torek, 1. oktober 2019

Se tudi vam prikazuje Maša Kociper?

Preverite svoje pametne telefone, prosim. Se tudi vam prikazuje Maša Kociper, kot se meni?

Kako prikazuje? Takole: rednih svetih maš, ki jih mašujem v župnijski cerkvi, seveda v svoj googlov koledarček ne vpisujem. Vpisujem one, ki so ali izven urnikov ali na podružnicah ali kje v naravi. Toda ko v koledar na telefonu z OS Android vtipkam »maša«, mi program samopopravkov avtomatsko pritipka »Kociper«. Če ne bi bil pozoren, bi tako za kakšno nedeljsko popoldne imel v koledarju napisano: »maša Kociper pri kapeli v Lindeški dolini« ali »maša Kociper za skavte na Okrešlju (kelih in vino priskrbijo skavti, prinesi le hostije)«.

Ko sem to pomlad nekako ukrotil androidsko tehnologijo samopopravkov in Maša Kociper več ni skakala v moj sakralni koledar, se mi je ta ista Maša Kociper pred nekaj tedni prikazala na televiziji. Rekla je, da bo njena politična grupacija SAB šla v referendumsko pobudo za spremembo ustave Republike Slovenije; da je pač potrebno zaščititi javno šolstvo; da je potrebno ukiniti visoko stopnjo sofinanciranja zasebnega šolstva oz. spremeniti ustavno določilo, ki slednje zdaj omogoča.

Ustrašil sem se. Če torej silni androidski algoritmi izmed vseh možnosti ob besedi »maša« kot prvo so-ustrezno izberejo besedo »Kociper«, ki je priimek političarke, potem je moč te iste političarke, pa naj se tega zaveda ali ne, izjemna. Človek bi rekel, da je Maša Kociper nekakšno metakomunikacijsko bitje, digitaliziran duh v naših žepih. Uspeh njene politične akcije »za javno šolstvo« bi zato moral biti zagotovljen. Sprememba ustave bo za poslanko, ki je očitno priložnostna izbranka androidove umetne inteligence, mačji kašelj. (Zlasti potem, ko je Milan Kučan, nesporni pontifex maximus slovenskega starega in novega levičarstva, na povsem nedigitalen način pristopil k stojnici SAB in milostno oddal svoj podpis podpore »za javno šolstvo«.)

Ustrašil sem se, ker sem kristjan. Vsaj polovica slovenske politike je kristjanofobna - to vemo. In SAB je v tej polovici, okičanjenost z liberalnostjo gor ali dol. Vemo tudi, da je akcija »za javno šolstvo« zgolj v celofan zavit boj zoper katoliško šolstvo. To se je razbralo na socialnih omrežjih. Pomnimo: ko je minula akcija kardeljanskega dvojčka Pikalo-Štromajer prišla do vrelišča, so na socialnih omrežjih čustveno razgreti razpravljalci odvrgli maske in, glej ti to, v okviru debate o javni/zasebni šoli je v ospredje prihajala klasična mržnja do Katoliške cerkve.

Razumem Mašo Kociper. Ni ji lahko. Njene stranke po naslednjih volitvah v parlamentu, kot kaže, ne bo. Zdaj je čas, da skupaj s šefico Alenko Bratušek izzoveta mračno usodo ter politično preživita. Konkurenca je huda, zato jima je poseči po grobih receptih. Boj proti »kvarnemu vplivu religije« je en tak zimzeleni recept ... Saj! Kaj niso vsi duhovniki pedofili?

Ustrašil sem se, ker sem demokrat. Vemo poleg ostalega, da so neo-socialistični trendi v zadnjih letih takšni, da nekateri ne nevplivni akterji spet vidijo Slovenijo kot nekak kombinat. Po možnosti eko-kombinat, v katerem bi ljudstvo v skupni menzi jedlo le vegetarijansko hrano, s tem, da bi mu zavoljo našega planeta bilo po maoistično prepovedano imeti več kot enega otroka na par. 

No, morda ima moj strah prevelike oči, morda tudi mene kot večino zahodnega sveta grabi - po čustvih Gretini podobna a vsebinsko drugačna – apokaliptika.

