torek, 22. december 2015

Adinolfi: „Slovenska Cerkev je vstopila v bitko, zdaj so na vrsti italijanski škofje“ (prevod)

Mario Adinolfi (repubblica.it)
Italijan Mario Adinolfi je bil poslanec levosredinske Demokratske stranke (PD), je uspešen igralec pokra tudi na mednarodni ravni, je bloger (link) in ustanovitelj časopisa La Croce (link), je zagovornik klasične družine ter kritik pro-LGBT gibanj in lobijev. Dan po slovenskem referendumu o ZZZDR (20.12.2015) je dal intervju za portal IntelligoNews (link). Izvirni naslov intervjuja se glasi "In Slovenia la Chiesa è scesa in campo, ora tocca alla Cei" (Cei = kratica za Italijansko škofovsko konferenco). Z Adinolfijem se je pogovarjal Marco GuerraPrevod: Branko Cestnik


------------


IntelligoNews: Torej, g. Adinolfi, včeraj je Slovenija rekla „ne“ gejevskim porokam in posvojitvam otrok za homoseksualne pare. Gotovo ste zelo zadovoljni.

Adinolfi: Gre za zelo pomembno zmago. Slovenija ima 272 km meje z Italijo in sporočilo bi moralo že po osmozi priti v našo deželo. Gre za narod, ki se bojuje, in gre za izbiro, do katere se pride po demokratični poti in ne po poti pravniških manevrov. Izrek je jasen: skratka, zmagati s 34 točkami razlike.

IntelligoNews: Zdi se, da evropski tisk ne namenja posebne pozornosti temu, kar vi definirate „velika zmaga“.

Adinolfi: Dva referenduma sta bila na to temo: irski in slovenski. O irskem referendumu so časopisi seveda spregovorili na prvih straneh. Kar se tiče medijev, se seveda ve, na kateri strani je lobi. Na Irskem se Cerkev ni potrudila, prišla je celo do tega, da je „razumela razloge“ predlagateljev homoseksualne zakonske zveze. Slovenska Cerkev pa se ni samo potrudila, ampak je tudi bila opogumljena s strani papeža Frančiška. Razmišljam o tem vprašanju in pravim: v teku je bitka in v Italiji so za 27. januar napovedali razpravo o predlogu zakona Cirinnà, ki izenačuje (db. posnema, op. prev.) gejevske poroke in de facto legitimira prakso nadomestnega materinstva. V tem trenutku potrebujemo jasno besedo italijanske Cerkve.

IntelligoNews: Kakšen je torej slovenski poduk?

Adinolfi: Če se bojuješ, zmagaš; če se predaš smeri pihanja vetra - misleč, da si iz preventivnih razlogov nekoliko zvit, potem ne moreš zmagati. Upreti se moramo z vsemi močmi, ki jih imamo na razpolago. Zato brez ovinkov prosim Cerkev, naj se jasno javno izreče še pred parlamentarno razpravo, da bodo katoliški poslanci imeli razločno indikacijo.

IntelligoNews: Če se povrnem k medijskim strategijam, zdi se, da tudi italijanski tisk slovensko glasovanje povsem ignorira.

Adinolfi: Včeraj je časopis Corriere della sera ponujal celo stran reklame za nadomestno materinstvo. Govorila sta Veronesi in še en ginekolog, ki je rekel, da je na koncu bolje praksa nadomestnega materinstva kot pa prostitucija. Očitno je, da obstaja medijska centrala, ki stori, da veter pihlja samo iz ene smeri. Televizija je bolj škodljiva od časopisov, ki jih ne bere veliko ljudi. Televizije RAI, Mediaset in La 7 v vseh razpravah, na katere sem povabljen, izvajajo vedno isto pro-LGBT linijo. Kdor jim oporeka, ga imajo za nazadnjaka. Sami voditelji oddaj se izjasnijo v prid predloga zakona Cirinnà, da ni nobenega dvoma. Kar se tiče medijev, smo res v tem filmu. Toda ko odpremo karte ljudske podpore, odkrijemo, da večina ljudi zelo nasprotuje posvojitvenim praksam za homoseksualne pare.

IntelligoNews: Odpor prihaja z vzhodnega dela naše celine, ravno iz dežel bivšega komunističnega bloka.

Adinolfi: Tako je. Z vzhoda ta veter piha zelo očitno. Dovolj je pogledati Slovenijo, Poljsko, Rusijo, Madžarsko. Vendar jaz poudarjam, da ima Italija tisto odločilno vlogo. Odpor se v Italiji kaže že tri leta. Predlog zakona Cirinnà je bil prvi predlog zakona zdajšnjega parlamenta, ki je bil sklican l. 2013. Torej tudi naša dežela ima protitelesa. In ta protiofenziva se lahko nadaljuje tudi v drugih deželah, začenši s Francijo in Španijo. Evropska socialistična protidružinska politika namreč pripelje do padca socialističnih voditeljev. Italijanski predsednik vlade Renzi bi to sporočilo moral slišati. Tudi v Evropskem parlamentu pred nekaj dnevi direktive evropskih socialistov niso bile upoštevane. Nekateri poslanci italijanske Demokratske stranke (PD) so glasovali za obsodbo prakse nadomestnega materinstva. Španski socializem je uničen zaradi izkušnje z Zapaterom. Podobno je s francoskim socializmom, ki je vsled mariage pour tous (sl. zakonska zveza za vse, geslo francoske levice za izenačitev hetero- in homo-seksualnih zakonskih zvez, op. prev.) doživel potop na regionalnih volitvah in si je opomogel le v sodelovanju z golisti. Mora res to skozi dati tudi Renzi? Renzi naj pogleda, kaj se je zgodilo s socialističnimi voditelji, ki so zajahali val, ki se pravzaprav dotika le manjšinskega segmenta – manjšinskega celo znotraj homoseksualnega univerzuma. Velika večina gejev nima interesa, da bi zgradila svojo družino s pomočjo takšnih čudnih praks, kot je nadomestno materinstvo. Se v okviru tega dogajanja Renzi res hoče prikazati kot voditelj tovrstne levice, zdaj, ko so pred vrati administrativne volitve? Tovrstna izkušnja je mnogim levim strankam prinesla padec konsenza. Kar se je zgodilo v Evropskem parlamentu, dokazuje, da levica ne uspe ohraniti enotnih niti svojih poslancev.

IntelligoNews: Kdo potemtakem podpira vse te zadeve?

Adinolfi: To je medijski manever lobija generalov, ki pa nimajo vojske. Pred kratkim, 12 decembra, smo imeli v Rimu „nacionalni pohod za pravice“ (pro-LGBT manifestacija, op. prev.), na katerem smo videli le 200 oseb. Če se spomnimo trga Sv. Janeza (shod za za družino na trgu San Giovanni v Rimu 20. junija 2015, op. prev.), ko se je zbralo milijon ljudi, bomo uvideli, v katero smer gre javno mnenje, ki ga ne predstavljajo časopisi.


Milijonska množica na shodu v podporo družini, Rim, 20.6.2015 (unacasasullaroccia.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar