

    Danes je Božič, prosim vas g. Uporabnik ljubeče pojte Jezusu v čast in slavo
    Njegovo Sveto Ime. Začutili boste na sebi naježeno kožo in morda celo žar v prsih.

    BONIS PACIS REX JEZUS KRISTUS

    Vs.Janez

    OdgovoriIzbriši
  7. Čisto po naključju sem kliknil sem, in se razveselil Janezovih spisov o Ljubezni do Jezusa in svetnikov. Kot da bi mi kaplja velike Milosti padla v srce, vzplamtela ogenj, solze so prišle in končno je en katolik, ki je odkotaljeni kamen, začel govoriti, kar papež in škofje niti ne sanjajo, vedo pa, a so trmasto, trmasto, trmasto tiho. Zato prihaja nad Cerkev hud masaker, ki ga vse jaslice ne bodo mogle umiriti.

    Niso hoteli, niso hoteli, niso hoteli, sem mislil, a zdaj vem: ni jim dano, ni jim dano, ni jim dano. Zakaj nekomu JE dano, drugemu pa NI dano? Oba začneta iz iste pozicije neznanja in osebnega napuha, a eden se trudi, trudi, trudi nekako začeti Ljubiti Gospoda in Njegove svete, drugi pa se trudi, trudi, trudi napasti (od besede paša, pasti živino) svoj velevzgajani katoliški ego, napuh neke klinčeve katoliškosti, ki pa je kitajski zid, oklep, berlinski zid, ki dušo loči od Gospoda, od potopitve v globino Njegovega Srca. In imamo strahovite teologe, ki z eno roko držijo Pismo (za njih srca ni Sveto), spredaj imajo mikrofon, z drugo pa držijo nekoga za tazadnjo ali pa sebe za denarnico, in govore, vse bolj, da pekla ni, je le simbol, da je evharistija le simbol in Luter jim možgane in srce cefra, in "veseli Božič" je zanje polet od Gospoda v nesveto deželo napuha. Kar naj izvolijo, Gospod je dober, uresničuje želje vsem, a zanje morajo gluhi sami potem odgovarjati.

    Vesel Božiče vsem, a ne danes, ampak vse leto, kajti Božič je vse leto za tiste, ko se trudijo, trudijo, trudijo, kot se Janez trudi - nekako vzljubiti Jezusa, vsaj drobec tako, kot ga ljubi Marija Favstina Kowalska Najsvetejša.

    Števcu črk in besed pa je Kren povedal lepo besedo, je pač med tistimi mnogimi, ki niti dveh odstavkov ne zmorejo več dojeti, in niti dveh stavkov konstruktivno napisati. Zato pa se Hudi tako uspešno pase na kristjanih, Božič gor ali dol, ravno za Božič se najbolj nažre. A to ni Gospodova krivda. S tem sem svojo kvoto znakov s presledki ali brez izpolnil za naslednjih nekaj let.

    Aleluja Janez, Pavel, Peter; aleluja Mati, Magdalena, vsi svetniki, aleluja!!!

    PS: Janez pa je dal misliti tudi grofom Hare Krišne, ki so padli v enako past kot naša duhovščina, in še dosti večjo. Počasi bodo morali spoznati resnični namen Prabhupadovega prihoda na Zahod: da se v naslednjih 200 letih ponovno inkarnira transcendentna Ljubezen kristjanov do Jezusa in svetnikov. Mala bo ta čredica, a nebesa bodo donela od njihove Gospodove slave. Aleluja!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja žal je tako in res je tako, kot pravi pripis. Tudi najboljša religija, ki postane samovsečna, vase zaprta in sama sebi namen, tako postane najslabša. In vse kar se počne brez ljubezni do Boga, je maliovanje, ki je stahovito grešno.

    Zato Jezus pride v Kano na svadbo, da podari petim stebrom Postave (petim vrčem) vino. Mati Marija reče Jezusu vina je zmanjkalo, svadba bo uničena itd. To je bilo prvo znamenje v Evangeliju Janeza. Kaj to pomeni?? Vino v tem primeru pomeni Ljubezen, Božjo Ljubezen, ki jo v Postavi manjka, oz. se je ne prepozna v templju Judovskem.


