ponedeljek, 4. november 2019

Izida, Pachamama in krščanska sposobnost za sintezo



Izida 

Po Rimskem cesarstvu se je širil kult boginje Izide. Središče kulta je bil Egipt oziroma Aleksandrija, drugo največje mesto antičnega sveta. Kult je v 2. stoletju prišel tudi v naše kraje. V Petovioni (Ptuj) med drugim naletimo na arheološke dokaze, da so verniki Izido klicali Tisočimena. V Savariji (Sombotel) pa je stalo njeno veliko svetišče imenovano »iseum«. Svetišče so Madžari iz muzejskih, kulturnih in turističnih nagibov pred nekaj leti obnovili oz. na novo postavili.

Preberimo molitev Izidi - Tisočimeni, ki jo je napisal rimski pesnik Apulej v 2. stoletju:

O Izida,
s kakršnimkoli imenom,
s kakršnimkoli obredom,
pod kakršnokoli podobo
te je dovoljeno klicati!
Pridi mi na pomoč v tej uri hudih stisk,
ozdravi mojo žalostno usodo
in mi po vseh teh nesrečah podeli mir in počitek.

Zdaj preberimo najstarejšo marijansko molitev, ki je nastala, kot kaže, v 3. stoletju nekje v Egiptu (članek na aleteia.org) in jo še danes molimo takole:

Pod tvoje varstvo pribežimo,
o sveta božja Porodnica,
ne zavrzi naših prošenj
v naših potrebah,
temveč reši nas
vselej vseh nevarnosti,
o častitljiva in blagoslovljena Devica.

Dikcija je podobna, kraj nastanka intriganten, sklep je zato hiter in marsikdo od kritikov krščanstva se ga drži kot cek: kult Device Marije nadomešča in posnema poganske ženske kulte, v prvi vrsti egiptovsko Izido, nato efeško Artemido, nato Veliko Mater Kibelo itd..

Že vidimo KRITIKA A, ki pravi: Krščanstvo je maskirano poganstvo. (Pomnimo, pred desetletjem je to idejo o krščanstvu podajala video znamka Zeitgeist v svojem skupku teorij zarot.)


Pachamama

Ob zadnji sinodi o Amazoniji je vse vrelo in norelo zaradi južnoameriških kipov Pachamame, ki so v okviru sinode krasili prizorišča in bili uporabljeni tudi v para-liturgičnem dejanju. Ker Pachamama, ki jo upodabljajo kot nosečo žensko, pomeni rodovitnost in tudi rodovitno Mater Zemljo, je imela njihova navzočnost na amazonski sinodi neprikrit ekološki naboj.

Zelo odmevna je bila akcija nekega moža, menda Avstrijca po imenu Alexander Tschugguel, ki je kipce Pachamame ukradel iz cerkve blizu Vatikana in jih iz znamenitega Angelskega mostu zalučal v Tibero (video na YouTube). To pa zato, ker naj bi ti kipi v srce krščanstva vnesli malikovanje oz. idolopoklonstvo. Krivec za zdrs v pogansko malikovanje pa po mnenju kritikov naj ne bi bil nihče drug kot papež Frančišek.

Pachamama (članek na Wikipediji) je nebiblični in nekrščanski lik – tega nihče ne zanika. Da obstaja kult Pachamame, ki je praznoveren in neskladen s krščanskim naukom – tudi to vemo. A kako ne videti, da je Pachamama lahko uporabljana tudi kot simbol spoštovanja življenja in narave? Kako ne videti dialoško-misijonarske situacije v Amazoniji?

Kakor koli, tu imamo KRITIKA B, ki pravi: Krščanstvo nima nič skupnega s poganstvom in se mora izogibati vsake kontaminacije s strani poganstva!


Sinteza, dragi brat, sinteza

Kaj je skupnega KRITIKU A in KRITIKU B? Nobeden ne vidi sinteze. Krščanstvo je uspelo (človeško povedano), ker je bilo sposobno sinteze. Sposobnost za hermenevtiko in sintezo je intelektualna duša krščanstva. Skrajno in militantno naravnani umi pa ne vedo, kaj bi s sintezo. Zanje je sinteza greh.

KRITIK A diši po borbenem ateizmu. Ko poudarja povezave med krščanstvom in poganstvom, si domišlja, da je strgal masko s krščanstva in razkril kdo ve kakšno religiozno mahinacijo. V smislu: Marija je le kopija Izide. Odkril pa je zgolj toplo vodo. Kljub hudim polemikam med krščanstvom in poganstvom (zlasti v času apologetike, druga polovica 2. stoletja) so ves čas tekli tudi procesi sinteze. Tako v odnosu do poganske rimske države, kot v odnosu do poganske grške filozofije so se iskale skupne točke. Krščanstvo ni kopiralo poganstva, je pa ga evangeljsko prečistilo in sintetično povzelo.

Obenem so v poganstvu tekli duhovni procesi, ki slišijo na ime poganski monoteizem (prim. odličen članek Giovannija Filorama). Daljne obrise monoteizma najdemo tako v kultu Izide kot v kultu Mitre, povsem jasno pa v novoplatonizmu 3. stoletja. Z drugimi besedami: tudi poganstvo se je premikalo, blodilo in tipalo v smeri krščanstva.

KRITIK B diši po katoliškem tradicionalizmu in integrizmu. Čistunsko je prepričan, da je krščanstvo padlo iz sedmih nebes na zemljo in je v kulturah tega sveta popoln tujek. KRITIK B si Cerkev predstavlja kot trdnjavo, ki dvižnega mostu ne spušča. Tudi KRITIK B ne vidi sinteze, ne mara sinteze, zato zaluča Pachamamo v Tibero. V Pachamami vidi zgolj demona, v njej ne vidi duhovnega tipanja. Pomisliti, da bi v marijanskem kultu bilo kaj drobcev poprejšnjih ženskih religioznih arhetipov, je zanj bogokletno.

KRITIKU B, ki je goreč vernik, zato namenjamo podobne besede kot KRITIKU A, ki je borben ateist: »Sinteza, dragi brat, sinteza.«


* Foto: Pachamama, s spleta.

34 komentarjev:

  1. Spet sem prehitel Jona!!!!! O raznih Kultih pa v prihodnje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

      Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

      Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

      Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, ima veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobiti lastniško posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

      Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

      Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

      Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

      Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

      Izbriši
    2. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com,Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

      Polno ime .................

      Zasebna telefonska številka ................

      Država ..................

      Naslov ................