Kakor koli, med nami počasi in zanesljivo vstaja update totalitarnega horizonta. Človek si reče: če bodo politiki, ki so nevidno viralno navzoči in so se kot virus zmožni potikati po mojem pametnem telefonu, izkoristili to svojo moč za prikrite projekte predrugačenja človeške zavesti, bo konec moje svobode. Če je kristjan, se dodatno vpraša: bodo prišli dnevi, ko bomo versko svobodo z našimi svetimi mašami na Okrešlju in v Lindeški dolini vred obranili le, če bomo dovolj spretni, da se izmaknemo digitalnemu nadzoru?

Letošnja sv. maša pri kapeli v hribovski Lindeški dolini (fara Frankolovo)
Foto: Branko Cestnik

26 komentarjev:

  1. Alenka Bratusek se je leta 2013 prilizovala pri Papezu, da je dobila kaksen glas od naivnih Katolicanov..

    Sedaj pa zbira podpise proti katoliskim solam!? Licemerka, ki ji pravicnost in resnica nista sveti..

    Kdaj bodo volilci spregledali?

    OdgovoriIzbriši
  2. Pa se to..

    Kaj se ni 75% Slovencev izreklo za Katoliske Kristjane? Torej ta vecina placuje davke tudi za katoliske javne sole, kamor tudi ultra levicarji posiljajo svoje otroke ala dr. Igor Luksic..

    Stranka SAB naj raje zamenja drzavo, ce ji kaj ne paše!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislil sem že, da smo nehali s pisanjem, pa tudi s komentiranjem, če pa naj bi bil blog brezsrčno pisan ... A je tale sestavek res "bogovski", nasmejal sem se. Sprva.

    Sam imam androida šele dober mesec dni, a sem po nesreči že na začetku nastavil, da mi ne pametuje preveč. Če je internet izklopljen, pa sploh. Na tak način se mnogim hudičem izognemo.

    Sicer pa je Slovencem v zadovoljstvo, da jim vladajo poraženci volitev: Šarec s 13% in Kociprova brez vseh odstotkov za vstop v parlament. Tudi njena šefica je na ničli. Punce živijo od zajedanja v levo volilno telo; Jankoviću, ali Cerarju, pa Erjavcu so kaj odjedle, zdaj pa skušajo Levici in SD. Njun rajon ni desnica, tam te gobice ne rastejo, razen če kdo od desnice kaj dobrega pove, in se dozdevno njune časti tiče, takrat pa Maša vzame šarca in udari 15 min. bitko na Neretvi. Takrat se človek svetega Pavla spomni, kaj ženska ne bi počela, a utihne, ker je v pripravi sinoda o Amazonkah - z odtenkom Amor Leticije. Zato raje vse prepusti Božji sodbi.

    Če pa bi andro še vedno silil svoje maše, se lahko vpišejo gesla, naprimer "mša švjenta", po poljsko. Človek si kar oddahne, ko ob 15h na kak poljski katoliški radio preklopi (androta!), recimo r. Varšava, in posluša Favstinin rožni venec Gospodovega Usmiljenja v originalu. Poljska bo rešena.

    Vse je v molitvi, kar se pa uresničenj tiče, v Rožnem vencu. Bolj ko spoznavam ta čudež, bolj čutim gnus in obupanost nad vero naše Cerkve, to je vero naše duhovščine, ki predava zmrznjeno Božjo Besedo, okleščeno in zvitoperjeno pogosto, in srca so mnoga v prsih enega samega škofa, narod pa gre "v franže".

    Mislite, da Vatikan določa nove škofe? Larifari. Samo 20 Zdravihmarij svetniškega nadškofa bi bilo dovolj, da si v Nm, in 20 da si v Ce, oddahnejo. Ne verjamete? Najdite svetniško osebo v Sloveniji, ki ima Ljubezen in Kristusovo Moč, in naj zmoli 20 ZM za enega škofa. In bo škof. A take osebe ne boste našli, ker je nočete najti oz. so v srcih skrivno osovražene. To je demonska zavist krščenih. In Cerkev gre v šizme. Takoj po amazonski seansi bodo udarili nemški škofje - z Lutrovimni tezami!