    Prabhupada je odgovoril na vprašanje patra Emanuela, ki se je glasilo: "zakaj ste prišli sem na zahod, če krščanstvo prav tako uči ljubezen do Boga"? Prabhupadov odgovor je bil preprost:"Zato,ker kristjani podpirate klavnice, to pa ni ljubezen do Boga, kajti s tem se ne držite svoje lastne zapovedi "NE UBIJAJ"! Pater se je strinjal z Prabhupadom. Intervju najdete na inernetu če vtipkate Emanuel in Prabhupada.

    BPRJK

    vs.Janez



    OdgovoriIzbriši
  9. Ok, bom porabil še znake za naslednjih nekaj let, da povem tole. Nagovarjam guruje in voditelje Gibanja za Zavest Krišne, torej Hare-Krišnovce. Janez ti jih še nekaj poznaš, pa jim javi link tega komentarja; Branko, ti pa še malo potrpi prosim:

    V zen-budizmu je znana in slavna duhovna enigma, imenovana KOAN, katere osebna razrešitev kandidatu prinese odrešenje (a ne Zveličanja). Vsi suhorazumski in logični odgovori so seveda kup smeti. Takole gre to vprašanje:

    Zakaj je Bodhidaruma prišel iz Indije na Kitajsko?
    Why Did Bodhidharma Come from the West?

    HK varianta pa se glasi: Zakaj je sveti Šrila Prabhupada prišel na Zahod? Da bi po napovedi Gospoda Čajtanje Krišnovo Ime peli v vsaki vasi sveta? Ne ne, napačen zaključek. Očitno.

    Rama-Nidai dasa, ki je postal Jezusov dasa (predani služabnik), je edini pravilno razrešil ta koan. Kdor ga ne razreši sam v sebi, NE BO VIDEL DOMOVINE.

    Vsi vemo, da dober guru tudi malo stvari po svoje zavaja, z nekim višjim vzrokom. Recimo naš Frančišek Rimski, trenutni, je mojster v teh stvareh, a je bil Prabhupada tudi. Zakaj je prevaral svoje sledilce, češ da je bil Jezus živ s križa snet, in je odšel v Indijo (Bodhidaruma pa jo je zapustil), in tam naprej učil? Zakaj je sveti Božji Prabuphada govoril take neumnosti, enake muslimanski blasfemiji glede tega? Mar je kak kristjan govoril, da G. Krišna ni držal tistega hriba na prstu? Torej, zakaj je Prabhupada storil tak zdrs in svoje učence pognal proti breznu?

    Kajti: če je šel Jezus v Indijo učit, je torej ON začetnik vašega vaišnavizma. OK? Jasno? Ni druge.

    Kakorkoli, izjemno inteligentni kot ste, boste ta koan že znali razrešiti. Samo majhen namig, bratje: JEZUS je Alfa in Omega. Začetek in konec. Torej tudi vaijšnjavizma. Ne pozabite, da je Prabhupada hodil v krščanske šole in je krščanstvo poznal do obisti. Torej je Hare Krišna gibanje ustvarjeno za tisti, nek drug del ateistov, kot budisti: za one, ki jim Jezus in Njegov Nauk še malo smrdi. Ni kaj, Prabhupada je mene pripeljal do Očeta in Jezusa, in tudi Janeza-daso je pripeljal do Jezusa, čeprav nisva imela povezave. Pa Bog pomagaj, TAKO JE.

    Jezus čaka. In sveta Favstina (nitya siddha!!!) tudi. Bližja sta nam kot sv. Čaitanja, tudi njegov sodobni Frančišek Asiški je bližji.

    OdgovoriIzbriši
  10. Men je najbližji domorodec, ki so ga okradli v Vatikanu....

    OdgovoriIzbriši
  11. Halo!! Blagoslovljen Božič. Malo z zamudo, ampak, žegen. ( Pačemama mater in mavrečni Jezušček)

    OdgovoriIzbriši
  12. Sklepam,da ne bo odgovora, kljub posredovanju linka, zakaj je Šrila Prabhupada rekel tako kontraverzno izjavo in kaj je bil njen motiv takrat. Osebno vem, ker sem prebral v knjigi Nauk Kraljice Kunti, namreč tam je Prabhupada napisal, da je Jezus umrl na Križu. Zakaj pa je nekje drugje dal drugačno izjavo, pa ne vem. Morda je to stvar Božje Previdnosti?

    Dobil sem dva besedila na meil in jih pripenjam.

    “If one loves Krishna, he must love Lord Jesus also. And if one perfectly loves Jesus he must love Krishna too. If he says, “Why shall I love Krishna? I shall love Jesus,” then he has no knowledge. And if one says, “Why shall I love Jesus? I shall love Krishna”, then he has no knowledge either. If one understands Krishna, then he will understand Jesus. If one understands Jesus, you’ll understand Krishna too”

    (Srila Prabhupada – Room conversation with Allen Ginsberg, May 12, 1969 / Columbus – Ohio)

    Je še kar nekaj besedila v slovenščini, zato pošljem v naslednji komentar. To so besedila, ki so mi jih poslali člani gibanja za zavest Krišne.

    OdgovoriIzbriši
  13. NE UBIJAJ!

    V Esenski poslanici miru v 15. poglavju z naslovom »Ne ubijaj« piše: Ko je Juzus prišel med ljudi so ga vprašali: ''Povej nam Učitelj katerih grehov se moramo ogibati, da ne bi nikoli več zboleli?''

    Jezus je odgovoril: ''Naj bo tako zaradi vaše vere,'' sedel mednje in rekel: ''Očakom je bilo rečeno: 'Častite Nebeškega Očeta in Zemeljsko Mater ter izpoljnjujte njune zakone, da boste dolgo živeli na zemlji.' Zatem je bilo ukazano 'Ne ubijaj,' kajti vsem je dano življenje od Boga, in kar je Bog dal, naj človek ne odvzame. Kajti resnično vam povem, da od ene matere izvira vse, kar živi na zemlji; zatorej, kdor ubija, ubija svojega brata. Zemaljska Mati se bo odvrnila od njega in mu odtegnila poživljajoče prsi. Njeni angeli se ga bodo izogibali in satan se bo naselil v njegovem telesu. Meso zaklanih živali bo v njegovem telesu postalo njegov lasten grob. Zatorej vam resnično povem: kdor ubija, ubija sebe, in kdor je meso zaklanih živali, je od telesa smrti. Kajti vsaka kaplja njihove krvi se v njegovi krvi spremeni v strup; v njegovem dihu se njihov dih spremeni v smrad; v njegovem mesu se njihovo meso spremeni v tvore, njihove kosti v njegovih kosteh v kredo in njihova smrt bo postala njegova smrt. Kajti samo v službi vašega Nebeškega Očeta so dolgovi sedmih let odpuščeni v sedmih dneh. Satan pa ne pozabi ničesar in mu morate vse plačati: oko za oko, zob za zob, roko za roko, nogo za nogo, opeklino za opeklino, rano za rano, življenje za življenje, smrt za smrt. Kajti posledica greha je smrt. Ne ubijajte in ne jejte mesa svojih nedolžnih žrtev, da ne boste postali satanovi sužnji; kajti to je pot trpljenja, ki vodi v smrt. Izpoljnjujte Božjo voljo, da vam bodo njegovi angeli služili na poti življenja. Zatorej ubogajte Božje besede: 'Glejta, dajem vama vse zelenje s semenom, ki raste po vsej zemlji in vse sadno drevje, katerega sadje nosi seme. Naj vama bo v hrano. Vsem živalim na zemlji, vsem pticam na nebu, vsemu, kar se giblje po zemlji in ima v sebi življenje...

    Nekaj besedila manjka tako je prišlo na meil.

    Morda si pa bo kdo še opogumil in poslal kaj več o tej temi. Duše ne bojte se, čas je za Resnico...

    BPRJK

    vs.Janez

    OdgovoriIzbriši
  14. Škoda spuščati preveč megle okoli vprašanja o Prabuphadovem mnenju o Jezusovi navidezni smrti. Guruji in člani Hare Krišna naj sprejmejo en preprost fakt: kdor verjame, da je Jezus na križu "umrl" le navidezno, kot je to namigoval sveti Prabupadha, potem pa da je Jezus šel v Kašmir (medtem pa je mati Marija umrla), ostane v rangu demonov, skupaj z islamom, ki se posmehuje sveti Trojiškosti, čeprav oba, tako Hare Krišna kot islam, priznavata Jezusa kot ačarjo oz. preroka. Opozorilo je povsem skoncentrirano in skrajno preprosto: kdor verjame tej hereziji, ne more biti Odrešen od Odrešenika, in Prabuphada je to seme propada vstavil v svoje Gibanje za Zavest Krišne, zato je takoj sledil rapidni razkroj. Dejal je (npr. 26. oktobra 1975, na Mavriciusu):

    - Vpr: So is that a fact, that he (Jesus Christ) went to India?
    - Prabhupāda: "So the news was there that Jesus Christ, after crucification, he was alive, and he went to Kashmir. So by the yogic process, in samādhi one can remain alive although superficially he is seen that he is killed."