      Država ...............

      Leta ..............

      Prijavili ste se prej ali ne. .............

      Država ..............

      Znesek posojila. ..................

      Obdobje izposoje ................

      Poklic .................

      Mesečni prihodek .....................

      V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
      Čakam na vaš hiter odgovor.

      Lep pozdrav

      Micheal Benson.

      Izbriši
  2. Potrebna je nadgradnja Branetovega razmišljanja. Torej Jona, zdaj si ti na potezi...

    OdgovoriIzbriši
  3. ne vem točno kam v krščanstvu bi lahko sodila "pachamama", navajen sem, da se navdihe in razlage za izzive življenja in stvarstva išče v SP, krščanskem izročilu in življenju svetnikov, če je pa za sintezo torej vse dobro, potem bo treba pa to jasno povedati in reči, da je vseglih

    OdgovoriIzbriši
  4. Kakšno modernistično kvarjenje katoliškega Nauka je pa to? Še dobro, da so katoliki, ki zdravo razmišljajo in jih je še na stotine tisočev po svetu, da rešijo, kar je srčika in jedro Jezusovega sporočila.

    Poglejte si filmček spodaj in vse vam bo jasno:

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=dt0QddQkyU0

    OdgovoriIzbriši
  5. Papež Frančišek je obhajal ves katoliški svet izzivalnega duhovnika, ki javno na čuden način propagira LGBT skupnost, kar je vzoren primer sinteze. In LGBT se je že sam sinteziral v katoliško skupnost, kot lahko beremo.
    https://www.lifesitenews.com/news/lgbt-pride-masses-taking-over-multiple-catholic-dioceses-in-england

    Na tem blogu se je oglašal nekdo iz Hare Krishne, o katerih katoliški duhovniki govorijo, da so od hudega, čeprav imajo radi Boga. Bodo duhovniki morali na lobotomijo, sicer ne bodo zmožni sinteze. Pa tudi sicer, ali bo to sinteza le z vudujem, islamsko sharijo in poganstvom, ali tudi z monoteizmi?

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdravljeni, vsi skupaj!

    Dovolil, bi si pojasniti par reči, ker opažam, da s stališča, če lahko tako rečem konkurenčnih religij, se hitro najde kdo, ki prehitro sodi. Vsa ta spraševanja kdo je kdo, ali od kod prihaja, je še vedno obarvano ali pa ima prizvok materialnega tekmovanja, ali drugače povedano kdo je boljši. Osnovna naloga, Hare Krišna gibanja je da širi znanost o Bogu oz. kako Ga ljubiti, člani, delujejo ali vsaj naj bi delovali, kot poštarji, ki širijo skoraj že pozabljeno umetnost, kako priti na stopnjo ljubezni do Boga. Tej znanosti, pravimo tudi Vaišnavizem,ki pa nima nobene zveze z religijo. Zato Vaišnavizma, ne moremo enačiti z Hinduizmom. Prav tako tudi Hare Krišna, ki so na ozemlju Slovenije, niso torej Hinduizti. Hinduizem pomeni skupek mnogih religij, ki se nahajajo na ozemlju Indije. In kot sem omenil, Vaišnavizem ni več religija. Upam, da sem bil dovolj jasen, da boste razumeli, da vam načeloma ne bi smeh nihče od njih vsiljevati, svoje filozofije, ampak vas samo opominjati, ali spomniti, da ljubite SVOJEGA BOGA. Lahko je to Jezus Kristus, Lahko je Krišna, ali Rama, Govinda, Buda, Alah itn. Pomembno je samo to, da poznamo, Njegove Božje lastnosti, kako izgleda in kje je doma. Mora nam biti privlačen, torej nam biti tudi vizuelno všeč, da se lahko zaljubimo, podobno kot v človeka.

    Kar se tiče sinteze z raznimi drugimi religijami, je dejstvo, da na posvetnem nivoju svetovnih religij, ni dobro delati sinteze, kajti dokler je tu pogojenost, si mislimo, da smo najboljši v vsem in boljši od konkurence in tako pride do prepirov. Lahko pa smo zavistni na drugega, kadar vidimo, da bolj zna ljubiti, kot mi, da zna bolje služiti. In kaj potem naredimo mi ki smo zavistni. Mi mu potem pomagamo, da on še bolj ljubi in ga tako ljubeče služimo. Temu se pa reče duhovna ali zdrava zavist, ki se odraža v duhovnem svetu,na duhovnih planetih. Gospod pravi, da ima raje, da služimo, Njegovega služabnika, kakor Njega Samega. Tu se seveda misli na Njegove Svetnike, ki že imajo zrel plod ljubezni do Boga. Nasvet svetnika, ki je prinesel to znanost o ljubezni do Boga na zahod, je bil, da lahko sprejmemo vse, kar je dobrega za nas oz. za duhovni napredek, kajti potem, bodo stvari, ki nam niso več potrebne same po sebi odšle stran.

    Kar se tiče pa malikovanja ali oboževanja raznih podob od katerih ne vemo odkod so in ne poznamo izvora, je bolje pustiti na miru. V Hinduizmu je veliko tako imenovanih polbogov, ki seveda so višja razvita bitja iz rajskih planetov. Največ častilcev je iz Indije, kjer imajo točne opise o njih. Ti častilci jih častijo izključno za materialno blaginjo, ker želijo biti materialno srečni. Za njih Gospod Krišna pravi, da so manj inteligenti ljudje, ker ne vedo, da sem Jaz tisti, ki podarim željene blagoslove. Torej da skrajšam, treba je častiti Boga in ne polbogove, če želimo priti k Njemu nazaj domov. V nasprotnem ostajamo ujeti v materialni eksistenci rojevanja in umiranja.

    Dragi bralci in komentatorji, prosim vas ne bojte se prebrati se morda kakšen drug Sveti spis ali knjigo, ker tako vidimo stvari lahko iz druge perspektive. Meni osebno, je Bhagavad gita (kakrsna je odprla oči nazaj v krščanstvo, nazaj k Jezusu Kristusu, kjer šele zdaj vem kako izgleda proces oz. pot do popolnosti človeškega življenja, seveda v skladu z mojo trenutno zavestjo.

    Prosim oprostite mojemu srcu, če sem koga prizadel ali užalil, to ni bil moj namen.

    Hvala gospodu Branetu za njegov trud in hvala drugim ki pišete.

