sreda, 26. april 2017

„Ob mošeji pekli svinjsko meso“


Prvi korak

Preberite počasi spodnje, k sreči namišljene „naslove“ ter zaznajte vaša tenka dušna nihanja:
Ob mošeji pekli svinjsko meso
Umetniki zažgali islamski polmesec
Rokerji zapeli pesem Pobijmo muslimane
Ženski punk bend vdrl v džamijo in se pačil pred verniki
Muslimani verujejo v alaha
Na odrskih deskah prerok Mohamed posili kristjanko
Muslimanom prepovedati obrezovanje majhnih dečkov

Kako je zvenelo? Vem. Grobo. Gnusno. Islamofobno. Fašistično. Hudo tvegano. Zakaj je zvenelo tako? Zato ker je religijo treba spoštovati; zato ker ne smemo vznemirjati in dražiti drug drugega, čeprav smo si različni; zato ker je čas za novo družbeno sožitje v znamenju multi-kulture; zato ker je v dialogu in strpnosti prihodnost; zato ker …


Drugi korak

Naredimo korak naprej. Preberite zdaj spodnje „naslove“ in se poslušajte, kako vam zvenijo:
Ob ljubljanski stolnici na veliki petek pekli meso
Umetniki zažgali križ nad strunjanskim klifom
Rokerji zapeli pesem Kill the Christian
Pankerice Pussy Riot so se pačile v katedrali pred ikonostasom
Kristjani verujejo v boga
Na odrskih deskah Kristus posili muslimanko
Kristjanom je treba prepovedati krščevanje dojenčkov

Kako je bilo? Vem. Grobo, a nekako normalno. Navajeno.

Ko imajo kristjani najstrožji post, veselo peči meso ob ljubljanski stolnici, ni problem. Letos smo ga (link). Bili smo na javni površini, imeli smo vsa dovoljenja. Če je onim v notrini stolnice dišalo meso, je to njihov problem.

Zažgati križ ni problem (link). Imeli smo dovoljenja in vzvišeno umetniško intencijo. Bedaki od kristjanov je niso razumeli. Njihova stvar.

Rokerji lahko zapojejo pesem o pobijanju kristjanov (link). Zakaj ne? Do dominantne religije je treba biti kritičen in provokativen.

Pomislite, uboge ruske pankerice je Putin vrgel v ječo zgolj zato, ker so opravile performans v moskovski katedrali! Stare ruske babe so namesto v zlate ikone nekaj trenutkov pač zijale v pogumno žensko zasedbo s sila demokratičnim sporočilom (link). Še več Pussy Riotk potrebujemo.

Zakaj bi ime krščanskega boga pisali z veliko? Saj ga vendar ni. Prav je, da tudi nekateri pomembni slovenski mediji vztrajajo in ime krščanskega boga pišejo z malo. Odlično je, da to storijo tudi takrat, ko citirajo tako vročega kristjana, kot je fuzbaler Marcos Tavares, ki je zadnjič, ko je v deveti sekundi zabil gol, dejal: „Hvala bogu, še en rekord je pri meni“ (link).

Svoboda govora. Svoboda umetnosti. To je naš Olimp. Če ne bo svobode izražanja, je konec. Lahko Kristus v gledališki igri posili muslimanko? Lahko. Pravzaprav jo mora, da je sporočilo aktualno in udarno (link). Kako se bo sicer gledalstvo zavedalo, da je krščanstvo obči družbeni škodljivec?

Ker je svoboda prva, je tudi v verskih zadevah treba uvesti, da bo spoštovana vest posameznika. Jasno je, da je krščevanje dojenčkov izrazito dejanje proti svobodi posameznika, saj ga vnaprej ideološko določa. Storiti moramo vse, da bo krščevanje otrok ustavno prepovedano (link).


Sklep

Kaj bo rekel slovenski kristjan? Dobrodošel islam! Evropski kristjan bo ob sebi končno dobil abrahamitskega vernika, ki bo za razliko od njega s strani „humanih, strpnih in naprednih“ ne samo spoštovan, temveč tudi strahospoštovan in skorajda počepno gledan od spodaj navzgor (prim. blog Islam. K izvirom levičarske počepnosti). Prišel je islam in tudi našemu prevzvišenemu intelektualcu, ki se sicer pogosto gor stavi v liku salonskega cinika, se dandanšnji zdi vredno o religiji strpno rezonirati (prim. blog Ko se prevzvišenemu ne zdi vredno). Super!

Obeti so dobri. „Humani, strpni in napredni“ gotovo ne bodo nikdar pekli svinjine ob ljubljanski džamiji (na sploh se bodo zelo natančno pozanimali o islamskih praznikih in poskušali biti popolnoma nemoteči); ni šans, da bi recimo na Rožniku zažgali polmesec; iz K4 in podobnih templjev naprednega izraza bodo z brcami spodili rokerje, ki bi v pesmih pozivali k poboju muslimanov; resno bodo obsodili morebitno pankersko razgrajanje po mošeji (označili ga bodo za „črnosrajčniški škvadrizem“); ime Alah bodo vedno in povsod pisali z veliko; prerok Mohamed nikoli ne bo upodobljen kot podgana, kaj šele kot posiljevalec; na kraj pameti jim ne bo padlo, da bi se zaganjali v prakso obrezovanja muslimanskih dečkov.