    To je izjavil večkrat, so videi, tudi kje v kakšni knjigi je ta namig, na KrishnaTube pa so objavili celo film o tem. To je Šrila Prabupadha sicer povedal vedno bolj mimogrede, a dovolj, da je zasejal seme propada. Takšna je bila Božja Volja. Na koncu bodo vse HK duše, ki resnično želijo priti Domov (back to Godhead), pač morale sprejeti:

    Jezus mu je dejal: "Jaz sem Pot, Resnica in Življenje. NIHČE ne pride k Očetu drugače kot po Meni."

    Jezus ni le Sinček, Krišna pa Oče, kar je dodatna zabloda stranskega HK nauka, ampak je Jezus tudi Bog: ON IN OČE STA ENO (Janez 10,30). To je jasno tudi glede na vaišnavski Nauk o enakovrednih emanacijah.

    Torej, back to Godhead Jezus Kristus. Ni druge, če si res gorečna duša. Hk je le začasna faza, kot npr. reinkarnacija.

    OdgovoriIzbriši
  15. Pa še malo v pomoč Hare Krišnovim članom in gurujem, kateri z interesom spremljajo tole:

    Del HK v svetu govori in dokazuje, da je G. Krišna enako G. Kristus. V Indiji ponekod oba imena celo enako izgovarjajo! Takšne trditve Slovenci seveda precej lažje preverimo kot katerikoli drugi narod, ker je slovenski jezik najbližji sanskritu od evropskih jezikov - stotine je besed slovenščine, ki so enake ali povezano smiselne - kot v sanskritu. Npr. bhakti je Bog-Ti, hridaja je srce: kri-daje. Itd. In tega še sv. Prabhupada ni mogel vedeti, ve pa to Oče, ki ga je vodil: Ko ponavljaš ime Kriš-na, zaslišiš: Na-kriš! Vse to je vtkano v HK Nauk: na koncu bo konec zabav in reinkarnacij, in treba bo na zadnjo zabavo, to je NA KRIŽ, kar pomeni umreti staremu človeku in svetu v sebi in šele takrat se lahko duša drugič rodi, v Duhu, kot učita vaišnjavizem in krščanski Nauk.

    Krišna in Kristus torej enaka enigma: Krišna kaže na-križ, kaže na Kristusa. ! Tu je končna rešitev. Podobno kot Stara in Nova zaveza.

    Kaj je torej naloga Hare Krišne, namesto da nadaljuje z nekimi stranskimi heretičnimi nesmisli in jalovim prerivanjem? Da člani prenehajo živeti kot vse Cerkve sveta pač živijo: grešno, posvetno in hudo dvolično, in da živijo kot apostoli, kot sv. Pavel: zdaj ste Savli, naštudirani Savli, a imate tudi Znanje, ki ga krščanstvo v svojem napuhu nima več oz. ga striktno zavrača z demonsko pozo. Ker je povsem posvetno, krščanstvo namreč. Naloga je sprejeti Gospoda Jezusa, se Mu predati in razložiti, v čem je nadaljevanje Evangelija: ne-svetna Ljubezen z Gospodom, ki je Kristus Jezus.

    HK je kot ovijalka, ki brez drevesa propade. Drevo je Jezus oz. Njegov križ. Kdor pa verjame Očetovi / Prabhupadovi skušnjavi, da je Jezus samo hlinil svojo smrt, je demon in bo ostal demon, na veke vekov amen. Rezultat tega bo enak, kot da bi vse verjeli našemu Frančišku Rimskemu trenutnemu - hudo bi bilo, ker nas Oče le testira. Vsak test pa prinaša tudi Zdravilo. A le za tiste brez napuha, ker so bili dokončno poraženi. Kot Savel/Pavel.