    Vs. Rama-Nitai das

    OdgovoriIzbriši
  7. Sinteza je torej v ljubezni do Boga. Ne pa slavljenju zemeljskih božanstev. Zelo spodbudno. A duhovniki vseeno rabijo lobotomijo za to sprejeti, duhovniki naših dveh far so hudo govorili proti ljubezni do Boga kot jo vi predstavljate. Najbrž zaradi neznanja.

    Ljubite svojega Boga torej. Tistega, za katerega veš "Njegove Božje lastnosti, kako izgleda in kje je doma." Torej župnik Cestnik dela napako v odboru za versko sintezo, ker Alaha ni nikoli nihče videl, nihče ne ve kje je, ga ni slišal, nima oblike in ima čudne lastnosti glede na obnašanje preroka in migrantov. Pa tudi Budo je torej težko ljubiti, ker on je praznina.

    No, pa bo počasi sintezica, a ne kot si jo mlado ekonomisti v Vatikanu zamišljajo. Lgbt, poganstvo, homoseksualnost, liberalnost in abortizem so nevarna sinteza, a prav to jih najbolj privlači (redovnice so morale splavljati). Kot male mulce, kar je v sosedovem sadovnjaku prepovedano, ravno tja jih vleče? Pravijo eni kardinali, da je pachamama simbol rojstva satana, kralja zemlje.

    Najbrž bo župnik bloga škof postal. Vsi pa se s papežem ne strinjajo tako hudo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Na googelu piše, da ima Hare Krishna Krišno, Govindo, Ramo, več Višnujevm pa Rado, ženo. To tle smatramo za panteizem, je župnik povedal. Mogoče kot naša Trojica Oče, Sin in Sveti duh, a je predvsem Jezusa lahko imeti rad. Dobro je, da ste se vrnili k Jezusu, je preprosteje. V Rimu pa šele zbirajo kolekcijo polbogov, da jih se uvede v mašo. Tanovi škofje jih bodo zmisijonarili k nam, zdaj so na izobraževanju. Če nas prej Alah brez doma in brez podobe ne pohodi.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja res je, treba je vedeti, koga slavimo, zato je na začetku tudi zelo zdrav dvom ali sumnicavost, da ne sledimo na slepo in se prej prepričamo. Sicer pa pravijo, da dobimo to,kar si zaslužimo.
    Odlično ste povedali, o Budizmu in Alahu. Kajti šteje samo to, kar bo naša zadnja misel tik pred smrtjo,ta misel nas popelje, na drugo destinacijo. Ampak, to ni enostavno, kajti ko telo umira, nas počasi zapuščajo tudi čuti, tako da se na koncu, le redko kdo lahko kontrolira, kaj počne v zadnjih trenutkih. To je vaja za celo življenje. Osebno si to predstavljam tako, pa bi povedal primer:Se spomnite kolesa sreče, ki se vrti in ki ima na sebi, veliko razdelkov z raznimi nagradami. To kolo se vrti in vrti, potem čedalje počasneje, dokler se naposled ne ustavi, na razdelku, ki je namenjen nam za naslednjo potovanje. To se zgodi ravno v trenutku, naše smrti. Skratka odvrtijo se nam življenjske dogodivščine,točno takšne kot so resnično bile. Torej, če so ti razdelki našega življenja popolnjeni z Božjim naukom, petjem Svetih imen, molitvami, poslušanjem... In ravno poslušanje je še zadnji čut, ki deluje, vse ostalo, je že odpovedalo. Potem imamo morda možnost, da se kolo sreče ustavi na pravem razdelku. Toda treba je opomniti, da zadnji blagoslov, je Gospodov. On lahko,
    ali pa ne, nakloni brez vzročno Milost in ko se kolo že ustavi, ga lahko naš ljubljeni Bog Oče, ali Njegov Sin Jezus tudi prestavi na pravo polje, če On tako hoče. Seveda stvar, je bolj varna, če že tekom življenja razvijemo ljubezenski odnos z Bogom in enim od Njegovih Malih ljubljencev. Potem pravijo tisti, ki so to doživeli, da smo varni, ker pride mir v srce. Mirni, pa so ti ljudje zato, ker se ne bojijo več prihodnosti, ker vedo kam gredo,torej nazaj domov,zato so srečni na noter. Blagor jim in vsa slava Svetim otrokom in našemu Vsevisnjemu Gospodu, ki je STVARNIK, UPRAVLJALEC, KONTROLOR in GOSPODAR vsega kar je vidnega in nevidnega in tudi tistega, za kar sploh ne vemo, da obstaja, pa še naprej od tega...

    Vs. Rama-Nitai das

    OdgovoriIzbriši
  10. Lepo ste povedali, Rama, das, to vse klapa kot pri Jezusu. In da je zadnja misel ključna, potem pa mnogim uspe, ko kaj poka vpijejo Moj Bog, moj Bog! A takrat bolj ajkulo ali prihajajoči tovornjak gledajo kot pa Boga, ne vem, če bo šlo. Tisti tudi vpijejo alahuakbar, ko režejo glavo, ne vem, to se mi zdi nekam mimo.

    Niste pa pojasnili, zakaj imate v Here Krishni toliko Bogov, če je le eden? Nekaj Višnujev, Govinda (restavracija), Rama, Hare..... Da vemo, saj veste, zdaj je čas sintez. Tudi gospod Cestnik je za sintezo. Jaz bi sinteziral marsikaj od tistih, ki poznajo enega vrhovnega Boga, ga imajo zelo radi, vedo, kje je doma, kako je lep in njegove vzvišene lastnosti. To bi me zanimalo in naše duhovnike zagotovo enako. Hvala Frančišku!

    OdgovoriIzbriši
  11. Jona, glede na dosedanje komentarje, je že skrajni čas, da se oglasiš.

    OdgovoriIzbriši
  12. Mogoče ima kolega Rama das problem odgovoriti glede tolikega števila Bogov pri njih, pa se mi je javil bivši profesor iz verstev in pojasnil, da so Krišna, Govinda, Višnu, Rama vse imena istega Najvišjega Boga Stvarnika, le funkcije so različne. To je opis funkcij. Kot mi rečemo Jezus (osebni odrešenik), Kristus (maziljeni, mesija), Sin; Bog, Bog-človek, Odrešenik, Prijatelj, Sveta Trojica, Bog Oče - vse to so funkcije ene in iste Osebe. Ni pa Krišna Govinda Višnu Rama polbog, o to pa da ne! To so različne emanacije ali avatarji, kot je Jezus emanacija Boga Očeta, če sem kaj razumel. Emanacijo razumem kot emancipacijo, a ne ločitev kot feministke, ampak enakovreden del izvora, namenjen posebni nalogi. Kaj pa vem, komplicirano. Vendar to ni hinduizem polbogov, ki ga je naš župnik skoraj preklel, ker je izganjalec tako hotel.