    Rožni venec za uresničenja: to pa je vesela novica! tisti, ki na take novice misli, je poln veselja. Kdor pa se je zaciklal, mu Maše "sveto" mašo pojejo". Ali pojéjo.



    OdgovoriIzbriši
  4. Katoliki smo "nagrajeni" za svojo pokončno držo!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ni problem v napihnjenih osebah kot sta Alenka Bratušek ali Maša Kociper, problem je to da naša nora diplomacija zaradi skrbi za svojo zadnjo plat služnosti organizira srečanje s premierko, ki ima težave z uravnovešenih izjav.
    Sicer pa parodijo na "mašo" odličen prispevek g. Cestnika k slovenski blaznosti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Duhovito in žal tudi žalostno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Če res poteka "boj zoper katoliško šolstvo",
    potem je najnevarnejši napadalec katoliškega šolstva
    Katoliška Cerkev sama.

    Moje mnenje pa je, da ni nobenega boja zoper katoliško šolstvo
    in da sta Cerkev in Udba inscenirali napad na katoliško šolstvo
    z namenom doseči neke politične koristi.
    Zame zanimivo vprašanje je, ali bosta na koncu
    res obe dosegli politične koristi,
    ali bo imela koristi od te intrige samo Udba.

    OdgovoriIzbriši
  8. @fiat lux

    ti si en navaden pravokator ki se mu zaradi brezdelja kisa v glavi. Za vsako besedo bomo dajali odgovor pred Stvarnikom, tudi ti. Vse bo treba plačati z nepopisnim trplenjem.

    OdgovoriIzbriši
  9. @Jona

    Vaša drža v pisanju je monologarska, vsakič se mi zdi da hočete dokazati da veste več od napisanega, to je ošabna drža. Prenehajte s tem.

    Vaših dolgih monologov se že dolgo ne bere, ubrite raje drugačno pot, Sv. Duh vam jo bo pokazal.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Brezimni uporabnik, saj nisi katoliban, a ne da nisi? Katolibani ne sprejemajo kakšnega dodatnega videnja neke teme in ga preprečujejo. Prišel si ves razpaljen na ta blog in deliš zaušnice? Če bi zmogel kaj več, bi dodal kak dober prispevek, ne pa smetil tukaj. Pogovori se s svojim duhovnim vodnikom, če si res kristjan in ga imaš.

      Sicer pa vedno, ko se odločim nehat s komentiranjem, ker je drugega dela dosti, pride nekdo in me pokliče nazaj. Hvala ti, to je Gospodovo znamenje.

      Izbriši
  10. Ja, res je duhovito in pa žalostno, da je Maša K. pred Sveto mašo.

    OdgovoriIzbriši
  11. @Jona
    Z zadnjim komentarjem ste veliko povedali o sebi, pravzaprav ste si nastavili ogledalo. Glede katolibanov pa je tako, baje da so proizvodnja patoloske teologije, ki drugim nalaga tezka bremena, "sami pa jih še s prstom nocejo premakniti".

    OdgovoriIzbriši
  12. Tudi meni se je pred leti zgodila Maša...........

    OdgovoriIzbriši
  13. moja vnukinja je imela sošolko Mašo, nekega popoldneva jo ni bilo domov, kot običajno. Zvečer sem jo vprašala kje je bila, pa mi odgovori, da pri maši. Začudila sem se, da je sredi tedna, popoldan šla k maši (saj je še ob nedeljah nerada obiskovala sv. mašo),pojasnila mi je, da je bila pri prijateljici Maši.

    OdgovoriIzbriši
  14. Odgovor Jonu;
    Jaz bi raje, kot za nove škofe molila za več župnikov, ki jih občutno primanjkuje. Zaradi tega se naše hribovske župnije spreminjajo v podružnice.

    Škofov pa ima naša miniaturna državica že sedaj šestnajst ???????!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  15. Haha, babica, toliko je govora o Maši, da me bo kar mraz stresel, če mi kdo reče, ali gremo k maši ...