    Še to, kar je spregledal tako Šrila P. kot naš papež: ni dovolj le naštudirat besede Ljubezni do Boga/muslimanov/Pačamame, in jih predavati, to je še vedno nič, kajti če nisi osebno Srečal Gospoda in bil vržen po tleh od joka neskončne Milosti, si kot tisti, ki predava recepte, kuhati pa ne zna. To pa je tamas, še satva ni. Pri nas pa je mleccha.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napaka v tekstu, žal ključna:

      Krišna in Kristus torej NISTA enaka enigma:

      Izbriši
  16. Tit 1,16 Izpovedujejo, da Boga poznajo, toda z dejanji ga zanikajo. Gnusni so, neposlušni in nezmožni za kakršno koli dobro delo.

    2Tim3  Tole pa vedi, da bodo v poslednjih dneh nastopili hudi časi. 2 Ljudje bodo namreč samoljubni, lakomni, bahavi, prevzetni, preklinjevalci, neposlušni staršem, nehvaležni in nesveti, 3 brez srca, nespravljivi, obrekljivi, brez samoobvladovanja, divji, brez ljubezni do dobrega, 4 izdajalski, predrzni, napihnjeni. Raje bodo imeli naslade kakor Boga, 5 držali se bodo zunanje oblike pobožnosti, zanikali pa njeno moč.

    Jn 14,12 Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal, in še večja kot ta bo opravljal, ker grem jaz k Očetu.

    OdgovoriIzbriši
  17. Po Sv. Favstini: 118 Jezik je majhen organ, a povzroča velike stvari. Sestra, ki ne zna molčati, nikoli ne bo
    dosegla svetosti, kar pomeni, da ne bo sveta. Naj se ne slepi. Kadar Božji Duh govori po njej,
    takrat seveda ne sme molčati. Da bi slišali Božji glas, je treba imeti mir v duši in biti molčeč,
    vendar ne turobno, ampak s tihoto v duši, kar pomeni zbranost v Bogu. Mogoče je veliko
    govoriti, ne da bi se prekinil molk, in obratno – lahko malo govorimo in vedno prekinjamo
    molk. Kako nepopravljivo škodo prinaša nespoštovanje (56) molka. Veliko krivic prinaša
    bližnjim, največ pa – lastni duši.

    OdgovoriIzbriši
  18. Rama-Nidai das

    Hvala za vas odziv in blage besede. Se strinjam v besedah ki ste mi jih namenili. Lahko bi drugace spomnil da naj se drzimo rdece niti.

    OdgovoriIzbriši
  19. Ah, nič, vam hvala, čudovite komentarje ste napisali. Favstina in njeni izlivi Ljubezni do Jezusa to je za občudovati in slaviti. Res hvala vam.

    Lahko noč BPRJK

    vs.Janez

    OdgovoriIzbriši
  20. G. Rama, kaj ste mislili s tem komentarjem: Zato,ker kristjani podpirate klavnice, to pa ni ljubezen do Boga, kajti s tem se ne držite svoje lastne zapovedi "NE UBIJAJ" ? Bitka pri Lepantu in Sisku je bila obramba pred zavojevalskimi Osmani. Brez teh bi lahko danes bil velik del kulture in Vere v Jezusa uničen.. Ni vse za posplosevati. Bog je ljubezen, vendar ni vse ljubezen.

    OdgovoriIzbriši
  21. Krasno, Uporabnik, ob 20:21. Res, kdor je Božji, se umakne, ker danes so vsi svetniških besed, kdor pa v duše vidi ...

    Tišina pa velja, ko Beseda nima več smisla ali vsaj enega ušesa. Brez Tišine ni Boga, ker le v Tišini se naučimo poslušati Njega gromoglasne nasvete. A kdor je Gospoda Spoznal, in je tiho, je demon, ker hudiči dobro poznajo Gospoda, a so tiho o Njem. Sveta Favstina Najsvetejša ni bila tiho, saj je vse po nalogu napisala in bo do konca sveta, ker je bila resnična in je bila poslana, da je glasnica Gospodovega Usmiljenja do konca sveta.

    Najhujša ovira za današnji razvoj religij k Bogu je lažna naučenost, izbrušenost ritualov, citiranje svetih Knjig, življenje oseb pa kaže profanost, dvojnost, protislovnost in živalsko slo. In ljudje padajo ravno na to. Kaj storiti? Kdor je opravil svoje Delo in ima kaj pokazati Gospodu in ljudem, ker je delal po karizmi, ki jo je Gospod podprl s Svojo Močjo, je miren, in UTIHNE. Dati času čas - in Očetu, da opravi Svoj posel. Cerkve, pripravite se; ašrami prav tako. Ne bo fletno, a Oče vse dela kot Zdravnik. Ne bodimo hinavci, navzven "Božji", navznoter pa mesnati.