    Torej vredno sinteze, če imajo res od srca radi Boga, saj to je tudi naša zapoved, da imamo Boga radi na prvem mestu. Tako vsaj piše.

    Kakorkoli, hvala za danes, človek je zmeden, papež je zmeden, Cerkev je zmedena, šofje so zmedeni, duhovniki so zmedeni, le Jezus pa ni zmeden. Tako jaz verujem. Pa mati tudi ni.

    OdgovoriIzbriši
  13. Pozdravljeni vsi skupaj

    Ja zelo dobro je pojasnil številčnost Bogov, vaš prijatelj. Razen morda, bi dodal še to, da bodo drugi lažje razumeli, ki niso nikoli še prebrali nobenih Vaisnavskih pisanih del.

    Vsaka Božja inkarnacija, bodisi popolna ali delna sestopi na planet zemljo, z namenom, da vzpostavi zopet religiozne principe, zaščiti pobožne ljudi in uniči demone.
    Krišna, se je pojavil še izrecno prav z tem namenom, da uniči največje hudobce tistega časa. Zato ga eni imenujejo tudi Madhusudana, ker je pokončal demona Madhua. On ima tudi zelo rad krave, zato mu rečejo tudi Govinda. Kot malemu otroku, so mu rekli ljubkovalno Damodar. Potem, ker je Krišna, kot Bog tudi Gospodar naših čutov, mu rečejo tudi Kešava. Dragi bralci, tega je ogromno, vsak zaselek v Indiji, ga drugače poimenuje. Drugače pa Krišna pomeni dobesedno, "VSE PRIVLAČEN" Tako hudo je lep v svoji izvorni podobi z modro poltjo, turbanom na glavi, lotosovimi očmi zlato rumenim oblačilom, rdečim širokim pasom okrog pasu. Prsa mu krasi prelep dragulj katsuba v turbanu pa ima zataknjeno pavje pero. V rokah pa drži flavto in igra na njo. Živi na planetu ki se imenuje Goloka Vrindavana in je največji in najvišji ležeči planet v duhovnem univerzumu. Vsi ti opisi, so na dolgo in široko in z zelo veliko natančnostjo opisani v zbirki knjig Šrimath bhaghavatam. Tudi peklenski planeti in grehi so opisani z namenom, da se bralca strezni in opozori, na kateri planet bo kdo odšel, če počne nek določen greh. Vsaka določena skupina grehov ima svoj planet. Primer, alkoholiki gredo drugam kot morilci, spolni obsedenci spet drugam itn. Podobno, kot to opisuje tudi sv. Favstina v dnevniku. Le da tu v bhagavatumu je tej temi namenjeno celotno zadnje poglavje petega speva. Branje teh opisov je resnično strašno da se človek lahko zamisli.
    Če sam osebno tega ne bi nikoli bral, dvomim, da bi resno vzel besedo pekel v krščanstvu. Zato sem skrajno hvaležen Svetniku Prabhupadu, da je upošteval navodila svojega duhovnega vodnika in to znanje prinesel na zahod za blaginjo vseh ljudi.


    Hvala vam vsem, da sem dobil priložnost, vsaj kanček vedske književnosti prenesti bralcem, ki si želijo razširiti obzorja.

    Vs. Rama-Nidai das

    OdgovoriIzbriši
  14. ÚVER MEDZI SÚKROMNÝMI OSOBAMI DO 72 HODÍN
                Príležitosť pre vážnych ľudí
     
    Dobrý deň, pán / pani
    Potrebovali ste pôžičku na peniaze medzi jednotlivcami
    čeliť finančným ťažkostiam, aby mohli opustiť finančnú bezvýchodiskovú situáciu, ktorá spôsobuje bankám, ponuku serióznej pôžičky, čestný certifikát a rýchlo sa pohybujúci od 2000 EUR do 900 000 EUR po dobu splatnosti 2 až 25 rokov, naša sadzba sa líši od 2%. Ak sa chcete dozvedieť viac o našich ponukách, napíšte mi na svoje osobné pôžičky.
    Moja e-mailová adresa:  leydimaria37@gmail.com  WhatsApp: +33757910768

    OdgovoriIzbriši
  15. Pozdravljeni, registriran sem posojilodajalec zasebnega denarja. Ljudem, podjetjem, ki morajo posodobiti svoje finančne razmere po vsem svetu, dajemo posojila z zelo nizko letno obrestno mero v višini le 3% v enem letu do 30 let trajanja povračilo katerega koli dela sveta. Dajemo posojila od 5.000 do 5.000.000. Naša posojila so dobro zavarovana za največjo varnost je naša prioriteta. Zainteresirani naj nas kontaktirajo po e-pošti. Nato nas kontaktirajte danes po e-pošti na: pierredubreuil35@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  16. Hvala za pojasnila Nidai das! Da bodo škofje in bodoči škofje vedeli, kaj je za sintezirati, kaj pa je zemeljska druščina in ni primerno sinteze, kot tista mama v Vatikanu.

    Jaz pa ne vem, kje je Jezus najlepši? Kot otrok v templju? Dal bi mu ime Žarek. Kot sin Matere? Dal bi mu ime Poslušni. Kot učitelj svojim učencem? Dal bi mu ime Odrešilna Beseda. Kot svarilec? Dal bi mu ime Dobri. Kot vdani Sin? Dal bi mu ime Zvesti. Kot čistilec v templju? Dal bi mu ime Ljubeči Izganjalec. Kot križani? Dal bi mu ime Pogumni Zvesti. Kot vstali? Dal bi mu ime Budilec Sreče. Kot osebni odrešenik? Dal bi mu ime Žarenje srca.

    Ja, tudi mi smo torej panteizem :). Toooooooliko bogov imamo, le zakaj bi druge iskali? A v Vatikanu jim ni Jezus zadosti. Zato je to postala religija kaosa in groze. Kdor zagovarja ta kaos, bi mu dal ime Perverzni. Ker to ga poganja.

    Krišna je torej skoraj tako ali enako lep kot Kristus! Kriš-na, Na-kriš, Kristus. In ima mnoge dobre lastnosti potemtakem. Torej to ni panteizem, kot učijo naši župniki, ker so to na krožku teologije slišali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo so se odstavki pomešali, pa je kar zanimivo :)

      Izbriši
  17. Pozdravljen Anonimni komentator! In hvala za vaš komentar.