    Glede škofov: res je, da primanjkuje duhovništva, a to je zato, ker nobeden od škofov ni goreč, gorečen, svetniški. Ravno zadnjič sem bral nekje, kako ima neka škofija v tujini obilico bogoslovcev in mladih duhovnikov, a to je posledica takšnega škofa. Pri nas je škofovstvo bolj birokratska pozicija, naučili so se plesa "na parketu", a to seveda ni dovolj škofavredno. Ne pozabimo naslednjih dejstev Odrešenja:

    Na začetku krščanstva je lahko vsak kristjan bolnike ozdravljal, izganjal demone, mrtve obujal, Evangelij pričal, če je bil le navdahnjen. Zaradi razumljivih vzrokov so večji del tega prevzeli duhovniki in škofje. In tako danes brez škofa ni nič, kajti on mora dati privoljenje, da ga kdo nadomešča, če že sam ne zmore izgnati demona, na primer, ali maziliti bolnika. In že učenec sv. Janeza, sv. Ignacij Antiohijski, je na svoji poti v tako želeno smrt, svojim učencem zabičal dve stvari: naj ga ne rešujejo pred čekani zveri v areni, IN NAJ BODO V VSEM POSLUŠNI ŠKOFOM. Tole jim je napisal:

    "»Vsi hodíte za škofom kakor za Jezusom Kristusom in za starešinami kakor za apostoli; in diakone spoštujte kot Božjo zapoved! Nihče naj brez škofa ne dela ničesar, kar je v zvezi s Cerkvijo! Tisto evharistijo imejte za pravo, ki se izvrši pod škofom ali komur on dovoli. Kjer nastopi škof, tam naj bo občestvo, kakor je celostna Cerkev tam, kjer je Jezus Kristus. Brez škofa ni dovoljeno niti krščevati niti prirejati agape; kar pa on odobri, to ugaja tudi Bogu, da bo tako zanesljivo in trdno vse, kar počenjate. Pametno je, da se spet streznimo in spreobrnemo k Bogu, dokler je še čas. Dobro je priznavati Boga in škofa. Kdor časti škofa, tega časti Bog; kdor dela kaj skrivaj pred škofom, služi hudiču.«

    Zato je za našo katoliško Cerkev totalna katastrofa, da nima vsaj enega svetniškega škofa, odkar je sv. Anton Vovk umrl, katastrofa je, da ni novih škofov, ker brez njih tam samo begajo; katastrofa pa je tudi, da če zdajle pride novi škof, bo telo in kri današnjega papeža, kar pa je za mnoge katolike skrajno delikatna zadeva.

    No, vsaj v nebesa se gre brez škofa. Če Gospoda Ljubiš, si za nebeški svet kot trojni škof, četudi si neuk in ubog, kot so bili pastirica Bernardka in Favtimski pastirčki.

    Brez svetniških škofov ni katolištva, ni naroda, ni preživetje. A tej jonovi veseli novici se mnogi posmehujejo že štiri leta. Žal celo višje-cerkveni. Posledice bodo drastične. So že.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ker mnogim katolikom ni več jasno, kakšna je vloga svetniškega škofa, si prosim poslušajte današnjo svetnico Pelagijo: V KATEREM TRENUTKU SE JE SPREOBRNILA, da se še danes človek zjoka? Običajen, današnji škof, tega ne zmore niti v 'najsvetejših' sanjah. Tri minute za boljšo dušo:

      https://hozana.si/mp3/svetnik_dneva/svetnik_10_08_Pelagija.mp3

      Izbriši
    2. Se opravičujem; nekdo je prebral in mi poslal sms. Piše:

      "Sv. Pelagija se je spreobrnila, ko je slišala pridigo škofa in zavrgla je staro življenje! Svetniškega škofa, ki je imel Kristusovo Moč! Ko pa naši šk. govore, je pa tako, da gredo ljudje na volitve in volijo - ta leve."

      Temu pa Bog ne more pomagati, ker On pomaga, ko si narod sam pomaga.