    Kdor ima le eno samo malo pozicijo v svojem življenju, recimo da je prodajalec v trgovini ali pritrkovalec ali spremljevalec invalidne osebe, kaj šele škof ali papež, je že to dovolj, da napuh naraste, in Gospod je za tako dušo adijo-papa. Fatimski trojčki, Bernardka in sveta Favstina, tudi Vianej in mnogi drugi svetniki po karizmi in Delu, ne le po praznih besedah - VSI SO BILI BREZ NAPUHA. Prav tako Begunec, rojenec v hlevu in Križani. Beseda 'ponižnost' v praksi ostaja le prazna beseda, prava ponižnost se doseže z ne-napuhom, ki prihaja od totalnega poraza, zavrženosti ali neke podobne izkušnje in spoznanja, da si 'niko i ništa', a nisi nihče, če stojijo Gospod, Mati in svetnik ob tebi.

    Moj abonma tipkarskih znakov je izpolnjen za naslednja dva desetletja, pa vse najboljše in hvala vsem, tudi tebi Branko, ki si potrpežljivo prenašal oz. vsaj nisi nergal, če že sprejemal nisi:) Srečen tisti, ki ga dandanašnje škofovstvo obide, morda pa doseže nebesa, če se trudi nekako vzljubiti Jezusa in je odvržem kamen, kaj kamen, kos gnilega lesa. Aleluja!!

    OdgovoriIzbriši
  22. Za Sv.Praphupada sem enkrat v vaši knjigi(Knjiga tihe sreče) bral,da je skupaj z Sv.Favstino in ostalimi svetimi v blaženih nebesih.
    Kako,da je sedaj pa padel med demone.Prosim razložite tole zmedo!
    Sicer pa je on veliko več lepega povedal o Jezusu,katerega je celo priznal za božjega,medtem,ko je za uradno cerkev Krsna(s krišnovci vred) enakovredno malikovanju recimo Pachamame ali kakega druhega "zanje"demonskega stvora.
    Ekumenizem z lahkoto "spaja"vernike raznih luterantskih domoslic,krișnivci pa so "zanje" vzhodnjaški poganski politeisti,kar je enake sorte kot demonskost(luterci pac ne).
    Ker sem prebral vse vaše knjige,ki so mi prišle na dosego roke(4-5),katere so izjemne!,sem sedaj po vsem prebranem zmeden....
    Sicer pa se ni preveč za obotavljeti na teh vprašanjih,ker jim ne bomo prišli nikoli do konca.Morda niti ni potrebe po tem...
    Berite svetnike,mi je svetovala starka in res je,oni so čista praksa bistva Ljubezni do Najvišjega,(vsevišnjega),do samega srca Jezusovega.
    To je najkrajša(najtežja in najlažja) pot ,kakor tudi sami v svojih zadnjih pisanjih povdarjate.
    BPRJK

    OdgovoriIzbriši
  23. g. Uporabnik

    Najprej bi se zahvalil za komentarje g. Jone, ki so na koncu pripeljali do globljega razumevanja Absolutne Resnice. Čeprav so komentarji zelo ostri in direktni, so za osebo, ki je sprejela ključnega pomena. Kajti spominjajo me na besede Janeza Krstnika, ki je oznanjal skorajšnji prihod Mesija (Božjega Sina) Gospoda Jezusa Kristusa. To so besede, ki opomnijo našo vest, na pravilno delovanje in opozarjajo na nepravilno delovanje. Hvala.

    Bom poskusil odgovoriti, čeprav bi raje videl, da bi vprašali g. Jono, ki ima spoznanja, ki daleč presegajo moja. Zato vas prosim, da me na odgovor g. Uporabniku korigirate, ali dopolnite, kar je potrebno. Hvala.