    To ste pa tako lepo komentirali, glede Jezusa Kristusa in njegovih lastnosti ali odlik, da ste s tem dali vernikom spoznanje, zakaj je drugod toliko imen za istega Boga. Spomnim se, da je v eni knjigi, mislim da v knjigi z naslovom Veda o Samospoznavanju, podobno rekel avtor te knjige sveti Prabhupada enemu katoliškemu duhovniku:"Vaš Kristus je isto kot naš Krišna in mi ga imamo tudi za svojega duhovnega učitelja" . Kar se mi je v tistem trenutku zdelo zelo spoštljivo do njegovega sogovornika duhovnika.
    Vsekakor je lepota in kako jo kdo vidi odvisna, od vsakega posameznika posebej. Zato se jo nam začetnikom, prikazuje v obliki raznih podob in Bozanstev,da jo sploh lahko opazimo. Tisti, ki pa imate duhovne oči že odprte, pa vidite Boga kjer koli in kadar koli in to v takšni nadzemeljski telesni lepoti, ki se je z besedami ne da opisati. Kolikor se spomnim iz napisanega, se je sv. Favstina jokala, ko je bila dokončana slika Usmiljenega Jezusa. Zakaj, ker ni bil tako lep kot v njenem Videnju. Tudi g. Franc Špelič ni mogel opisati silne lepote Matere Marije, ki se mu je prikazovala.

    Samo nekaj bi še dodal, ampak ne zato, da bi izpadel pameten, ker vem da to nisem, ampak zato, da bi bralci bloga, daleč naokrog uvideli, da se ni za šaliti z Bogom pod drugačnim imenom, ki nam pač morda ne paše in Mu ne izkazovati spoštovanja, kajti treba se je prepričati iz treh različnih virov, o veredostojnosti nekih izjav, ki bi lahko bile Bogo-kletne. Namreč Hare Krišna ima v drugi zapovedi napisano: žalitev je imeti imena polbogov, kot sta Šiva in Brahma, za enakovredna ali neodvisna od samega Vsevisnjega Gospoda." Pa čeprav sta ta dva polbogova na najvišji ravni materialnega univerzuma. Kljub temu nista Bog, ampak se jima kljub temu izkaže spoštovanje. Se spomnim enega Pakistanca na ulicah Kočevja, ko smo nekoč šli v sprevodu in peli Sveto Ime. On je bil član gibanja za zavest Krišne, ko pa smo prišli mimo ene Cerkve, se je vrgel na tla v znak spoštovanja. Od drugih v povorki, pa smo bili sami krščeni, se nobeden drug ni. Takrat sem uvidel zavest, ki je veliko večja od moje in to lepo lastnost dodal k svoji padlejši zavesti. Morda bi temu rekel sinteza.
    Hvala še enkrat

    Vs Rama Nidai das

    OdgovoriIzbriši
  18. Hvala Nidai das, marsikaj dobrega nas spominjate. In hvala župniku Brankotu, ki nas tolerira, a saj je za sintezo, za sintezo prijatelji, možak ima kvasa na sebi, če bo škof in bo sinteziral prave stvari, bo svet, drugače pa preklet. Tako to je ta svet narejen. V obeh primerih pa tepen.

    Sem pa bral, ko je vaš Hare Krišna dejal, da je Jezus emancipacija Krišne, da je Krišna Oče, Jezus pa Sin. Podrejeni torej. Na tak način razmišljati je huda žalitev, se mi zdi. Kako naj gre tak žalivec v nebesa?? Vi pa pravite, da sta isto, Jezus in Krišna. A nista isto, kako neki, saj Jezus in Oče nista ista, ko sta isto. Pa Sveti duh, Tri Osebe so to. torej tudi Jezus in Krišna nista isto, četudi sta.

    Glede na prebrano od vas, pa se mi jasnijo dnevi, da je Gospod Krišna utelešenje ljubkega Očetovega ubijalca demonov, katerega naloga je zaščititi nedolžne duše pred zlom, Gospod Jezus pa je utelešenje Očetovega Božjega usmiljenja. Sta dve Osebi. Vsak je bil za svoj čas človeškega razvoja. Jezus ni več ubijal demonov, ampak samo izgnal jih je. Drugače bi moral skoraj ves svet ubiti. Raje je povedal, da je najbolje njega se za krilo držati. Že to ustavi vse demone.

    Zdajle sem najbrž že heretik v očeh bralcev Cerkve, a kaj je šele papež Frančišek, ki je malike zemeljskih bogov prinesel v cerkev in zagovorniki sinode so rekli, eni, da bo dobro te elemente v liturgijo uvesti, ker da je Pačamama amazonska Devica Marija. Kaj pa vem, kdo od naju je zdaj bolj hudičev? Ali pa sva oba sveta?, v kar pa hudo dvomim.

    Krišna je torej Gospod, katerega emanacija (emancipacija) je imel nalogo ubiti demone, ki so žrli človeško meso in duše; ima veliko imen, ker je imel rad ljudi, nedolžno govedo, in imel veliko zanimivih lastnosti.

    Jezus pa je Gospod, ki prihaja v drug čas človeške zgodovine, nam veliko bližji, ko je ves svet (bil) že demonski, ker so pozabili na Boga, in da ne bi vseh ubil, se je razodel kot veliko Božje usmiljenje. To je zadnja stopnja za duše za vhod v nebesa. Sveta Faustina, ki jo omenjate, pa ga razglaša kot takega, usmiljenje. In imamo sintezo, ki bo naše duhovnike začrvičila po drobovju, a ni kaj, bolje sinteza s Krišno, kot sinteza z vudijem in zemeljsko magijo, če je že čas sinteze, prijatelji, sinteze :)

    Le eno me še muči: kako ste Nidai-das sprejeli Jezusa, če ste še danes glasnik Hare Krišne? Človeški um in duša sta tako preprosta pravzaprav (čeprav proizvajata najrazličnejše iztrebke), da je težko slaviti več emancipacij obenem, a ne? Vsak dan jokati in se smejati pod podobo Višnuja, podobo Govinde, podobo Krišne, pa še Rade in Jezusa, pa sv. Marije in sv. Favstine? Sam sem preneumen za kaj takega, to bi me ubilo. To je kot da bi dva kosila naenkrat jedel: prebava bi se zaciklala in oba gostitelja bi bila užaljena.