      Izbriši
  16. Še vedno smo v kontekstu: Maše se vam bodo vse bolj prikazovale, znotraj in zunaj Cerkve. Na aktualni sinodi o Amazonkah je klavnica. Po malem se začenja razkol. Papež pričakuje odkol (ameriških škofov?), nemški so na štartnem položaju, a pravi, da se ne sekira "ama niti pet posto". Se pa tisti, ki imajo njega za šizmatika. Danes pravi kardinal Müller: They have driven Jesus out of the Amazon Synod:

    JEZUS JE IZGNAN IZ AMAZONSKE SINODE.

    Naj naše prazne škofije vodijo zaslužni duhovniki in škofje sosednjih škofij zvizitirajo. Sicer pride Maša vse uredit. Preden se zbudite iz omedlevice, bo referendum = slovenska sinoda. Z vso pravico, saj tudi v Vatikanu v stolnici sv. Petra plešejo s perjanicami.

    OdgovoriIzbriši
  17. POSOJILO MED ZASEBNIMI INDIVIDUALI V 72 URAH
                        Priložnost za resne ljudi
    Pozdravljeni gospod / gospa
    Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za
    soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke
    finančna kriza, ki izzove banke, resne ponudbe za posojila, poštena
    certifikat in hitro od 2000 do 10.000.000 EUR za obdobje od
    odplačilo od 2 do 25 let se naša stopnja razlikuje za 2%.
    Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila
    Moj e-poštni naslov  : leydimaria37@gmail.com
    WhatsApp: +33757910768

    OdgovoriIzbriši
  18. Dober dan vsem !!!
    Moje ime je gospa Nedzla Kerso in danes govorim kot ena najsrečnejših oseb na svetu in povem, da je posojilodajalec rešil mojo družino pred najinimi slabimi razmerami, njegovo ime bom povedal svetu in z velikim veseljem rečem, da moja družina se je za vedno vrnila, ker sem potreboval posojilo v višini 50.000 eurov, da sem lahko začel svoje življenje, saj sem bila ena mati samohranilka s 5 otroki in zdi se, da se svet zanaša na mene, ko sem poskušal dobiti posojilo. Od bank in spletnih bank so mi zavrnili posojila, dejal, da je moj dohodek nizek in nimam zavarovanja za posojilo, zato grem po spletu iskat posojilo, ko sem naletel na lažne posojilodajalce, ki ves moj denar zahtevajo s sladkimi besedami.

    Dokler nisem videla objave mame gospe Marije s spletnega dnevnika in se ne strinjam z njo, mi je dala vse pogoje in sem se strinjala, presenetila pa me je s posojilom, ki spremeni moje življenje in mojo družino, in sprva sem pomislila to ne bi bilo mogoče zaradi mojih preteklih izkušenj in lažnih obljub, a na moje presenečenje sem prejel posojilo v višini 50.000 evrov in vsem, ki resnično potrebujejo posojilo, bi svetoval, naj se obrnejo na gospo Marijo Aleksander, žensko njene besede, podjetje mati mati dobro poznan z naslovom spletnega mesta podjetja in za lažne posojilodajalce, ki nimajo naslova spletnega mesta, se lahko obrnete na mati Marijo po e-pošti: (mariaalexander818@gmail.com), ker je najbolj razumevajoč in prijazen posojilodajalec. kdor želi posojilo ali kako pridobiti izvirno posojilo, naj se obrne na njen Via.


    e-pošta: (mariaalexander818@gmail.com)
    whatsapp: (+1 651-243-8090) Viber; (+1 651-243-8090)

    Za več informacij se lahko obrnete na Nedzla Kerso (nedzlakerso@gmail.com)

    Hvala vsem

    OdgovoriIzbriši
  19. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

    Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, ima veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko pridobiti lastniško posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

    Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

    Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

    Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  20. Zdravo vsi ,
    Jaz sem Rebeka iz Ljubljane in želim samo izraziti globoko zahvalo Cooprative Rosselli za njihovo iskrenost, odprtost, preglednost, resnicoljubnost, ljubezen in podporo med in po tem, ko so od njih dobili posojila. Precej sem bil v rokah teh prevarantov in čas mi ne bo dovolil, da bi povedal vse, kar sem v zadnjih nekaj mesecih šel po spletu pri gostu ali dobil posojila, da bi se tukaj domoval v slovenščini, ampak Bog mi je odgovoril molitve s podporo in ljubezni gospe Rosselle Riccardo, ki me je sprejela in razumela z menoj kljub mojemu prvotnemu dvomu in nezaupljivosti ter s svojim dobrim srcem in ljubeznijo, zdaj sem lastnica doma prek svojih 2-odstotnih posojilnih skladov in sem se zaobljubila širite to novico in tudi svetu sporočite, da je še vedno pristnih in nekaj dobrih spletnih posojilnic, ki lahko pomagajo in oživijo suho kost, kot sem bila prej. Ne poslušajte in preberite tega pričevanja, ker je to resnična izkušnja, ki spreminja življenje, in vsakdo, ki potrebuje to vrsto obračanja, ne sme oklevati ali dvomiti v to, ker sem dokazal in prisegam na nebesa, da je ta zgodba resnična in tudi zgodba moje izkušnje z njimi. Oglejte si jih po e-pošti, če potrebujete finančna sredstva! email: rossellacooperative@hotmail.com, ali pa jo lahko pokličete prek njenega e-poštnega naslova: rossellacooperative@hotmail.com za hiter klic klepeta ali whatsapp / +35677926593

    Hvala
    Rebeka

    OdgovoriIzbriši
  21. kesaksian nyata dan kabar baik !!!

    Nama saya mohammad, recimo baru saja menerima pinjaman saya dan telah dipindahkan ke rekening bank saya, beberapa hari yang lalu saya melamar ke Perusahaan Pinjaman Dangote melalui Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), recimo jan bertanya šotor keparatane wanita jane mengatakan kepada saya bahwa jika saya memiliki semua persyarataan bahwa pinjaman saya akan ditransfer kepada saya tanpa penundaan

    Dan percayalah sekarang karena pinjaman rp11milyar saya dengan tingkat bunga 2% untuk bisnis Tambang Batubara soa so se disetujui dan diindahkan ke akun saya, ini adalah mimpi ben yang akan datang, saya ja berjankji kepanahi? dan saya akan memberitahu dunia sekarang karena ini benar

    In pesek perlahatan pendaftaran, biaya lisensi, mematuhi Perusahaan Pinjaman Dangote in Anda akan mendapatkan pinjaman Anda

    prek e-pošte: mahammadismali234@gmail.comdan hubungi posojilo Dangote in pinjaman Anda sekarang melalui email Dangotegrouploandepartment@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  22. Zdravo vsi ,
    Jaz sem Rebeka iz Ljubljane in želim samo izraziti globoko zahvalo Cooprative Rosselli za njihovo iskrenost, odprtost, preglednost, resnicoljubnost, ljubezen in podporo med in po tem, ko so od njih dobili posojila. Precej sem bil v rokah teh prevarantov in čas mi ne bo dovolil, da bi povedal vse, kar sem v zadnjih nekaj mesecih šel po spletu pri gostu ali dobil posojila, da bi se tukaj domoval v slovenščini, ampak Bog mi je odgovoril molitve s podporo in ljubezni gospe Rosselle Riccardo, ki me je sprejela in razumela z menoj kljub mojemu prvotnemu dvomu in nezaupljivosti ter s svojim dobrim srcem in ljubeznijo, zdaj sem lastnica doma prek svojih 2-odstotnih posojilnih skladov in sem se zaobljubila širite to novico in tudi svetu sporočite, da je še vedno pristnih in nekaj dobrih spletnih posojilnic, ki lahko pomagajo in oživijo suho kost, kot sem bila prej. Ne poslušajte in preberite tega pričevanja, ker je to resnična izkušnja, ki spreminja življenje, in vsakdo, ki potrebuje to vrsto obračanja, ne sme oklevati ali dvomiti v to, ker sem dokazal in prisegam na nebesa, da je ta zgodba resnična in tudi zgodba moje izkušnje z njimi. Oglejte si jih po e-pošti, če potrebujete finančna sredstva! email: rossellacooperative@hotmail.com, ali pa jo lahko pokličete prek njenega e-poštnega naslova: rossellacooperative@hotmail.com za hiter klic klepeta ali whatsapp / +35677926593

    Hvala
    Rebeka

    OdgovoriIzbriši