Na podlagi tega lahko naš lokalni monoteist izvede optimističen sklep: doba spoštovanja drugega in drugačeverujočega se s krepitvijo islama v Sloveniji šele začenja. Verski svobodi se riše s soncem obsijan jutrišnji dan. Že s tem, ko ne bodo postavile svojih roštiljev ob ljubljansko džamijo, bodo naše napredne sile voz zgodovine potegnile naprej. Še enkrat. Vedno znova one.

7 komentarjev:

  1. Bravo. Že sem mislil pisati o 'kuhni' na placu ob stolnici, ki se menda začne sredi postnega časa, OB PETKIH. To so stare udbovske fore sesuvanja vere, kot policaji na cesti v nedeljo, na Marijin praznik, ki kasirajo od maše vračajoče se. Tako bo do konca sveta, Kajn je vladar.

    Prebral danes od Brščiča, in mu dam marsikaj prav. Edino tistega groznega izraza za papeža, da je kriptopedofil, nisem takoj dojel. Potem pa sem se spomnil, da me je oče učil, da vsi veliki tirani radi pred kamerami objemajo in poljubljajo otroke (Tito, Stalin, Hitler ...). Vendar - papež je iskren v tem! In mi pride misel: seveda je iskren, a istočasno nadnje posredno pošilja islam! A to so Božja pota, ne pojdimo predaleč, razumimo pa one, ki jih ne dojemajo, ker jih je težko dojeti.

    http://reporter.si/clanek/slovenija/bernard-brscic-leta-2050-slovencev-ne-bo-vec-postali-bomo-islamska-manjsina-video-509440

    Ali pa tale, kako bi rekel (bom še kristjan?), idiot:

    http://reporter.si/clanek/svet/avstrijski-predsednik-bi-vse-zenske-prosil-naj-si-tako-kot-muslimanke-pokrijejo-glavo-509404

    Avstrijci pa naj se obrežejo, če še niso, in predsednik naj bo prvi.

    Vsi zaviti v rjuhe, vsi obrezani, vsi na kolena in izgon prašičev v morje ter zakol drobnice za moč! Hudo past si pripravljajo levičarji in Soros, kajti mislijo, da so prefrigani, a je Alah še bolj, in v skušnjavo so speljani.

    Tiste vonjave ob stolnici pa so test za resnične kristjane: se bodo postili ali slinili? Navsezadnje se nič ne zgodi brez Njegove volje, zato se tudi vse to dogaja po njej.

    In konec koncev: za vse to so zaslužni predvsem SLOVENSKI KRISTJANI meduze, ki so na volitvah vedno volili brezbožne levičarje, padajoči na cenene medijske race glede Janše in comp.. Takrat sem rekel: "Vaši vnuki vas bodo kleli, tartifi krščeni!!" A jih bodo že otroci.

    Je bila oddaja na TV o duhovniku, ki je hotel biti Abel in Kajn. Slabo je končal, ker ni doumeval Evangelija. Zdaj bo enako. Upam, da je vsaj Branko ozdravljen te zablode. Enost je namreč med čistimi Božjimi dušami, ne pa med kristjanom in tistim, ki prihaja klati, jemati in posiljevati. Islam je LJUBEK in kot baklava sladek, dokler jih je 3%, ko pa jih je nad 15, je to pekel na zemlji. Pa naj bo, če je večina za.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jona ti si šolski primer nestrpnega kristjana.Zgornji blog govori o tebi.

      Izbriši
    2. Ja, naj bo kot si ocenil. Žal. Tudi Jezus Gospod je bil nestrpen:

      Matej 23,13-36

      Preberi prosim, če si kristjan. Lp

      Izbriši
    3. Vnaprej so poslani tisti, ki dobronamerno opozarjajo in svarijo, kam drvijo stvari, pa se le redko kdo zmeni, še zmerjajo jih in obtožujejo za nestrpneže. Je Jezus samo sladko govoril? A je tudi glasno opomnil? Poslani so - da se človek ZBUDI in ukrepa, ne pa kot teslo samo stoji in jezik otepa kot misel na prvo žogo pade.

      Ob vsem prebranem in videnem, kaj se dogaja po Evropi in kar nas zgodovina uči - zgleda nič (še) ne dojamemo, bo potrebno, da narod na lastni koži skusi bedo, kam privedejo mahinacije in mešetarjenja levih, brezbožnih ...? Ti gredo vštric s prodajalci baklav, ker jih potrebujejo za vstop na politični parket. Še je čas, da se Slovenci zbudimo, se trdno oprimemo krščanskih korenin in smo stanovitni in ne počepni. Bog nam prosim pomagaj, če je to njegova volja.

      Izbriši
    4. Jona, pa sem že bral tvoje dobre tekste.
      Pa nikar se ne primerjaj kar z Jezusom Gospodom... Neokusno.

      Izbriši
  2. Kdor je spregledal: tu si poglejte kratko razlago TAKIYE, islamskega nindža prihuljenja v tuje kulture. Začne se z baklavo, sladoledom in burekom, konča pa z odrezanimi glavami jedcev teh dobrot:

    http://jonah2-10.blogspot.si/2017/02/19.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako pogosto je: zaljubljen si v nekoga in želiš, da te opazijo ... ali preživljaš težak "razhod" in želiš, da se vrne ... ali pa si osamljen in iščeš nekoga posebnega . Vse je odvisno od tega, kaj želite. Če ste osamljeni in želite najti novo ljubezen, je za vas urok. samo kontaktirajte dr. Jasper v Gmailu, ona je najboljša: doctorjaspermagic@gmail.com, ali pa jo kontaktirajte na WhatsApp: +2349150316084

    OdgovoriIzbriši