    Zato kolega Nidai das, ponižno vas vprašam: KOMU služite z vsem srcem? To je zadnje na tem svetu, danes, kar me še mori. Komu dajete svoje življenje? Sintezniki ga dajo hudiču, ker so razklanci, komu ga dajete vi? V nestrpnem hrepenenju po pričakovanem odgovoru vas lepo pozdravljam. In čutim, da če bo odgovor, kot si ga (sebično a vendarle nesebično) želim, da bova enkrat skupaj v nebesa prišla. Bog ve kdaj.

    OdgovoriIzbriši
  19. Pozdravljeni Anonimni komentator in vsi ostali!

    Odgovor:

    Z napisanim v vašem komentarju, se vsekakor strinjam, kajti več kot očitno je, da odlično poznate situacijo tako v domači, kot tuji religiji. Osebno ne poznam tako detaljno domače politične in cerkvene strukture, zato se v te debate, ki so politične narave in delovanje Cerkve kot institucije ne spuščam. Vsekakor, so me že kot mladoletnika zelo odbile razne čudne in nepojasnjene okolice glede delovanja cerkvene institucije. Kar pa sem mnogo kasneje, ugotovil in spoznal, da je praktično vsepovsod in v večini institucij podobna situacija prerivanja in tekmovanja. Sprva sem mislil, da je to samo tukaj tako na domačih tleh, kasneje pa sem na lastni koži občutil,da je tudi v drugi veroizpovedi podobna situacija. Zato sem takrat "prebegnil" drugam v drugo veroizpoved. Ampak, kot vemo, da nam Bog vedno vse obrne v naše dobro, tako je tudi mene Gospod Krišna pripeljal nazaj k Gospodu Jezusu in to preko Njegovega predstavnika Šrila Prabhupada. Morda malce zapleteno, toda zavedati se moramo hkratne različnosti in enakosti Absolutne resnice(ačintya-beda-beda
    tattva) in pa dejstva, da nihče od nas, kateri smo pogojeni ne bo nikoli in nikdar v popolnosti razumel delovanje Absolutne Resnice "Boga" Morda samo en primer, ki vsaj malo odraža različnost in enakost. Bog je vsepovsod in vsepovsod je Njegova energija in tudi mi ljudje in vsa ostala bitja se nahajamo v Samem Bogu, ali v Njegovem kozmičnem telesu, kot delčki Boga. Toda istočasno Bog kot oseba (Bhagavan), ni vsepovsod prisoten ampak je vedno zraven Svojih najdražjih častilcev (bhakt), v Duhovnem Kraljestvu, ki jih nikoli ne zapusti, pa vendar se vsake toliko časa pojavi na zemlji. Hkrati je Tam in hkrati je tu.

    Torej, kdo lahko vse to do potankosti razume? Lahko se nam samo sanja, ali dozdeva, kako bi naj bilo? Boga lahko razumejo samo čisti svetniki, pa še oni ne do potankosti, kajti Vsevišnji je nedoumljiv, še zlasti z nas navadne ljudi s pogojenim umom.

    Vsa ta filozofija, je res vsaj zame preveč zapletena in kot ste omenili, je to bil glavni razlog, zakaj sem se obrnil nazaj na mojega Boga Jezusa Kristusa. Dosti mi je bilo zapletanja v stvari, kaj je prav in kaj ni, v pogledu filozofije, kajti vedno bo nekdo če želi, našel proti-argument in te postavil na dvom. Ja in kot ste omenili, Gospod Jezus Kristus se je pojavil v kraju in času, ki je bližje nam, bližje naši kulturi, ki je manj duhovno inteligentna, kakor kultura v Indiji, kjer je praktično vse povezano z duhovnim živlenjem. (v današnjem času tudi ne več, zaradi vpliva zahoda). Tako sem šele sedaj dobro leto nazaj sprevidel, nedoumljivo veliko milost oz. Ljubezen Jezusa do nas padlih oseb. Kolikor mi je znano iz ostalih inkarnacij in iz druge veroizpovedi, mislim, da se nobena inkarnacija v zadnjih štirih dobah (satya,treta,dvapara in kali), ni pojavila, ki bi bila bolj milostna ali sočutna, do padlega naroda, kot je to bil Gospod Jezus Kristus in še je. Bil je bičan, trpel je za nas, Križan Bil, rekel na Križu; o Bog odpusti jim saj ne vedo kaj delajo. Torej še vedno nas je Ljubil, kajti on je Ljubezen, poosebljena Ljubezen, mi pa smo Ga kot narod, zaničevali in izdali in še zdaj nekateri poskušajo z svojimi dejanji in velikimi prizadevanji dokazati, da Jezus Kristus sploh ni umrl na Križu. To kar eni pravijo mi ne gre skupaj, kajti takšen je bil namen Njegove inkarnacije, da je za nas bednike dal Svoje Življenje in nato ponovno Vstal od mrtvih, kajti z tem je dokazal, da življenje po smrti obstaja. Torej da končam, moje srce je pri Jezusu, kajti trga se mi, ko Ga vidim trpeti. in si ne znam več pomagati, da ne bi sočustvoval z Njim, na vseh področjih. Seveda v skladu z mojo osebno zavestjo, v tem trenutku.

    Upam, da sem bil dovolj razumljiv in se opravičujem ostalim, ki jim nisem bil.

    BONIS PACIS REX JEZUS KRISTUS (DOBRI KRALJ MIRU JEZUS KRISTUS)

    Vs.Rama-Nidai das

    OdgovoriIzbriši
  20. P.s. Ko sem bil drugje, sem sčasoma, bolj kot sem spoznaval proces ljubečega služenja Gospodu, bolj sem hkrati postajal zavesten tudi evangelija, ki je Ljubezen do Boga Očeta, Jezusa Kristusa in Svetega Duha. Ko sem uvidel vse dogodke, katere je Jezus prestal samo zaradi nas ljudi, pa čeprav Mu ne bi bilo treba, se mi je prebujalo mnenje globoko v srcu, da sem Ga razočaral, ker sem Ga izdal. Temu primerno, so sledili kasnejši dogodki, ki so se mi dogajali in potrdili mojo notranjo bolečino. Kajti ne vem, koliko življenj, že Dobri Pastir hodi z palico po izgubljeno ovco in jo opominja z udarci, da naj se enkrat že zbudi, ker tava sem in tja.

    Hvala vam vsem in v priklonu k vam
    Vaš služabnik Rama-Nidai das

    OdgovoriIzbriši
  21. Nidai das, zona groze me je na trenutke oblivala, pa hladen mir, ko sem čakal na vaš odg. in se bal, da je konec z vami, ker to je bil ključen dan. Kajti Jezus Gospod je rekel, da kdor bo njega pred ljudmi zatajil, bo on zatajil tega človeka pred Očetom. To ni stvar maščevanja, ampak demokratičnosti: Želiš v pekel? Škoda, a pojdi, morda se kaj naučiš.

    Ja, sinteza je stvar posvetnega duha, jajčkanje, vsi lahko jemo macdonalde skupaj, ko pa začne pamet prihajati, je konec teh druženj. In ko začne Gospod prihajati, bližje kot je, bolj je svet jasen: temen in svetel. Ni več odtenkov, ni marogast, ni mavričen. Čigav si torej; od Luči, ali od teme? In to totalno, totalno. O tem duhovščina še sanja ne več, ker point ni v tem, da si klerik, ampak S KAKŠNO MOČJO IŠČEŠ IN SLEDIŠ GOSPODA. On pa je rekel:

    "Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni." Ker je On v Očetu in Oče je v Njem.

    Kaj zdaj? Da ni umrl na križu? Da tako nekateri govorijo tam? Potem pa se hvalijo, da so prijatelji ..... Veste kaj, to je pa potem le islamsko skrivaštvo takija, ki ima nekaj drugega za hrbtom. Bral sem včeraj na googelu o Krišni, da je en hrib držal v zraku, da je zaščitil vaščane. A Jezus pa ne more vstati od mrtvih? Pa še kako je bil mrtev in še kako je vstal, ker zdaj vsi njegovi vstajajo, že 5 minut po smrti! Jih pa ni toliko, kot grešni razlagalci zadnje čase propagirajo.

    Glej prijatelj, dve stvari:
    1. ne sekiraj se več o teh filozofskih teologijah, to so natolcevanja, kar govorijo, ker bi radi vse razumeli, končajo pa v peklu. Samo enega se drži, najdeni sin Človekov, ti redki biserček:

    veseli se vsak hip prihodnjega življenja z Jezusom in njegovimi svetimi.

    Samo to. Tega naš papež ne ve več (veseli se muslimanov), naši škofje tudi ne, morda kak stari župnik kje za bregom. Veseli se kolega, s tem bo ena noga že tam gor, na oni strani. Kar pride tu, se bori vsak dan posebej, a to je boj totalnega zmagovalca, ne luzerja, saj zdaj veš: čas bo tvoj, kot ti mine tukaj. In če to že zdaj veš, je oni čas s teboj že tukaj. Večni čas. Pusti Cerkev zdaj malo, ne muči župnika, oni zdaj hlastajo za zrakom, kisik je skisan, ker so od oholosti preslišali VSE. Naj prvo Oče okna in strehe razbije, da lahko zadihajo. To bo najbrž dobro. Potem pa bo kdo rad kaj slišal: Veseli se, stari, nehaj bluzit, krsta/žara te čaka, malo tepeža pred tem, potem pa vsa Družina, vsi prijatelji z onega konca!!!

    2. Zdaj pa bodi Janez. Janez je Jezusov sin, in Materin sin. Janez je dolgo živel in ti moraš. Janez je pisal in ti boš.

    Midva pa se snideva tu ali tam, a vedi: Cerkev ne potrebuje še eno jeguljo, še enega klovna, ki bo z usti nekaj govoril, z roko drugo kazal, z ritjo pa tretje počel. Takih je že pretežno mnogo. Ti pa delaj z vso silo, da poveš kar zdaj veš, Kdo je Kdo, kako zgleda, kakšne so njegove lastnosti, kje je doma, kdo so njegovi prijatelji in kako Dober je. Moral boš spremeniti življenje, da ne postaneš hinavec. Tega do sedaj nisi zmogel, ker si se bal za svoje življenje, zdaj pa je to življenje že prodano najboljšemu Lastniku, in samo veseliš se lahko, kdaj pride dan, da te pokliče domov. Do takat pa vsak dan opravičuj to zaupanje.

    Če bi tole katoliku pisal, bi me zagotovo fental. Ti pa boš v nebesih in že zdaj svoj mir živel, Janez.

    3. Drek pa sinteze. Jezus je Jezus. In je zmeraj Jezus. Zelo preprosto in odrešilno.

    In sv. Marcel je na koncu dejal: "Bog te blagoslovi, Agrigolan!!!!"

    OdgovoriIzbriši
  22. POSOJILO MED ZASEBNIMI INDIVIDUALI V 72 urah
                          Priložnost za resne ljudi
    Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za
    soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke
    finančnih, ki izzovejo banke, ponudbe resnih posojil, pošteno potrdijo in hitro se gibljejo od 2000 € do 10.000.000 € za čas odplačevanja od 2 let do 25 let, naša stopnja se giblje od 2%.
    Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila.
    Moj e-poštni naslov:  leydifinance@gmail.com
    WhatsApp: +33757910768

    OdgovoriIzbriši
  23. POSOJILO MED ZASEBNIMI INDIVIDUALI V 72 urah
                          Priložnost za resne ljudi
    Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za
    soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke
    finančnih, ki izzovejo banke, ponudbe resnih posojil, pošteno potrdijo in hitro se gibljejo od 2000 € do 10.000.000 € za čas odplačevanja od 2 let do 25 let, naša stopnja se giblje od 2%.
    Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila.
    Moj e-poštni naslov:  leydifinance@gmail.com
    WhatsApp: +33757910768

    OdgovoriIzbriši
  24. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, ima veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobiti lastniško posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  25. Pozdravljene dame in gospodje.
    Moje ime je Susan Benson, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec. Če potrebujete finančno stabilnost, sem prava oseba, s katero se lahko obrnete, denar ne posojam samo, finančno svetujem vsem. Moja najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost, prosim, sporočite mi in na voljo vam bom 24 ur.

    Če nujno potrebujete finančno okrepitev, sem prava oseba, s katero se obrnete, posojam vse vrste posojila, ne glede na to, ali gre za osebno posojilo, komercialne posojile ali potrebujete posojilo iz kakršnih koli drugih razlogov, vam svetujem, da se obrnete na moj podjetje preko {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljite sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998} in prejmite odgovor v trenutku.