    Začnimo pri klavnicah!
    Vsaka oseba, ki kupuje meso v trgovinah in ga uživa, posredno podpira klavnice. Tudi oseba, ki ubija, prevaža meso tja in oseba, ki prodaja to meso podpira ta dejanja. Tudi če ne ubijam sam in ne jem mesa, pa sem zraven tiho in nemo opazujem, ob tem pa ničesar ne ukrenem, sem posredno kriv. (tudi mamica, ki se odloči splaviti, in kirurg, ki to delo opravi, ubija!).
    Vse je Božja last. Seme človeka tudi in samo telo. Ničesar ni našega, niti naša duša, ki je večna, tudi te, si ne moremo lastiti. Prabhupada je na to, kar je rekel in mislil o klavnicah, gledal iz stališča duše. Znanje o duši in Nadduši, boste našli razloženo v komentarjih Šrila Prabhupada v Bhagavad Giti. Celotno drugo poglavje govori o tem.

    Bitka pri Lepanthu in Sisku!
    Če Bog ne želi, se še travna bilka ne bo premaknila. Iz tega sledi, da se nam vse dogaja po Božji Previdnosti. Sam Gospod je hotel tako, da je napad Osmanov, bil zaustavljen, če Bog tega ne bi želel, bi napadalci šli naprej. Ker pa sem prepričan, da za tem stoji neka sveta oseba, ki se je goreče molila k Jezusu Kristusu, se to ni zgodilo. Lep primer je v dnevniku sv. Favstine Kowalske. Druga svetovna se še ni začela, ker je ona Jezusa goreče prosila D. 39
    Z vsem spoštovanjem. g Uporabnik, Bog je Ljubezen v vseh ozirih, čeprav izgleda včasih slabo, je tudi to Njegova Ljubezen. Iz navidezno slabih stvari Bog želi, da se iz tega nekaj naučimo in potegnemo iz tega neki Nauk, ki pa je Zopet Ljubezen. Oče vedno ljubi svojega sina, četudi kaka in lula po njem, ker ga ima rad. Malo ga bo za uho pocukal in za sladke prijel pa bo. Če pa ne, ga bo pa nagnal od hiše, da se spametuje in verjemite mi enkrat bo prišel poklapan nazaj. To deluje, sem sam preizkusil pri svojem sinu. Tako pa tudi Bog deluje do nas, ki smo Njegovi sinovi. Drugače ne gre, ker smo trmasti in svojeglavi.

    Upam, da je vsaj malo uspelo mi pojasniti vprašanje.

    BPRJK
    Vs.Janez




    OdgovoriIzbriši
  24. G.Rama, hvala za odziv. Spostujem vaše prizadevanje proti nasilju. Seveda, bitko pri Lepantu so poimenovali tudi čudež pri Lepantu. Za vsako bojevno ladjo so darovali tri maše in molili rožni venec, veliko molili. Kristjani so ubranili trikrat močnejše ladjevje napadalcev Osmanov. Božja previdnost. Jezus ni prišel preklicat stare zaveze, temveč jo dopolnit.

    Jezus je razglasil vse jedi za čiste v novi zavezi. Zadnja večerja je bila judovska pasha, kar pomeni da so jedli tudi jagnjetino. Jezus je bil vsejed. Jedel je tudi ribe. Spoštoval je človeka in njegove navade.

    To nam je dano od Boga. Zato Kristjani še nismo ubijalci. Ubijamo pa ljudje najprej v mislih in v besedah. Tu velikokrat pademo tudi Kristjani.

    Slišal sem že veliko obsodb čez Kristjane, ti pa ki Kristjane obsojajo, imajo ponavadi rane, tudi rane v rodbini, kjer so predniki prelili nedolžno kri npr. na Teharjah, Rogu..

    Vse dobro in oglasite se še kaj. Up.

    OdgovoriIzbriši
  25. Trenutno ponujamo enostavno in nujno posojilo po nizki obrestni meri 2% z ustrezno veljavno osebno izkaznico za preverjanje.
    Zahtevo za posojilo lahko pošljete za poljuben znesek posojila, ki ga potrebujete.
    Ponujamo posojila od 5 000,00 USD Min. 100.000,00 USD Max.
    Dolgoročno kreditiramo največ od pet (5) do petdeset (50) let.
    Dajemo naslednjo vrsto posojila: projektno posojilo, posojilo za refinanciranje, posojila za poslovne naložbe, posojila za avtomobile ali vozila, študentska posojila, konsolidacija dolgov,
    stanovanjska posojila, osebna posojila, posojila za potovanja in počitnice, božično in novoletno posojilo.
    Naše podjetje potrebuje tudi osebo, ki je lahko predstavnik našega podjetja v vaši državi.
    Obrnite se na pisarno CROWN TRUST FINANCIAL KREDITO po e-pošti: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

    Če vas zanima naša finančna ponudba in želi od nas pridobiti posojilo, nas kontaktirajte in nam podajte spodaj navedene podrobnosti, kar bo potrebno za
    v skladu s tem sprožiti pogoje in pogoje vsote posojila.

    Ime: ____________________________
    Spol: _______________________________
    Zakonski status: _______________________
    Kontaktni naslov: ______________________
    Mesto / Zip: ________________________
    Država: ______________________________
    Datum rojstva: ________________________
    Znesek, potreben kot posojilo: ________________
    Trajanje posojila: ________________________
    Mesečni dohodek / letni dohodek: _________
    Poklic: ___________________________
    Namen posojila: _____________________
    Telefon: ________________________________
    Faks: __________________________________
     
    Lep pozdrav: Vaš uspeh se začne pri nas
    Generalni direktor: JEFFEREY FRANK!
    Pošljite zahtevo za posojilo za takojšen odgovor na: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  26. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, ima veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobiti lastniško posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  27. Pozdravljene dame in gospodje.
    Moje ime je Susan Benson, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec. Če potrebujete finančno stabilnost, sem prava oseba, s katero se lahko obrnete, denar ne posojam samo, finančno svetujem vsem. Moja najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost, prosim, sporočite mi in na voljo vam bom 24 ur.

    Če nujno potrebujete finančno okrepitev, sem prava oseba, s katero se obrnete, posojam vse vrste posojila, ne glede na to, ali gre za osebno posojilo, komercialne posojile ali potrebujete posojilo iz kakršnih koli drugih razlogov, vam svetujem, da se obrnete na moj podjetje preko {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljite sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998} in prejmite odgovor v trenutku.

    Moje podjetje je celovito podjetje za finančne storitve, ki je zavezano, da vam pomaga izboljšati dolgoročno finančno uspešnost.

    Lastnosti in ugodnosti;
    ✓ Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    ✓ Lahko si izposodite od 1.000 EUR do 20 milijonov EUR.
    ✓ Posojilo prejmite v 24 urah.
    ✓ Znatna obrestna mera 3,0%.
    ✓ Dobite možnost, da izberete datum vračila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju 1-30 let.
    ✓ Enostavna spletna aplikacija.
    ✓ Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    ✓ Finančno svetovanje.

    Se vam zdi tako težko dobiti posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih? In vas skrbi, da ne boste mogli dobiti posojila? ne skrbi več, ker je moje podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Kar zadeva financiranje, smo trenutno najboljša možnost. Ne bodite napačni, če nas ignorirate, če želite začeti, nas kontaktirajte.

    OdgovoriIzbriši
  28. Pozdravljeni, se soočate s pravočasnimi finančnimi izzivi?
    Sem Susan Benson, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Glede na gospodarsko stagnacijo, ki jo svet doživlja zaradi nastajajočega virusa Corone, s prisotnostjo denarnega presežka v naši instituciji želimo pospešiti kroženje denarja s financiranjem strank s posojilom v Evropi in zunaj nje.

    Ali potrebujete nujno posojilo za začetek podjetja, nakup hiše ali avtomobila? Potrebujete posojilo iz drugih osebnih razlogov? Če to berete in veste, da potrebujete finančno podporo, se obrnite na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, tako zavarovana kot nezavarovana posojila. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

    Lastnosti in ugodnosti;
    * Udobnost - za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    * Fleksibilni znesek - Odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Fleksibilna obrestna mera 3,0%.
    * Visoke odobritve
    * Dobite možnost, da izberete datum vračila, tedensko, mesečno ali letno, v trajanju 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Številni ljudje zaradi nekaterih razlogov tako težko dobijo posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih.

    Če resnično potrebujete rešitev za svoje finančne izzive, samo pišite mojemu podjetju, da vam bomo pomagali s posojilom. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše finančne potrebe, naša najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost in za vas boste poskrbeli skozi celoten postopek.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite svojo posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
    WhatsApp: +447903159998

    OdgovoriIzbriši
  29. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com
    Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ................

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Država ..............

    Znesek posojila. ..................

    Obdobje izposoje ................

    Poklic .................

    Mesečni prihodek .....................

    V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
    Čakam na vaš hiter odgovor.

    Lep pozdrav

    Micheal Benson.

    OdgovoriIzbriši