    Moje podjetje je celovito podjetje za finančne storitve, ki je zavezano, da vam pomaga izboljšati dolgoročno finančno uspešnost.

    Lastnosti in ugodnosti;
    ✓ Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
    ✓ Lahko si izposodite od 1.000 EUR do 20 milijonov EUR.
    ✓ Posojilo prejmite v 24 urah.
    ✓ Znatna obrestna mera 3,0%.
    ✓ Dobite možnost, da izberete datum vračila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju 1-30 let.
    ✓ Enostavna spletna aplikacija.
    ✓ Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    ✓ Finančno svetovanje.

    Se vam zdi tako težko dobiti posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih zavodih? In vas skrbi, da ne boste mogli dobiti posojila? ne skrbi več, ker je moje podjetje pomagalo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

    Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
    E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Kar zadeva financiranje, smo trenutno najboljša možnost. Ne bodite napačni, če nas ignorirate, če želite začeti, nas kontaktirajte.

    OdgovoriIzbriši
  26. Zdravo,

    Ste poslovnež ali ženska? Ste v finančni zmedi ali potrebujete sredstva za začetek lastnega posla? Ali potrebujete posojilo za poravnavo dolga ali plačilo računov ali začetek lepega posla?

    Ponujamo posojila z nizkimi obrestmi v višini 3%, z zavarovanimi in nezavarovanimi pa ponujamo osebna posojila, posojila za konsolidacijo dolga, tvegani kapital, poslovna posojila, študentska posojila, stanovanjska posojila ali posojila. iz neznanega razloga! ".

    Vse odgovore je treba poslati na e-pošto: finance.micro1@gmail.com

    Pozdravljeni,
    Kreditiranje

    OdgovoriIzbriši
  27. Zdravo,

    Ste poslovnež ali ženska? Ste v finančni zmedi ali potrebujete sredstva za začetek lastnega posla? Ali potrebujete posojilo za poravnavo dolga ali plačilo računov ali začetek lepega posla?

    Ponujamo posojila z nizkimi obrestmi v višini 3%, z zavarovanimi in nezavarovanimi pa ponujamo osebna posojila, posojila za konsolidacijo dolga, tvegani kapital, poslovna posojila, študentska posojila, stanovanjska posojila ali posojila. iz neznanega razloga! ".

    Vse odgovore je treba poslati na e-pošto: finance.micro1@gmail.com

    Pozdravljeni,
    Kreditiranje

    OdgovoriIzbriši
  28. Če se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson zasebni posojilodajalec, dam najmanj 5000 EUR posojila ali njegovo protivrednost v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil po obrestni meri 3%, to je finančna priložnost za vaše vrata, hitro dobite posojilo do leta 2021. Tam zunaj je toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v krajih, pa je še vedno ne dobijo, toda tukaj je. Priložnosti za financiranje na vašem pragu in kot take si ne morete privoščiti, da bi to priložnost izpustili. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, poslovnežem in ženskam ter ima na voljo poljuben znesek za več informacij. Pišite nam po e-pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM, kontaktirajte@Michealbensonagency.com,Obrazec za izposojo in ga vrnite, obiščite naše spletno mesto: https://michealbensonagency.com/,Whatsapp: +593962046134.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ................

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Država ..............

    Znesek posojila. ..................

    Obdobje izposoje ................

    Poklic .................

    Mesečni prihodek .....................

    V znak priznanja za te podrobnosti vam bomo poslali soglasje z rokom odplačevanja, in če sprejmete določila in pogoje, boste lahko po odobritvi dobili posojilo, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki ga imamo za vas.
    Čakam na vaš hiter odgovor.

    Lep pozdrav

    Micheal Benson.

    OdgovoriIzbriši
  29. Zdravo vsi ,
    Jaz sem Rebeka iz Ljubljane in želim samo izraziti globoko zahvalo Cooprative Rosselli za njihovo iskrenost, odprtost, preglednost, resnicoljubnost, ljubezen in podporo med in po tem, ko so od njih dobili posojila. Precej sem bil v rokah teh prevarantov in čas mi ne bo dovolil, da bi povedal vse, kar sem v zadnjih nekaj mesecih šel po spletu pri gostu ali dobil posojila, da bi se tukaj domoval v slovenščini, ampak Bog mi je odgovoril molitve s podporo in ljubezni gospe Rosselle Riccardo, ki me je sprejela in razumela z menoj kljub mojemu prvotnemu dvomu in nezaupljivosti ter s svojim dobrim srcem in ljubeznijo, zdaj sem lastnica doma prek svojih 2-odstotnih posojilnih skladov in sem se zaobljubila širite to novico in tudi svetu sporočite, da je še vedno pristnih in nekaj dobrih spletnih posojilnic, ki lahko pomagajo in oživijo suho kost, kot sem bila prej. Ne poslušajte in preberite tega pričevanja, ker je to resnična izkušnja, ki spreminja življenje, in vsakdo, ki potrebuje to vrsto obračanja, ne sme oklevati ali dvomiti v to, ker sem dokazal in prisegam na nebesa, da je ta zgodba resnična in tudi zgodba moje izkušnje z njimi. Oglejte si jih po e-pošti, če potrebujete finančna sredstva! email: rossellacooperative@hotmail.com, ali pa jo lahko pokličete prek njenega e-poštnega naslova: rossellacooperative@hotmail.com za hiter klic klepeta ali whatsapp / +35677926593

    Hvala
    Rebeka

    OdgovoriIzbriši


  30. DOBRÝ DEN, som tu, aby som vám priniesol dobré správy z ponuky pôžičiek PROF CINDY INVESTMENTS, prázdnych bankomatových kariet a bitcoinových investícií. Snažili ste sa získať skutočného veriteľa pôžičky, MINULÝ TÝŽDEŇ som dostal od Prof. Cindy Alberto svoju podnikateľskú pôžičku vo výške 780 230,00 €, aby som mohol začať podnikať. Potrebujete prázdnu kartu bankomatu alebo bitcoin a pri pokuse o ich získanie bol problém? Tu je ponuka prázdnej bankomatovej karty Prof Cindy Investments, ponuka pôžičky, ponuka bitcoinov/vymáhania, ktorú je možné ľahko a cenovo dostupné a môže vám byť doručená 48 hodín po tom, čo ste od nej urobili objednávku e-mailom profcindyinvestments@hotmail.com

    SKUTOČNÉ SPOĽAHLIVÉ ONLINE SLUŽBY MRS.CINDY INVESTMENTS INC@2023
    profcindyinvestments@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši